μικροί κύκλοι – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ιούλιος στο MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις

 

Τέχνες για το επόμενο αύριο!

Υποδοχή των μικρών φίλων στο χώρο του Μουσείου, περιήγηση στην έκθεση “Από εδώ και πέρα, Ιστορίες για ένα επόμενο αύριο”, συζήτηση και δημιουργική δραστηριότητα εστιάζοντας σε ένα από τα παρακάτω:

 1. Συν-δημιουργία ενός ομαδικού ζωγραφικού έργου, μέσα στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος “Ευθεία  ή ζιγκ-ζαγκ? Διάλεξε γραμμή!”. Τα παιδιά εξετάζουν το μεγαλύτερο in situ έργο του μουσείου, χορεύουν και δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες και ερμηνείες.
 2. Φιλοτέχνηση μιας αφίσας που παρουσιάζει το προσωπικό βίωμα των παιδιών στον χώρο του Μουσείου, στο πρόγραμμα με τίτλο “Αφισών λεγόμενα”! 
 3. Τα παιδιά πειραματίζονται, συνθέτοντας γεωμετρικά σχήματα, έχοντας στόχο την διερεύνηση των βασικών αρχών της σύνθεσης, όπως η αρμονία, η ισορροπία και ο ρυθμός στο πρόγραμμα “Όταν τα σχήματα στήσανε χορό!”.
 4. Τα παιδιά αναρωτιούνται αν μπορούν να φανταστούν ένα γλυπτό να κινείται! Μπορούν με την φαντασία τους να προσθέσουν ήχο, χρώμα, ακόμα και κίνηση σε αυτό; Τι μορφή θα έχει; Θα διερευνήσουν όλα τα παραπάνω ερωτήματα στο πρόγραμμα “Ένα ‘ΜΠΑΜ’ γεμάτο εκπλήξεις!” 
 5. Με αφορμή τον κόσμο των παιχνιδιών που “αντέχουν” στον χρόνο και αντλώντας έμπνευση από επιλεγμένα έργα της συλλογής, παίζουν κινητικά παιχνίδια, ανακαλύπτουν τα γλυπτά στο προαύλιο του μουσείου και βγαίνουν πάντα, όλοι νικητές στο πρόγραμμα “Πάνω χέρι-κάτω χέρι”.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Τρίτη έως Παρασκευή 11.00 – 13.00 (Καθημερινά από 1 έως 31 Ιουλίου)

για παιδιά 5 – 12 ετών

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια από την πλατφόρμα Come Together  εδώ  ή από το πωλητήριο του Μουσείου κατά την προσέλευσή σας.

 

 

FunFiction / My story!

Σειρά βιωματικών εργαστηρίων για εφήβους εμπνευσμένων από έργα της νέας έκθεσης.

Επιμέρους εναλλασσόμενες θεματικές: Animalia – παράξενες συνυπάρξεις / Bookworm – Bookworn! Μπορούμε να πετάξουμε με ένα βιβλίο; / Το σώμα αφηγείται: αναπνοή, σώμα και performing/ Pop – stories: από την αισθητική της αμερικανικής pop art μέχρι τη σύγχρονη αισθητική των selfies στην εποχή των κοινωνικών δικτύων.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Τετάρτη 13.00 – 15.00 (3, 10, 17, 24 και 31 Ιουλίου)

για εφήβους

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια από την πλατφόρμα Come Together  εδώ  ή από το πωλητήριο του Μουσείου κατά την προσέλευσή σας.

 

 

Δροσερά απογεύματα στο Μουσείο!

Θεματικές ξεναγήσεις & σύντομο βιωματικό εργαστήριο για ενήλικο κοινό στη νέα έκθεση “Από δω και πέρα. Ιστορίες για ένα επόμενο αύριο”.

Παράλληλα πραγματοποιούνται καλλιτεχνικά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών με εναλλασσόμενες θεματικές: συλλογική ζωγραφική, αφίσα και κολάζ, γεωμετρία και σύνθεση, κατασκευή και κίνηση, ομαδικά παιχνίδια.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Πέμπτη 18.00 – 20.00 (4, 11, 18 & 25 Ιουλίου)

για ενήλικες με παράλληλη απασχόληση για παιδιά 6 – 12 ετών

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια από την πλατφόρμα Come Together  εδώ  ή από το πωλητήριο του Μουσείου κατά την προσέλευσή σας.

 

 

Γενικές Πληροφορίες

Πληροφορίες: 2310 240002, εσωτερικά 20, 10, 16 (καθημερινά 10.00 – 17.00)

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 20 άτομα

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 4 άτομα

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόστος Συμμετοχής: 8 ευρώ κατ’ άτομο σε όλα τα παιδικά και εφηβικά εργαστήρια εκτός από τις θεματικές ξεναγήσεις ενηλίκων η οποία έχει κόστος συμμετοχής 6€.

MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Δροσερό, καλοκαιρινό εργαστήριο για παιδιά… έρχεται στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης με «πρωταγωνιστές» έργα τέχνης, ιστορίες καλλιτεχνών και το ίδιο το κτίριο του μουσείου. Μία συναρπαστική πρόταση για το φετινό καλοκαίρι στην πόλη είναι εδώ για παιδιά από 6 – 11 ετών!

 

Πρόγραμμα «Από το μηδέν vol. 4»

25 – 28 Ιουνίου 2024

MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (Μονή Λαζαριστών)  

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων τα παιδιά θα πειραματιστούν με διάφορα υλικά και τεχνικές ενώ θα περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και στην αυλή του.

Τα έργα τέχνης στους τοίχους, η αρχιτεκτονική του Μουσείου αλλά και τα φυτά της αυλής θα είναι κάποια από τα ερεθίσματα των συναντήσεων, για δραστηριότητες με βάση τον πηλό, ζωγραφική στην αυλή με ακουαρέλες, κατασκευή χαρτιού, ζωγραφική με προτζέκτορα, ανθολόγιο, τυπώματα με lego, κ.ά.

 

Ομάδα σχεδιασμού και εφαρμογής: Εύη Παπαβέργου, Χριστίνα ΠαπαϊωακείμΚατερίνα Παρασκευά, Έλενα Βισέρη – Επιμελήτριες Εκπαίδευσης MOMus

 

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Μέρες & ώρες συναντήσεων: Τρίτη 25 έως Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 / 11:00 – 13:30

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 6 – 11 ετών.

Η αποχώρηση θα γίνεται με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας του/ της συνοδού/ κηδεμόνα.

Θεωρείται χρήσιμο τα παιδιά  να έχουν μαζί τους παγούρι με νερό, καπέλο, αντηλιακό και τσαντάκι φαγητού / σνακ που να μην χρειάζεται ψυγείο. Στον χώρο του Μουσείου υπάρχει ψύκτης νερού για να γεμίζουν το παγούρι τους.

Κόστος συμμετοχής: 60€/άτομο. Έκπτωση 15% στα αδέρφια και στους συμμετέχοντες που θα επιλέξουν πάνω από ένα εργαστήριο.

Πληροφορίες-Διευκρινίσεις: τηλ. 2310589222 (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-16:00), education.modern@momus.gr

Οι σχετικές κρατήσεις-αγορές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά, στον παρακάτω σύνδεσμο https://cometogether.live/event/1103 .

 

MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Δροσερό, καλοκαιρινό εργαστήριο για παιδιά… έρχεται στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με «πρωταγωνιστές» έργα τέχνης, ιστορίες καλλιτεχνών και το ίδιο το κτίριο του μουσείου. Μία συναρπαστική πρόταση για το φετινό καλοκαίρι στην πόλη είναι εδώ για παιδιά από 9 – 12 ετών!

 

Πρόγραμμα «PhotoGames»

1 – 5 Ιουλίου 2024 

MOMus- Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, Προβλήτα Α’, λιμάνι) 

Φανταστικοί κόσμοι και φωτοϊστορίες «ζωντανεύουν» αυτό το καλοκαίρι στο εργαστήριο δημιουργικής έκφρασης και παιχνιδιού του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης! Τα παιδιά θα φωτογραφίσουν και θα φωτογραφηθούν, θα δημιουργήσουν άλμπουμ με την τεχνική της βιβλιοδεσία και θα διαφημίσουν το μέλλον. Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, ο χώρος του Μουσείου θα μετατραπεί σε ένα εργαστήριο δημιουργικότητας και φαντασίας. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τη φωτογραφία, το βίντεο και τα εικαστικά, κατανοώντας συγχρόνως και θέματα που σχετίζονται με το φωτογραφικό μέσο. Μερικές από τις δραστηριότητες με τις οποίες θα ασχοληθούν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου είναι η δημιουργία φωτογραφικών εικόνων, η διερεύνηση της έννοιας του πορτρέτου, η δημιουργία φωτοϊστοριών, καθώς και η κατασκευή φωτογραφικών άλμπουμ με την τεχνική της βιβλιοδεσίας.

 

Σχεδιασμός και υλοποίηση: Αντώνης Βλάχος – Φωτογράφος, Μαρία Κεχαγιόγλου, Μαρία Κοκορότσκου – Επιμελήτριες Εκπαίδευσης ΜΟΜus.

 

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Μέρες & ώρες συναντήσεων: Δευτέρα 1 έως Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 / 10:00 – 13:30

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας: 9 – 12 ετών.

Η αποχώρηση θα γίνεται με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας του/ της συνοδού/ κηδεμόνα.

Θεωρείται χρήσιμο τα παιδιά να φορούν άνετα ρούχα, να έχουν φάει πρωινό και να έχουν μαζί τους επαρκή σνακς για όλη την ημέρα, καπέλο και αντιηλιακό. Όσα παιδιά έχουν ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, παρακαλούνται να τη φέρουν μαζί τους, όπως και τα καλώδια USB για σύνδεση με τον Η/Υ.

Κόστος συμμετοχής: 80€/άτομο. Έκπτωση 15% στα αδέρφια και στους συμμετέχοντες που θα επιλέξουν πάνω από ένα εργαστήριο.

Πληροφορίες-Διευκρινίσεις: τηλ. 2310566716 (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00 – 16:00), reception.photography@momus.gr.

Οι σχετικές κρατήσεις – αγορές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά, στον παρακάτω σύνδεσμο https://cometogether.live/event/1103

 

MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Δροσερό, καλοκαιρινό εργαστήριο για παιδιά έρχεται στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με «πρωταγωνιστές» έργα τέχνης, ιστορίες καλλιτεχνών και το ίδιο το κτίριο του μουσείου. Μία συναρπαστική πρόταση για το φετινό καλοκαίρι στην πόλη είναι εδώ για παιδιά από 7 – 12 ετών!

 

Πρόγραμμα «Γνωρίζω το Μουσείο μέσα / έξω!»

17 – 21 Ιουνίου 2024 

MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-Helexpo) 

Κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών του μουσειοπαιδαγωγικού εργαστηρίου απασχόλησης «Γνωρίζω το Μουσείο μέσα / έξω!», το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη νέα του ανακαινισμένη μορφή, θα γίνει ένας φιλόξενος τόπος εξερεύνησης και γνωριμίας με την τέχνη μέσα από συγκεκριμένες θεματικές, διαφορετικές κάθε μέρα. Εκθεσιακοί χώροι, το προαύλιο με τα υπαίθρια γλυπτά, αλλά και ολοκαίνουριοι, ανοιχτοί χώροι μετάβασης, ανάπαυλας και έμπνευσης θα αξιοποιηθούν ώστε τα παιδιά να υποδεχτούν το καλοκαίρι με τις πιο όμορφες και δημιουργικές μουσειακές εμπειρίες.

Με γνώμονα το ερώτημα «τι είναι τελικά σύγχρονη τέχνη», τα παιδιά θα ανακαλύψουν το παιχνίδι μέσα από τη σύγχρονη τέχνη, θα εξοικειωθούν με βασικές εικαστικές έννοιες όπως φόρμες, γραμμές, γωνίες και καμπύλες και πάντα σε επαφή με επιλεγμένα έργα τέχνης της έκθεσης «Από εδώ και πέρα, Ιστορίες για ένα επόμενο αύριο», θα πειραματιστούν με διαφορετικά καλλιτεχνικά μέσα και τεχνικές. Θα δημιουργήσουν χαρακτικά στην πρέσα, θα φωτογραφίσουν σκηνοθετημένες συνθέσεις, θα πλάσουν τους δικούς τους χαρακτήρες καθώς και μια ξεχωριστή θεατρική σκηνή. Στη συνέχεια, όλοι μαζί, θα συζητήσουν για την τέχνη της Performance και θα οργανώσουν την δική τους «εικαστική επιτέλεση», βάση μιας ιδέας ή/ και ενός συναισθήματος. Τέλος, θα ανακαλύψουν τους λόγους για τους οποίους οι καλλιτέχνες πειραματίστηκαν και ενέταξαν στο έργο τους απλά, οικεία υλικά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

 

Ομάδα σχεδιασμού και εφαρμογής: Λένα Αθανασοπούλου, Έλενα Βισέρη, Χριστίνα Μαβίνη, Έφη Σκυλίτση, Βίλλυ Πολυζούλη- Επιμελήτριες Εκπαίδευσης MOMus

 

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Μέρες & ώρες συναντήσεων: Δευτέρα 17 έως Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 / 10:00 – 13:30

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 – 12 ετών.

Η αποχώρηση θα γίνεται με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας του/ της συνοδού/ κηδεμόνα.

Θεωρείται χρήσιμο τα παιδιά  να έχουν μαζί τους παγούρι με νερό, καπέλο, αντηλιακό και τσαντάκι φαγητού / σνακ που να μην χρειάζεται ψυγείο. Στον χώρο του Μουσείου υπάρχει ψύκτης νερού για να γεμίζουν το παγούρι τους.

Κόστος συμμετοχής: 80€/άτομο. Έκπτωση 15% στα αδέρφια και στους συμμετέχοντες που θα επιλέξουν πάνω από ένα εργαστήριο.

Πληροφορίες-Διευκρινίσεις: τηλ. 2310 240002 (εσωτ. 20, 16, 10) (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00 – 16:00), education.contemporary@momus.gr .

Οι σχετικές κρατήσεις-αγορές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://cometogether.live/event/1103 .

 

Καλοκαιρινή Παρέα

Τι σχεδιάζεις να κάνεις τα μεσημέρια; Το γνωστό και συνηθισμένο;

Μόνος/η, μεσημέρι, ζέστη, ώρα κοινής ησυχίας, δεν μπορείς να βγεις έξω, βαριεστημάρα και οι οθόνες μοιάζουν να υπόσχονται τη μόνη ενδιαφέρουσα φυγή από την ανία;

Ή να ζήσεις το ασυνήθιστο και δημιουργικό;

Βρίσκεσαι με συνομήλικους στο στέκι σας, ένα εργαστήρι γεμάτο εργαλεία και υλικά, με κουζίνα και κήπο.
Εκεί αυτοσχεδιάζετε και πειραματιζόσαστε.

Το Παραμικρό – Εργαστήρι Μάθησης και Δημιουργίας προσφέρει πολλές επιλογές: παιχνίδι, κατασκευές, ξυλουργική, ραπτική, μαγειρική, ενδιαφέροντα βιβλία, μουσική, τραγούδι, χορός…

Υπάρχουν και ενήλικες στο στέκι, όχι για να σας λένε τι και πώς και πότε να κάνετε κάτι, αλλά για να σας υποστηρίζουν όποτε τους το ζητάτε.

Εσύ και οι φίλοι σου διαλέγετε με τι θέλετε να καταπιαστείτε και για πόση ώρα, δημιουργώντας ένα πεντάωρο στα μέτρα σας. Άφθονες ευκαιρίες να πάρεις πρωτοβουλίες, να συνεργαστείς με τους φίλους σου, να δημιουργήσεις, να εκφραστείς.

Μαζί αποφασίζετε από την αρχή της εβδομάδας το μενού για όλη την εβδομάδα, και συνεννοείστε κάθε μέρα για την επόμενη, ποιος θα φέρει τι, για να έχετε όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε για να μαγειρέψετε τη συνταγή που επιλέξατε.

Με την καλοκαιρινή σου παρέα σίγουρα θα περάσεις υπέροχα!

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Για τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιουνίου:

 • 17/06 – 21/06
 • 24/06 – 28/06

Ώρα: τις μεσημεριανές ώρες 12.00 – 17.00

για εφήβους 13+ και προ-εφήβους 10+

Για περισσότερες πληροφορίες: 6978226890

 

Avant Garde Sports Club – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Summer Camp σημαίνει καλοκαιρινή χαρά για μικρούς και μεγάλους!

Το Summer Camp για παιδιά δίνει χαρά στο καλοκαίρι της ομάδας του Avant Garde! Οι μικροί φίλοι γεμίζουν τους χώρους, τα γήπεδα και την πισίνα του Avant Garde με γέλια και παιχνίδια, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

Στο Summer Camp μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 4 έως 12 ετών, αθλητικά και μη, που έχουν διάθεση να έρθουν σε επαφή με πολλά διαφορετικά αθλήματα ενώ η προηγούμενη γνώση των αθλημάτων δεν είναι απαραίτητη.

Θα ζήσουν 5 υπέροχες εβδομάδες, ξεκινώντας τη Δευτέρα 17 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια των Summer Camps τα παιδιά αθλούνται μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες Tennis, Beach Volley και Κολύμβησης. Υπάρχουν ακόμη δραστηριότητες που εντάσσονται στο καθημερινό πρόγραμμα όπως Μπάσκετ, Στίβος, Τοξοβολία, Ξιφασκία, Ping Pong, Σκάκι και άλλες.

Όλες οι αθλητικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη επαγγελματιών προπονητών και παιδαγωγών που συντονίζουν τη λειτουργία του Camp. Τα παιδιά βρίσκονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον μέσα στη φύση και παίζουν με σύγχρονο εξοπλισμό, στις εγκαταστάσεις ευρωπαϊκών προδιαγραφών του Avant Garde Sports Club.

Οι μικροί φίλοι απολαμβάνουν μέσα στη μέρα απολαυστικά σνακ και φρούτα, ενώ στις εγκαταστάσεις λειτουργεί και πλήρως εξοπλισμένο κυλικείο.

Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς των παιδιών από κεντρικά σημεία της πόλης, για τη διευκόλυνση της μετακίνησής τους από και προς το αθλητικό κέντρο.

 

Οι εβδομάδες λειτουργίας είναι οι εξής:

 • 17-21/06
 • 25-28/06 (4 μέρες λόγω αργίας Αγίου Πνεύματος)
 • 01-05/07
 • 08-12/07
 • 15-19/07

Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν ανά εβδομάδα, ανάλογα με το πρόγραμμα που σας ταιριάζει. Κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει στο Camp για μια εβδομάδα ή για περισσότερες.

 

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Διαβάστε αναλυτικά κάποιες χρήσιμες πληροφορίες:

Κανονισμοί του Summer Camp

Τα απαραίτητα για το Summer Camp

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Η προσέλευση γίνεται από τις 8.00 και η αποχώρηση ολοκληρώνεται στις 16.00

Τα Summer Camps αφορούν παιδιά από 4 έως 12 ετών που θέλουν να εξασκηθούν ή να μυηθούν σε ποικίλες και συναρπαστικές αθλητικές δραστηριότητες.

Κόστος Συμμετοχής

 • 125€/εβδομάδα
 • 250€/2 εβδομάδες (αν είναι οι δυο πρώτες 225€ λόγω αργίας)
 • 360€/3 εβδομάδες
 • 460€/4 εβδομάδες
 • 550€/5 εβδομάδες

Υπάρχει ειδική έκπτωση για τα αδέρφια.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 23920 72700 για περισσότερες πληροφορίες.

 

Λίγα λόγια για το Avant Garde Sports Club

Είναι ένα πρότυπο αθλητικό κέντρο στην Καρδία Θεσσαλονίκης, με μια ικανή ομάδα προπονητών και παιδαγωγών, η οποία διοργανώνει events, εκδηλώσεις και αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας, αλλά και ενήλικες.

Έχει φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις και διαθέτει γήπεδα υψηλών προδιαγραφών για Tennis, Beach Volley, Beach Tennis, Beach Handball και Ποδόσφαιρο.

 

 

 

Eco School Μπλε Μέλισσα – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Summer camp 2024

Ξεκινάει το Eco Summer Camp από 17 Ιουνίου για 7η συνεχόμενη χρονιά με 120 βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 6 μηνών μέχρι και 6 ετών!

 

Από 17 Ιουνίου μέχρι και 9 Αυγούστου ξεκινά το καλοκαιρινό Summer Camp  για παιδιά από 6 μηνών μέχρι και 6 ετών στο όμορφο σχολείο Eco School Μπλε Μέλισσα. Οι κρατήσεις είναι εβδομαδιαίες και υπάρχει η δυνατότητα να διαλέξετε το πακέτο σας σε ωράριο 06.00 μέχρι και 22.00.

Έχει δημιουργηθεί ένα ολιστικό πρόγραμμα με περισσότερα από 120 διαφορετικά βιωματικά εργαστήρια, τα οποία βασίζονται σε θεματικές που ονομάζονται Κυψέλες:

 • Επιστήμη
 • Τέχνη
 • Περιβάλλον
 • Αθλητισμό
 • Έρευνα
 • Συναισθήματα

Εξίσου σημαντικό είναι και το ελεύθερο παιχνίδι, όπου τα παιδιά αφήνονται ελεύθερα να παίξουν, να φανταστούν, να δημιουργήσουν, να πειραματιστούν μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ηλικίες : 6 μηνών έως και 6 χρονών

Ωράριο : Ευέλικτο ωράριο 06:00 – 22:00 με εβδομαδιαία κράτηση

Τμήματα : Ολιγάριθμα τμήματα βρεφικού, μεταβρεφικού, παιδικού και νηπιαγωγείου

Σύγχρονες εγκαταστάσεις 4.000 τ.μ.

Σίτιση πρωινού, προγεύματος και μεσημεριανού σε συνεργασία με διατροφολόγο

Το πρωτότυπο παιδαγωγικό μοντέλο E.C.O.

Έμφαση στη Βιωματική και Υπαίθρια εκπαίδευση

Πάνω από 120 εξατομικευμένα στις ηλικίες εργαστήρια

Κλείστε τη θέση σας ή ραντεβού για ξενάγηση στο 23920 75670

 

Messy Play by Hehe

Το Hehe τώρα το καλοκαίρι προσφέρεται για ακόμη περισσότερα παιχνίδια και ελεύθερες εξερευνήσεις, αφού υπάρχει στη διάθεση των επισκεπτών περισσότερος χώρος (ο καιρός επιτρέπει το παιχνίδι και στους εξωτερικούς χώρους), περισσότερος χρόνος (προστίθεται στο ημερήσιο πρόγραμμα μισή ώρα επιπλέον) και φυσικά περισσότερα υλικά, πιο καλοκαιρινά, όπως το νερό και ο πάγος.

Από 18/06 μέχρι 12/07 η ομάδα του Hehe υποδέχεται τους μικρούς επισκέπτες στον ειδικά εξοπλισμένο χώρο του, με όλα τα αγαπημένα αισθητηριακά υλικά, για το καλοκαιρινό messy πρόγραμμα, για παιδιά από 1,5 – 10 ετών!

Σε κάθε συνάντηση χρησιμοποιούνται ποιοτικά υλικά, πάντα με πληθωρικό τρόπο: φυσικός πηλός, άμμος, ζωηρά χρώματα και το μαγικό μη-Νευτώνειο υγρό Οobleck, ένα ιδιαίτερο υγρό που όταν το πιέζουμε ως δια μαγείας στερεοποιείται!

Τα παιδιά θα πλάθουν μεγάλα γλυπτά με πηλό, θα εξερευνούν την άμμο και τα χρώματα και θα πειραματίζονται με νερό, χώμα και φυσικά υλικά, με τα οποία θα μεταφέρονται σε περιπέτειες στη φύση. Και φυσικά, θα υπάρχουν και όλα τα εργαλεία καθώς και τα ξύλινα έπιπλα, όπως η mud kitchen, η φωτοτράπεζα και τα κάτοπτρα!

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται:

Κάθε Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη

Ώρα: 18:30 – 20:00

Μεμονωμένη συμμετοχή: 15€ για το ζευγάρι γονιού – παιδιού ή 22€ για τα δύο αδέλφια

Επίσης είναι διαθέσιμο ένα Messy Play Pass για όλες και όλους εσάς που θέλετε να κάνετε συστηματικές επισκέψεις μέσα στο διάστημα από 18.06 ως 12.07.

 • 50€ για το ζευγάρι γονιού-παιδιού για 4 συναντήσεις / 80€ για τα δύο αδέλφια
 • 70€ για το ζευγάρι γονιού-παιδιού για 6 συναντήσεις / 115€ για τα δύο αδέλφια

Για πληροφορίες & κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στο 2310911941 ή να στέλνετε μήνυμα στο messyplayhehe@gmail.com

 

Ζήστε μαζί αυτή τη γεμάτη χαρά εμπειρία, με άπειρα χρώματα, υφές και απεριόριστες δυνατότητες παιχνιδιού και δημιουργήστε παρέα αξέχαστες καλοκαιρινές αναμνήσεις!

 

Έτσι κάνουν οι μπαλαρίνες – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Aγγλόφωνο summer camp | 17/6 – 26/7

Οι εθελοντές Dasha και Emre, το βιβλιοπωλεό – καφέ “Έτσι κάνουν οι μπαλαρίνες” και οι αγαπημένοι τους συνεργάτες περιμένουν τα παιδιά 5 – 12 ετών σε ένα πρόγραμμα γεμάτο φαντασία και παιχνίδι!

Παραμύθι, θέατρο, εικαστικά, yoga και ομαδικά παιχνίδια στο πάρκο καθημερινές από τις 09.00 μέχρι τις 14.00.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Από Δευτέρα 17 Ιουνίου μέχρι Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Ώρες: 9.00 – 14.00

για παιδιά 5 – 12 ετών

Κόστος Συμμετοχής:

 • 60 ευρώ την εβδομάδα

 • 13 ευρώ drop in

Στην τιμή περιλαμβάνεται σνακ και χυμός

Καλέστε στο 2314070554 ή στείλτε e-mail στο hello@mpalarines.gr για πληροφορίες και κράτηση θέσης

 

Φυσιολάτρες

Διεξάγεται διαγωνισμός έως την Παρασκευή 5 Ιουλίου για μία δωρεάν συμμετοχή στο πρόγραμμα “Φυσιολάτρες”. Δηλώστε άμεσα συμμετοχή!

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για Εφήβους 13 – 17 ετών

Εθνικός Δρυμός Ολύμπου | 22 – 26 Ιουλίου 2024

 

Περίπατοι και πεζοπορίες στον Εθνικό Δρυμό, θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την πλούσια βιοποικιλότητα του Εθνικού δρυμού και της ευρύτερης περιοχής ενώ παράλληλα θα βοηθήσουν στην ενδυνάμωση της φυσικής κατάστασης, στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των συμμετεχόντων.

Τα παιδιά θα μελετήσουν την χλωρίδα και την πανίδα του δρυμού και θα αποκτήσουν δεξιότητες όπως η παρατήρηση, η σωστή καταγραφή και η μελέτη πεδίου. Ειδικός επιστήμονας με ειδίκευση στα άγρια βότανα θα συντροφεύει την ομάδα ώστε να υποστηρίζει την διαδικασία της μάθησης. Μαζί θα αναζητήσουν άγρια βότανα & σπάνια λουλούδια που φύονται στον Εθνικό Δρυμό.

Τα παιδιά μέσω της εμπειρία τους αναπτύσσουν μια βαθιά σχέση με το φυσικό περιβάλλον η οποία τα βοηθά να αγαπήσουν την φύση, τον εαυτό τους ως μέρος της και να μεγαλώσουν έχοντας την γνώση της σύνδεσης και της υγιούς αλληλεπίδρασης με αυτήν.

Η διαμονή θα είναι στην φύση για 5 ημέρες σε σκηνές.

 

Το βιωματικό παιχνίδι είναι το βασικό εργαλείο που χρησιμοποιεί η Αιθήρ για να βοηθήσει τα παιδιά να αγαπήσουν τη φύση και να γίνουν πιο ανεξάρτητα μέσα από αυτή. Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσουν δεξιότητες πολύτιμες για το μέλλον τους, όπως η ηγεσία, η λειτουργία ομάδας, η συνεργασία, η επικοινωνία, η συνέπεια, η επίλυση συγκρούσεων, η λήψη αποφάσεων, η πρωτοβουλία, η υπευθυνότητα, η εμψύχωση, το ενδιαφέρον, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κ.ά.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Από Δευτέρα 22 έως Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

για Εφήβους 13 – 17 ετών

Διάρκεια: 5 ημέρες σε σκηνές

Κόστος Συμμετοχής: 350€

Δήλωση Συμμετοχής 

 

Πιάσε κόκκινο

Το Καλοκαιρινό Εργαστήρι των Αισθήσεων “Πιάσε Κόκκινο” αφορά δημιουργικές βιωματικές δράσεις με θέμα τις αισθήσεις μας μέσα από πειραματισμό, παιχνίδι, σωματική και εικαστική έκφραση, κατασκευές και συνδυαστική χρήση υλικών. Κύριο μέλημα αποτελεί η παρακολούθηση και στήριξη της δημιουργικής διαδικασίας του κάθε παιδιού.

Προτεραιότητα επίσης είναι η δημιουργία ομάδας/κοινότητας μέσα από καθημερινά παιχνίδια συνεργασίας. Το εργαστήρι σχεδιάζεται, ώστε να παραμένει ανοιχτό στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα της ομάδας και του κάθε παιδιού. Επιστρατεύοντας μια σειρά πρωτοποριακών παιδαγωγικών πρακτικών και δουλεύοντας τόσο ατομικά όσο και (ομαδο-)συνεργατικά, στόχος παραμένει το παιχνίδι, η χαρά και η ανακάλυψη νέων δρόμων για την έκφραση και την δημιουργικότητα.

Κάθε μέρα του εργαστηρίου αφιερώνεται σε μία αίσθηση (όραση, ακοή, γεύση, όσφρηση, αφή, ισορροπία, χωρική αίσθηση) και εξετάζεται τόσο αυτόνομα όσο και σε σχέση με τις άλλες αισθήσεις.

Κάθε εβδομάδα του εργαστηρίου κλείνει με γιορτή και ομαδική παρουσίαση.

Σε περίπτωση ανάγκης, το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στο “Πέρασμα” – Εργαστήρι Συλλογικού Θεάτρου (Μικράς Ασίας 58, Τούμπα)

Λίγα λόγια για το εργαστήρι

Οι κάτοικοι ενός πλανήτη σε έναν πολύ πολύ μακρινό γαλαξία, έχουν πέσει σε βαθύ προβληματισμό, καθώς δεν μπορούν με τίποτα να καταλάβουν τι στο καλό είναι όλες αυτές οι περίεργες “ανθρώπινες αισθήσεις” που οι ίδιοι δεν έχουν… Δεν το βάζουν κάτω όμως, έχουν δημιουργήσει μια ομάδα που θα βρει τους κατάλληλους ανθρώπους (δηλαδή τα παιδιά) και θα τους αναθέσει μια πολύ σημαντική αποστολή. Να τους δείξουν όσα περισσότερα γνωρίζουν για τις αισθήσεις! 

Υπεύθυνες Εργαστηρίου: Αγγελική Μποτονάκη και Βίκυ Σέμου

Υπό την αιγίδα του θεάτρου Πέρασμα

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ημερομηνίες

 • 17 – 21 Ιουνίου 2024
 • 25 – 29 Ιουνίου 2024

Ώρες: 8.30 – 14.30

Ηλικίες: 6 – 12

Περιορισμένος αριθμός παιδιών: έως 16

Κόστος Συμμετοχής: 85€ ανά εβδομάδα (συμπεριλαμβάνονται τα υλικά κατασκευών)

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ.

The School Project – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς το “The School Project” λειτουργεί με πρωινό ωράριο και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων.

 

Αναλυτικά το θερινό πρόγραμμα

Δημοτικό – Γυμνάσιο

Προετοιμασία για:

 • Εξετάσεις υποτροφιών Ιδιωτικών Σχολείων
 • Προαγωγικές εξετάσεις Σεπτεμβρίου

αλλά και

 • Προετοιμασία & ενδυνάμωση για την επόμενη τάξη με
  1. Ενισχυτικά μαθήματα αναπλήρωσης κενών
  2. Επαναλήψεις στα βασικά μαθήματα της προηγούμενης τάξης
  3. Παράλληλες δραστηριότητες και παιχνίδι γιατί είναι καλοκαίρι!

 

Λύκειο (Β΄  & Γ΄  )

Προετοιμασία για:

 • όλες τις Κατευθύνσεις της Β’ και Γ’ Λυκείου (ΓΕΛ & ΕΠΑΛ)

 

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Καλοκαιρινά Δημιουργικά Εργαστήρια στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα για παιδιά 6 – 12 ετών

 

Έχεις σκεφτεί πόσα αντικείμενα από αυτά που χρησιμοποιείς κάθε μέρα βρίσκονται στις προθήκες ενός Μουσείου; Με ποια υλικά όμως είναι φτιαγμένα και τι ανάγκες εξυπηρετούσαν σε παλαιότερη εποχή;

Στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα (ΜΜΑ) μπορείς να ανακαλύψεις δεκάδες τέτοια αντικείμενα αλλά και ρούχα, βιβλία, φωτογραφίες και ενθύμια που έχεις στο σπίτι σου ή στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού. Πράγματα που μας συνδέουν με την ιστορία της οικογένειάς μας, των παλιών επαγγελμάτων, την ιστορία του Μουσείου, του νεοκλασικού κτηρίου, και της Θεσσαλονίκης.

Καθημερινά, με αφορμή ένα έκθεμα ή μία φωτογραφία από τη Συλλογή του Μουσείου, θα πραγματοποιείται εργαστήριο τέχνης και εθνογραφικής καταγραφής, σε συνδυασμό με φωτογραφικές, ψηφιακές και εικαστικές απεικονίσεις των αντίστοιχων αντικείμενων που θα φέρνουν τα παιδιά από το σπίτι τους. Μέσα από αυτή τη βιωματική δράση με την τέχνη, τη μουσειολογία και την ιστορία, επιδιώκεται η συνειδητοποίηση πως ο χώρος του Μουσείου αποτελεί ένα ευέλικτο, ανοιχτό και δημιουργικό περιβάλλον μελέτης, έρευνας, συζήτησης, παιχνιδιού και ψυχαγωγίας,  όπου συνδέονται  η ανθρώπινη καλλιτεχνική και επαγγελματική  δραστηριότητα με την ιστορική γραμμή του χρόνου.

Παράλληλα, τα παιδιά θα αναγνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες της τοπικής ιστορίας και τον ιστορικό πλούτο της Μακεδονίας, με έμφαση στην πολυπολιτισμική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, μέσα από περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς περιπάτους σε γνωστά κτήρια και τοπόσημα της πόλης (Λευκός Πύργος, Βασιλικό Θέατρο, νεοκλασικό κτήριο Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, κ.ά.), αλλά και τις νέες ψηφιακές εφαρμογές με 3D απεικονίσεις των αντικειμένων και παιχνίδι θησαυρού στις αίθουσες, με οδηγό τον νέο ηχητικό, ψηφιακό ξεναγό του Μουσείου!

Θα εξερευνήσουν τα μυστικά  των εκθεμάτων του ΜΜΑ στα βιωματικά, καλοκαιρινά εργαστήρια, με παιχνίδια και δράσεις μέσα και γύρω από το Μουσείο, ζωγραφική, θέατρο, φυσική δραστηριότητα, ταινίες και μουσική, γράφοντας ιστορίες και σκιτσάροντας κόμικς.

 

Αυτή τη φορά, η αποστολή που θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας οι μικροί μουσειόφιλοι είναι να δημιουργήσουν «το δικό τους μουσείο», μέσα στο ΜΟΥΣΕΙΟ!

 

 • Επιστημονική επιμέλεια: Σταυρούλα Μαυρογένη, Καθηγήτρια Ιστορίας Τέχνης στον Βαλκανικό χώρο, ΠΑΜΑΚ – Διευθύντρια του ΚΕΜΙΤ, ΙΜΜΑ
 • Συντονισμός δράσεων: Αθηνά Παυλίδου, Φιλόλογος – Μουσειολόγος, Διευθύντρια του ΙΜΜΑ
 • Σχεδιασμός – Υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων: Κατερίνα Τζαβάρα, Εκπαιδευτικός MSc – Συγγραφέας, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΙΜΜΑ
 • Διοικητική Υποστήριξη: Καλυψώ Τρυφωνάκη, ΙΜΜΑ
 • Υλικοτεχνική υποστήριξη και οργάνωση μουσειακού υλικού: Ελένη Μαυρίδου, Ιστορικός ΙΜΜΑ
 • Εμψύχωση ιστορικών δράσεων: Βαγγέλης Κανσίζογλου, Ιστορικός – Βοηθός Έρευνας, ΙΜΜΑ

 

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Διάρκεια εργαστηρίων:

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 –  Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Ώρες: 9:00 – 14:00 καθημερινά (πλην Σαββατοκύριακου & Αγίου Πνεύματος)

για παιδιά 6 – 12 ετών

Κόστος συμμετοχής: 130 ευρώ/παιδί (οι 2 εβδομάδες)

Κόστος συμμετοχής για αδέρφια: 100 ευρώ/παιδί (οι 2 εβδομάδες)

Τόπος διεξαγωγής: Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και 43ο Δημοτικό Σχολείο (αύλειος χώρος πλησίον του Μουσείου)

Λόγω των περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Όπως και στα προηγούμενα εργαστήρια, το Μουσείο προσφέρει το πρωινό των παιδιών και όλα τα υλικά κατασκευών. 

Κυρία κυρία – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Summer school στο μελετητήριο Κυρία Κυρία!

Το καλοκαίρι έφτασε και από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου ετοιμάζονται οι πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες για παιδιά από 5,5 έως και 12 ετών!

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα του μελετητηρίου θα περιλαμβάνει:

Εργαστήρια καλλιτεχνικών, κινητικά παιχνίδια μέσα και έξω από τον χώρο, πικ νικ, καραόκε, γυμναστική, εκπαιδευτικά προγράμματα, προβολή ταινιών, χορό και άλλα πολλά!

Φυσικά, δεν μπορούν να λείπουν από το πρόγραμμα οι ελεύθερες ώρες και οι ώρες που τα μικρά κάνουν τα διαλείμματά τους για φαγητό και για σνακ!

Οι κρατήσεις έχουν ξεκινήσει. – Περιορισμένος αριθμός παιδιών.

 

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, Δευτέρα – Παρασκευή

Ωράριο: 8.00 – 16.00

Διάρκεια προγράμματος: 17/6 – 2/8

Τα προγράμματα θα συνεχιστούν τον Αύγουστο μόνο εάν υπάρξει συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων!

Ηλικίες: 5,5 – 12 ετών

Κόστος συμμετοχής:

 • 20€/ μέρα
 • 100€/ 1 εβδομάδα
 • 180€/ 2 εβδομάδες
 • 250€/ μήνας

Φιλικές τιμές για παρέες και αδέλφια!

Για πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 2310943933 και 6984127316

 

Ολυμπιακό Μουσείο – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

8η Χρονιά “Summer Olympic Camp” στο αγαπημένο Μουσείο  που  απογειώνει το καλοκαίρι των παιδιών

 

Με την λήξη της σχολικής χρονιάς, το 8ο Summer Olympic Camp του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει να απογειώσει το καλοκαίρι των παιδιών. Πρωτότυπες  μουσειοπαιδαγωγικές δραστηριότητες, εργαστήριο μαγειρικής, Kids Olympics και πολλές ακόμη εκπλήξεις περιμένουν τα παιδιά, για να ζήσουν μαγικές καλοκαιρινές  μέρες και την απόλυτη Ολυμπιακή Εμπειρία.

 

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά 6 – 12 ετών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 17 – 29 Ιουνίου, σε δύο αυτοτελείς εβδομαδιαίους κύκλους συναντήσεων , το 8ο Olympic Summer Camp υπόσχεται μοναδικές στιγμές χαράς, μάθησης  και διασκέδασης. Οι εξειδικευμένοι μουσειοπαιδαγωγοί του Ολυμπιακού Μουσείου θα υποδεχτούν τα παιδιά, με σκοπό να γνωρίσουν  Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα, να φτιάξουν λαχταριστές και υγιεινές συνταγές και να συμμετέχουν στους δικούς τους Ολυμπιακούς αγώνες, σε ειδικά διαμορφωμένους και ασφαλείς χώρους.

 

Κίνηση, παιχνίδι, φαντασία, δημιουργία, μάθηση και πάνω από όλα η χαρά της ανακάλυψης και της κοινωνικοποίησης, συστήνουν το μοναδικό πρόγραμμα του Ολυμπιακού Μουσείου.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Α’ Κύκλος: 17 – 22 Ιουνίου 2024

Β’ Κύκλος: 24 – 29 Ιουνίου 2024

Γ’ Κύκλος: 1 – 5 Ιουλίου 2019

Ωράριο λειτουργίας: από τις 8:00 το πρωί έως τις 16:00 το μεσημέρι

Προσέλευση παιδιών: 8.00 – 8.45 / Αναχώρηση: 16.00

Για παιδιά 6 – 12 ετών

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται το δεκατιανό & το μεσημεριανό γεύμα των παιδιών.

Απαραίτητη προκαταβολή για κράτηση θέσης
Προνομιακές τιμές έως 26/05

Πληροφορίες/κρατήσεις καθημερινά 9.00 – 14.00 στο  ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, τηλ. 2310968531

 

 

Σβούρα art lab – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Καλοκαίρι στο αrt lαb της σβούρας!

Επτά εβδομαδιαίοι κύκλοι στο θερινό αrt lαb της σβούρας θα γεμίσουν δημιουργικά τον χρόνο των καλοκαιρινών διακοπών.

Θέατρο, εικαστικά, παιχνίδια, κίνηση, μουσική και STEAM εντάσσονται σε θεματικές ενότητες και γίνονται όχημα για ένα διασκεδαστικό καλοκαιρινό ταξίδι!

Οι δραστηριότητες του αrt lαb απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού,  χωρισμένα σε 2 ολιγομελείς ηλικιακές ομάδες.

 

Εβδομάδες:

17/06 – 21/06

25/06 – 28/06

01/07 – 05/07

08/07 – 12/07

15/07 – 19/07

26/08 – 30/08

02/09 – 06/09

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ώρα προσέλευσης: από τις 08:30 το πρωί

Ώρα αναχώρησης: μέχρι τις 16:00 το απόγευμα

Τα παιδιά μπορούν να έρθουν οποιαδήποτε στιγμή του προγράμματος γνωρίζοντας ότι οι βασικές δραστηριότητες γίνονται 10.00  – 11.30 και 12.00  – 13.30.

για παιδιά δημοτικού

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2310 222 728 (08:00 – 16:00) και 2310 269 273 (17:00 – 21:00)

 

All Star Dance – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Kids Summer Camp στην καρδιά της πόλης

Ετοιμαστείτε για ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο μαγεία και διασκέδαση!

 

Φέτος η All Star Dance στο κέντρο της πόλης ανοίγει τις πόρτες της για παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών και υπόσχεται 6 θεματικές εβδομάδες γεμάτες περιπέτεια και δημιουργικότητα.

Κάθε εβδομάδα μία ιστορία ζωντανεύει και οι μικροί ήρωες ταξιδεύουν σε μοναδικές περιπέτειες μεταμορφώνοντας τη καθημερινότητά τους σε ένα μαγικό παραμύθι!

 

Οι μικροί φίλοι θα μπορούν να απολαύσουν πληθώρα εκπαιδευτικών και διασκεδαστικών δραστηριοτήτων όπως:

 • Θέατρο
 • Μουσική
 • Χορό
 • Παιχνίδια
 • Γυμναστική

Φορέστε λοιπόν το καπέλο της φαντασίας και ζήστε το πιο δημιουργικό καλοκαίρι!

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Από Δευτέρα 24 Ιουνίου έως Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Ώρες: 08.00 – 16.00

Ηλικίες: 4 έως 12 ετών

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ ώστε να εξασφαλίσετε μια θέση στο συναρπαστικό summer camp της πόλης.

Τοποθεσία: All Star Dance City, εντός ΔΕΘ, Περίπτερο 6

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε στο 2310 240 505.

 

 

 

Robotix Green Adventure 2024

Ό,τι γίνεται στις Πρέσπες… όχι, δεν μένει στις Πρέσπες.

Αλλά σίγουρα δεν είναι και για όλους!

 

Μια ομάδα 15 επιλεγμένων παιδιών, ειδικού ενδιαφέροντος, ηλικίας 11-16 ετών θα γράψει φέτος την δική της ιστορία σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της χώρας, στην περιοχή των Πρεσπών.

Το Robotix Green Adventure μετά την περσινή συναρπαστική καλοκαιρινή εμπειρία, επιστρέφει, για να ταράξει και πάλι τα νερά των λιμνών.

 

Μπορείτε να δείτε μερικές από τις αξέχαστες στιγμές του περσινού camp στο παρακάτω video

 

Με μικρές αλλαγές και προσθήκες στο πρόγραμμα (αλλάζουν κάποιες διαδρομές πεζοπορίας, kayak, mountain bike και επισκέψεων, άρα κατάλληλο και για τους περσινούς συμμετέχοντες), με καινούρια projects στα εργαστήρια ρομποτικής και φυσικά τις φιλίες, τα γέλια, τα παιχνίδια ενδυνάμωσης και καλλιέργειας δεξιοτήτων και την ευαισθητοποίηση για τη φύση και το περιβάλλον, οι Πρέσπες περιμένουν τα παιδιά και φέτος!

 

Το  camp φέτος θα είναι mobile phone free. Η ενημέρωση των γονέων θα γίνεται καθημερινά με κείμενο και φωτογραφίες και φυσικά θα είναι διαθέσιμα όλο το 24ωρο τα τηλέφωνα των δύο αρχηγών της κατασκήνωσης (Αντώνη Κάνουρα και Μαρίνας Πολυμερίδου) σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο.

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα παιδιών έτοιμα να συνεργαστούν, να γίνουν μέλη μιας ομάδας, με αίσθημα ευθύνης για τον εαυτό τους και τους γύρω τους, αλλά και με διάθεση για εξερεύνηση και ανακάλυψη. Έτσι, θα μπορέσουν όλοι μαζί να απολαύσουν μοναδικές εμπειρίες και ό,τι έχει να δώσει ο τόπος αυτός, ώστε να ωφεληθεί ο καθένας πολλαπλά.

 

Συμπεριλαμβάνονται:

 • Διαμονή σε πετρόχτιστο παραδοσιακό ξενώνα στο χωριό Λαιμός: 6 νύχτες / 7 ημέρες
 • Διατροφή: Πρωί, μεσημέρι, βράδυ και ενδιάμεσα σνακς
 • Δραστηριότητες: εργαστήρια ρομποτικής & δραστηριότητες στην φύση
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια

Το Robotix Green Adventure υλοποιείται με τη σφραγίδα εμπειρίας, ποιότητας και εμπιστοσύνης της Robotixlab και της Παραμυθούπολης.

Οι δραστηριότητες στη φύση (mountain bike, kayak) υλοποιούνται σε συνεργασία με ειδικούς εκπαιδευτές της EcoTourismo.

Αναλυτικότερα θα βρείτε πληροφορίες στην ιστοσελίδα: Robotix Green Adventure

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ημερομηνίες (επιλέγετε την εβδομάδα της προτίμησης σας με σειρά προτεραιότητας):

 • 17 – 23 Ιουνίου
 • 01 – 07 Ιουλίου
 • 08 – 14 Ιουλίου

Ηλικίες: για παιδιά 11-16 ετών

Κόστος Συμμετοχής: 550€

Έκπτωση 10% στα αδέρφια.

Έκπτωση 10% πρόγραμμα Robotixlab ambassador (σε περίπτωση που μας συστήσετε σε κάποιο γνωστό ή φίλο και γράψει το παιδί του)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Πληροφορίες/διευκρινήσεις:

2313040999 | Γραμμαtεία Robotixlab

6947695747 | Αντώνης Κάνουρας

6945122850 | Μαρίνα Πολυμερίδου

 

Σπιτόδενδρο – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Ένα δημιουργικό καλοκαίρι στο Summer Camp του “Σπιτόδενδρου”

Tο καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του έφτασε το summer camp του Σπιτόδενδρου! Εσείς κλείσατε τη θέση σας;

Έξι δημιουργικές καλοκαιρινές εβδομάδες από τις 25/6 έως τις 26/7, με εβδομαδιαία ή/και μηνιαία συμμετοχή για παιδιά ηλικιών από 3,5 ετών και φυσικά για όλα τα παιδιά της πόλης.

Το Summer Camp του Σπιτόδενδρου είναι μία ευκαιρία να γνωρίσετε το όμορφο, φιλόξενο και δημιουργικό περιβάλλον του βρεφονηπιακού σταθμού- Νηπιαγωγείου πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

To πλούσιο πρόγραμμα καθημερινών δραστηριοτήτων περιλαμβάνει:

 • Κολυμβητήριο στην ομάδα κολύμβησης Ιχθύς

 • Ιππασία στο Βιωματικό Ιππικό όμιλο

 • Παιχνίδι με φυσικά Υλικά με την Playday Creative Mess

 • Εργαστήρι Γνωριμίας με τα Αθλήματα

 • Μουσικά εργαστήρι με τις Baguetterie

 • Ρομποτική με την Eduact

 • Τένις στο Tennis house

 • Messy Play με τους Hehe Art

 • Κινητικά Παιχνίδια με το Playful Movement Project,

 • Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Βιβλιοδεσίας με το Βιβλιοδετείο

 • Γνωριμία με τη Μελισσοκομία με τους Think Beeg

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Από Τρίτη 25 Ιουνίου έως Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά της πόλης ηλικιών από 3,5 ετών.

Προσφέρεται επιπλέον μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο με σύγχρονα και ασφαλή σχολικά λεωφορεία και καθημερινή σίτιση από την κουζίνα του σχολείου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων και για το κόστος συμμετοχής στο Summer Camp του Σπιτόδενδρου στη γραμματεία του σχολείου στο ☎2310472266.

Οι εγγραφές της νέας σχολικής χρονιάς στο Σπιτόδενδρο έχουν ξεκινήσει!

Επικοινωνήστε με το σχολείο στο ☎2310472266, στο info@spitodendro.gr ή μέσω της σελίδας τους στο Facebook για να ορίσετε ένα ραντεβού γνωριμίας

 

PlayTogether – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Summer Play Together

Πρωινή δημιουργική απασχόληση παιδιών ηλικίας από 1 έως 5 ετών.

 

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου ξεκινά το πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης στο PlayTogether.

Ομαδικά παιχνίδια, κατασκευές, θέατρο, μουσικοκινητική, γυμναστική, χορός, μαγειρική, περιμένουν τα παιδιά που θα συμμετέχουν καθημερινά από τις 17/6 έως 9/8 και πάλι από τις 19/8 έως 6/9, στις καλοκαιρινές δραστηριότητες του PlayTogether.

 

Κάθε εβδομάδα και διαφορετική θεματική:

1η εβδομάδα

17 – 21/6: Η παλέτα του Πικάσο

2η εβδομάδα

24 – 28/6: Το περιβόλι του παππού

3η εβδομάδα

1 – 5/7: Όλα είναι μουσική

4η εβδομάδα

8 – 12/7: Αναγνωρίζω τα συναισθήματα μου

5η εβδομάδα

15 – 19/7: Η διαφορετικότητα είναι όμορφη

6η εβδομάδα

22 – 26/7: Όταν έχουμε Ειρήνη…

7η εβδομάδα

29 – 2/8: Οι μικροί πρωταθλητές

8η εβδομάδα

5 – 9/8: Εξόρμηση στα ελληνικά νησιά

12 – 16/8 ΚΛΕΙΣΤΑ

9η εβδομάδα

19 – 23/8: Παραμύθια για το δάσος

10η εβδομάδα

26/8 – 30/8: Ένα πολύχρωμο πάρτι

11η εβδομάδα

2 – 6/9: Μια νέα εποχή

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Από 17 Ιουνίου έως 6 Σεπτεμβρίου 2024

Ωράριο λειτουργίας: 8.00 – 16.00, Δευτέρα έως Παρασκευή 

Ηλικίες: Από 1 ετών έως και νήπια

Περιλαμβάνεται πρωινό τοστ με χυμό ή φρούτα.

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να φέρουν φαγητό από το σπίτι τους.

Δυνατότητα συμμετοχής για μεμονωμένες ημέρες ή ακόμη και ώρες.

Ειδικά πακέτα προσφορών.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής:

 • επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 231 402 7563 & 6985 724 447
 • περάστε από τον χώρο, ο οποίος βρίσκεται στη Βοσπόρου 102, Κάτω Τούμπα