προέφηβοι – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Εθνικό Θέατρο της Βαρσοβίας: Ωραία Κοιμωμένη

Η «Ωραία Κοιμωμένη» είναι η ομορφότερη ιστορία αγάπης του κλασικού μπαλέτου, το πιο συναρπαστικό έργο αναζήτησης της αληθινής αγάπης. Η εμπνευσμένη μουσική του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και η αξεπέραστη χορογραφία του Μαριούς Πετιπά, με υπέροχα σκηνικά και κοστούμια εποχής, θα ξαναδώσουν στην «Ωραία Κοιμωμένη» τη διαχρονική της λάμψη σε μια μοναδική καλλιτεχνική συνάντηση με μεγάλα αστέρια του Εθνικού Θεάτρου της Βαρσοβίας.

 

Βασισμένη στο παραμύθι του Καρόλου Περό, η «Ωραία Κοιμωμένη» δικαιολογεί τη φήμη της πιο συγκινητικής ιστορίας του κλασικού μπαλέτου. Πρωταγωνίστρια η Chinara Alizade, αρχιχορεύτρια του Εθνικού Θεάτρου της Βαρσοβίας. Το πρότζεκτ είναι της Νίνα Αβράμενκο, πρώην χορεύτριας του Θέατρου Μπολσόι.  

Η νεογέννητη Πριγκίπισσα, δηλαδή η Πριγκίπισσα Αυγή, υποδέχτηκε στο παλάτι, στην προς τιμήν της γιορτή, τις εφτά Μοίρες για να της ευχηθούν: της Ομορφιάς, της Ευγένειας, της Τρυφερότητας, της Γενναιοδωρίας, του Θάρρους, της Εργατικότητας, της Καλοσύνης.

Πριν όμως της ευχηθεί η έβδομη Μοίρα, η γριά μάγισσα, που δεν είχε προσκληθεί στη γιορτή, καταράστηκε την Πριγκίπισσα να πεθάνει στα δέκατα έκτα γενέθλιά της, αφού τρυπηθεί από ένα αδράχτι. Τελικά όμως, η έβδομη Μοίρα αντιστάθηκε και νίκησε την κατάρα της μάγισσας. Έτσι, επικράτησε το Καλό, έζησε η Πριγκίπισσα και η ευδαιμονία επέστρεψε στο Βασίλειο.

Η «Ωραία Κοιμωμένη» πάντα αποτελούσε πηγή έμπνευσης για όλες τις γενιές των χορευτών και χορογράφων. Σε κάθε κίνηση, σε κάθε σκηνή, σε κάθε πράξη του έργου αποτυπώνεται η διαχρονικότητα των συναισθημάτων και η ομορφιά του κλασικού μπαλέτου. Αυτής που θα φωτίσουν καταξιωμένοι χορευτές του Εθνικού Θεάτρου της Βαρσοβίας.

Τα χρυσά κλαδιά

Η ομάδα «Άνθρωπος στη Θάλασσα» έπειτα από την κωμωδία «Ημερολόγιον Ντελίβερι», παρουσιάζει την παράσταση «Τα χρυσά κλαδιά», ένα έργο για όλη την οικογένεια, βασισμένο στο ομώνυμο λαϊκό παραδοσιακό παραμύθι από τη Σκύρο.

Πρόκειται για μία διαδραστική παράσταση που ανατρέπει την εικόνα για τους ήρωες και τις βασιλοπούλες.

Το έργο

Ένα νεαρό αγόρι ξεφεύγει από το προστατευμένο περιβάλλον της μητέρας και του τόπου του και τολμά να μπει στο περιβόλι του δράκου ξεκινώντας έναν δρόμο που δεν έχει γυρισμό. Ο ήρωας πραγματοποιεί ένα ταξίδι σε έναν άγνωστο μαγικό κόσμο, αναζητώντας την έμορφη του κόσμου που ζει στα Χρυσά Κλαδιά. Με τη συνδρομή ενός μαγικού βοηθού,  του αλόγου που μιλεί, θα ξεπεράσει κινδύνους και δοκιμασίες και θα καταφέρει να ολοκληρώσει την περιπέτεια του, που δεν είναι άλλη από την ίδια την ενηλικίωση. 

Μία συναρπαστική περιπέτεια για τον έρωτα και τη φιλία, ένα ταξίδι ενηλικίωσης, γεμάτο ποιητικές εικόνες και συμβολισμούς, που συγκινεί όλες τις ηλικίες.

Η παράσταση

Χρησιμοποιώντας τεχνικές αφήγησης και σωματικού θεάτρου, βιντεοπροβολές και παιχνίδια με τη σκιά και το φως, η ομάδα των τριών ηθοποιών-εμψυχωτών πλάθει μία διαδραστική παράσταση υψηλής αισθητικής και παιδαγωγικής αξίας. Μετά την παράσταση ακολουθεί βιωματικό εργαστήριο εστιασμένο στα έμφυλα στερεότυπα.

Η παράσταση πραγματοποιείται με την  οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Λίγα λόγια για την ομάδα «Άνθρωπος στη Θάλασσα»

Η ομάδα Άνθρωπος στη Θάλασσα δραστηριοποιείται στις παραστατικές τέχνες από το 2010. Η ευαισθητοποίηση του κοινού σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η άρση των στερεοτύπων, η ανασύσταση της ιστορικής μνήμης, η φωνή στον αδύναμο και τον καταπιεσμένο ορίζουν αυτό που σημαίνει για μας το θέατρο: μία σχεδία για τον άνθρωπο στη θάλασσα.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Κλαίρη Χριστοπούλου

Σκηνικά – Κοστούμια – Video: Εύα Κουρελιά

Μουσική: Δημήτρης Μητσιόπουλος

Σχεδιασμός φωτισμού: Βαλάντης Νέστωρας

 

Παίζουν και εμψυχώνουν: 

Μύριαμ-Σοφία Αρτζανίδου

Άννα Μαντά

Μάριος Μεβουλιώτης

 

Παραγωγή: ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΜΚΕ

Ιλιάδα του Ομήρου

Η Ιλιάδα του Ομήρου επιστρέφει στο Θέατρο Αμαλία το Σάββατο 24 /02 & το Σάββατο 9/03 στις 17:00

Η Ιλιάδα του Ομήρου από τον Μικρό Βορρά, η παράσταση που ξεκίνησε το ταξίδι της από το Αρχαίο Θέατρο Άργους με επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και έφτασε να μαγεύει το κοινό του Καΐρου ως επίσημη συμμετοχή Cairo International Festival for Experimental Theatre, επιστρέφει για δύο μόνο παραστάσεις!

Πιάσε το χέρι μου, Θεά

ψυχή μου δώσε ρεύμα,

να γράψω μ’ έναν κεραυνό

πάνω σε μαύρη πλάκα

Η ανθρώπινη πλευρά των ηρώων, η βία του πολέμου, η αγωνία και η συντριβή. Ποιος τελικά νικάει σε έναν πόλεμο και με τι κόστος;

Η νεανική – εφηβική σκηνή του Μικρού Βορρά, παρουσιάζει την Ομηρική Μάχη στην πιο ροκ διασκευή της, μέσα από την σύγχρονη, ευρηματική σκηνοθετική ματιά του Τάσου Ράτζου, αναδεικνύοντας την ματαιότητα του πολέμου, τις απώλειες που επιφέρει και την αγωνία των ηρώων για ένα διαφορετικό μέλλον.

Σε 70 λεπτά ολόκληρη η Ιλιάδα του Ομήρου μέσα από τη σύγχρονη σκηνοθετική ματιά του Τάσου Ράτζου, γεμάτη χιούμορ και ευαισθησία, με τέσσερις εξαιρετικούς ηθοποιούς που συγκρούονται, αφηγούνται, τραγουδούν και συγκινούν σε 30 και πλέον ρόλους.

Μία ανατρεπτική θεατρική απόδοση του Ομηρικού έπους, με αντιπολεμική σκοπιά και ανθρωπιστικό πρόσημο. Μία παράσταση που συνομιλεί με τους εφήβους και τους επιτρέπει να δουν με άλλη ματιά τη «σχολική» τους ύλη.

Όμως κι αύριο μέρα ξημερώνει.

Ποιος θα’ χει σειρά αύριο;

Και από τι θα πάει;

Ταυτότητα παράστασης

Θεατρική ∆ιασκευή: Μικρός Βορράς

Στίχοι: Μιχάλης Γκανάς

Φιλολογική Επιµέλεια: Αναστασία Κεφαλά

Σκηνοθεσία – φωτισμός: Τάσος Ράτζος

Σκηνικό-Κοστούµια-Κατασκευές: Χριστίνα Θαλασσά

Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Θοδωρής Παπαδηµητρίου

Επιµέλεια Κίνησης: Τάσος Παπαδόπουλος

Μακιγιάζ-χτενίσματα: Στέφανος Μπαμπούλης

Συνεργάτης Διαδραστικού Μέρους: Αύρα Αυδή

Διδασκαλία τραγουδιών: Έλσα Μουρατίδου

Φωτογραφία-Βίντεο: Ζαφείρης Σαλμανλής

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ανδρέας Παράσχος, Δέσπω Πίρτσιου, Σωτήρης Ρουμελιώτης

Γραφιστική Επιµέλεια: Ντόρη Λούκρη

Οργάνωση περιοδείας: Τζούλια Παρασκευοπούλου

Επικοινωνία: Λουκία Αργυριάδου

Ηχοληψία: Κρίτωνας Κιουρτσής

Ηθοποιοί: Ασπασία Δήμου, Γιάννης Μαυρόπουλος, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης

 • Το βιβλίο του Μιχάλη Γκανά από το οποίο αντλούνται οι στίχοι που πλαισιώνουν την παράσταση, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο».
 • Η πρώτη παρουσίαση της παράστασης έγινε στο πλαίσιο του θεσμού ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ -Πρόγραμμα 2021-, Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Οι φυλές της γης

Δράσεις του Σαββατοκύριακου στον Ιχνηλάτη Ονείρων

Ο Ιχνηλάτης Ονείρων προσκαλεί τις οικογένειες στο κτήμα Κλημεντίνη το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00μμ σε ένα ανοιχτό πάρτι για όλους με μουσική, παιχνίδι, μπάρμπεκιου και κοπή της βασιλόπιτας για το 2024.

Στην είσοδο θα υπάρχει κουμπαράς, όπου ο καθένας θα αφήνει το ποσό που επιθυμεί για την οικογένειά του. Το σύνολο του ποσού θα πάει σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00 με 14.00μμ, θα έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε σε μία δράση με ταξιδιάρικο και αποκριάτικο χαρακτήρα.

Θα βιώσετε ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο με κατασκευές, μαγειρική με συνταγές από όλον τον κόσμο, παιχνίδια από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, χρώματα, μουσικές, sensory and messy play και βέβαια πολύ παιχνίδι στη φύση!

Τα παιδιά θα κατασκευάσουν τοτέμ, θα φτιάξουν τίπι σαν Ινδιάνοι, θα πετάξουν χαρταετούς από Κίνα και θα χαρούν με πολλές ακόμη εκπλήξεις που τους περιμένουν εκεί.

Όποιο παιδί το επιθυμεί θα απολαύσει δωρεάν μία βόλτα με το αλογάκι!

Χακάροντας το Μυαλό: πώς μας επηρεάζουν οι οθόνες

 

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο βιβλιοπωλείο Παιδικός IANOS (Γρηγορίου Παλαμά 3 & Τσιμισκή)

 

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στις 12:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS διοργανώνει δράση – εκπαιδευτικό σεμινάριο, με τίτλο «Χακάροντας το Μυαλό: πώς μας επηρεάζουν οι οθόνες».

 

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί περνάς τόσες ώρες μπροστά στο κινητό; Σκέφτηκες πώς μια οθόνη μπορεί και σε κρατάει μέσω των likes, μέσα από τις καρδούλες ή/και τα μηνύματα που σου στέλνουν οι φίλοι σου; Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σου όταν μπαίνεις στον αχανή κόσμο των Social Media;

Μέσα από ένα διαδραστικό εργαστήριο με παιχνίδια και δράσεις για παιδιά δημοτικού, ο Δημολιός Κωστής του Media Owl και του Σπιτόδενδρου αλλά και οι Καλαθά Ελένη και Ροδοπούλου Χριστίνα του «Μή.λο.», θα ταξιδέψουν στη δομή του ανθρώπινου εγκεφάλου, θα δείξουν πώς τα social media και οι οθόνες τον επηρεάζουν και θα προτείνουν λύσεις για να βοηθήσουν τα παιδιά να βρουν την ισορροπία στη χρήση των τεχνολογιών στην καθημερινότητα και στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

 

 

Συμμετέχοντες – Ομιλητές:

 • Κωστής Δημολιός: Εκπαιδευτικός, Ιδρυτής του Media Owl, Συν-ιδρυτής του βρεφονηπιακού σταθμού “Σπιτόδενδρο”.
 • Καλαθά Ελένη: Ειδική Παιδαγωγός
 • Ροδοπούλου Χριστίνα: Λογοθεραπεύτρια

Κατασκευή οικολογικών ψηφιδωτών

Το Σάββατο 24/2/2024 στο βιβλιοπωλείο/ καφέ “Έτσι κάνουν οι μπαλαρίνες” τα παιδιά θα δημιουργήσουν οικολογικά ψηφιδωτά.

Έχοντας για βάση έναν μικρό καμβά, θα φτιάξουν αρχικά ένα σχέδιο και μετά θα το χρωματίσουν με τα υλικά που έχουν συγκεντρώσει. Αυτά μπορεί να είναι πέτρες, κουμπιά, υφάσματα, καπάκια, χρωματιστά χαρτιά και ό, τι άλλο μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους, δημιουργώντας έτσι ένα πολύχρωμο και μοναδικό ψηφιδωτό.

Παρακαλούνται οι φίλοι να φέρουν μαζί τους υλικά που έχουν στο σπίτι και θα μπορούσαν να ανακυκλωθούν σε μια νέα κατασκευή!

Υπεύθυνη του εργαστηρίου η Αθηνά Γεωργιάδου

 

Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες… και ο Δράκος του Νερού

Ένα μουσικό παραμύθι, μια συναυλία με έργα του Νίκου Σκαλκώτα για παιδιά ηλικίας 7 – 12 ετών

Η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης προσκαλεί μικρούς και μεγάλους την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον, για να απολαύσουν το παραμύθι της Βάνας Παπαϊωάννου «Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες… και ο Δράκος του Νερού» με τη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χάρη Ηλιάδη και με αφηγήτρια τη θεατρολόγο Τζένη Ζαπτιέ.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης και να χαρούν, μέσα από τα μουσικά έργα, τη βιντεοπροβολή, την αφήγηση και τις συμμετοχικές στιγμές, το μουσικό αυτό παραμύθι.

Το παραμύθι είναι εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του εμβληματικού συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα (1904 – 1949), ενώ στο συναυλιακό μέρος κυριαρχούν τα μοναδικά έργα του, οι περίφημοι Ελληνικοί Χοροί.
Με τα συναρπαστικά μουσικά έργα του Σκαλκώτα και άλλων μεγάλων κλασικών συνθετών να αγγίζουν τις καρδιές όλων, η συναυλία απευθύνεται τόσο σε παιδιά όλων των ηλικιών, όσο και σε ενήλικες που επιθυμούν να ζήσουν τη μαγεία της κλασικής μουσικής και να ανακαλύψουν μια νέα σκοπιά του παραμυθιού.

Μια μοναδική εμπειρία για τους μικρούς φίλους και τους μεγαλύτερους θεατές της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Έκθεση αφίσας: Komplett Kafka

Μια βιογραφία σε κόμικς του Nicolas Mahler

Με αφορμή το επετειακό έτος 2024 για τον Φραντς Κάφκα, παρουσιάζεται η έκθεση αφίσας Komplett Kafka σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Nicolas Mahler και το Literaturhaus Stuttgart (Λογοτεχνικό Σπίτι της Στουτγκάρδης).

Ο Φραντς Κάφκα δεν ήταν μόνο συγγραφέας, είχε μεγάλο πάθος και για το σχέδιο: «Εγώ, κορίτσι μου, υπήρξα μεγάλο ταλέντο στο σχέδιο», έγραφε εν μέρει ειρωνικά αλλά και με κρυφή περηφάνια το 1913 στην αιώνια αρραβωνιαστικιά του, τη Φελίτσε Μπάουερ, για τις καλλιτεχνικές του φιλοδοξίες.

Τα σχέδια που σκάρωνε του έδιναν κάποτε «μεγαλύτερη ικανοποίηση από κάθε τι άλλο», αναφέρει κάπου. Τι πιο ταιριαστό, λοιπόν, από το να τιμηθεί η επέτειός του με μια βιογραφία σε κόμικ, σχεδιασμένη μάλιστα από τον Nicolas Mahler, του οποίου τα σκίτσα έχουν ένα εξίσου μινιμαλιστικό ύφος;

Ο Μάλερ αναδεικνύει τη ζωή και το έργο του Κάφκα με τρόπο απαράμιλλα πνευματώδη και καυστικό, ενώ δεν διστάζει να αγγίξει και ορισμένα μεγάλα ερωτήματα: Γιατί απέτυχε το σχέδιο του Κάφκα να συντάξει μια σειρά φτηνών ταξιδιωτικών οδηγών; Ποιος έγραψε τη συνέχεια ενός από τα σημαντικότερα βιβλία του με τίτλο «Η επαναμεταμόρφωση του Γκρέγκορ Σάμσα»; Και τι κρύβεται πίσω από την ιστορία με τη «λευκή σκλάβα»; Απαντήσεις στα παραπάνω και άλλα πολλά θα βρείτε στο Komplett Kafka. (Πηγή: Εκδόσεις Suhrkamp)

 

Λίγα λόγια για τον Nicolas Mahler

Ο Nicolas Mahler γεννήθηκε το 1969 στη Βιέννη, όπου ζει και εργάζεται ως σχεδιαστής κόμικς και εικονογράφος. Κόμικς και γελοιογραφίες του δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά όπως Die Zeit, NZZ am Sonntag, την κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine και το σατιρικό περιοδικό Titanic. Για το ευρύτατο έργο του έχει αποσπάσει πολλά βραβεία, μεταξύ άλλων το βραβείο Max und Moritz ως ο «καλύτερος γερμανόφωνος καλλιτέχνης κόμικς» το 2010, το βραβείο Literaturhäuser το 2015 και το βραβείο Sondermann το 2019. Ο Mahler είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Σχολής για την Ποίηση στη Βιέννη.

 

Παράλληλες Κίτρινες Γραµµές

Η θεατρική οµάδα A(r)CT παρουσιάζει την παράσταση για όλη την οικογένεια “Παράλληλες Κίτρινες Γραμμές” για δύο μόνο παραστάσεις στις 23 και 24 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Σοφούλη.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Με έμπνευση το βιβλίο του Mark Haddon “Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα µμεσάνυχτα” και έχοντας ως αφετηρία την ιστορία του Κρίστοφερ, ενός παιδιού στο φάσμα του αυτισμού, το έργο καλεί μικρούς και µμεγάλους να προβληματιστούν σχετικά µε τη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου, θέτοντας ερωτήματα όπως:

 • Πώς αντιλαμβανόμαστε το διαφορετικό και το ξένο;
 • Από πού ξεκινάει ο ρατσισμός και τι τον θρέφει;
 • Πώς μπορούμε να συνυπάρξουμε;
 • Ποια είναι η δυναμική μίας ομάδας που αποτελείται από άτομα µε διαφορετικά
  χαρακτηριστικά, ταλέντα και δεξιότητες;
 • Πως μπορούμε να µμετατρέψουμε αυτό που θεωρείται μειονέκτημα σε υπερδύναμη;

 

Δύο παράλληλες ιστορίες για όσα δεν είναι όπως φαίνονται και όσα δεν φαίνονται όπως είναι. Ιστορίες διαφορετικές όπως οι χαρακτήρες που τις διηγούνται αλλά και όμοιες όπως ο φόβος που μοιράζονται. Ιστορίες που µπλέκονται µε τα σχήματα και γίνονται γραμμές. Γραμμές που οδηγούν στην αποδοχή του εαυτού µας και του άλλου. Γραμμές που οδηγούν σε έναν κόσμο όπου ο καθένας έχει δικαίωμα να ζει περιτριγυρισμένος από αγάπη!

Οι “Παράλληλες Κίτρινες Γραμμές” είναι ένα έργο διαδραστικό που δίνει τη δυνατότητα να αντιληφθεί κανείς τη σημασία της διαφορετικότητας, να οξύνει την ενσυναίσθηση, τη συσχέτιση και την αντίληψή του ως προς τον συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο αλλά και να αναπτύξει µία υγιή σχέση µε το “εγώ“.

 

Η παράσταση πραγματοποιείται µε την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Συντελεστές

Σύλληψη & χορογραφία: Ελένη Παπαϊωάννου
Ερμηνεία & συνδημιουργία κινησιολογικού υλικού: Παύλος Λυκούδης & Χάρης Χατζηανδρέου
Μουσική Σύνθεση & Sound Design: Πάνος Χουντουλίδης
Επιµέλεια Κοστουµιών: Μελισσάνθη Σπέη
Σκηνογραφία & Κατασκευή Σκηνικών: Μαρκέλλα Μουσσού
Βίντεο & Φωτογραφίες: Klaus Shehaj
Mental Health Promoter : Στέλιος Γαβριηλίδης

 

Λίγα λόγια για την ομάδα A(r)CT

Η οµάδα A(r)CT: Art can ACT γεννήθηκε το 2014 στην Αγγλία από τη χορογράφο, performer και εκπαιδευτικό κίνησης, Ελένη Παπαϊωάννου, µε κεντρική ιδέα πώς η τέχνη ανήκει σε όλους και πρέπει να βρίσκεται παντού. Έχει πραγματοποιήσει έως τώρα διαδραστικές site-specific παραστάσεις σε ασυνήθιστους χώρους (μετρό, πλατείες, βιβλιοπωλεία, γκαλερί, πάρκα κ.ά.), εργαστήρια που απευθύνονται σε ομάδες ποικίλων ηλικιών και σωματικών δυνατοτήτων και παραστάσεις µε στόχο την καλλιτεχνική διαπαιδαγώγηση και ενεργή συµμετοχή του κοινού στην τέχνη.

Μερικά από τα φεστιβάλ που έχει συμμετάσχει σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι: Refugee Week Greece 2023, Bobos Arts Festival 2023, Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας 2022, Istanbul Fringe Festival 2022, ImproDance Festival 2022, Culture is Athens 2021, Arc for Dance Festival 2021, Our Festival 2021, 2022 & 2023, Εκπαιδευτικό-Καλλιτεχνικό Πρόγραµµα Σίφνου “Το Μικρό και το Μεγάλο”, International Contemporary Dance Festival of Mexico City 2018, Rabbitlab 2.0, Κυριακές στην Τεχνόπολη, In Progress Feedback Festival 2017, Αthens Video Dance Project Festival 2016, 1η και 2η Πλατφόρµα σύγχρονου χορού του θεάτρου ΠΚ , 1ο Φεστιβάλ Χορού του Χοροχρόνου, Resolution 2016 και Fringe Shorts 2015 στο The Place, Summer Streets 2015 στη Regents Street, Friday League στο Theatre Delicatessen, Motus Festival στο Milton Keynes, 2ο Scratch Festival, Emerging Choreographers Platform 2015 στο Broadway Theatre.

Η ομάδα έλαβε κρατικές επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού κατά την περίοδο 2019-2023 για τις παραγωγές “Κοίτα, Ανθρωπάκο” , “Μία ασπίδα όνειρα”, “Παράλληλες Κίτρινες Γραµµές” και τις εκπαιδευτικές δια-καλλιτεχνικές δράσεις “Το Μουσείο Αλλιώς” και “Μία εικόνα…χίλιες κινήσεις”.

Η ομάδα A(r)CT έχει στόχο να δημιουργεί προσιτά και διαδραστικά έργα συνδυάζοντας χορό, κείμενο, μουσική όπως και άλλες εικαστικές τέχνες. Μέσα από τη δουλειά µας επιθυμούμε να µμεταφέρουμε μηνύματα άµµεσα συνδεδεμένα µε την καθημερινότητά µας, την κοινωνική και ανθρωπιστική ύπαρξη καθώς και τον σύγχρονο κόσμο. Την ενδιαφέρει οι θεατές, μικροί και μεγάλοι, να κατανοούν αυτό που παρακολουθούν, να νιώθουν ενεργοί και όχι να στέκονται απαθείς σε ό,τι συμβαίνει μπροστά τους.

www.artcanact.com

 

 

Το Ταξίδι της Μέλισσας 

Σαββατοκύριακο στο Μουσείο για όλους

Σε ένα ταξίδι, μια μέλισσα, επισκέπτεται περίπου 50 – 100 λουλούδια. Επικοινωνούν μεταξύ τους με ένα είδος χορού. Τα παιδιά μαθαίνουν πολλά μυστικά για τις μέλισσες και πώς από την κυψέλη φτάνουμε στο μέλι!

Οδηγός στο ταξίδι αυτό η @melissokomia__axtsi, που με την εμπειρία τους, θα λύσουν στα παιδιά κάθε απορία για το επάγγελμα του μελισσοκόμου και τη ζωή στην κυψέλη αλλά θα τους δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν και όλα τα προϊόντα τους.

O Ακροβάτης – H ώρα του Variete

Πρεμιέρα: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στις 19.30

O Ακροβάτης, το μοναδικό Βαριετέ Τσίρκο της ομάδας “Μονόκυκλο” επιστρέφει για 5η χρονιά στο Θέατρο Σοφούλη.

Κάθε χρόνο την περίοδο του καρναβαλιού οι τέχνες του τσίρκο έχουν την τιμητική τους και μικροί και μεγάλοι γεμίζουν το Θέατρο Σοφούλη για το πιο κεφάτο αποκριάτικο πάρτι της πόλης.

Και αυτή τη φορά το Βαριετέ θα πλαισιώσουν εναέριες ακροβάτισσες, μάγοι, ζογκλέρ αλλά και τραγουδιστές με ολων των ειδών τα μουσικά όργανα, όλες και όλοι καλλιτέχνες της πόλης μας με μοναδικά ταλέντα. Ένα show που συνδυάζει θεατρικό παιχνίδι, εναέρια ακροβατικά, ζογκλερικά, χορό, μαγικά και ζωντανή μουσική, όλα αυτά σε συνεχή επαφή και διάδραση με το κοινό.

 

Λίγα λόγια για αυτό το Βαριετέ

Τα Βαριετέ είναι παραστάσεις που συνδυάζουν πολλές διαφορετικές τέχνες, οι οποίες παρουσιάζονται επί σκηνής πάντα με τους πιο ευφάνταστους και εναλλακτικούς τρόπους.
Ο παρουσιαστής αναλαμβάνει δράση και παρουσιάζει τους καλλιτέχνες, χωρίς ποτέ να ξέρει κανείς που θα τον οδηγήσουν οι περιπέτειες που μπλέκεται.
Φορέστε τις αποκριάτικές στολές σας και ελάτε να δείτε τι θα συμβεί σε αυτό το Βαριετέ.
Μήπως θα γίνεις και εσύ ένας καλλιτέχνης στη σκηνή;

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Καπρίτσιος – Μαριάνθη Μότα

Σενάριο – σύλληψη: Μονόκυκλο

Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης

Παίζουν σε διαφορετικές εμφανίσεις: Κλόουν Μάγος Μαρμέλο, Εναέριες Ακροβατισες: Αθηνά Μέλιου, Βέφα Μπουλγκαρέτση, Mackenzie Baert & οι Drops Circus House, AcroKuKu – ακροβατικό ζευγάρι – Νίνα Σαββίδη & Ben Walker, Pafi – Ζωντανή μουσική με αυθεντικά τραγούδια του Pafi, Βέρα Βασιλειάδου – Ζογκλερικά και Ακροβατικά, Kunia Cultural Hub – Swing Dance , Όλγα Κουλτούκη – ακροβατικά εδάφους /κατακόρυφα

 

Μουσικές από τις άκρες της γης: Άπω Ανατολή

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ξημερώνει η Κινέζικη Πρωτοχρονιά και η Κ.Ο.Θ. υποδέχεται τη χρονιά του δράκου κατά τους Κινέζους, με έργα που αποπνέουν άρωμα Άπω Ανατολής και καλεσμένους δύο διακεκριμένους καλλιτέχνες.

Πρόγραμμα:
Τακάσι Γιοσιμάτσου (1953): 3 White Landscapes, έργο 47α (Α’ εκτέλεση Κ.Ο.Θ.)
Τσέλο: Λίλα Μανώλα
Φλάουτο: Ματούλα Χατζή
Άρπα: Ντενίτσα Ντιμιτρόβα

Τόρου Τακεμίτσου (1930-1996): How slow is the wind (Α’ εκτέλεση Κ.Ο.Θ.)
Yuankai Bao (1944): ‘Sunrise of Jade Mountain’ & ‘Dabong Festival’ από το έργο ‘Sketches of Taiwan’ (Α’ εκτέλεση Κ.Ο.Θ.)
Γουάνγκ Ι-Γου (1980): Adagio – to Youth (Α’ εκτέλεση Κ.Ο.Θ.)
Ζε Τσανχάο (1933) & Τσεν Γκανγκ (1935): ‘Butterfly Lovers’ κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα (1958)

Παραγωγή Κ.Ο.Θ.

Δείτε το βίντεο εδώ.

 

Παραστάσεις αφήγησης, παραμυθιών & μύθων

Οι παραστάσεις αφήγησης παραμυθιών μύθων και θρύλων της Action Art συνεχίζονται και οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν στο Μικρό Θέατρο της Χ.Α.Ν.Θ.

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα Παραστάσεων

17/02/2024 Γιατί ο κόσμος έγινε  έτσι κι όχι αλλιώς; 

Πως δημιουργήθηκε ο κόσμος; Ποιος ήταν ο πιο σκανταλιάρης και περίεργος από τους θεούς; Πως δημιουργήθηκαν τα νερά και τα δάση; Πως δημιουργήθηκαν τ’  αστέρια; Ποιο ελάττωμα του ανθρώπου παραλίγο να οδηγήσει στην καταστροφή του κόσμου; Το γιατί και το πως μέσα από τους μύθους που πλάσαμε για να κατανοήσουμε τη δύναμη, την ομορφιά, τη μαγεία της ύπαρξης και της φύσης.

Αφήγηση: Ροδάνθη Δημητρέση
Τραγούδι, φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί: Γιούλα Μιχαήλ

 

9/3/2024  Παραμύθια και μουσικές του κόσμου

Μια παράσταση με παραμύθια που ανήκουν στην Παγκόσμια Άυλη Κληρονομιά. Μια παράσταση, όπου η τέχνη της αφήγησης, της μουσικής και του τραγουδιού – ερμηνείας, συναντώνται για να συνομιλήσουν και να υφάνουν το δικό τους παραμύθι.

Αφήγηση: Ροδάνθη Δημητρέση
Τραγούδι:  Έλσα Μουρατίδου.
Μουσική: Ονούρ Σεντούρκ (σάζι,παντούρι)

 

13/4/2024  Ήχοι και Παραμύθια της μητέρας γης, των δένδρων, των νερών

Αφήγηση παραμυθιών, θρύλων και μύθων για τη φύση με παράλληλη πρωτότυπη συνοδεία μουσικής. Μια διαδραστική παράσταση λόγου, ήχων, μουσικής  με υλικά της φύσης και ανακυκλώσιμα υλικά.

Αφήγηση: Ροδάνθη Δημητρέση
Τραγούδι, φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί: Γιούλα Μιχαήλ

 

Λίγα λόγια για τις παραστάσεις αφήγησης για μικρούς και μεγάλους της Αction Art 

Γιατί το παραμύθι μεταδίδεται από το στόμα στην καρδιά και από την καρδιά στο στόμα, μεταφέροντας ένα  πολύτιμο μήνυμα σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά. Ένα μήνυμα που το υφαίνει από τα βάθη του χρόνου, συντροφεύοντας την ανθρωπότητα από τη γέννησή της. Γιατί η ζωή έχει δυσκολίες και για να τις αντιμετωπίσει ο νέος άνθρωπος, το παιδί, ο ενήλικας χρειάζεται συντροφικότητα και μαγεία. Γιατί η προφορικότητα, το παραμύθι υφαίνει σχέσεις.

Ταξίδι Αγάπης

Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου ο Ιχνηλάτης Ονείρων καλεί όλες τις οικογένειες να κάνουν παρέα ένα πολύ αγαπησιάρικο ταξίδι στο κτήμα Κλημεντίνη.

Το ταξίδι ξεκινάει από τους πόλους και συνεχίζει σε όλη τη γη!

Πώς φιλιούνται οι Εσκιμώοι; Τι κάνουν οι πιγκουίνοι όταν χάσουν το ταίρι τους; Ποια ζώα δεν θέλουν σύντροφο; Ποια διαλέγουν έναν σύντροφο για όλη τους τη ζωή; Ποια ζώα τρώνε το ταίρι τους μετά την αναπαραγωγή; Πως δείχνουν την αγάπη τους στην Αφρική;

Το πνεύμα του αγίου Βαλεντίνου πρωταγωνιστεί με έναν παιχνιδιάρικο τρόπο σε αυτή τη δράση! Παιχνίδια, κατασκευές, ζωγραφική, χορός, face painting, διαγωνισμοί, messy play, όλα σε ένα μεγάλο πάρτι για την αγάπη!

 

Γυναίκες που Άλλαξαν τον Κόσμο

‍Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τις γυναίκες στην επιστήμη, η κυριακάτικη δράση, την 11η Φεβρουαρίου, στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης αφιερώνεται στις επιστήμονες, καλλιτέχνιδες, πολιτικούς και συγγραφείς που ξεχώρισαν και άφησαν το στίγμα τους με το σπουδαίο έργο τους.

Ο στόχος είναι να αποτελέσουν έμπνευση για τα παιδιά, ώστε να δημιουργήσουν και αυτά με τη σειρά τους.

 

Kατασκευή θεατρικής Μάσκας

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται ένα δίωρο εργαστήρι κατασκευής θεατρικής μάσκας για παιδιά ηλικίας 9 – 13 ετών, στο θεατρικό εργαστήρι Πέρασμα.

Στο εργαστήρι αυτό οι μικροί φίλοι θα κατασκευάσουν τη δική τους θεατρική μάσκα από απλά υλικά όπως χαρτόκουτα, κόλλες, χρώματα, άλλα χαρτιά με τις οδηγίες της σκηνογράφου και θεατροπαιδαγωγού Σταυρούλας Ταρταμπούκα.

Αρχικά θα δημιουργήσουν μια ιστορία και τα παιδιά θα επινοήσουν το δικό τους θεατρικό χαρακτήρα, τον οποίο θα «ζωντανέψουν» με τη μάσκα που θα φτιάξουν τα ίδια.

Τα παιδιά είναι καλό να φορούν άνετα ρούχα, χοντρές κάλτσες και να έχουν το δικό τους μπουκαλάκι με νερό.

Τα παραμυθαλήθεια, Αλία

Η ομάδα κουκλοθεάτρου “Μαρμίτα” παρουσιάζει το Σάββατο 3/02 στο “Studio Pellizco” την παράσταση κουκλοθεάτρου “Τα παραμυθαλήθεια , Αλία”.

 

Λίγα Λόγια για την παράσταση

« Πίσω απ’ τα βουνά που ανατέλλει ο ήλιος όταν χαράζει η  μέρα

ίσως λιγάκι παραπέρα

Στέκει μια χώρα όμορφη , με ιστορία

Μια χώρα γεμάτη άμμο , και μνημεία …»

 

Μέσα από το κουκλοθέατρο και τη μουσική αφήγηση τα παιδιά ταξιδεύουν στο Ιράκ, για να παρακολουθήσουν την αληθινή ιστορία της Αλία Μοχάμεντ Μπέηκερ , της βιβλιοθηκάριου της Βασόρα.

Δείτε περισσότερα  για την παράσταση ” Τα παραμυθαλήθεια , Αλία ” στο παρακάτω  λινκ:

Ένα Βήμα Τη Φορά Τhe Musical

Ένα Μουσικό έργο Αυτογνωσίας αφιερωμένο στα συναισθήματα

 

Η παράσταση “Ένα Βήμα Τη Φορά Τhe Musical”, η αυθεντική Ελληνική all family musical δημιουργία της Μαρίας Στεφάνου, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της δημιουργού, σε πρωτότυπη μουσική και στίχους της ίδιας έρχεται για μία ακόμη παράσταση για το κοινό την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στις 12.30 στο Ράδιο Σίτυ.

Το musical που έχει ξεπεράσει τις 200 παραστάσεις και τους 45.000 θεατές επιστρέφει για 7η συνεχόμενη χρονιά στην Θεσσαλονίκη! Μια παράσταση εγκεκριμένη από ψυχολόγους και παιδοψυχολόγους για όλη την οικογένεια που έχουν αγαπήσει και παρακολουθήσει σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ.

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

To μουσικό παραμύθι είναι το “περπάτημα” ενός κοριτσιού προς την ενηλικίωση και την αγάπη εαυτού, μέσα από το δρόμο των συναισθημάτων, τον φόβο, τον θυμό, τη ζήλια, τον ανταγωνισμό, τα πρέπει, το θέλω, το μου αρέσει, την ευθύνη της. Ένα τρυφερό, μοντέρνο και άκρως επίκαιρο musical για τη ζωή και τις μεγάλες, άλλα τόσο απλές αλήθειες της διαδρομής μας προς εμάς.

Ο “δρόμος” των ανθρώπων έχει μετατραπεί σε αγώνα και το φαβορί της κούρσας, η μικρή Ερμιόνη, προσπαθώντας να βγει πρώτη, σκοντάφτει, χάνει την πρωτιά και τη γη κάτω απ’ τα πόδια της. Μένει μόνη. Στο δρόμο της εμφανίζεται ένας “περαστικός”, απ’ αυτούς που όλοι έχουμε ανάγκη όταν σκοντάφτουμε. Την πιάνει απ’ το χέρι και περπατάει πλάι της, μαθαίνοντας της ό,τι χρειάζεται για να σταθεί πρώτη φορά στα πόδια της.

Γέλιο, συγκίνηση, χαρά, λύτρωση, πολύ χορό και μελωδίες ψυχής. To κάθε κομμάτι της διαδρομής έχει να μας δώσει άλλο δώρο, μέσα από swing, jazz, pop, waltz, latin και rock‘n’roll ρυθμούς. Τραγούδια γραμμένα για την κάθε ηλικία, το κάθε μάθημα και συναίσθημα που έχει να περπατήσει η Ερμιόνη, μέχρι να αφήσει όλες τις αποσκευές και με ελεύθερα χέρια πια, να αγκαλιάσει τον εαυτό της.

 

Λίγα λόγια τη δημιουργό

Η Θεσσαλονικιά Musical Performer και θεατρική παραγωγός Μαρία Στεφάνου, είναι μία πολυτάλαντη και πολύπλευρη καλλιτέχνης, συγγραφέας, σκηνοθέτης, χορογράφος, συνθέτης και στιχουργός, με σπουδές χορού και τραγουδιού στην Ελλάδα (Σχολές Χορού Καφαντάρη) και το εξωτερικό (Arts Educational School of London, Pinapple Studios, SDK της Τσεχίας).

Έχει υπογράψει χορογραφικά και συμμετάσχει σε αγαπημένες μουσικές παραγωγές του  Regency Casino of Thessaloniki, όπως το “Σαν κάποιος Θίασος” με τον Τάκη Ζαχαράτο (2015-2016), “Το πρώτο μας Πάρτυ” του Μάκη Δελαπόρτα (2016-2017), “Ένας Ουρανός μ’ Αστέρια”, “I Have A Dream The Musical” και “Dorian Gray The Musical” της Άντας Τσεσμελή – Edwards (2014-2016). Το συγγραφικό και σκηνοθετικό ντεμπούτο της το έκανε το 2014 με τις “Πριγκίπισσες The Musical”, σε έμπνευση και μουσική επιμέλεια του μαέστρου Σπύρου Ρασσιά στο French Keys Jazz Club Θεσσαλονίκης, το οποίο αγαπήθηκε και μέτρησε 22 sold out παραστάσεις. Μετά από αναρίθμητες συμμετοχές της σε αντίστοιχες μουσικές παραγωγές, όπως το “Alexander The Great Rock Opera” του Κωνσταντίνου Αθυρίδη, τα “Λάχανα Και Χάχανα The Musical” του Τάσου Ιωαννίδη και σημαντικές συνεργασίες με εξαίρετα ονόματα του χώρου όπως η Σία Κοσκινά, αποφάσισε να αφοσιωθεί στην δημιουργία των έργων της. H αγάπη για την τέχνη της ολοκληρώνεται πάντα με τους μαθητές της, έχοντας συνεργαστεί και διδάξει σε κορυφαίους φορείς, όπως η Σχολή Μουσικού Θεάτρου PMTP Method By Sia Koskina, καθώς και οι σχολές χορού Dance ’O Clock, Asters Dance Τeam, AfroCuban Dance School και τα ωδεία Βορείου Ελλάδος, Χορωδείο, Ωδείο Εν Τέχνη.

Το “Ένα Βήμα Τη Φορά” είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δημιουργία της, όταν πήρε την απόφαση να εμπιστευτεί το χάρισμά της και να περπατήσει προς τον εαυτό της. Το βιβλίο της γράφτηκε τον Μάρτιο του 2016 και 1 χρόνο μετά μεταφέρθηκε στη θεατρική σκηνή με τη μορφή musical σε δική της μουσική σύνθεση, στίχους, σκηνοθεσία και χορογραφίες. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με 60 καλλιτέχνες να χορεύουν και να τραγουδάνε τις αλήθειες της και μετράει ως τώρα 57 παραστάσεις στην βραδινή αλλά και πρωινή ζώνη. Το Μάιο του 2017, βιώνοντας της ανάγκες της παραγωγής, η Μαρία ανοίγει την καινοτόμα επιχείρηση θεατρικών και καλλιτεχνικών παραγωγών “Maria Stefanou Productions”.  “Επιτέλους είμαι στο δρόμο μου. Θέλω και ζω, θέλω και δημιουργώ” λέει ετοιμάζοντας τα δύο νέα έργα της “Το 10 το Καλό και ο Χάρτινος Κόσμος” με θέμα την αξία των ανθρώπων και το “Ένα Βήμα Τη Φορά 2, η Αλλαγή”.

Η κρυφή γοητεία της πλαστογραφίας

Στο Τελλόγλειο Ιδρύμα Τεχνών παρουσιάζεται η έκθεση με τίτλο «Η κρυφή γοητεία της πλαστογραφίας» που πραγματεύεται τις πλαστογραφίες ειδικότερα στην τέχνη. Στην έκθεση αυτή δίνεται έμφαση στην κατανόηση της αναγνώρισης, του ορισμού των πλαστών έργων, ιδιαίτερα στη διάκριση μεταξύ των εννοιών της πλαστογραφίας και του αντιγράφου, καθώς και σε λεπτές αποχρώσεις στις συνθήκες που σχετίζονται με τις δύο αυτές κατηγορίες έργων.

Στην έκθεση γίνονται αναφορές σε μεγάλες πλαστογραφήσεις και πλαστογράφους διεθνούς επιπέδου, στην παραχάραξη έργων τέχνης, στα προβλήματα που δημιουργούν, στους κινδύνους που ελλοχεύουν. Είναι σαφές ότι η ανάπτυξη των τεχνικών ανίχνευσης πλαστογραφημένων έργων ή εγγράφων δυσκολεύει συνεχώς το έργο τους. Ελπίζουμε ότι η ενημέρωση και η γνώση του προβλήματος είναι θετικά βήματα για την αντιμετώπισή του.

Για την έκθεση αυτή αναζητήθηκαν και μελετήθηκαν έργα που να ανταποκρίνονται στο θέμα καταρχάς από τις Συλλογές του Τελλογλείου Ιδρύματος, αλλά και δάνεια από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, από το Μουσείο Εκμαγείων του ΑΠΘ, από το Πολεμικό Μουσείο και από συλλέκτες και ιδιωτικές συλλογές.

 

Για την ανίχνευση στοιχείων των έργων με τεχνολογικές μεθόδους συνεργάστηκε το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Τμήμα Συντήρησης Εικόνων), το Ίδρυμα Ορμύλια, και το Ακτινολογικό Εργαστήριο της Euromedica (Κυανούς Σταυρός).

Όσα δεν βλέπουμε

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα αυτοβελτίωσης | 10 – 11 Φεβρουαρίου 2024

Η ομάδα της Αιθήρ σας υποδέχεται μόνους ή με τα παιδιά – την οικογένεια στο μαγευτικό Λιτόχωρο, στους πρόποδες του Ολύμπου για να ανακαλύψετε παρέα τις εκπλήξεις που κρύβει η Φύση!

Μακριά από το «τρέξιμο» της καθημερινότητας, θα δημιουργηθεί ο χρόνος για να εξερευνήσει ο καθένας τις σκέψεις του, τα συναισθήματα του, άλλα και τις σχέσεις του. Στην διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα βρεθούν κοντά στη φύση, θα παίξουν βιωματικά εκπαιδευτικά παιχνίδια ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, θα δοκιμάσουν εύκολες πεζοπορίες στο δάσος που θα τους δώσουν την ηρεμία που αναζητούν, και θα πάρουν μέρος σε πολλές άλλες δραστηριότητες που θα τους εξιτάρουν και θα ανεβάσουν τα επίπεδα ενέργειας τους.

Το εισαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες χωρίς προηγούμενη εμπειρία με ή χωρίς την συνοδεία παιδιών. Θα βιώσουν ένα Σαββατοκύριακο μακριά από την πόλη, έξω από την ζώνη άνεσης τους και μέσα στη Φύση. Η διαμονή θα γίνει σε παραδοσιακούς ξενώνες στη περιοχή του Λιτόχωρου και θα υπάρχουν δραστηριότητες κοινές με παιδιά αλλά και μεμονωμένες ενηλίκων.

 

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

 • Βιωματικά παιχνίδια για Γονείς και Παιδιά σε εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς χώρους
 • Μικρές εκπαιδευτικές βόλτες παρατήρησης στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου
 • Εισαγωγή στην Θεραπευτική του δάσους

 

Τι να περιμένω από αυτό το διήμερο

 • βιωματικές δραστηριότητες για να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας
 • εύκολες πεζοπορίες στην φύση, ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων
 • ασκήσεις εμπιστοσύνης, επικοινωνίας και συνεργασίας
 • βελτίωση των ικανοτήτων μας, κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των άλλων ανθρώπων
 • αύξηση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης μας
 • έκθεση εαυτού και πολλά άλλα

 

Τι περιλαμβάνει η τιμή

 • Συμμετοχή στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα
 • Διανυκτέρευση σε παραδοσιακό ξενώνα με πρωινό
 • 2 Γεύματα σε εστιατόρια της περιοχής
 • Απασχόληση για τα παιδιά τις ώρες που απαιτείται η ξεχωριστή συμμετοχή στις δραστηριότητες

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες στη παρακάτω ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.