Λίνα Μαυρουδή – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Λίνα Μαυρουδή

Η Λίνα Μαυρουδή, ειδική παιδαγωγός και φιλόλογος με σπουδές ψυχολογίας, εδώ και 15 χρόνια έχει υπάρξει μέρος της ζωής πολλών οικογενειών με παιδιά με αυτισμό και μαθησιακές δυσκολίες. Τόσο ως επαγγελματίας αλλά κυρίως ως άνθρωπος προσπαθεί να υποστηρίζει παιδιά και οικογένειες έτσι ώστε να ξεπερνούν τις καθημερινές τους δυσκολίες με βασικό εργαλείο τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και την εφαρμογή τους τόσο σε ψυχολογικό και συμβουλευτικό επίπεδο όσο και σε πρακτικό ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παιδιού.

 

Ωστόσο με το πέρασμα των χρόνων στο χώρο της εκπαίδευσης αλλά και της ψυχολογικής υποστήριξης, διαπίστωσε ότι είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν και άλλα μέσα στην προσπάθεια να βοηθηθούν τα παιδιά πέρα από αυτό που αποκαλούμε κλασικές ‘θεραπείες’. Έτσι, λοιπόν, παρατηρώντας στην καθημερινή πρακτική τα οφέλη της λογοτεχνίας θεώρησε πως ήταν η ώρα να ξεκινήσει ένα λογοτεχνικό εργαστήρι στον χώρο της, το BookClub.

 

Στηριζόμενη στην προσαρμογή διαφορετικών εκπαιδευτικών μεθόδων, με γνώμονα επιστημονικές ψυχολογικές μεθόδους και με εργαλείο την αξιοποίηση έργων αξιόλογων συγγραφέων, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις ιδέες τους και με κατεύθυνση προς μια αληθινή εμπειρία ανάπτυξης της προσωπικότητας μέσα από την ενδυνάμωση της αυτογνωσίας και της δύναμη της κριτικής σκέψης.

 

Σε όλους τους χώρους η φιλοσοφία του book club δεν επιτρέπει τόσο το κάπνισμα όσο και τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς ο χρόνος αυτός είναι απόλυτα αφιερωμένος στους μικρούς φίλους και το παράδειγμα που τους δίνουμε είναι σημαντικό. 

Κύκλοι δραστηριοτήτων

Ένα εμπνευσμένο book club για παιδιά που τα βοηθά στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, έχει επιμεληθεί με αγάπη η Ειδική Παιδαγωγός, Φιλόλογος και Ψυχολόγος Λίνα Μαυρουδή.

Πληροφορίες χώρου

Λίνα Μαυρουδή

Σύγχρονο club βιβλίου και δημιουργικής έκφρασης και γραφής

Αντωνίου Ζώη 2, Πανόραμα, 55236, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 6944524158

Email: info@literaturelab.gr

Links: Website, Facebook, Instagram

Προβολή στους Χάρτες Google

Ο χώρος διαθέτει πολύ εύκολη πρόσβαση και πάρκινγκ.
 Υπάρχει μεγάλη εξωτερική αυλή με θέα το βουνό,
όπου επιτρέπονται και οι τετράποδοι φίλοι (όπως, φυσικά, και στον χώρο αναμονής) 
Εξυπηρετεί η γραμμή του ΟΑΣΘ 58.

Τι υπάρχει κοντά