Αγώνας Δρόμου – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Αγώνες Κολύμβησης: Πάμε Βόλτα τα Όνειρά μας

Κολυμβητικοί Αγώνες Αγάπης για τη Μ.Α.μ.Α στη μνήμη του Άλκη Καμπανού στο Ποσειδώνειο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης

 

Τα Κολυμβητικά Σωματεία Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το σύλλογο Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό με έδρα τη Βέροια, διοργανώνουν Φιλανθρωπική Κολυμβητική Ημερίδα Αγωνιστικών και Προαγωνιστικών κατηγοριών, στη μνήμη του αδικοχαμένου θύματος οπαδικής βίας, Άλκη Καμπανού.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα της Εθνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και της Περιφέρειας Κεντροδυτικής Μακεδονίας (αθλημάτων υγρού στίβου) και θα ολοκληρωθούν σε μία αγωνιστική ενότητα την Κυριακή στις 03/04/2022 στην  κλειστή δεξαμενή 50 μέτρων του Ποσειδωνίου κολυμβητηρίου Θεσσαλονίκης με ηλεκτρονική χρονομέτρηση και σύμφωνα με τους κανονισμούς της FINA.

Η κολυμβητική αυτή ημερίδα εντάσσεται και στις δράσεις του συλλόγου για την Παγκόσμια Ημέρα Αποδοχής και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου και για όλο τον Απρίλιο.

Εκτός από κολυμβητικά σωματεία της Θεσσαλονίκης και όμορων νομών, θα συμμετάσχουν και ΑμεΑ κολυμβητές.

Στόχος είναι να μεταφερθεί το μήνυμα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ της διαφορετικότητας. 

Η όμορφη αυτή εκδήλωση θα έχει φιλανθρωπικό σκοπό, αφού όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές των αθλητών και των αθλητριών, θα διατεθούν στο σύλλογο Μ.Α.μ.Α, για την απόκτηση μεταφορικού μέσου για τα παιδιά, με πρωτοβουλία της οικογένειας του Άλκη και του τηλεοπτικού σταθμού star channel, εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, με τη δημοσιογράφο Ζήνα Κουτσελίνη.

Την εκδήλωση θα την παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Στρατής Λημνιός.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 

 • 50 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ – ΑΓΟΡΙΑ Κ13, Κ14, Κ15, Κ16, Κ17, Κ18 ΟPEN
 • 50 ΜΠΡΟΣΘΙΟ ΑΓΟΡΙΑ – ΚΟΡΙΤΣΙΑ Κ13, Κ14, Κ15, Κ16, Κ17, Κ18 ΟPEN
 • 50 ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ – ΑΓΟΡΙΑ Κ13, Κ14, Κ15, Κ16, Κ17, Κ18 ΟPEN
 • 50 ΥΠΤΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ – ΑΓΟΡΙΑ Κ13, Κ14, Κ15, Κ16, Κ17, Κ18 ΟPEN
 • 50 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΓΟΡΙΑ 9 – 10 – 11 – 12
 • 50 ΠΡΟΣΘΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΓΟΡΙΑ  9 – 10 – 11 – 12
 • 50 ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ –ΑΓΟΡΙΑ  9 – 10 – 11 – 12
 • 50 ΥΠΤΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ –ΑΓΟΡΙΑ  9 – 10 – 11 – 12

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Κ.Ο.Ε, τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν σε τελικές σειρές και τα τελικά αποτελέσματα θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΠΕΚΚΔΜ.

 

Πληροφορίες σχετικά με το σύλλογο “Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό”

Μ.Α.μ.Α (Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και φίλων Ατόμων στο φάσμα του αυτισμού – φιλανθρωπικού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα), Ημαθίωνος 2,Βέροια

Το σπίτι της Μ.Α.μ.Α, Μητροπόλεως 32, 1ος όροφος Βέροια

Τηλ επικοινωνίας: 6974484968-6981699354-6987802441-2331304180

mamasylog@yahoo.gr

grammateiamama@gmail.com

https://www.facebook.com/mamaveria

instagram:m.a.m.a_autism_veria

twitter:@mamaveria

Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος & Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης

 

Στην Θεσσαλονίκη διεξάγονται ετησίως κατά τον μήνα Απρίλιο ο “Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” και κατά τον μήνα τον Οκτώβριο ο “Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης”. Οι δύο διοργανώσεις αποτελούν μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διεθνών Μαραθωνίων Δρόμων και Αγώνων Αποστάσεων AIMS και εντάσσονται ανελλιπώς στο ελληνικό και διεθνές καλεντάρι.

Οι δύο διοργανώσεις λόγω των γνωστών συνθηκών της πανδημίας COVID-19, θα διεξαχθούν κατά την ίδια ημερομηνία, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, το πρωί ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ενώ το βράδυ ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης.

Τα δύο κορυφαία αθλητικά γεγονότα της Βορείου Ελλάδος πρόσφατα βραβεύτηκαν ως εξαιρετικοί φορείς αθλητικού τουρισμού από την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, κερδίζοντας το έπαθλο στην κατηγορία ‘Best Thematic Sports Destination’ του διαγωνισμού “Premium Tourism Awards 2021”. Παράλληλα, ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» της 14ης Απριλίου 2019 αναδείχθηκε 8ος καλύτερος Μαραθώνιος στον κόσμο στην συνολική αξιολόγηση μεταξύ 476 πιστοποιημένων Μαραθωνίων, καθώς και 4ος καλύτερος στον τομέα της ασφάλειας, στην ανεξάρτητη έρευνα της “THE SOLE SUPPLIER” (http://bit.ly/TopMarathons). Η διάκριση αυτή δημοσιεύθηκε μεταξύ άλλων στον έγκυρο και παγκόσμιας εμβέλειας ιστότοπο “FORBES” (http://bit.ly/ATGM-Forbes), διαφημίζοντας τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

 

Διεθνής Μαραθώνιος ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ – bwin και παράλληλοι δρόμοι Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ.
Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 – Κυριακή 10 Απριλίου 2022.

“Μαραθώνιος της Ιστορίας”, Πέλλα – Θεσσαλονίκη.Δρόμος αθλητισμού, διαδρομή πολιτισμού.

Ο Μαραθώνιος, καλύπτει τη διαδρομή από την Πέλλα, την αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας και γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έως την Θεσσαλονίκη τη σύγχρονη ελληνική μητρόπολη της. Ο Μαραθώνιος που φέρει ως σύμβολο, ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα της ανθρωπότητας, τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, δεν είναι απλά ένα μεγάλο και διεθνές αθλητικό γεγονός, αλλά μια διαδρομή στην ιστορία, μια διαδρομή γεμάτη Ελλάδα, από τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό στο σήμερα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης
www.atgm.grΤεχνικές λεπτομέρειες του αγωνιστικού προγράμματος μπορείτε να βρείτε στην επίσημη προκήρυξη της διοργάνωσηςΕπικοινωνία:
Διεύθυνση: Γραφείο διοργάνωσης, Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, Θεσσαλονίκη, 54638
Τηλέφωνο: 2310 200 – 360
FAX: 2310 200 – 360
Email: info@atgm.gr

Παρουσίαση διοργάνωσης
https://bit.ly/3zOWkH7

Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ και παράλληλοι δρόμοι Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ.

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 – Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Ο “Νυχτερινός”, δημιουργήθηκε για να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία και επίδοση στους κορυφαίους δρομείς, με δεδομένη την ευκολία της διαδρομής και των ιδανικών καιρικών συνθηκών της φθινοπωρινής Θεσσαλονίκης, αλλά και στους χιλιάδες δρομείς Υγείας και Βαδιστές κάθε ηλικίας και επιπέδου, οι οποίοι θα κατακλύσουν την πόλη, δημιουργώντας γιορτινή ατμόσφαιρα, μεταδίδοντας με τη συμμετοχή τους το μήνυμα του υγιεινού τρόπου διαβίωσης.

Μοναδική εμπειρία, επειδή δίνει τη δυνατότητα στους δρομείς να τρέξουν σε μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης, την ώρα του ηλιοβασιλέματος.
Μια ξεχωριστή δρομική διαδρομή στην απαράμιλλη ομορφιά της παραθαλάσσιας Θεσσαλονίκης. Το μεγαλύτερο αθλητικό πάρτι της χώρας!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης
www.thesshalfmarathon.org

Τεχνικές λεπτομέρειες του αγωνιστικού προγράμματος μπορείτε να βρείτε στην επίσημη προκήρυξη της διοργάνωσης

Επικοινωνία:
Διεύθυνση: Γραφείο διοργάνωσης, Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, Θεσσαλονίκη, 54638
Τηλέφωνο: 2310 200 – 360
FAX: 2310 200 – 360
Email: info@thesshalfmarathon.org

Παρουσίαση διοργάνωσης
https://bit.ly/3BTGZWy

1ο Thess 3Athlon Junior’s

Η ομάδα κολύμβησης ΙΧΘΥΣ συμμετέχει στο 1ο THESS 3ATHLON Junior’s. Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος θα κολυμπήσουν, θα τρέξουν και θα κάνουν ποδήλατο σε μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν το φανταστικό Ολυμπιακό Άθλημα του Τρίαθλου.

Ο σύλλογος ΕΑΤ «Αλέξανδρος» και η ΕΟΠΟΜ συνδιοργανώνουν με τον Δήμο Θεσσαλονίκης αγώνα ανάπτυξης του τριάθλου με την επωνυμία “Thess 3athlon Junior΄s”. Πρόκειται για μία ειδικά σχεδιασμένη διοργάνωση προσβάσιμη σε όλους ανεξαρτήτως δυναμικής και προηγούμενης εμπειρίας, που στόχο έχει να φέρει σ’ επαφή τα παιδιά και τους νέους της πόλης μας με το Ολυμπιακό άθλημα του τριάθλου.

Ο αγώνας θα γίνει το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 στην πόλη της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το κολυμβητικό μέρος του αγώνα θα γίνει στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Θεσσαλονίκης «Ποσειδώνιο», ενώ τα ποδηλατικά (απαραίτητο το κράνος) και δρομικά μέρη θα γίνουν στη Νέα Παραλία (πλακόστρωτο) ξεκινώντας από το Μέγαρο Μουσικής έως τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης, ανάλογα με την κατηγορία που αγωνίζεται ο κάθε αθλητής.

 

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του 1ου Thess 3Athlon Junior’s ΕΔΩ

Δείτε το ενημερωτικό βίντεο με τη διαδικασία του Τρίαθλου ΕΔΩ

Leivadi Trail

 

Ο πολιτιστικός σύλλογος Λειβαδιωτών Θεσσαλονίκης, διοργανώνει την πρώτη εκδήλωση ορεινού τρεξίματος στο ιστορικό χωριό Λιβάδι του Ν. Θεσσαλονίκης. Σε υψόμετρο 850 μέτρων και άνω, αποτελεί ένα ανεξερεύνητο φυσικό παράδεισο μόλις 30χλμ από το κέντρο της πόλης. Πελώριες καστανιές, δρυς κι οξιές οι οποίες ξεφυτρώνουν σε όλο το μήκος των διαδρομών αποτελούν στοιχεία που θα θαυμάσει ο κάθε συμμετέχοντας.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην περιβαλλοντολογική ανησυχία ενόψει της απόφασης επαναλειτουργίας του λατομείου μαρμάρων στην περιοχή φτέρη μια ανάσα μόλις από την πλατεία του χωριού, η οποία εκδικάζεται τελεσίδικα στο ΣΤΕ (συμβούλιο της επικρατείας) στις 29/09/2021. Συνεπώς εκτός από αθλητικό γεγονός αποτελεί και ένα κοινωνικό γεγονός για την περιοχή, στην προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων που προκύπτουν από την απερίσκεπτη παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον. Η ανάκαμψη δεν θα είναι ούτε «πράσινη» ούτε «καινοτόμα» με την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος μας.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 06/09/21 και θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 06/10/21 ή έως τη συμπλήρωση των 250 συμμετοχών ανά διαδρομή. ( Επειδή υπάρχουν ακόμη λίγες κενές θέσεις, οι εγγραφές θα συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη 14/10.)

Εγγραφές στη σελίδα https://leivadi.com/αίτηση-εγγραφής-στην-εκδήλωση-leivadi-trail

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον COVID-19 που θα ισχύουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

 

Πληροφορίες – επικοινωνία:

Φόρμα εγγραφής: https://leivadi.com/αίτηση-εγγραφής-στην-εκδήλωση-leivadi-trail
Site: www.leivadi.com
Facebook: Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών Θεσσαλονίκης
E-mail: trail@leivadi.com

3ο Olympic Day Run Greece

 

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, το 3ο “Olympic Day Run GREECE” επιστρέφει σε μια μεγαλειώδη δρομική διοργάνωση!

Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, το δρομικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, που αποτελεί τη συμμετοχή της χώρας μας στον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας και τελείται υπό την προτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, μεταθέτει την ημερομηνία διεξαγωγής του, με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Με ιδιαίτερο χαρακτήρα λόγω των πρωτόγνωρων για την παγκόσμια κοινότητα συνθηκών, η φετινή διοργάνωση του 3ου “Olympic Day Run GREECE” θα αποτελέσει την συμβολική και δυναμική επανεκκίνηση του αθλητισμού.

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, τρέχουμε όλοι μαζί με την ελληνική Ολυμπιακή οικογένεια στέλνοντας μήνυμα παγκόσμιας αλληλεγγύης, ενότητας και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο! Το Ολυμπιακό Μουσείο θα δώσει το παράγγελμα της εκκίνησης του 3ου “Olympic Day Run GREECE” σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσ/νίκης, τον ΣΕΓΑΣ, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπισμού ”OLYMPiA”, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, και με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, Διακεκριμένων Αθλητών, Αθλητικών Συλλόγων και Θεσμικών Φορέων από όλη την χώρα.

Το μοναδικό επίσημο δρομικό γεγονός της ελληνικής Ολυμπιακής οικογένειας ενώνει τα βήματα μικρών και μεγάλων για τον εορτασμό των Ολυμπιακών αξιών. Μετά από την τεράστια επιτυχία των προηγούμενων ετών και κατόπιν αιτήματος των συμμετεχόντων, το δρομικό πρόγραμμα επεκτείνεται και διαμορφώνεται στους αγώνες:

 • 1Κ για οικογένειες με παιδιά και μαθητές 8 – 12 ετών (“Olympic Day Run: Schools, Family & Kids”)
 • 5K για εφήβους και ενήλικες (“Olympic Day Run: By the Sea”)
 • 10K αποκλειστικά για ενήλικες (“Olympic Day Run: Dynamic”) – για πρώτη φορά φέτος –

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ οι νικητές θα λάβουν τα ειδικά έπαθλα του 3ου “Olympic Day Run GREECE”.

Save the Date!

3ος Αγώνας Δρόμου του Κολεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», συνεχίζοντας τον εορτασμό των 300 ετών από τον θάνατο του ιδρυτή του, Jean-Baptiste de La Salle, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διεξαγωγή του 3ου αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων “De La Salle Running Race”, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019, στις 11:30π.μ.

Ο αγώνας δρόμου, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, απόφοιτους και όλους τους φίλους του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», θα διεξαχθεί στο δάσος του Σέιχ Σου, σε μια πανέμορφη ορεινή διαδρομή, μέσα στην καταπράσινη φύση και τον καθαρό αέρα.

Όλα τα έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν υπέρ των υποτροφιών του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ». Χαρακτηριστικό του λασαλιανού σχολείου είναι η δέσμευση για ποιοτική εκπαίδευση και παιδεία για όλα τα παιδιά, γι’ αυτό και κάθε χρόνο το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» προσφέρει 16 υποτροφίες στους μαθητές και μαθήτριές του, που φοιτούν στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Οι υποτροφίες του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» προέρχονται από το Ταμείο Υποτροφιών, το οποίο στηρίζεται από το ίδιο το Κολέγιο και από δωρεές ιδιωτών και ιδρυμάτων.