Let's play boomwhackers – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Let’s play boomwhackers

by kyriakidis editions

81 τραγούδια για boomwhackers και κρουστά μουσικά όργανα. Μουσικά παιχνίδια και δραστηριότητες με c.d. 81 songs for Boomwhackers and Orff  percussion instruments. Games and rhythms activities plus CD with full performance.

Οι μελωδίες που προτείνονται είναι απλές, εύκολες, κατανοητές και μπορούν να παιχτούν από μικρούς και μεγάλους. Μια πρωτοποριακή μέθοδο διδασκαλίας των boomwhackers σε συνδυασμό με την Αγγλική γλώσσα. Μουσικά παιχνίδια, δραστηριότητες, ρυθμοί, μελωδίες και τραγούδια όλα στα αγγλικά.

Το πλέον εύκολο, εύχρηστο και διασκεδαστικό μουσικό υλικό για το παιδικό σταθμό, το νηπιαγωγείο, το σχολείο, τη μουσική προπαιδεία, σπουδαστές ωδείων, παιδαγωγικών σχολών, ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης, φροντιστήρια ξένων γλωσσών, ιδιωτικά κολέγια και team building activities.

Θα παίξουμε εύκολα μουσική,παιχνίδια,ρυθμούς,μελωδίες,μουσικοκινητικά δρώμενα και θα μάθουμε Αγγλικά και μουσική με εύκολο και απλό τρόπο.
Παιχνίδι,δημιουργία, εκτόνωση ,έκφραση και επικοινωνία με τα BOOMWHACKERS.

Μουσικός-Συγγραφέας: Μπαχτσεβάνα Έφη

H παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 3/03 στις 12:00  στο βιβλιοπωλείο “Ιανός”. 

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι: Γιάννης Μπουτάρης δήμαρχος θεσσαλονίκης, Σίμος Δανιηλίδης δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Ειρήνη Καγιαμπίνη  Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Συκεών, Pάνια Kούτσου διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Νάνση Παπαδάτου Ειδική παιδαγωγός ιδιοκτήτρια του διάΔραση Κέντρο Ε.Μ.Δ, Χριστίνα Φίλλιπα  Νηπιαγωγός, Έλσα Δήμου νηπιαγωγός,  Άγγελος Αγγελάκης  υπεύθυνος παιδαγωγικού τμήματος του I.E.K Ακμή και οι σπουδάστριες του παιδαγωγικού τμήματος.

Συντονίζει η δημοσιογράφος  Αναστασία Καρυπίδου.

Οι καλεσμένοι θα μιλήσουν για την εμπειρία τους με τα boomwhackers  μέσα από την συνεργασία τους με την μουσικό –συγγραφέα κ. Μπαχτσεβάνα.

Θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήριο διδασκαλίας των boomwhackers για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, βρεφονηπιοκόμους,  νηπιαγωγούς,  μουσικούς,  καθηγητές  Αγγλικών,  εμψυχωτές( team building activities) γονείς και σε όσους θέλουν να μάθουν να παίζουν μουσική με τα  boomwhackers.

Λίγα λόγια για τα Boomwhackers

Μουσικοί, Χρωματιστοί Σωλήνες

Τα boomwhackers (BW) επινόησε ο Αμερικανός Craig Ramsell, το 1995 και έχουν ενταχθεί στη μουσική εκπαίδευση  παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία, αλλάζοντας τα δεδομένα στην εκμάθηση της μουσικής .

Τι είναι τα boomwhackers

Πλαστικοί,κουρδισμένοι σωλήνες  σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα  που όταν τους χτυπήσουμε  σε ένα σταθερό σημείο π.χ παλάμη, χέρια,μηροί,γόνατα, πάτωμα τραπέζι , καρέκλα κ.λ.π παράγουν  από έναν διαφορετικό μουσικό ήχο.

Κάθε ήχος αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη νότα της διατονικής και χρωματικής κλίμακας.Ανάλογα με το μέγεθος του κάθε σωλήνα παράγεται και η αντίστοιχει νότα.

Με χαμηλό κόστος αγοράς και λόγω της ανθεκτικής τους κατασκευής δίνουν τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να εκτονωθούν  χωρίς να ανησυχούμε για τη φθορά τους .

Σε ποιους απευθύνονται

Τα  boomwhackers μπορούν να χρησιμοποιηθούν από παιδιά παιδικών σταθμών,νηπιαγωγείων,παιδιά δημοτικού, γυμνασίου, λυκείο, σπουδαστές ωδείων, ενήλικες και από άτομα με ειδικές ανάγκες .

Τα χρώματα  καθιστούν το παίξιμο πανεύκολο.

Κρατάμε 1 ή 2 boomwhackers  και για να παίξουμε το τραγούδι μας το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρουμε  πότε και πόσες φορές θα χτυπήσουμε τα B.W .

Με απλό και εύκολο τρόπο μαθαίνουμε να χτυπάμε το ρυθμό, να  παίζουμε μελωδίες και αρμονίες.

Τι μαθαίνουν τα παιδιά

Όλες οι  δραστηριότητες με τα boomwhackers γίνονται πάντα με τη μορφή παιχνιδιού.

Tα παιδιά δουλεύουν σε ομάδες και όχι μεμονωμένα.

Tα παιδιά  κατανοούν και διδάσκονται μουσικές έννοιες με απλό και διασκεδαστικό τρόπο.

Οι δραστηριότητες με τα boomwhackers  συνθέτουν μια ομάδα που επικοινωνεί,δημιουργεί και εκφράζεται μέσα από τη μουσική.

Τα παιδιά συντονίζονται μεταξύ τους,συγκεντρώνονται , συνεργάζονται,παίρνουν αποφάσεις κ.α

Χρήσιμες πληροφορίες

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Ώρα: 12.00

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, βρεφονηπιοκόμους, νηπιαγωγούς, μουσικούς, καθηγητές Αγγλικών, team building activities και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο των boomwhackers.

Είσοδος ελεύθερη

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

ΙΑΝΟΣ

Αριστοτέλους 7, 54624, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 276447

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.