κόμικ – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Καλοκαιρινά Δημιουργικά Εργαστήρια στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα για παιδιά 6 – 12 ετών

 

Έχεις σκεφτεί πόσα αντικείμενα από αυτά που χρησιμοποιείς κάθε μέρα βρίσκονται στις προθήκες ενός Μουσείου; Με ποια υλικά όμως είναι φτιαγμένα και τι ανάγκες εξυπηρετούσαν σε παλαιότερη εποχή;

Στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα (ΜΜΑ) μπορείς να ανακαλύψεις δεκάδες τέτοια αντικείμενα αλλά και ρούχα, βιβλία, φωτογραφίες και ενθύμια που έχεις στο σπίτι σου ή στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού. Πράγματα που μας συνδέουν με την ιστορία της οικογένειάς μας, των παλιών επαγγελμάτων, την ιστορία του Μουσείου, του νεοκλασικού κτηρίου, και της Θεσσαλονίκης.

Καθημερινά, με αφορμή ένα έκθεμα ή μία φωτογραφία από τη Συλλογή του Μουσείου, θα πραγματοποιείται εργαστήριο τέχνης και εθνογραφικής καταγραφής, σε συνδυασμό με φωτογραφικές, ψηφιακές και εικαστικές απεικονίσεις των αντίστοιχων αντικείμενων που θα φέρνουν τα παιδιά από το σπίτι τους. Μέσα από αυτή τη βιωματική δράση με την τέχνη, τη μουσειολογία και την ιστορία, επιδιώκεται η συνειδητοποίηση πως ο χώρος του Μουσείου αποτελεί ένα ευέλικτο, ανοιχτό και δημιουργικό περιβάλλον μελέτης, έρευνας, συζήτησης, παιχνιδιού και ψυχαγωγίας,  όπου συνδέονται  η ανθρώπινη καλλιτεχνική και επαγγελματική  δραστηριότητα με την ιστορική γραμμή του χρόνου.

Παράλληλα, τα παιδιά θα αναγνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες της τοπικής ιστορίας και τον ιστορικό πλούτο της Μακεδονίας, με έμφαση στην πολυπολιτισμική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, μέσα από περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς περιπάτους σε γνωστά κτήρια και τοπόσημα της πόλης (Λευκός Πύργος, Βασιλικό Θέατρο, νεοκλασικό κτήριο Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, κ.ά.), αλλά και τις νέες ψηφιακές εφαρμογές με 3D απεικονίσεις των αντικειμένων και παιχνίδι θησαυρού στις αίθουσες, με οδηγό τον νέο ηχητικό, ψηφιακό ξεναγό του Μουσείου!

Θα εξερευνήσουν τα μυστικά  των εκθεμάτων του ΜΜΑ στα βιωματικά, καλοκαιρινά εργαστήρια, με παιχνίδια και δράσεις μέσα και γύρω από το Μουσείο, ζωγραφική, θέατρο, φυσική δραστηριότητα, ταινίες και μουσική, γράφοντας ιστορίες και σκιτσάροντας κόμικς.

 

Αυτή τη φορά, η αποστολή που θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας οι μικροί μουσειόφιλοι είναι να δημιουργήσουν «το δικό τους μουσείο», μέσα στο ΜΟΥΣΕΙΟ!

 

 • Επιστημονική επιμέλεια: Σταυρούλα Μαυρογένη, Καθηγήτρια Ιστορίας Τέχνης στον Βαλκανικό χώρο, ΠΑΜΑΚ – Διευθύντρια του ΚΕΜΙΤ, ΙΜΜΑ
 • Συντονισμός δράσεων: Αθηνά Παυλίδου, Φιλόλογος – Μουσειολόγος, Διευθύντρια του ΙΜΜΑ
 • Σχεδιασμός – Υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων: Κατερίνα Τζαβάρα, Εκπαιδευτικός MSc – Συγγραφέας, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΙΜΜΑ
 • Διοικητική Υποστήριξη: Καλυψώ Τρυφωνάκη, ΙΜΜΑ
 • Υλικοτεχνική υποστήριξη και οργάνωση μουσειακού υλικού: Ελένη Μαυρίδου, Ιστορικός ΙΜΜΑ
 • Εμψύχωση ιστορικών δράσεων: Βαγγέλης Κανσίζογλου, Ιστορικός – Βοηθός Έρευνας, ΙΜΜΑ

 

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Διάρκεια εργαστηρίων:

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 –  Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Ώρες: 9:00 – 14:00 καθημερινά (πλην Σαββατοκύριακου & Αγίου Πνεύματος)

για παιδιά 6 – 12 ετών

Κόστος συμμετοχής: 130 ευρώ/παιδί (οι 2 εβδομάδες)

Κόστος συμμετοχής για αδέρφια: 100 ευρώ/παιδί (οι 2 εβδομάδες)

Τόπος διεξαγωγής: Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και 43ο Δημοτικό Σχολείο (αύλειος χώρος πλησίον του Μουσείου)

Λόγω των περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Όπως και στα προηγούμενα εργαστήρια, το Μουσείο προσφέρει το πρωινό των παιδιών και όλα τα υλικά κατασκευών. 

Kristiboni – Τμήματα καλλιτεχνικών & έκφρασης

10 χρόνια Εργαστήριο Ζωγραφικής Kristiboni

 

Τμήματα ζωγραφικής για παιδιά, εφήβους & ενήλικες

Από την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, καθημερινά εκτός Τρίτης, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, έφηβοι και ενήλικες μπορούν να ενταχθούν στα τμήματα του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Kristiboni.

Παιδικά Τμήματα

Τετάρτη , Πέμπτη, Παρασκευή 18:00 – 20:00

Σάββατο, Κυριακή 11:00 – 13:00

 

Εφηβικά Τμήματα

Σάββατο 13:00 – 15:00

Σάββατο 15:00 – 17:00

Σάββατο 17:00 – 19:00

 

Τμήμα Ενηλίκων

Δευτέρα 17:00 – 21:00

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Κόστος : 35€/ μήνα

Για τα παιδικά τμήματα τα υλικά είναι: ένα μπλοκ ακουαρέλας 30 x 40, ένα κουτί τέμπερες και ένα κουτί νερομπογιές, ένα κουτί μαρκαδόρους και ένα κουτί ξυλομπογιές

Τα παιδικά τμήματα απευθύνονται σε παιδιά 4 έως 11 ετών (τμήμα προσχολικής και σχολικής ηλικίας).

Για τα προεφηβικά – εφηβικά τμήματα τα υλικά είναι: ένα μπλοκ ακουαρέλας 40 x 50, σωληνάρια με τα βασικά ακρυλικά χρώματα, ένα κουτί νερομπογιές, ένα κουτί λαδοπαστέλ και μαλακά μολύβια Β1, Β2 κτλ

Τα προεφηβικά – εφηβικά τμήματα απευθύνονται σε παιδιά 11 έως 18 ετών

Για το τμήμα ενηλίκων τα υλικά είναι: ένα μπλοκ ακουαρέλας 40 x 50, σωληνάρια με τα βασικά ακρυλικά χρώματα, σωληνάρια με τα βασικά χρώματα λαδιού, μαλακά μολύβια Β1, Β2 κτλ

 

Τμήματα προετοιμασίας για το καλλιτεχνικό γυμνάσιο

Από την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 και κάθε Κυριακή, μαθητές που επιθυμούν να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις του καλλιτεχνικού  γυμνασίου, μπορούν να ενταχθούν στο τμήμα του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Kristiboni.

 

Τμήματα καλλιτεχνικού γυμνασίου 

Κυριακή 13:00 – 15:00

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Το κόστος των μαθημάτων προετοιμασίας για το καλλιτεχνικό γυμνάσιο είναι: 35€/ μήνα

Οι υποψήφιοι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν παράλληλα και τα μαθήματα των εφηβικών τμημάτων -για περισσότερη εξάσκηση- με επιβάρυνση 15€/ μήνα. Σύνολο: 50€/ μήνα

 

Κλειστό τμήμα προετοιμασίας ΑΣΚΤ & δημιουργίας πορτφόλιο

Από την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 και κάθε Κυριακή, έφηβοι που επιθυμούν να οργανώσουν πορτφόλιο για τη συμμετοχή στις εξετάσεις μαθητών με ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση (ταλέντα), καθώς ενήλικες που επιθυμούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την ΑΣΚΤ ή να οργανώσουν προρτφόλιο για πανεπιστήμιο εξωτερικού, μπορούν να ενταχθούν στο τμήμα προετοιμασίας ΑΣΚΤ του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Kristiboni.

Τμήμα προετοιμασίας ΑΣΚΤ

Κυριακή 11:00 – 15:00

* με παράλληλη δυνατότητα ελεύθερης εξάσκησης Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή 16:00 – 20:00

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Κόστος: 60€/ μήνα

 

Τμήματα κόμικ

Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 και κάθε Σάββατο, παιδιά από 11 ετών και άνω, μπορούν να ενταχθούν στο  τμήμα κόμικ του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Kristiboni.

 

Προεφηβικό – εφηβικό τμήμα κόμικ

Σάββατο 17:00 – 19:00

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Το κόστος των μαθημάτων για το τμήμα κόμικ είναι: 35€/ μήνα

Το μάθημα διδάσκεται από το συνεργάτη γραφίστα & κομίστα, Γιώργο Μπογιατζή

 

Εξτρά τμήματα:

Τη θερινή περίοδο λειτουργεί καθημερινή δημιουργική απασχόληση για μαθητές δημοτικού 6 – 12 ετών 08:00 – 16:00

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και κατόπιν συνεννόησης λειτουργούν:

 • Κλειστά τμήματα art therapy για παιδιά και εφήβους που εμφανίζουν έντονο στρες ή άγχος κατά τη διάρκεια της μαθητικής τους ζωής.
 • Κλειστά τμήματα φωτογραφίας και δημιουργικής γραφής για εφήβους.

 

Το Σχολείο Αλλιώς – Τμήματα καλλιτεχνικών & έκφρασης

Στο Σχολείο Αλλιώς δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στις τέχνες και τον πολιτισμό. Ο δρόμος προς την ολοκλήρωση του ανθρώπου περνάει μέσα από καλλιτεχνική έκφραση.

 

Μουσικοκινητική αγωγή

Στόχος είναι η βιωματική προσέγγιση του κόσμου της μουσικής μέσω παιχνιδιών, παραμυθιών, χρήσης μουσικών οργάνων, εικαστικών, τραγουδιού και μέσω της κίνησης. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τη μουσική τους αντίληψη, την καλλιτεχνική και τη συναισθηματική τους έκφραση, να βελτιώσουν την επικοινωνία τους, τη κοινωνικότητά τους, τη δημιουργικότητα, την αυτοσυγκέντρωση, τη μνήμη και την ομαδικότητά τους.  Το παιδί μέσα από μουσικά παιχνίδια και δραστηριότητες λαμβάνει ποικίλα ερεθίσματα που στοχεύουν στην ανάπτυξη των βασικών μουσικών δεξιοτήτων (ρυθμός, κίνηση, τραγούδι, ακουστική αντίληψη) και έρχεται επιπλέον σε επαφή με τις βασικές μουσικές έννοιες (αίσθηση τονικού ύψους, ηχοχρώματος, αξιών) με μία παιδαγωγική προσέγγιση ανάλογη των ιδιαιτεροτήτων του στο συγκεκριμένο αναπτυξιακό στάδιο.

 

Ηλικίες: 1ο τμήμα // παιδιά 4 – 5 ετών

2ο τμήμα // παιδιά 6  ετών

Διάρκεια προγράμματος: Οκτώβριος – Μάιος

Διάρκεια μαθήματος και ώρες: 1ο τμήμα // Σάββατο 10.00 – 11.00 (1 ώρα)

2ο τμήμα // Σάββατο 11.00 – 12.00 (1 ώρα)

Κόστος συμμετοχής: Επικοινωνήστε με τη γραμματεία

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Εμμανουήλ Τάσος

 

Καλλιτεχνικά εργαστήρια

Οι εικαστικές τέχνες είναι ένας μαγικός κόσμος και ένας μοναδικός τρόπος επικοινωνίας και αποτύπωσης του ψυχικού κόσμου πάνω σε ένα χαρτί. Τα παιδιά θα μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα χωρίς να χάσουν την αυθορμητισμό τους όταν σχεδιάζουν, να πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά και τεχνικές, να «γνωρίσουν» τον εαυτό τους εκφράζοντας τις ιδέες τους, τις εμπειρίες τους και τα συναισθήματα τους  και ταυτόχρονα θα συνεργαστούν με τους συμμαθητές τους θέτοντας κοινούς στόχους. Με αυτό τον τρόπο ενισχύονται  οι εικαστικές εμπειρίες και οι γνώσεις τους, οι δεξιότητες και  οι ικανότητες τους, με στόχο  την ανάπτυξη σκεπτόμενων, συνειδητοποιημένων δημιουργών – θεατών.

Στο τέλος της χρονιάς πραγματοποιείται έκθεση των έργων σε γνωστό χώρο της πόλης.

Ηλικίες: 1ο  τμήμα // παιδιά 5 ετών

2ο  τμήμα // παιδιά 6 – 8 ετών

3ο  τμήμα // παιδιά 9 – 12 ετών

Διάρκεια προγράμματος: Οκτώβριος – Μάιος

Διάρκεια μαθήματος και ώρες: 1ο  τμήμα // Σάββατο 10.00 – 11.00 (1 ώρα)

2ο τμήμα // Σάββατο 11.00 – 12.30 (1,5 ώρα)

3ο τμήμα //  Παρασκευή 19.00 – 20.30 (1,5 ώρα)

Κόστος συμμετοχής: Επικοινωνήστε με τη γραμματεία

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Αντωνάκου Νικολέτα

 

Γλυπτική – Πηλός – Χαρτοπολτός

Η Γλυπτική είναι μια από τις τρεις βασικές τέχνες στα εικαστικά και είναι αυτή η τεχνική που δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το “χώρο” και με τις τρεις διαστάσεις μέσα από ανάγλυφες και τρισδιάστατες εργασίες. Οι μαθητές αρχικά θα εξοικειωθούν με τα υλικά, μέσα από ελεύθερες εργασίες, ώστε να μάθουν να χειρίζονται τα εύπλαστα υλικά και θα δημιουργήσουν δικά τους έργα αλλά θα εμπνευστούν και από μεγάλους γλύπτες.

Σκοπός αυτού του εργαστηρίου είναι οι μαθητές να μάθουν να παρατηρούν, να αναπτύσσουν την φαντασία τους, να πειραματιστούν ελεύθερα εξασκώντας τα χέρια τους. Τα παιδιά θα κληθούν να μορφοποιήσουν και να δημιουργήσουν εσώγλυφα και ανάγλυφα έργα έχοντας στα χέρια τους μια άμορφη μάζα εύπλαστου υλικού. Οι μαθητές θα μάθουν να δημιουργούν έργα- φιγούρες οι οποίες θα συνδιαλέγονται μέσα στον χώρο σε μικρές και πιο μεγάλες διαστάσεις, επικοινωνώντας μέσα από τα έργα τους.

Στο τέλος της χρονιάς πραγματοποιείται έκθεση των έργων σε γνωστό χώρο της πόλης.

 

Ηλικίες: τμήμα για παιδιά 7 – 12 ετών

Διάρκεια προγράμματος: Οκτώβριος – Μάιος

Διάρκεια μαθήματος και ώρες: Παρασκευή 17.30 – 19.00 (1,5 ώρα)

Κόστος συμμετοχής: Επικοινωνήστε με τη γραμματεία

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Αντωνάκου Νικολέτα

 

Μικροί Αρχιτέκτονες

Ένα project αρχιτεκτονικής για παιδιά αποτελεί μια εκπαιδευτική μέθοδο με πολυαισθητηριακή κατεύθυνση. Η αρχιτεκτονική βρίσκεται παντού γύρω μας. Το περιβάλλον στο οποίο ζούμε τα πρώτα χρόνια της ζωής μας καθορίζει και το πώς στη μετέπειτα πορεία μας θα κρίνουμε και θα «μεταβολίζουμε»  τον κάθε χώρο όπου θα βρεθούμε. Το αποτέλεσμα του εργαστηρίου θα είναι και χειροπιαστό: μακέτα, 3d κατασκευή, blueprint, αρχιτεκτονικό σχέδιο-σκίτσο αλλά  και επικοινωνιακό:  αρχιτεκτονικό παιχνίδι. Τελικός στόχος είναι να δημιουργηθούν τα γνωστικά  θεμέλια στους μαθητές για να κατασκευάσουν αύριο έναν πιο όμορφο και ολοκληρωμένο κόσμο γύρω τους.

 

Ηλικίες: 1ο  τμήμα // παιδιά 5 – 7 ετών

2ο  τμήμα // παιδιά 8 – 12 ετών

Διάρκεια προγράμματος: Οκτώβριος – Μάιος

Διάρκεια μαθήματος και ώρες: 1ο  τμήμα // Δευτέρα 17.30 – 18.30 (1 ώρα)

2ο  τμήμα // Πέμπτη 19.30 – 21.00 (1,5 ώρα)

Κόστος συμμετοχής: Επικοινωνήστε με τη γραμματεία

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Αντωνάκου Νικολέτα.

 

Comics και δημιουργική γραφή

Αφού πρώτα τα παιδιά κατακτήσουν την τεχνική των κόμικς (εισαγωγή και layout, δημιουργία και σχεδιασμός του σούπερ ήρωα, ανθρώπινη ανατομία, σχεδιασμός φόντου, προοπτική, urban background / nature background, θεωρία των σκιών, παραγωγή τελικού comic κ.α.), θα κληθούν να ανακαλύψουν καθένα για τον εαυτό του το δικό του σούπερ ήρωα. Αυτός δε θα είναι άλλος από τα ίδια τα παιδιά με τα θετικά κι αρνητικά τους χαρακτηριστικά. Όσο η ιστορία ξετυλίγεται τα παιδιά θα διαπιστώνουν ότι οι σούπερ ήρωες (με τα θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά τους) μπορούν να μεγαλουργήσουν και να φτιάξουν μία σπουδαία ιστορία.

Αν το πρωταρχικό μέλημα είναι να ανακαλύψουν τα παιδιά τον εαυτό τους κι έπειτα να τον εκφράσουν, η δράση αυτή μπορεί να υλοποιήσει με επιτυχία τον στόχο αυτό. Τα παιδιά πάντα έψαχναν και θα ψάχνουν τρόπους να μας πουν την αλήθεια τους. Ας τους δοθεί, λοιπόν αυτή τη σπουδαία ευκαιρία.

Στο τέλος της χρονιάς θα εκδοθεί και θα διανεμηθεί το κόμικ που έφτιαξαν τα παιδιά

 

Ηλικίες: τμήμα για παιδιά 7 – 12 χρονών

Διάρκεια προγράμματος: Οκτώβριος – Μάιος

Διάρκεια μαθήματος και ώρες: Σάββατο 11.30 – 13.00 (1,5 ώρα)

Κόστος συμμετοχής: Επικοινωνήστε με τη γραμματεία

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Morlacchi Gabriele

 

Fashion Lab

Φανταστείτε το παιδί σας να μπορεί να ράψει μόνο του ένα κουμπί. Ή ακόμη καλύτερα να μπορεί να επιδιορθώσει ή να μετασχηματίσει κάποιο από τα παλιά του ρούχα. Να σχεδιάσει και να ράψει ένα ρούχο από το μηδέν! Στο εργαστήριο αυτό, τα παιδιά θα μάθουν βιωματικά την τέχνη της μόδας και της ραπτικής. Θα συνδυάζουν χρώματα και θα μάθουν να διακοσμούν ρούχα και αξεσουάρ. Θα πειραματιστούν, θα σχεδιάσουν και θα δημιουργήσουν τα δικά τους ρούχα. Θα καλλιεργήσουν τις δεξιότητες τους και θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση για τον εαυτό τους και το μέλλον τους!

Μεταξύ άλλων τα παιδιά θα ασχοληθούν με:

 • ιστορία των πολιτισμών
 • περίοδος της Αναγέννησης και η επιρροή της στη μόδα
 • κοινωνιολογική προσέγγιση της μόδας (Συν & Πλην του φαινομένου)
 • η λειτουργία της παγκόσμιας σκηνής της μόδας
 • πρότυπα μόδας (τάσεις , ιδιαιτερότητες, εκκεντρικά ντυσίματα, μεγάλοι σχεδιαστές και οίκοι μόδας)
 • ο ρόλος του ντυσίματος ανάλογα με τη περίσταση
 •  μόδα και σχολείο, σχέδιο και πατρό,
 • σχεδιασμός και ραφή ρούχων για κούκλες
 • σχεδιασμός και κατασκευή αξεσουάρ (τσάντες, βραχιόλια, κολλιέ, δαχτυλίδια κ.α.)
 • δημιουργία ρούχων με διάφορες τεχνικές (mulage κ.α)
 • σχεδιασμός και ραφή αποκριάτικης στολής (ή αξεσουάρ)
 • επίσκεψη σε βιοτεχνία ρούχων
 • επίδραση της μόδας στο οικοσύστημα και την οικολογία
 • ανακατασκευή και ανακύκλωση ρούχων
 • σχεδιασμό και κατασκευή υποδημάτων κ.α.

 

Ηλικίες: τμήμα για παιδιά 6 – 12 ετών

Διάρκεια προγράμματος: Οκτώβριος – Μάιος

Διάρκεια μαθήματος και ώρες: Τρίτη 17.30 – 19.00 (1,5 ώρα)

Κόστος συμμετοχής: Επικοινωνήστε με τη γραμματεία

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Μαλλιαρόζη Μαρία

 

Θεατρική ομάδα “Τα Θεατρόνια”

Η ενασχόληση των παιδιών από μικρή ηλικία με την τέχνη του θεάτρου τα βοηθά να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους και να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά, ενισχύεται η συγκέντρωση και η ποιότητα της προσοχής τους, μαθαίνουν να εκτιμούν την αισθητική, βιώνουν θετικά συναισθήματα, διδάσκονται την πειθαρχία, καλλιεργείται η φαντασία τους.

Στο τέλος της χρονιάς τα παιδιά ανεβάζουν θεατρική παράσταση σε θέατρο της πόλης.

 

Ηλικίες: τμήμα για παιδιά 7 – 12 ετών

Διάρκεια προγράμματος: Οκτώβριος – Μάιος

Διάρκεια μαθήματος και ώρες: Τετάρτη 19.00 – 20.30 (1,5 ώρα)

Κόστος συμμετοχής: Επικοινωνήστε με τη γραμματεία

Υπεύθυνος εργαστηρίου:  Κασιούμη Αλεξάνδρα

 

Οίστρος Μάθηση και Δημιουργία – Τα καλλιτεχνικά τμήματα

Αναλυτικά οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ
Τα παιδιά δημιουργούν μάσκες και σκηνικό σε μικρή κλίμακα ή σε πραγματικό μέγεθος βασισμένο κάθε φορά σε ένα θεατρικό σενάριο.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Εδώ μπορούν μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες να δημιουργήσουν και να εμπνευστούν από τις διάφορες τεχνικές που μαθαίνουν.

Τμήματα παιδιών και ενηλίκων.

ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ

Μια ιδιαίτερη τέχνη αναδεικνύει το μεγαλείο της Ορθόδοξης πίστης μέσα από τεχνικές και απλές μεθόδους διδασκαλίας της αγιογραφίας.

Τμήματα παιδιών και ενηλίκων.

ΣΚΙΤΣΟ-COMICS

Το εργαστήρι του σκίτσου, μαθαίνει  στα παιδιά με απλά σκίτσα αρχικά να φτάσουν στο τέλος στη δημιουργία του comics.

Ηλικίες: +5 ετών

KOΣΜΗΜΑ

Το εργαστήρι του κοσμήματος μαθαίνει  τον τρόπο δημιουργίας του κοσμήματος ξεκινώντας με απλά υλικά και δημιουργώντας με οίστρο και μεράκι.

Τμήματα παιδιών και ενηλίκων.

ΧΑΛΚΟΓΡΑΦΙΑ
Στα σεμινάρια της χαλκογραφίας, μαθαίνουν οι μικροί και οι μεγάλοι φίλοι την τέχνη της χαλκογραφίας.
5 ωριαίες συναντήσεις
Ηλικίες: +8 ετών
ΜΠΑΤΙΚ
Το εργαστήρι του Μπατίκ μαθαίνει την τεχνική της ζωγραφικής σε ύφασμα με χρώμα και κερί.
5 συναντήσεις 90 λεπτών
Ηλικίες: +10 ετών
ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Το εργαστήρι έχει σκοπό να διδάξει τις τεχνικές του κρακελέ, ντεκαπέ και άλλα σε έπιπλα και διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα.
2 κύκλοι των 10 δίωρων συναντήσεων
Ηλικίες: +13 ετών & ενήλικες

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ

Το εργαστήρι της Μουσικοκινητικής απευθύνεται σε ηλικίες +3 έως 5 όπου το παιχνίδι μέσα από τα πρώτα μουσικά ακούσματα γίνεται χαρά για τους μικρούς φίλους. Στη συνέχεια από 5 έως 7 μαθαίνει τα ακούσματα μουσικών οργάνων.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΡΟΥΣΤΩΝ
Το εργαστήρι κρουστών έχει σκοπό να βελτιώσει τις δεξιοτεχνίες στα κρουστά μουσικά όργανα της επιλογής των συμμετεχόντων. Αυτοσχεδιασμοί μαθαίνουν τη ρυθμική συνοδεία στα μουσικά κομμάτια.
Ηλικίες: +6 ετών και ενήλικες

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Με απλά υλικά μπορούν οι μικροί μας φίλοι να δημιουργήσουν υπέροχες κατασκευές και να παίξουν στη συνέχεια με αυτές.

Ηλικίες: +5 ετών

ΘΕΑΤΡΟ-ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

Στο θεατρικό εργαστήρι τα παιδιά γίνονται πρωταγωνιστές και μαθαίνουν μέσα από την τέχνη του Θεάτρου να εκφράζονται.

Ηλικίες: +5 ετών

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Το εργαστήρι σκοπό έχει την εκμάθηση της δημιουργίας μιας ταινίας. Ξεκινώντας από τη σύλληψη του σεναρίου έως τη στιγμή των γυρισμάτων, για να ολοκληρωθεί μια ταινία.

Ηλικίες: +10 ετών

 

Όλα τα εργαστήρια  έχουν διάρκεια από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο.

Τα μαθήματα είναι μια φορά την εβδομάδα.

Για τις τιμές των εργαστηρίων απευθυνθείτε στη Γραμματεία.

Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες στο τηλέφωνο 693 119 1511 και στο email oistros2017@gmail.com.