drop-in – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Δέντρο που δίνει – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ στο Δέντρο που δίνει!

Το «Δέντρο που Δίνει» προσφέρει δημιουργική απασχόληση για παιδιά 4-12 ετών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στο καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών περιλαμβάνονται:

 • Bήματα μέσα στο χρώμα: Εικαστικό Εργαστήρι
 • Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική
 • Δημιουργικό Παιχνίδι: Εργαστήρι με βάση τις αρχές του Playtherapy
 • Εργαστήρι ηλεκτρονικών υπολογιστών: Ψηφιακή μάθηση- προγραμματισμός
 • Ελεύθερο παιχνίδι

 

Λίγα λόγια για τις δραστηριότητες:

 • Βήματα μέσα στο χρώμα: Εικαστικό Εργαστήρι
  Μαγικό εργαστήριο με καλοκαιρινή διάθεση και με πολύ νερό, φως και χρώμα! Θάλασσες και μαγικοί ωκεανοί θα ταξιδέψουν τα παιδιά σε εξωτικά νησιά με πειρατές και μυστικούς θησαυρούς. Καραβιά και μυστικοί φανταστικοί κόσμοι θα φτιάξουν ένα όμορφο καλοκαιράκι κάτω από τη σκιά του Δέντρου που Δίνει. Η κάθε μέρα θα έχει μια καινούργια ανακάλυψη και έκπληξη!
  Το εργαστήρι αυτό είναι ένας συνδυασμός από τέχνες που βοηθούν στη διεύρυνση του τρόπου σκέψης και αντίληψης έργων τέχνης, performance και συναισθημάτων.
  Σκοπός του εργαστηρίου είναι ο πειραματισμός και η εξερεύνηση με διαφορετικά μέσα και υλικά. Ακόμη, με μέσο την έκπληξη του καινούριου και τη δημιουργικότητα, τα παιδιά θα γνωρίσουν διάσημους ζωγράφους, αρχιτέκτονες, γλύπτες και θα ασχοληθούν με τεχνοτροπίες ζωγραφικής, κατασκευές, χαρακτική, τυπώματα και messy play.
  Επίσης θα ανακαλύψουν πως συνδυάζεται μουσική, κίνηση και ζωγραφική, δημιουργώντας ένα ομαδικό έργο τέχνης. Ήχοι, εικόνες και αισθητήρια παιχνίδια θα διεγείρουν την φαντασία των μικρών μας φίλων που θα δημιουργήσουν μεγάλα έργα τέχνης.
  Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους παλιά ρούχα για να κυλιστούν άφοβα στα χρώματα!
 • Δημιουργικό παιχνίδι: Εργαστήρι με βάση τις αρχές του playtherapy
  Τα παιδιά έρχονται σε επαφή και διασκεδάζουν με αισθητηριακά-ενσωματικά παιχνίδια, όπως πηλός, δαχτυλομπογιές, λάσπη, κοχύλια, πέτρες και άλλα φυσικά υλικά. Ακόμη, παίζουν με γαντόκουκλες ή φιγούρες στην άμμο, ζωγραφίζουν με τέμπερες και αυτοσχεδιάζουν ή δραματοποιούν γνωστούς μύθους ή παραμύθια, βάζοντας στολές και μάσκες. Τέλος, μέσω βιωματικών ασκήσεων, οι οποίες είναι δομημένες και έχουν τη μορφή παιχνιδιού, κινητοποιούν σώμα, συναίσθημα και νου. Το θεωρητικό υπόβαθρο των εργαστηρίων είναι η παιδοκεντρική παιγνιοθεραπευτική προσέγγιση.
 • Εργαστήρι ηλεκτρονικών υπολογιστών (Ψηφιακή μάθηση-προγραμματισμός).
  Στο εργαστήριο ψηφιακής μάθησης τα παιδιά μαθαίνουν βασικές δεξιότητες πληροφοριακού γραμματισμού, που θα τους επιτρέψουν να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή ως εργαλείο μάθησης, έκφρασης και επικοινωνίας: κατανοούν τη λειτουργία των κύριων φυσικών μονάδων του υπολογιστή και ορισμένες από τις χρήσεις του στην καθημερινή ζωή, αναγνωρίζουν το διαδίκτυο ως πηγή πληροφόρησης και εξερευνούν επιλεγμένους διαδικτυακούς τόπους, χρησιμοποιούν εκπαιδευτικές πολυμεσικές εφαρμογές, γράφουν, ζωγραφίζουν, αποθηκεύουν και εκτυπώνουν τις εργασίες τους.
  Στο εργαστήριο προγραμματισμού τα παιδιά αναπτύσσουν δικές τους εφαρμογές στον υπολογιστή, όπως παιχνίδια, διαδραστικές ιστορίες, μουσική, ή κινούμενα σχέδια. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αναπτύσσονται η μαθηματική και η υπολογιστική σκέψη και ενισχύονται τα κίνητρα για μάθηση.

 

Ημερήσιο Πρόγραμμα
8:00 – 9:00
Προσέλευση – Προετοιμασία πρωινού και γεύμα
9:00 – 9:45
Ελεύθερο παιχνίδι
9:45 – 11:15
Εικαστικό εργαστήρι: Βήματα μέσα στο χρώμα
11:15 – 11:30 Διάλειμμα
11:30 – 12:30
Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική
12:30 – 13:00 Διάλειμμα
13:00 – 14:00
Δημιουργικό παιχνίδι: Εργαστήρι με βάση τις αρχές του playtherapy
14:00 – 14:15 Διάλειμμα
14:15 – 15:00
Εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών: Ψηφιακή μάθηση-προγραμματισμός
15:00 – 16:00
Ελεύθερο Παιχνίδι

Χρήσιμες Πληροφορίες

Έναρξη: 18 Ιουνίου 2019

Ώρες: 8:00 – 16:00

για παιδιά 4-12 ετών

Ημερήσιο Κόστος: 15€ Πενθήμερη κράτηση: 60€

Έκπτωση 15% για αδέρφια.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων, απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα: 2316 007 282, 6944 582 097

Κ.Θ.Β.Ε. – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι για παιδιά – Αυτό το Καλοκαίρι πάμε Διακοπές στο…Θέατρο!

Από τις 18 Ιουνίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2019, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, για τέταρτη χρονιά, προσκαλεί τους «μικρούς καλλιτέχνες» της πόλης σ’ έναν κόσμο έκφρασης και φαντασίας, έναν κόσμο που αναπτύσσει τη δημιουργικότητά τους και απελευθερώνει τα συναισθήματα τους μέσα από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες. Μέχρι σήμερα 1500 παιδιά πέρασαν από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του ΚΘΒΕ… και το ταξίδι συνεχίζεται…

Έντεκα εβδομάδες που θα ταξιδέψουν τα παιδιά σε διαφορετικά είδη του παγκόσμιου θεάτρου. Στο θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του ΚΘΒΕ θα ξεσκονίσουν τους καλούς τους προβολείς για να φωτίσουν τους Κλόουν, τις Μαριονέτες και το Κουκλοθέατρο. Μετά θα τους σβήσουν για να γνωρίσουν το θέατρο Σκιών και το Μαύρο θέατρο. Και αν είναι σκοτεινά δεν πειράζει, με Παντομίμα θα συνεννοηθούν. Και αν σκοντάψουν πάλι δεν πειράζει γιατί θα γελάσουν με Commedia dell’arte. Με Μιούζικαλ και Χοροθέατρο θα εκτονωθούν και θα κατασκευάσουν μάσκες για το σπίτι, κοστούμια και σκηνικά. Θα μάθουν τραγούδια που θα λένε στους φίλους τους και θα ενορχηστρώσουν μαζί κινήσεις και φιγούρες παρέα με τον Καραγκιόζη. Έντεκα εβδομάδες γεμάτες θέατρο, μουσική, κίνηση, χορό, εικαστικές δημιουργίες και παιχνίδι στα γρασίδια με στόχο την ενεργοποίηση της δημιουργικής σκέψης και της σωματικής έκφρασης.

Μια ομάδα από έμπειρους παιδαγωγούς συντονίζουν, με τη συνεργασία ηθοποιών του ΚΘΒΕ, έντεκα (11) διαφορετικές θεματικές εβδομάδες για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας − με ειδικά τμήματα για παιδιά ηλικίας 4 – 5 ετών, 6 – 7 ετών, 8 – 9 ετών και 10 – 11 ετών − με συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως: ξεναγήσεις σε χώρους του θεάτρου, διαδραστικούς περιπάτους (πολιτιστικές-εκπαιδευτικές δράσεις σε χώρους εκτός θεάτρου), μουσική, χορό – κίνηση, σκηνογραφία, θέατρο, αφήγηση, προβολές, ζωγραφική, ειδικές κατασκευές.

Ενδεικτικό ημερήσιο πρόγραμμα:

07.30 – 09.00  προσέλευση παιδιών και ελεύθερη ώρα
08.15  -09.00  πρωινό
09.30 – 11.00 εξόρμηση στα γρασίδι του Βασιλικού θεάτρου και μία ημέρα επίσκεψη σε μουσείο
11.00 – 12.00 δραστηριότητα*
12.00 – 13.00 δραστηριότητα*
13.00 – 14.00 μεσημεριανό και ελεύθερη ώρα
14.00 – 15.00 δραστηριότητα*
15.00 – 16.00 ελεύθερη ώρα και παραλαβή παιδιών (με την επίδειξη ταυτότητας)

*οι δραστηριότητες ποικίλουν μέσα στην εβδομάδα

Πρόγραμμα θεματικών εβδομάδων:
18 – 21 Ιουνίου: Μαριονέτα
24 – 28 Ιουνίου: Commedia dell’arte
1 – 5 Ιουλίου: Τσίρκο-Κλόουν
8 – 12 Ιουλίου: Μουσικό θέατρο (μιούζικαλ)
15 – 19 Ιουλίου: Παντομίμα
22 – 26 Ιουλίου: Θέατρο των Αντικειμένων
29 Ιουλίου – 2 Αυγούστου: Χοροθέατρο
5 – 9 Αυγούστου: Κουκλοθέατρο
19 – 23 Αυγούστου: Αρχαίο θέατρο
26 – 30 Αυγούστου: Μαύρο θέατρο της Πράγας
2 – 6 Σεπτεμβρίου: Θέατρο Σκιών

*Το πρόγραμμα διαθέτει την ευελιξία συμμετοχής από μία εβδομάδα και για όσες και όποιες εβδομάδες επιλέξετε (με δυνατότητα άφιξης αργότερα και αναχώρησης νωρίτερα μετά από συνεννόηση). Τα τμήματα ακολουθούν προδιαγραφές (ολιγομελή, αυστηρή ηλικιακή σύνθεση) έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας τους.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Τα Ολοήμερα Θερινά Καλλιτεχνικά Εργαστήρια για παιδιά, πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή 7:30 – 16:00, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού (18 Ιουνίου – 6 Σεπτεμβρίου).
αποκλειστικά για παιδιά (4-11 ετών)
Το κόστος ανέρχεται σε 70 € ανά εβδομάδα ενώ σε περίπτωση εγγραφής δεύτερου παιδιού της ίδιας οικογένειας η τιμή διαμορφώνεται στα 60 € / εβδομάδα.
Ειδικές τιμές για πρόωρες εγγραφές (60 € ανά εβδομάδα για εγγραφή δεκαπέντε ημέρες πριν την έναρξη των παρακολουθήσεων).
Παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ πρωινό και μεσημεριανό.
Στο κόστος περιλαμβάνεται και ασφαλιστική  κάλυψη των παιδιών κατά τις ώρες της παραμονής τους στο θέατρο. Επίσης, κάθε Τετάρτη, 15:00.00-16:00 (αποχώρηση) οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα ξενάγησης στους χώρους των μαθημάτων γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουν εκτός από τη διαδικασία των μαθημάτων και το περιβάλλον όπου περνούν δημιουργικά την ώρα τους τα παιδιά τους.
Οι μαθητές, κατά την προσέλευση τους, πρέπει να έχουν μαζί τους καπέλο, αντηλιακό, νερό και μία αλλαξιά ρούχα.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται  το αργότερο μέχρι 4 ημέρες πριν την έναρξη της εβδομάδας που θέλετε να παρακολουθήσετε.

Κατεβάστε από εδώ την αίτηση συμμετοχής συμπληρώστε τη και καταθέστε την αποκλειστικά στο κεντρικό Ταμείο του ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο (δείτε το ωράριο εδώ)

Υπεύθυνη προγράμματος: Κωνσταντίνα Ματζίρη
Πληροφορίες: Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-14:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 200029

Το παραμικρό – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Τις πιο δύσκολες ώρες της ημέρας από άποψη ζέστης, και ανάγκης σεβασμού των ωρών κοινής ησυχίας, οι νεαροί φίλοι αντί να είναι μόνοι και αφημένοι στη βαριεστημάρα, βρίσκονται με την καλοκαιρινή τους παρέα και αναλαμβάνουν δράση. Καταγίνονται με προκλητικές κατασκευές, μαγειρεύουν και τρώνε μαζί, παίζουν, συζητούν.

Μαζί αποφασίζουν από την αρχή της εβδομάδας τι θα φάνε, και φροντίζουν συλλογικά για την προμήθεια των υλικών που θα χρειαστούν για την υλοποίηση των συνταγών που επέλεξαν.

Το καλοκαιρινό αυτό πρόγραμμα απευθύνεται σε εφήβους και στόχο έχει όχι μόνο να εξασφαλίσει να περάσουν καλά, αλλά και να ενδυναμωθούν μέσα από την αλληλεπίδραση με τα άλλα μέλη της ομάδας, να συνδεθούν με την αίσθηση «μπορώ, τα καταφέρνω», να αναλάβουν υπευθυνότητα, και να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στον εαυτό τους και στην αστείρευτη πηγή δυνατοτήτων τους.

Χρήσιμες Πληροφορίες

10 Ιουνίου – 12 Ιουλίου & 26 Αυγούστου – 6 Σεπτεμβρίου 2019

Ώρα: 12.00 – 17.00

για μαθητές Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου

Κόστος Συμμετοχής: 30 ευρώ/διήμερο ή 60 ευρώ/πενθήμερο

 

Μικρό Επιστημονικό – Τα καλοκαιρινά τμήματα

το Μικρό Επιστημονικό θα γίνει «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ»!

Μικροί, μεγάλοι θα γεμίσουν τις μέρες τους με όμορφες στιγμές και θα γίνουν λίγο καλύτεροι φίλοι με τον εαυτό τους και τους άλλους!

Ενδεικτικό Πρόγραμμα

9.00 – 10.00: Προσέλευση, πρωϊνό, χαλαρές δραστηριότητες (ομάδα, παζλ, παραμύθια, ζωγραφική)

10.00 – 13.00: Καθημερινά ένας διαφορετικός συνδυασμός δράσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους:
• Θέατρο, Μουσική, Παραμύθια
• Ρομποτική, Σκάκι, Πειράματα
• English, Yoga
• Ζωγραφική, Εικαστικά, Μαγειρική
• Αρχαιότητα, Μυθολογία, Δημιουργική γραφή
• Περίπατος και Παιχνίδια στο δάσος

13.00 – 14.00: Χαλαρές δραστηριότητες, μεσημεριανό, αποχώρηση.

Το πρόγραμμα εμπνεύστηκαν 10 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Από τις 18 Ιουνίου ως τις 5 Ιουλίου 2019

Ωράριο λειτουργίας: 9.00 – 14.00 καθημερινά

Για καλοκαιρινούς και κεφάτους τύπους 4 – 12 χρονών!

Κόστος Συμμετοχής

Αξία 6ωρου προγράμματος: €70 / εβδομάδα ή €180 και για τις 3 εβδομάδες

Αξία 4ωρου προγράμματος: €60 / εβδομάδα ή €150 και για τις 3 εβδομάδες

€20/μέρα

Έκπτωση 15% στα αδέλφια.

Εγγραφές ως τις 10 Ιουνίου

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στα τηλέφωνα  2310943933 και 6948831959.

Διεύθυνση: Φαίδρα Σαχπεκίδου
Υπεύθυνη: Παναγιώτα Τέντζου

Hyatt – Τα καλοκαιρινά τμήματα

HYATT SUMMER CAMP

Στο Hyatt Regency Thessaloniki η δράση συνεχίζεται…με ατελείωτες ώρες διασκέδασης, χαράς, άθλησης & δημιουργίας για τους μικρούς φίλους.

Δευτέρα έως Παρασκευή, οι μικροί φίλοι, 6 – 13 ετών, θα έχουν τη χαρά να παίξουν, να  ανακαλύψουν κρυμμένους θησαυρούς και να κολυμπήσουν στην πισίνα!

Συγκεκριμένα:

 • να παίξουν τένις!
 • να ανακαλύψουν κρυμμένους θησαυρούς!
 • να γίνουν μικροί Ολυμπιονίκες!
 • να παίξουν κολυμπώντας στην πισίνα!
 • να απολαύσουν φαγητό πολλών αστέρων!
 • να ανακαλύψουν το ταλέντο τους!

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Περίοδοι λειτουργίας:

1η περίοδος: 18 Ιουνίου έως 21 Ιουνίου

2η περίοδος: 24 Ιουνίου έως 28 Ιουνίου

3η περίοδος: 1 Ιουλίου έως 5 Ιουλίου

Ώρες λειτουργίας: 8:30 – 16:00

για παιδιά 6 – 13 ετών

Κόστος Συμμετοχής: 190€ κατ’άτομο, ανά  περίoδο

Προσφορά 1η περίοδος: 155€ (περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες, δεκατιανό, μεσημεριανό γεύμα)

(Έκπτωση 20% στο δεύτερο παιδί της οικογένειας)

Δηλώσεις συμμετοχής: μέχρι 10 Ιουνίου 2019 (περιορισμένος αριθμός συμμετοχών)

Πληροφορίες-Εγγραφές: Υπεύθυνος λειτουργίας – Μαρία Εμμανουήλ, 6932 168 106 ή στην ιστοσελίδα www.facebook.com/camphyatt

e-mail: mariaemmanouil1991@gmail.com

O Μικρός Μαέστρος – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Καλοκαιρινές δράσεις…. στο Μικρό Μαέστρο

Ο Μικρός Μαέστρος διοργανώνει «Καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά 4 έως 12 ετών». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 εβδομάδες με:

 • εικαστικά
 • θεατρικό παιχνίδι
 • μουσική
 • κατασκευές
 • μαγειρική (μικρούς chef)
 • messy play
 • ζωγραφική
 • mixed media κατασκευές
 • πειράματα
 • αθλήματα
 • επισκέψεις – εκδρομές κάθε εβδομάδα και πολλά άλλα.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Από τις 17 Ιουνίου έως τις 26 Ιουλίου & από τις 2 Σεπτεμβρίου έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2019.

Ωράριο λειτουργίας:  8.00 – 17.00

για παιδιά 4 έως 12 ετών

Για πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλ. 2310 695887, 6932661110 & 6937022585

Δελασάλ – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το πρόγραμμα καλοκαιρινών διακοπών «Vacances d’ été» είναι ένα οργανωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για τους καλοκαιρινούς μήνες, που έχει ως στόχο τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν δημιουργικά, να  αθληθούν, να εκπαιδευτούν στις νέες τεχνολογίες και στη Ρομποτική, να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό, να εκφραστούν μέσα από τις τέχνες και να διασκεδάσουν, απολαμβάνοντας καθημερινά ατελείωτο παιχνίδι και πολλές εκδρομές.

Οι 3 άξονες του καλοκαιρινού προγράμματος του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» περιλαμβάνουν:

 • Αθλητισμό
 • Επιστήμες και Ρομποτική και
 • Τέχνες και Πολιτισμό

Στοιχεία που το Κολέγιο αναδεικνύει μέσα από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα έχοντας συγκριτικό πλεονέκτημα, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εγκαταστάσεις, για να τα υποστηρίξει. Παιδαγωγοί, προπονητές, εικαστικοί και θεατρολόγοι συντονίζουν και λειτουργούν το πρόγραμμα, σε γήπεδα και χώρους του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», που περιλαμβάνουν: αίθουσα θεάτρου, αίθουσα εικαστικών, αίθουσα ρομποτικής, εργαστήριο Φυσικής, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου και τένις, κλειστό γήπεδο μπάσκετ, αίθουσα χορού, αίθουσα ενόργανης γυμναστικής, κ.ά.

 

«Vacances d’ été» 2019

(Από 18 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου)

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων:

Νηπιαγωγείο

Τo θέμα του φετινού καλοκαιριού για τους μαθητές της προσχολικής ηλικίας (5 έως 6 ετών) θα είναι η «Οδύσσεια» του Ομήρου. Οι λιλιπούτειοι μαθητές θα μάθουν για το σπουδαίο ταξίδι του Οδυσσέα από την  Τροία στην Ιθάκη, τους σταθμούς και τις περιπέτειές του. Θα εξοικειωθούν με τη χρήση του χάρτη, γνωρίζοντας τα μέρη που ταξίδεψε ο ήρωάς μας και εντοπίζοντάς τα σε επιτραπέζιο παιχνίδι, θα διακρίνουν τα καιρικά φαινόμενα που αντιμετώπισε (ανέμους, κεραυνούς, ρουφήχτρες), θα φτιάξουν στο καλλιτεχνικό εργαστήρι τη δική τους σχεδία και τα δικά τους σπαθιά και θα εκφραστούν δημιουργικά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. Το καλοκαίρι αυτό, το «ΔΕΛΑΣΑΛ» θα γεμίσει με τις μοναδικές περιπέτειες του Οδυσσέα και τα εξαιρετικά διδάγματα που θα δώσουν στα παιδιά. Ολοκληρώνοντας το ταξίδι, τα παιδιά μέσα από τη Ρομποτική, τις Επιστήμες, το Θέατρο, τα Εικαστικά, τη Μουσική και τις Αθλητικές δραστηριότητες, θα έχουν γεμίσει τις βαλίτσες τους με φαντασία, δημιουργικότητα, μαγεία, άφθονο γέλιο και μοναδικές εμπειρίες! Στο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου περιλαμβάνεται και η καθημερινή σίτιση των μαθητών με πρωινό, δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα.

 

Δημοτικό σχολείο

Οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου (6 έως 12 ετών) που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα των “Vacances d’ été” θα απασχοληθούν  με δραστηριότητες, όπως:

 • Θέατρο, μουσική, τραγούδι, εικαστικά με θεματικές κατασκευές, ζωγραφική, Ξένες γλώσσες.
 • Ομαδικά Αθλήματα (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, hockey, κ.ά. ), ατομικά αθλήματα (ενόργανη γυμναστική, τένις κ.ά.), xορό (zumba, yoga, hip-hop), παιχνίδια δράσης, κολύμβηση.
 • Ρομποτική, πειράματα φυσικής, STEΑM, πρώτες βοήθειες, ΚΑΡΠΑ, ναυαγοσωστική.
 • Εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εξορμήσεις.

 

«Vacances d’ été ΙΙ» 2019

(Από 26 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου)

Λίγο πριν το τέλος του καλοκαιριού και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα συναντηθούν και πάλι, για να περάσουν δύο όμορφες και δημιουργικές εβδομάδες, πλημμυρισμένες από εξερεύνηση, μάθηση, αθλητισμό, διασκέδαση και πολλά παιδικά χαμόγελα.

Φέτος, οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν και θα ανακαλύψουν «Συνταγές ευτυχίας και ευ ζην για παιδιά». Οι μαθητές ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται για τη διατροφή και πώς αυτή επηρεάζει την ποιότητα ζωής. Τον 4ο π.Χ. αιώνα, ο Ιπποκράτης δίδασκε ότι: «Φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας». Συνδέεται λοιπόν η διατροφή των αρχαίων Ελλήνων με την πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής.

Στόχος του προγράμματος είναι να παροτρύνει τους μικρούς φίλους να  βελτιώσουν την ποιότητα της διατροφής τους, να γνωρίσουν τα οφέλη της κίνησης στην καθημερινότητά τους και να μειώσουν κατά το δυνατό τον χρόνο που αφιερώνουν σε καθιστικές δραστηριότητες και οθόνες ηλεκτρονικών συσκευών. Πιο συγκεκριμένα, θα ανακαλύψουν την αξία του πρωινού γεύματος, τη σημασία της κατανάλωσης ενδιάμεσων γευμάτων και  ροφημάτων και  θα δημιουργήσουν τις πιο νόστιμες «συνταγές παιχνιδιού», μέσα από πρωτότυπες και διασκεδαστικές δραστηριότητες, παραδοσιακά παιχνίδια και αθλήματα, όπως: η καλαθοσφαίριση, το ποδόσφαιρο, η πετοσφαίριση, η χειροσφαίριση, η ενόργανη γυμναστική, το τένις, ο στίβος, το judo, το Taekwon-Do, η ποδηλασία, αλλά και πολλές παιγνιώδεις δραστηριότητες στα αγγλικά και τα γαλλικά.

Όλα μαζί τα παιδιά, θα έρθουν σε επαφή με τις τέχνες και τη μουσική, θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν, θα ενεργοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους στο  καλλιτεχνικό εργαστήρι και θα εκφραστούν μέσα από το θεατρικό παιχνίδι! Τέλος, θα ασχοληθούν με τη ρομποτική και θα πειραματιστούν στο εργαστήριο της φυσικής και της χημείας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας υπάρχουν τρία διαλείμματα για φαγητό. Στις 08.30 τα παιδιά τρώνε ένα πλούσιο και υγιεινό πρωινό, στις 10.30 δεκατιανό και στις 13.00 ένα απολαυστικό και θρεπτικό γεύμα.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Το πρόγραμμα «Vacances d’ été»  λειτουργεί για 3 εβδομάδες μετά τη λήξη του σχολείου, Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 18 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου, καθώς και 2 εβδομάδες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, από τις 26 Αυγούστου έως τις 6  Σεπτεμβρίου «Vacances d’ été ΙΙ».

Ωράριο λειτουργίας: 7.30 – 15.30

Ηλικίες: από 5 – 12 ετών

Η σίτιση περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα.

Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς με σχολικά λεωφορεία.

Πληροφορίες – Εγγραφές στα τηλ.: 2310 675 020 & 2310 673 252, εσωτ. 40 για το Νηπιαγωγείο  και 25 για το Δημοτικό και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις preschool@delasalle.gr και elementary@delasalle.gr.

            

Σχεδία στην πόλη – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Θερινές Δημιουργικές Διαδρομές

Για τα καλοκαιρινά πρωινά ετοιμάζεται ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα, στο χώρο της Σχεδίας, στην αγαπημένη γειτονιά, στον πεζόδρομο της  Άθωνος!
Στόχος  είναι να συνδυαστεί η δημιουργικότητα με την χαρά και την ξεγνοιασιά που τόσο πολύ χρειάζονται τα παιδιά αυτήν την εποχή.
Χρώματα, μουσική, παραμύθια, θέατρο σκιών, κατασκευές, πηλός, πειράματα, ταξίδια, περιπέτειες και φυσικά ατέλειωτο παιχνίδι στην αυλή, είναι λίγα απ’αυτά που περιμένουν τα παιδιά!

 

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Ημέρας

8.00 – 9.30: Καλωσόρισμα, πρωινό, τα νέα μας, ελεύθερο παιχνίδι και μουσικοκινητικές δράσεις στην αυλή!

9.30 – 10.30: «My Super skills», πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων επικοινωνίας

Στο καινοτόμο αυτό πρόγραμμα, μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια, μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, γνωρίζουν καλύτερα τον εαυτό τους και τους φίλους τους και βρίσκουν τρόπους να  λύνουν ειρηνικά τις διαφωνίες τους.

10.30 – 11.00: Διάλειμμα δεκατιανού, ετοιμάζουν το δεκατιανό τους και μαθαίνουν μυστικά της υγιεινής μεσογειακής διατροφής!

11.00 – 13.30: Θεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα (δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα παρακάτω)

Κάθε μέρα θα επεξεργάζονται θεματικές ενότητες μέσα από τις τέχνες και το παιχνίδι.

13.30 – 14.30: Διάλειμμα φαγητού, ετοιμάζουν το μεσημεριανό τραπέζι, τρώνε και χαλαρώνουν!

14.30 – 16.00: Ελεύθερος χρόνος, επιτραπέζια παιχνίδια, διάβασμα, προβολή εκπαιδευτικών ντοκιμαντέρ

 

Θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα αναλυτικά (11.00 – 13.30)

1η εβδομάδα,  18 – 21 Ιουνίου

Τρίτη 18 Ιουνίου: «Πειράματα με το νερό!», απλά και διασκεδαστικά πειράματα φυσικής και χημείας με βάση το νερό

Τετάρτη 19 Ιουνίου: «Η δύναμη του κουκλοθεάτρου», κατασκευή και εμψύχωση κούκλας

Πέμπτη 20 Ιουνίου: «Εργαστήρι κηπουρικής», μαθαίνουν μυστικά για τα φυτά που μπορούν να βάλουν στο μπαλκόνι τους και ετοιμάζουν το πιο όμορφο φυτολόγιο

Παρασκευή 21 Ιουνίου: «Μικροί σεφ», εργαστήρι μαγειρικής με καλοκαιρινές συνταγές

 

2η εβδομάδα, 24 – 28 Ιουνίου

Δευτέρα 24 Ιουνίου: «Ατελιέ ζωγραφικής Νο1», μικτές τεχνικές με ζωγραφική, γκράφιτι και κολλάζ

Τρίτη 25 Ιουνίου: «Θέατρο σκιών», κατασκευή φιγούρας και παίξιμο πίσω από τον μπερντέ!

Τετάρτη 26 Ιουνίου: «Εργαστήρι τεχνολογίας», εφευρέσεις από την αρχαιότητα ως σήμερα

Πέμπτη 27 Ιουνίου: Δημιουργική γραφή και κόμικς

Παρασκευή 28 Ιουνίου: «Ζούμε Θεσσαλονίκη», κυνήγι κρυμμένου θησαυρού

 

3η εβδομάδα, 1 – 5 Ιουλίου

Δευτέρα 1 Ιουλίου: «Ατελιέ ζωγραφικής Νο2», ζωγραφίζουν σε μεγάλες επιφάνειες με στένσιλ

Τρίτη 2 Ιουλίου: «Ταξίδι γεύσεων», εργαστήρι μαγειρικής με γεύσεις από διαφορετικές χώρες

Τετάρτη 3 Ιουλίου: «Μικροί εξερευνητές!», εξερευνώ και ανακαλύπτω τον κόσμο

Πέμπτη 4 Ιουλίου: «Γοργόνες και δράκοι», εργαστήρι φαντασίας και δημιουργικών κατασκευών

Παρασκευή 5 Ιουλίου: «Το μικρό μας λούνα παρκ», ετοιμάζουν και παίζουν διασκεδαστικά παιχνίδια στο δικό μας αυτοσχέδιο λούνα παρκ!

Χρήσιμες Πληροφορίες

Από 18 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2019 καθημερινά

Ωράριο λειτουργίας: 8.00 – 16.00

για παιδιά 5 – 8 ετών

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΚΟΣΤΟΣ:

 • Κόστος για 8 ώρες, 08.00 – 16.00: πλήρες πρόγραμμα = 50€ & για 2 αδέλφια = 80€
 • Κόστος για 4 ώρες, 09.30 – 13.30: Super skillls και εκπαιδευτικά προγράμματα = 40€ & για 2 αδέλφια = 60€
 • Κόστος για 2 ώρες, 11.00 – 13.30 – εκπαιδευτικά προγράμματα = 30€ & για 2 αδέρφια = 50€

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ:

 • Κόστος για 8 ώρες: πλήρες πρόγραμμα = 12€ & για 2 αδέλφια = 20€
 • Κόστος για 4 ώρες: Super skills & εκπαιδευτικά προγράμματα = 8€ & για 2 αδέλφια = 14€
 • Κόστος για 2 ώρες: εκπαιδευτικά προγράμματα = 6€ & για 2 αδέρφια = 10€

Μπορείτε να συμμετέχετε ανάλογα με τις ανάγκες σας!

Προσφέρεται υγιεινό δεκατιανό και χυμός. Οι γονείς φροντίζουν για το πρωινό κολατσιό και το μεσημεριανό φαγητό των παιδιών.

Επικοινωνήστε  για αναλυτικές πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2310 236344

& 6978 383064.

Δ/νση: πεζόδρομος Παπαμάρκου 8, Περιοχή Άθωνος, 1η παράλληλος πάνω από την Ερμού.

Η συνδρομή σας υποστηρίζει την λειτουργία των εθελοντικών προγραμμάτων της «Σχεδίας στην Πόλη».

Πρότυπα Εκπαιδευτήρια – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Around the world in 21 days English Summer Camp

Μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς και για δύο ή τρεις εβδομάδες τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια οργανώνουν ένα αγγλόφωνο πρόγραμμα με ολιγάριθμα τμήματα, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, στα οποία απασχολούνται από αγγλόφωνους εκπαιδευτικούς, με εμπειρία σε σχολεία του εξωτερικού. Στο καταπράσινο περιβάλλον του σχολείου τα παιδιά με κέφι, με χαρά και παιχνίδι μαθαίνουν, εργάζονται ομαδικά, εξασκούνται στην αγγλική γλώσσα, δημιουργούν, εκφράζονται.

Οι δραστηριότητες αφορούν sports (εκμάθηση κολύμβησης, ιστιοπλοΐας και ξένων αθλημάτων όπως baseball, hockey, badminton, climbing), arts, drama, music, dance, cooking, outdoor games, boαrd gαmes, story telling, δίνοντας τη δυνατότητα στους μικρούς μαθητές να έρθουν σε επαφή με πολιτισμούς άλλων χωρών όπως: Αγγλία, Αμερική, Καναδάς και Αυστραλία, αλλά και να προσφέρουν στον εργαζόμενο γονέα τη διευκόλυνση να απασχολείται το παιδί του ευχάριστα και δημιουργικά, μέχρι την έναρξη των καλοκαιρινών του διακοπών.

Στόχοι του προγράμματος είναι:

 • Η δημιουργική απασχόληση των μαθητών μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση.
 • Η εξοικείωση των παιδιών με την αγγλική γλώσσα, όχι ως μάθημα αλλά ως καθημερινό τρόπο επικοινωνίας για την επίτευξη των δραστηριοτήτων.
 • Η γνωριμία των μαθητών με την κουλτούρα και τον πολιτισμό άλλων χωρών.
 • Να δοθούν στους μαθητές ερεθίσματα για την ανάπτυξη των αισθητικών τους ταλέντων μέσα από τα εικαστικά, τη μουσική και το θέατρο.
 • Να γνωρίσουν οι μαθητές αθλήματα που είναι άγνωστα στη χώρα μας.
 • Να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα.
 • Να μάθουν να επιπλέουν και να κολυμπούν οι αρχάριοι και να εξοικειωθούν με τις τεχνικές της αναπνοής (εισπνοή-εκπνοή) οι πιο προχωρημένοι, με την καθοδήγηση έμπειρων, καταξιωμένων και διακεκριμένων εκπαιδευτών.

   

Μπορεί κανείς να κάνει τον γύρο του κόσμου σε τρεις εβδομάδες;

Ακολουθώντας τα ταξίδια του Φιλέα Φογκ, του αποφασιστικού, γενναίου και περιπετειώδη Άγγλου gentleman, το Σχολείο  γίνεται ο κόσμος όλος και τα παιδιά «ταξιδεύουν» σε κάθε γωνιά του πλανήτη!

Στο English Summer Camp προσεγγίζεται η αγγλική γλώσσα με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και μεταφέρεται το σχολείο στη φύση. Εφαρμόζονται bush craft (τεχνικές διαβίωσης και αυτονομίας), τα παιδιά ανακαλύπτουν και αναπτύσσουν τις σωματικές τους δυνατότητες στο boot camp (στίβος άσκησης και περιπέτειας) του Σχολείου. Ταξιδεύουν  στον κόσμο, μαθαίνουν τα ήθη, τα έθιμα και την κουλτούρα άλλων λαών, επισκέπτονται τον χώρο του αεροδρομίου και την αερολέσχη Θεσσαλονίκης, το Σιδηροδρομικό Μουσείο αλλά και τον Ιππικό Όμιλο Β. Ελλάδος, γνωρίζουν τα μέσα μεταφοράς και την ιστορία τους, παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια ξένων χωρών στα ειδικά διαμορφωμένα stations του Σχολείου και γεύονται διαφορετικές γεύσεις από κουζίνες του κόσμου.

Για ένα βράδυ διανυκτερεύουν κάτω από τα άστρα στην καταπράσινη αυλή και αποκτούν ως εφόδια γνώσεις και δεξιότητες μέσα από αυτή τη συναρπαστική εμπειρία.

Σκοπός του Around the world in 21 days English Summer Camp είναι να προάγει την ομαδικότητα, την αυτονομία αλλά και τη διεύρυνση των γνώσεων, την  επαφή των μικρών κατασκηνωτών με τη διαφορετικότητα, τη μοναδικότητα αλλά και να ταξιδέψουν σε μέρη μακρινά και να γνωρίσουν  πολιτισμούς διαφορετικούς από τον δικό μας και όλα αυτά συνδυάζοντάς τα με την αγγλική γλώσσα μέσα από έναν άμεσο, διασκεδαστικό  και βιωματικό τρόπο.

Οι  μικροί κατασκηνωτές χωρίζονται ηλικιακά σε ολιγομελή τμήματα (μέχρι 12 άτομα) και οι δραστηριότητες είναι προσαρμοσμένες στην ηλικία των παιδιών κάθε ομάδας.

Μια διασκεδαστική εκπαιδευτική περιπέτεια σε ένα καταπράσινο, προστατευμένο και ασφαλές περιβάλλον!

Κάθε τμήμα θα πάρει το όνομα ενός μέσου μεταφοράς, θα φτιάξει το έμβλημά του και θα ξεκινήσει αναζητώντας την περιπέτεια, τη γνώση, τις νέες εμπειρίες. 

Θα μάθουν: 

 • Το μυθιστόρημα «Ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες»
 • Tα μέσα μεταφοράς και την εξέλιξή τους στον χρόνο
 • Τις ηπείρους
 • Τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου
 • Παραδοσιακά φαγητά από διάφορες γωνιές της υφηλίου
 • Περίεργα έθιμα
 • Μουσικές του κόσμου
 • Τα ζώα της ζούγκλας
 • Να χειρίζονται ρομπότ Lego
 • Ξιφασκία

Θα μαγειρέψουν:

 • Φαγητά και γλυκά από διάφορες κουζίνες του κόσμου

Θα παίξουν:

Κιναισθητικά παιχνίδια απ’ όλη τη γη  στην αυλή
Παιχνίδια στους διαδραστικούς πίνακες

Θα φτιάξουν:
 • 3D ζώα από χαρτόνι
 • Mobile (μόμπιλε)
 • Miniature landmarks
 • Υδρόγειο σφαίρα
 • Μέσα μεταφοράς
 • Διαβατήρια
 • Ενδυμασίες
 • Χειροτεχνίες με διαφορετικά υλικά και ενδιαφέρουσες τεχνικές

Θα αποκτήσουν εμπειρία μέσα από:

 • Διανυκτέρευση στον προστατευμένο αύλειο χώρο του Σχολείου
 • Οριζόντια διαπέραση
 • Διέλευση θιβετιανής γέφυρας
 • Στίβο περιπέτειας
 • Πίστα αναρρίχησης

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ AROUND THE WORLD IN 21 DAYS  ESC 2019

 • Μαθήματα κολύμβησης – Swimming Lessons
 • Αθλητικές δραστηριότητες – Sports
 • Αναρρίχηση και στίβος περιπέτειας – Climbing and boot camp
 • Ιππασία – Horse-riding
 • Τοξοβολία – Archery
 • Ξιφασκία – Fencing
 • Μουσικοκινητική, θεατρική αγωγή – Music/Dance/Drama
 • Εικαστικά – Arts and Crafts
 • Υπαίθρια ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες – Outdoor games and activities
 • Παραμύθια, συζητήσεις, ομαδικές εργασίες κ.ά. με τη χρήση διαδραστικών πινάκων – Group activities/games, class projects
 • Μαγειρική – Cooking
 • Σκάκι – Chess
 • Ρομποτική με Lego Mindstorms – Robotics

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν μαθητές των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης ή άλλων σχολείων που θα φοιτήσουν τη σχολική χρονιά 2019 – 2020 στην τάξη των Νηπίων έως την Α΄ Γυμνασίου.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Το Around the world in 21 days English Summer Camp ξεκινάει τη Τρίτη 18 Ιουνίου 2019. 

Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των δύο προγραμμάτων:

ΠρόγραμμαΔιάρκεια Λήξη προγράμματος
Short Around the world  P. ESC 2 εβδομάδεςΠαρασκευή 28 Ιουνίου 2019
Long Around the world  P. ESC 3 εβδομάδεςΠαρασκευή 5 Ιουλίου 2019

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 • Το Around the world in 21 days English Summer Camp λειτουργεί από τις 08:40 μέχρι τις 14:00. Υπάρχει η δυνατότητα προσέλευσης των μαθητών από τις 07:00 και επιστροφής από το σχολείο στις 14:00, στις 15:00 και στις 16:00. 
 • Τις ώρες πριν και μετά το πρόγραμμα οι μαθητές απασχολούνται δημιουργικά από τις εκπαιδευτικούς.
 • Οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος είναι αγγλόφωνες με εμπειρία σε σχολεία του εξωτερικού (Αγγλία, Αυστραλία, Αμερική και Καναδά).
 • Οι μαθητές χωρίζονται σε τμήματα των δώδεκα (12) περίπου παιδιών. Μπορείτε να ενημερώνεστε από την υπεύθυνη του τμήματος για την πρόοδο του παιδιού σας.
 • Εκτός από τις υπεύθυνες των τμημάτων συμμετέχουν ειδικοί καθηγητές για τις αθλητικές δραστηριότητες, τη θεατρική αγωγή, τη μουσικοκινητική αγωγή, τα εικαστικά, την αναρρίχηση και τον στίβο περιπέτειας, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την κολύμβηση, τη ρομποτική και το σκάκι.
 • Υπάρχει δυνατότητα σίτισης των μαθητών με πρωινό και μεσημεριανό φαγητό που παρασκευάζεται με άριστα υλικά και σπιτική φροντίδα στο εστιατόριο του Σχολείου. Το πρόγραμμα σίτισης επιμελείται ο διατροφολόγος των Εκπαιδευτηρίων.
 • Το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τμήματος, λεπτομερείς οδηγίες καθώς και τα υλικά που θα χρειαστούν θα ανακοινωθούν αφού ολοκληρωθούν οι εγγραφές.
 • Στην τιμή περιλαμβάνεται η ασφαλιστική κάλυψη των παιδιών για όλη τη διάρκεια του καλοκαιρινού  προγράμματος.
 • Γίνεται έκπτωση 10% σε αδέρφια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
 • Για την καλύτερη οργάνωση του προγράμματος συμπληρώστε τη δήλωση συμμετοχής και στείλτε την στο σχολείο μέχρι τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα καθώς και την δήλωση συμμετοχής θα βρείτε εδώ.

Happy Kiddo – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

«ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΤΟ ΝΕΟ» Summer camp

Ένα διαφορετικό summer camp που δημιουργήθηκε θέλοντας να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες των παιδιών (5 -12 ετών) για την καλοκαιρινή τους απασχόληση. Συνδυάζει το παλιό με το νέο, τον ενθουσιασμό με τη γνώση, την ανακάλυψη με την έμπνευση.

Ξεφεύγει από τις απλές θεματικές ενότητες και επεκτείνεται σ’ ένα πρωτοποριακό project χωρισμένο σε δύο φάσεις με τίτλο «Από το παλιό στο νέο».

 

 Το παρελθόν

18/6 – 21/6 Η εποχή των δεινοσαύρων

Γυρνάει η κλεψύδρα του χρόνου και γίνεται μεταφορά στην εποχή των δεινοσαύρων. Ανασκαφές, παγωμένα ζώα, μουσείο προϊστορίας και πολλοί φτερωτοί πρόγονοι.

24/6 – 28/6 Τα παιδία παίζει με την αρχαιότητα

Όλες οι ρίζες του πολιτισμού βρίσκονται στην αρχαιότητα. Και το παιχνίδι είναι συνώνυμο των παιδιών. Παιχνίδια της αρχαίας Ελλάδας επιτραπέζια ή κινητικά που ζωντανεύουν στις μέρες μας.

01/7 – 05/7 Τα παιδία παίζει με την παράδοση

Επιστροφή στις παλιές γειτονιές και στις αλάνες. Παραδοσιακά παιχνίδια εντός και εκτός συνόρων.

08/7 – 12/8 Οι μύθοι ζωντανεύουν στη Θεογονία

Μυθολογία σχετική με Θεούς και Ανθρώπους σε μια νέα Επίδαυρο.

15/7 – 19/7 Οι μύθοι ζωντανεύουν στην εποχή των ηρώων

Τέρατα, γίγαντες, υβρίδια. Τα παιδιά γίνονται οι ήρωες που έμειναν στην ιστορία, πίνουν φίλτρο με νέκταρ και έρχονται αντιμέτωποι με μυθικά πλάσματα.

22/7 – 31/7 Δέκα Ινδιάνοι μικροί

Λατρεία για τη φύση και τα ζώα, ταξιδιάρικα μουσικά ακούσματα, ευφάνταστα χρώματα του ανέμου. Κατασκήνωση στην αυλή του σχολείου που μετατρέπεται σε Ινδιάνικο χωριό.

 

 Το μέλλον

19/8-23/8 Σχολή μάγων

Άμπρα κατάμπρα τούμπα τουλούμπα και… τα βιβλία των μάγων διδάσκουν νέους Harry Potter

26/8 – 30/8 Πειράματα Live

Τρελοί επιστήμονες, χημικές αντιδράσεις, φυσική και χημεία, σαπουνάδες, αφροί, μετατοπίσεις και εξαφανίσεις.

02/9 – 10/9 Robot Kiddo

Η εξέλιξη της ρομποτικής είναι το μέλλον μας. Ποικίλα ρομποτικά προγράμματα και πακέτα φέρνουν τα παιδιά ένα βήμα πιο κοντά σ΄αυτόν τον σύγχρονο και αναμφίβολα σπουδαίο τομέα.

 

Full pack free:

Δράσεις σε εξωτερική αυλή όπου στήνονται παιδικές πισίνες. Κατασκήνωση.

Ειδική αίθουσα για μουσικοθεατρικά δρώμενα.

Εξειδικευμένοι καθηγητές μουσικής, γυμναστικής, ρομποτικής και αγγλικών.

 

Υπεύθυνες προγράμματος: Κουκουνάρη Μαίρη, Τουφεξή Περσεφόνη

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Καθημερινά από 18 Ιουνίου έως 31Ιουλίου 2019 (Α’ φάση) και από 19/8 έως 10/9 (Β’ φάση).

Ώρες 8.00 – 16.00

Δυνατότητα επιλογής εβδομάδων παρακολούθησης.

Επικοινωνήστε με την γραμματεία για επιπλέον πληροφορίες στο 2310 762 135.

 

Χ.Α.Ν.Θ. – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Extreme Kids Summer Camp στη Χ.Α.Ν.Θ.

Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για ψυχαγωγία, γνώση, άθληση και πολύ παιχνίδι περιμένει τα παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών στο Extreme Kids Summer Camp της Χ.Α.Ν.Θ. στο κέντρο της πόλης.

Τα παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμα του Summer Camp περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους
με διάφορες δραστηριότητες, όπως:

 • Εργαστήρια Ρομποτικής σε συνεργασία με την eduACT
 • Εργαστήρια Ενδυματολογίας σε συνεργασία με την Catwalk
 • Επιτραπέζια παιχνίδια γνώσης σε συνεργασία με την Learning Tube
 • Εικαστικά
 • Κεραμική
 • Μπάσκετ
 • Ποδόσφαιρο
 • Βόλεϊ
 • Πισίνα
 • Μοντέρνο χορό

Τα τμήματα χωρίζονται με βάση τις ηλικίες των παιδιών, ενώ ο κάθε κύκλος είναι αυτοτελής με μοναδικό περιεχόμενο, έτσι ώστε κάθε παιδί να έχει την ευκαιρία να συμμετέχει σε όσους και όποιους κύκλους επιθυμεί.
Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί στο παιδί η ευκαιρία να αναπτύξει τις ικανότητες του με την εμψύχωση ειδικών παιδαγωγών που έχουν μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενό τους.

 

Ενδεικτικό Ηµερήσιο Πρόγραµµα
7:30 – 09:00 Σταδιακή άφιξη των παιδιών και διαχωρισμός παιδιών σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία τους
08:00 – 08:30 Κολατσιό
9:00 – 13:00 Αθλητικές Δραστηριότητες – Χορός (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, κολύμβηση, επιτραπέζια αντισφαίριση, μοντέρνος χορός, hip-hop, zumba)
Εικαστικά (ζωγραφική, θεματικές κατασκευές, κεραμική)
Εργαστήρια Ρομποτικής σε συνεργασία με την eduACT
Εργαστήρια Ενδυματολογίας σε συνεργασία με την Catwalk
13:00 – 14:00 Διάλειμμα για φαγητό
14:00 – 16:30 Ομαδικά Παιχνίδια και διαγωνισμοί σε συνεργασία με την Learning Tube και Σταδιακή αποχώρηση των παιδιών
Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και επιδέχεται αλλαγές ανάλογα με τις ηλικιακές ομάδες.
Τα παιδιά χωρίζονται σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία τους με ανώτερο αριθμό τα 25, με 2 ειδικούς παιδαγωγούς ανά τμήμα.
Οι γονείς δίνουν στα παιδιά τους μεσημεριανό το οποίο φυλάσσεται στο ψυγείο.
Υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη για τις ώρες παραμονής των παιδιών στο πρόγραμμα του Summer Camp.
Χρήσιμες Πληροφορίες
Για όλο το καλοκαίρι από 18 Ιουνίου έως 6 Σεπτεμβρίου 2019
Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 07.30 – 16.30
για παιδιά 5 – 12 ετών
Κόστος Συµµετοχής: 70€ το παιδί ανά εβδοµάδα
Εγγραφή µέλους ετησίως: 12 € (είναι απαραίτητη και ισχύει για ένα χρόνο)
Για ειδικές τιμές δείτε ΕΔΩ.
Οι εγγραφές ξεκινούν από 15 Μαΐου
Επιπλέον πληροφορίες ΕΔΩ.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο τηλέφωνο της Χ.Α.Ν.Θ.:
Τμήμα Επιμορφωτικών Προγραμμάτων Χ.Α.Ν.Θ. 231 600 1000 εσωτ. 0832, 0830, ή στο email: education3@ymca.gr

DanceArt Camp

Το αγαπημένο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι χορού, που κρατά συντροφιά σε κορίτσια ηλικίας 5-12 ετών που αγαπούν τον χορό, αλλάζει όνομα και εμπλουτίζει το πρόγραμμά του με νέες συνεργασίες!

 •  Ευρύχωρες αίθουσες
 •  Έμπειρες δασκάλες χορού-παιδαγωγοί
 • Πάνω από 15 διαφορετικές προγράμματα γύρω από τον χορό, τη γυμναστική και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Ενδεικτικά οι δραστηριότητες που θα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα:

Μπαλέτο, σύγχρονος χορός, μοντέρνος χορός, hip hop, latin, Zumba, ρυθμική γυμναστική, ακροβατική γυμναστική, μαζορέτες, capoeira, aikido, aerial yoga, παιδαγωγικά παιχνίδια, μουσική, χειροτεχνίες, ελεύθερο παιχνίδι και φυσικά πισίνα!

Η μεγάλη έκπληξη του φετινού καλοκαιριού θα είναι η ένταξη εργαστηρίων μόδας από το Εργαστήρι Ενδυματολογίας by CatWalk στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του κάθε τμήματος.

Κάθε εβδομάδα, τα κορίτσια θα δημιουργήσουν το δικό τους ρούχο ή αξεσουάρ και ανάλογα με το τμήμα θα μιλήσουν για ιστορία μόδας και άλλα σύγχρονα ζητήματα, όπως την ανακύκλωση υφάσματος και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της βιομηχανίας της ένδυσης, αλλά και εναλλακτικούς τρόπους δημιουργίας με σύγχρονα και οικολογικά υλικά.

 

DanceArtYouthCamp

Ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα για τα μεγαλύτερα κορίτσια που θέλουν να περάσουν δημιουργικά τα πρωινά τους. Δεν απαιτείται ιδιαίτερη εμπειρία στον χορό, παρά μόνο καλή διάθεση!

Από τις 18 έως και τις 21 Ιουνίου τα κορίτσια ηλικίας 13-16 ετών θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν με μαθήματα μπαλέτου, σύγχρονου χορού, modern jazz dance, Zumba, λάτιν & ευρωπαϊκών χορών αλλά και εργαστήρια αυτοάμυνας, πρώτων βοηθειών και καθημερινά εργαστήρια ενδυματολογίας από την CatWalk.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Τα παιδιά θα χωριστούν σε ηλικιακά γκρουπ και το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί αναλόγως.

18 Ιουνίου έως 19 Ιουλίου & 2 έως 6 Σεπτεμβρίου (6 ανεξάρτητες εβδομάδες)

Δευτέρα έως Παρασκευή (8:00 -16:00)

70€/εβδομάδα + 12€ ετήσια εγγραφή μέλους

Έκπτωση 10% από το 3ο μέλος ή την 3η εβδομάδα

Πληροφορίες και Εγγραφές: Τμήμα Γυμναζομένων: 231 600 1000 εσωτ. 0822 & 0821

Εγγραφές από 20/5/19

 

Sports Camp

για παιδιά 4 – 15 ετών
18 Ιουνίου έως 19 Ιουλίου, 19 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου
από τις 07:45 – 16:00, Δευτέρα έως Παρασκευή
Περισσότερα θα δείτε εδώ

 

Basketball Camp

για αγόρια και κορίτσια γεννημένα από το 2004 – 2010

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 4 εβδομάδες, και πιο συγκεκριμένα από τις 18 Ιουνίου 2019 μέχρι και τις 12 Ιουλίου 2019
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιούνται διπλές προπονήσεις από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή (Δευτέρα απόγευμα, Τρίτη έως Πέμπτη πρωί και απόγευμα, Παρασκευή πρωί)
Περισσότερα θα δείτε εδώ

 

Camp Ποδοσφαίρου

για παιδιά 4-15 ετών

Η διάρκειά του χωρίζεται σε 2 κύκλους, με τον Α’ κύκλο από τις 18-22/06, τον Β’ κύκλο από 24-28/06
από τις 07:45-17:00 (έναρξη προγράμματος στις 09:00)
Περισσότερα θα δείτε εδώ

 

Volleyball Camp

για παιδιά 7-16 ετών

Η διάρκειά του χωρίζεται σε 2 περιόδους: περίοδος Α: 18 – 21 Ιουνίου 2019 & περίοδος Β: 24 – 28 Ιουνίου 2019
από τις 17:00 – 21:00
Περισσότερα θα δείτε εδώ

Spectral – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Μέρες Καλοκαιριού – Έναρξη καλοκαιρινών προγραμμάτων στο SPECTRAL

Το καλοκαίρι έφτασε και το SPECTRAL θα είναι εδώ με ένα πρόγραμμα γεμάτο χρώματα, μουσική, και ό,τι άλλο χρειαστεί!

Το καλοκαίρι έφτασε, το σχολείο σχεδόν τελείωσε και ήρθε η ώρα για λίγη δράση! Τα παιδιά βάζουν τα φανταστικά τους γυαλιά, το μουσικό τους καπέλο, το πουκάμισο ζωγράφου και ταξιδεύουν παρέα στον κόσμο των τεχνών!

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων περιλαμβάνει μουσική, εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές, κηπουρική, προβολές και πολλές εκπλήξεις!

 

Εβδομάδες συνοπτικά:

18 Ιουνίου – 21 Ιουνίου

24 Ιουνίου – 28 Ιουνίου

1 Ιουλίου – 5 Ιουλίου

8 Ιουλίου – 12 Ιουλίου

15 Ιουλίου – 19 Ιουλίου

22 Ιουλίου – 26 Ιουλίου

 

Αναλυτικά οι θεματικές εβδομάδες:

Εβδομάδα ‘’Down in Africa’’ (18 Ιουνίου – 21 Ιουνίου)

Αφρικάνικες μαράκες, κρουστά και ξύλινα όργανα έφτασαν στο εργαστήριο του SPECTRAL! Μαζί τους έφεραν μουσικές και ρυθμούς που τα παιδιά θα γνωρίσουν μέσα από τραγούδια και χορούς! Ξύλινα αντικείμενα, μπουκάλια, πέτρες, μάσκες και πολλά άλλα αντικείμενα είναι έτοιμα να τυλιχτούν γύρω από πολύχρωμες κλωστές και να βαφτούν με υπέροχα φωτεινά χρώματα!

Εβδομάδα ‘’Ρυθμός ‘μπλε’ και στροφές αγκαζέ!’’ (24 Ιουνίου – 28 Ιουνίου)

Μπορεί ένα πορτοκάλι να χορέψει Χάλι Γκάλι; Θα είναι ο χορός του σκέτο χάλι; Πως κουνιέται ένα spring roll για να γίνει Rock’n’roll; Το φςςς θα γίνει μπόινγκ;

Τα παιδιά μαθαίνουν να τραγουδούν και να χορεύουν ρυθμικά, ακούν παραμύθια και παίζουν μουσικά παιχνίδια! Γίνονται μια μουσική ¬χορευτική μπάντα! Κίνηση, μουσική πράξη και τραγούδι σε ένα μουσικοπαιδαγωγικό θεατρικό πλαίσιο. Τι σημαίνει pop art; Πόσα χρώματα και σχήματα μπορούν να χωρέσουν σε ένα χαρτί;

Εβδομάδα ‘’Viva la MEXICO!’’ (1 Ιουλίου – 5 Ιουλίου)

Η εβδομάδα αυτή είναι αφιερωμένη στην κουλτούρα και τον πολιτισμό του Μεξικού! Τα παιδιά θα ζωγραφίσουν κάκτους και φρούτα, θα χορέψουν σε μεξικάνικους ρυθμούς, θα φορέσουν σομπρέρο και φυσικά θα γνωρίσουν τη μεγάλη ζωγράφο του Μεξικού, Φρίντα Κάλο!

Εβδομάδα ‘’Μια βδομάδα στο Πουέρτο Ρίκο’’ (8 Ιουλίου – 12 Ιουλίου)

Τι σχέση έχει τo μάνγκο με το μάμπο; Η σάλτσα με τη σάλσα; Η αλήθεια βρίσκεται κάπου μακριά… στα νησιά των Αντιλλών και στη μουσική τους… Ένα, δυο, τρία, τσατσατσα! Κοκτέιλ μάμπο και πολύ μάνγκο και έιμαστε έτοιμοι για ένα ξέφρενο μουσικό και εικαστικό γλέντι!

Εβδομάδα ‘’The Artist’s Life’’ (15 Ιουλίου – 19 Ιουλίου)

Την εβδομάδα αυτή τα παιδιά θα ασχοληθούν με τη ζωή και το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών, μουσικών, ζωγράφων, συνθετών και ανθρώπων που άφησαν το καλλιτεχνικό τους στίγμα μέσα στο χρόνο.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εβδομάδα »Καλοκαιρινές διακοπές» (22/07 – 26/07). Μια εβδομάδα αφιερωμένη στις καλοκαιρινές διακοπές που φυσικά έρχονται! Ένα beach party με ξύλινες κατασκευές, πολύχρωμα φωτάκια, πολύ μπουγέλο, δροσερά παγωτά και όλοι θα είναι έτοιμοι να φύγουν για τις πραγματικές τους διακοπές! Όλη η εβδομάδα είναι μια μεγάλη προετοιμασία για το μεγάλο beach party που διοργανώνεται πάντα στο τέλος του προγράμματος!

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 5 – 12 ετών

Οι εγγραφές γίνονται ανά εβδομάδα Δευτέρα με Παρασκευή, με ώρες λειτουργίας από τις 8.00 – 16.00

Λειτουργία προγράμματος: Από 18 Ιουνίου – 26 Ιουλίου

Εβδομαδιαία συμμετοχή: 60 ευρώ

Εγγραφές καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή 17.00 – 20.00

τηλ. πληροφοριών 6986.618.430

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!

Θέατρο Σοφούλη – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Καλοκαιρινή Ακαδημία Θεάτρου Σοφούλη

Τα Θεατρικά Εργαστήρια του Θεάτρου Σοφούλη διοργανώνουν για το καλοκαίρι του 2019 Καλοκαιρινή Ακαδημία για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Οι δραστηριότητες της Καλοκαιρινής Ακαδημίας θα ξεκινούν στις 8.00 και θα ολοκληρώνονται στις 15.30.

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και την καλλιτεχνική έκφραση τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά κατά τους θερινούς μήνες αναπτύσσοντας παράλληλα δεξιότητες ενώ κοινωνικοποιούνται.

Το πρόγραμμα της καλοκαιρινής καλλιτεχνικής ακαδημίας του Θεάτρου Σοφούλη περιλαμβάνει μαθήματα υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού, μουσικής, χορού, εικαστικών, ζαχαροπλαστικής, παιχνίδια ρόλων και γρίφων, προβολές και άλλες δραστηριότητες που στοχεύουν στην πλήρη ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών και την ανάπτυξη της καλλιτεχνικής τους παιδείας. Οι εισηγητές της Ακαδημίας είναι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές, εξειδικευμένοι στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών και με πλούσια εμπειρία σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, θεατρικά εργαστήρια, σχολές χορού και παιδικές κατασκηνώσεις.

Τα μαθήματα ζαχαροπλαστικής γίνονται σε συνεργασία με τον πολυχώρο εκπαίδευσης και γαστρονομίας Άμμιλος cooking and pastry experience (ammilos.gr) και τα παιχνίδια ρόλων και γρίφων σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα Gamecraft (gamecraft.gr).
«Καλοκαίρι θα πει περισσότερος χρόνος για όσα αγαπάμε!»

Χρήσιμες Πληροφορίες

Διάρκεια Ακαδημίας: 18 Ιουνίου έως 6 Σεπτεμβρίου (με διακοπές 5 -19 Αυγούστου)
Ωράριο λειτουργίας: 8.00 – 15.30
Κόστος Συμμετοχής: 60 ευρώ/εβδομάδα και συμπεριλαμβάνεται πρωινό.
Ειδική τιμή για αδέρφια: 50 ευρώ το κάθε παιδί.

Ο Κύκλος της Μελπομένης – Τα καλοκαιρινά τμήματα

«Μια φορά κι ένα καλοκαίρι…» – Θερινό Εργαστήρι Θεάτρου και Τεχνών για παιδιά 5 – 10 ετών

Αυτό το καλοκαίρι, από τις 24 Ιουνίου έως τις 24 Ιουλίου, το εργαστήρι θεάτρου «Ο κύκλος της Μελπομένης» μετατρέπεται σε έναν παραμυθένιο τόπο, στον οποίο βασιλεύουν τα παιδιά, η δημιουργικότητα και η φαντασία! «Μια φορά κι ένα καλοκαίρι…» ο τίτλος του θερινού εργαστηρίου θεάτρου και τεχνών για παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών, το πλούσιο πρόγραμμα του οποίου έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν η ηθοποιός Αννέτα Κορτσαρίδου και η θεατροπαιδαγωγός Μαρία Καστανάρα. Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η ενεργοποίηση της φαντασίας των παιδιών μέσα από θεατρικές και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες, η κοινωνικοποίησή τους μέσα από πρωτότυπα παιχνίδια γνωριμίας και αυτοσχεδιασμούς, καθώς και η καλλιέργεια της συνεργασίας και της ομαδικότητας.

Τέσσερις εβδομάδες, τέσσερα διαφορετικά παραμύθια, που στο τέλος κάθε εβδομάδας ζωντανεύουν και παρουσιάζονται σκηνικά. «Το άγγιγμα του Μίδα», «Το μήλο της Έριδος», «Τα ρούχα του βασιλιά» και «Τα κόκκινα παπούτσια», τέσσερις γνωστές και αγαπημένες ιστορίες, γίνονται αφορμές προκειμένου τα παιδιά να γνωριστούν και να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν τη δική τους παράσταση! Τα παιδιά μαθαίνουν να διαβάζουν μεθοδικά και να κατανοούν το κείμενο, έρχονται σε επαφή με την έννοια του ρόλου και εξοικειώνονται με τη δημιουργία χαρακτήρων, κατασκευάζουν σκηνικά, μάσκες και κοστούμια και «ντύνουν» μουσικά την παράστασή τους, γράφοντας στίχους και συνθέτοντας τραγούδια. Και όταν όλα είναι έτοιμα, φτιάχνουν τις δικές τους αφίσες, κάνουν πρόβες τζενεράλε και παρουσιάζουν επί…κύκλου το αποτέλεσμα της δουλειάς τους.

Ένας μικρός θίασος εν δράσει!

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Δευτέρα 24 Ιουνίου – Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019
Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00 – 15.00
Υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης μίας ή όσων εβδομάδων επιλέξουν οι γονείς
Υπεύθυνες εργαστηρίου: Αννέτα Κορτσαρίδου (ηθοποιός) – Μαρία Καστανάρα (θεατροπαιδαγωγός)
Εγγραφές: 20 Μαΐου – 17 Ιουνίου 2019
Πληροφορίες / Εγγραφές: 2310 860 004 (10.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00)Περισσότερα: www.melpomenicircle.gr | www.facebook.com/MelpomeniCircle | www.facebook.com/events/448226419315334

Avant Garde Sports Club – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Φέτος το καλοκαίρι το Summer Camp του Avant Garde επιστρέφει με φανταστικές εκπλήξεις!

Ετοιμαστείτε για ένα Καλοκαιρινό Camp που τα έχει ΟΛΑ! Τα παιδιά απασχολούνται καθημερινά με μοναδικές δραστηριότητες, γνωρίζουν καινούργια αθλήματα και δράσεις, ενώ περνούν τη μέρα τους με την καλύτερη παρέα!

Το φετινό Camp θα έχει 2 περιόδους, ώστε όλοι οι μικροί φίλοι να καταφέρουν να ζήσουν την εμπειρία!

1η περίοδος: 18 Ιουνίου – 19 Ιουλίου (5 εβδομάδες)

2η περίοδος: 26 Αυγούστου – 8 Σεπτεμβρίου (2 εβδομάδες)

Στο Summer Camp θα υπάρχουν νέες δράσεις για όλα τα παιδιά! Τα αγαπημένα τους αθλήματα, αλλά και άλλα που δεν γνωρίζουν, θα πρωταγωνιστούν καθημερινά!

Τα παιδιά θα προπονηθούν σε Tennis και Beach Volley στα σύγχρονα γήπεδα του αθλητικού κέντρου και θα δροσιστούν στην πισίνα μαθαίνοντας κολύμβηση!

Επιπλέον, κάθε εβδομάδα προγραμματίζονται και διαφορετικές επιπλέον δραστηριότητες όπως:

– Ξιφασκία

– Τοξοβολία

– Στίβος

– Ping Pong

– Χορός

– Beach Tennis

– Beach Handball

και πολλές ακόμη δράσεις-έκπληξη!

Στους μικρούς εξερευνητές θα προσφέρεται καθημερινά ένα σνακ και νερό, για να είναι πάντα σε ετοιμότητα για νέες περιπέτειες!

 

Εξειδικευμένοι προπονητές και παιδαγωγοί βρίσκονται όλες τις ώρες με τα παιδιά για να συντονίζουν όλες τις διαδικασίες και να εξασφαλίζουν ένα ασφαλές περιβάλλον για να παίξουν. Το Avant Garde Sports Club παρέχει για όλους τους αθλούμενους και επισκέπτες του ένα πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο, αλλά και ασφάλεια αστικής ευθύνης. Τέλος, υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς από και προς το αθλητικό κέντρο, ώστε να διευκολύνεται η μετακίνηση για τα παιδιά.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Επικοινωνήστε τηλεφωνικά για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσης!

Καλέστε στο 23920 72700!

Κόστος: 125 ευρώ / εβδομάδα.

EARLY BIRD: 100 ευρώ για εγγραφές έως 30/5!

Το Camp αφορά παιδιά από 4 έως 15 ετών!    

 

 

 

 

 

Τελλόγλειο – Τα καλοκαιρινά τμήματα

«Art you Curious? ΙΙ» – Καλοκαιρινές εξερευνήσεις 

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ διοργανώνει και φέτος «Καλοκαιρινές εξερευνήσεις» για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα πέντε εβδομάδων με εικαστικά, δημιουργική γραφή, simple crafts, θεατρικό παιχνίδι, μουσική και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Το πρόγραμμα «Art you Curious ΙΙ» θα πραγματοποιηθεί σε δύο κύκλους:

 • 1ος κύκλος: 18 Ιουνίου – 5 Ιουλίου 2019 (Κόστος: 210 ευρώ)
 • 2ος κύκλος: 15 Ιουλίου – 26 Ιουλίου  (Κόστος: 140 ευρώ)

Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης και των δύο κύκλων, δηλαδή και τις 5 εβδομάδες (με κενή την εβδομάδα 8-12 Ιουλίου).

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών. Θα γίνουν τρία τμήματα ανάλογα με την ηλικία των παιδιών: 4-6 ετών, 7-9 και 10-12 ετών.

Ώρα προσέλευσης στις 8.00 και ώρα αναχώρησης στις 16.00.

Κάθε τμήμα φιλοξενεί αυστηρά μέχρι 20 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα δε περιλαμβάνει τα γεύματα. Το πρωινό, snack, μεσημεριανό και ένα δοχείο για νερό θα παραδίδονται από τους γονείς.

Περίοδος εγγραφών: 13 Μαΐου – 4 Ιουνίου 2019

Ισχύει η εκπτωτική πολιτική 10% στο προσωπικό του Α.Π.Θ., στα αδέλφια, στους φίλους που θα παρακολουθήσουν τον ίδιο κύκλο ταυτόχρονα, στα παιδιά που συμμετέχουν και στους δύο κύκλους και σε ανέργους.

Το ποσό καταβάλλεται εφάπαξ το συντομότερο δυνατόν μετά την εγγραφή για να κατοχυρωθεί η θέση (μέσα σε 5 εργάσιμες το αργότερο).

Πληροφορίες και εγγραφές στο 2310-991614 – Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (Δευτέρα – Παρασκευή 9:00-14:00).

Εγγραφές και στο 2310-247111 (Τρίτη – Παρασκευή 9:00-14:00, Τετάρτη 9:00-14:00 & 17:00-21:00, Σαββατοκύριακο 10:00-18:00).

Περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των εργαστηρίων μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα https://www.teloglion.gr/. και στο facebook του Τελλογλείου https://www.facebook.com/teloglion/.

 

 

Pinewood – Τα καλοκαιρινά τμήματα

STEAM Summer Camp στο Pinewood!

Θερινή κατασκήνωση Pinewood

To καλύτερο τελείωμα σε μια υπέροχη σχολική χρονιά. Παιδιά ηλικίας 3 – 12 έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το πολυπολιτισμικό, αγγλόφωνο περιβάλλον του σχολείου με την εγγραφή τους στο STEAM Camp του Pinewood.

 

Αναλυτικά τα τμήματα που θα λειτουργήσουν:

Nursery Rhyme STEM time! Για παιδιά ηλικίας 3 – 5 ετών

Μαθαίνουν ένα νέο παιδικό τραγούδι κάθε μέρα, χρησιμοποιώντας τις εκπαιδευτικές διαστάσεις του Steam! Οι δραστηριότητες έχουν σχεδιαστεί για να διδάξουν ικανότητες εξερεύνησης και ανακάλυψης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Οι μικροί φίλοι μπορεί απλώς να είναι οι επόμενοι μηχανικοί, αστροναύτες, καλλιτέχνες ή επιστήμονες!

 

Ακαδημία Φαντασίας! Για παιδιά ηλικίας  6 – 9 ετών

Περιπέτειες, αθλήματα, υπαίθρια παιχνίδια και τέχνη, όλα στην αγγλική γλώσσα δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για απόκτηση και ενίσχυση της χρήσης και της κατανόησης των αγγλικών. Τα παιδιά θα απολαύσουν τον χρόνο τους στο γυμναστήριο, στο στούντιο χορού, στην αίθουσα τέχνης, στο εργαστήριο επιστήμης, στη βιβλιοθήκη, στην κουζίνα και στο εργαστήριο πληροφορικής. Και φυσικά στο εργαστήριο κατασκευής ρομπότ και στο bootcamp επιβίωσης από εισβολή ζόμπι και εξωγήινων!

 

Vloggers & Escape Δωμάτια! Για παιδιά ηλικίας 10 – 12 ετών

Οι κατασκηνωτές θα σχεδιάσουν και θα κατασκευάσουν το δικό τους δωμάτιο απόδρασης και να μάθουν τα πάντα για το vlogging. Στη συνέχεια θα δημιουργήσουν το δικό τους «βίντεο-ημερολόγιο» με τις καθημερινές προκλήσεις που έχουν επιλέξει.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 – Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Ώρα: 8.30 – 16.30

για παιδιά ηλικίας 3 – 12 ετών

Κόστος Συμμετοχής: 300 ευρώ/2 εβδομάδες ή 180 ευρώ/1 εβδομάδα

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.pinewood.gr ή Κάντε ηλεκτονική εγγραφή τώρα!

Share our Facebook Event

Galileo Galilei Genaration – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Bio & Sports Summer Camp

Ξένες Γλώσσες – Διατροφή – Αθλητισμός – Εξορμήσεις

Αμέσως μόλις κλείσουν τα σχολεία, το Galileo Galilei Generation ανοίγει τις πόρτες του για ένα Πολυθεματικό Γλωσσικό Καλοκαίρι που επιφυλάσσει πολλές και αξέχαστες εμπειρίες. Εκμάθηση ξένων γλωσσών, Αθλοπαιδίες, Υγιεινή διατροφή, Παιχνίδι, Εξορμήσεις, Δημιουργική απασχόληση περιμένουν τους μικρούς φίλους.

Φτάνει η στιγμή να γευτούν τα παιδιά μία μοναδική εμπειρία περιπέτειας, δράσης και γνώσης με αφετηρία το χώρο του Galileo Galilei Generation και εξορμήσεις στη φύση.

Με το Bio & Sports Summer Camp, καθημερινά από τις 8:00 ως τις 16:00 (για όποια ή όποιες περιόδους εσείς επιθυμείτε), οι μικροί φίλοι ανακαλύπτουν ένα νέο βιολογικό τρόπο διατροφής μέσω διασκεδαστικών δραστηριοτήτων. Παίζουν, γελούν και γεύονται νόστιμες και υγιεινές λιχουδιές από ολόφρεσκα βιολογικά προϊόντα. Παράλληλα ενθαρρύνεται η κιναισθητικότητα των παιδιών μέσω αθλοπαιδιών και αθλητικών εξορμήσεων στη φύση, ενώ η μέρα συνεχίζεται με ρομποτική, παιχνίδια, ζωγραφιές, κολύμπι, ιππασία και θέατρο, βασισμένα στην εκμάθηση ξένων γλωσσών (Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Ρωσικά).

Με το Bio & Sports Summer Camp γίνεται προσπάθεια να προαχθεί η ομαδοσυνεργατική και ευχάριστη μάθηση, η αλληλεγγύη, η οικολογική συνείδηση των μικρών εξερευνητών. Με εξωτερικές δραστηριότητες, γίνεται πιο έντονη η καθαρή σκέψη μέσω βιωματικών εμπειριών. Στόχος είναι η γνωστική, κιναισθητική, συναισθηματική, ηθική και ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού.

Μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα οι μικροί εξερευνητές θα μάθουν μέσω της διασκέδασης, θα  γνωρίσουν ένα διαφορετικό κόσμο διατροφής και άθλησης, θα εργάζονται ομαδικά και θα ασχοληθούν με την εκμάθηση των ξένων γλωσσών με έναν εναλλακτικό τρόπο χαράς, ευεξίας και δημιουργίας.

 

ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ:

 • Ξένες γλώσσες
 • Να συνεργάζονται
 • Savoir Vivre παραλίας
 • Βασικούς κανόνες ασφαλείας στη θάλασσα και την πισίνα
 • Να προστατεύουν το υγρό στοιχείο και τα θαλάσσια ζώα υπό εξαφάνιση
 • Τα οφέλη της ανακύκλωσης
 • Οικολογία
 • Σωστή καλοκαιρινή διατροφή με τη βοήθεια ειδικευμένης διατροφολόγου
 • Να ζωγραφίζουν, θα μάθουν για διάσημους ζωγράφους και τα έργα αυτών

 

ΘΑ ΓΥΜΝΑΣΤΟΥN:

 • Beach volley
 • Basket
 • Football
 • Κολύμβηση
 • Ιππασία
 • Tennis

 

ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥN:

 • Υγιεινά γεύματα με βιολογικά προϊόντα
 • Καλοκαιρινά ροφήματα ενέργειας
 • Βιολογικά επιδόρπια

 

  ΘΑ ΠΑΙΞΟΥN:

 • Masterchef Junior σε ξένες γλώσσες
 • Παιχνίδια στη πισίνα
 • Παιχνίδια χωρίς σύνορα
 • Escape Room
 • Παιχνίδια γρίφων
 • Τρισδιάστατο Φιδάκι
 • Θέατρο μέσα από τη λογοτεχνία με αυτοσχεδιασμούς
 • Κάνοντας picnic στη φύση

 

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ:

 • Apollo Keep Swimming
 • Περιβαλλοντικό Κέντρο Θέρμης
 • Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
 • Noesis
 • Ιππικό Όμιλο Βορείου Ελλάδος
 • Παραλία Χαλκιδικής
 • Ανοικτά Γυμναστήρια (πχ Beach volley Μίκρας)
 • Γήπεδα Καλαθοσφαίρισης, Volley, Football
 • Ναυτικό Όμιλο

 

Στην τιμή του Bio & Sports Summer Camp περιλαμβάνονται:

 • Παιδαγωγοί για δημιουργική απασχόληση των παιδιών
 • Καθηγητές ξένων γλωσσών (native speakers)
 • Αθλητές – Προπονητές – Γυμναστές (με μεγάλη εμπειρία σε παιδιά)
 • 3 εξορμήσεις ανά εβδομάδα εντός πόλης
 • 2 εξορμήσεις ανά εβδομάδα εκτός πόλης (δυνατότητα περισσότερων εξορμήσεων με την επιπλέον εκάστοτε χρέωση)
 • 8 ώρες δημιουργική-βιωματική  απασχόληση από τις 8:00 έως τις 16:00.
 • Μεταφορικά για τις 2 εξορμήσεις εκτός πόλης (με ολοκαίνουργια βανάκια ειδικά και ασφαλή υπό συνοδεία εκπαιδευτικών)
 • Βιολογική διατροφή (πρωινό και δεκατιανό)

 

Στην τιμή του Bio & Sports Summer Camp δεν περιλαμβάνονται:

 • Εισιτήρια εισόδου (π.χ εισιτήρια για Ιππικό όμιλο και επίσκεψη στο κολυμβητήριο)
 • Το κόστος μεταφοράς των επιπλέον εξορμήσεων εκτός πόλης (εκτός των 2 διατιθέμενων)

 

Περίοδοι Λειτουργίας Bio & Sports Summer Camp

24 – 28/06

1 – 5/07 και 8 – 12/07

26 – 30/08

2 – 6/09

Προσφορά για εγγραφές έως 24/06/2018 -30% Εξορμήσεις, γλώσσα, διασκέδαση
Περισσότερες πληροφορίες: Τηλ: 2310282811 – Email: galileogalileigeneration@gmail.comfb event

Κουμπί – Οι επιμορφωτικές δραστηριότητες | Μάιος 2019

Ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τον μήνα Μάιο στο Κουμπί.

Μάιος 2019 στο Κουμπί

Πρόγραμμα δράσεων και Δημιουργικών εργαστηρίων

ΠΕΜΠΤΗ 2

11.00 – 13.00: Μαθήματα Ραπτικής για αρχάριες και αρχάριους (κύκλος Απριλίου/5η συνάντηση)

ΔΕΥΤΕΡΑ 6
με την In my closet
ΤΡΙΤΗ 7
16.30 – 17.30: Υφασμάτινα λουλούδια σε κόσμημα (8 ευρώ)
με την Ανθή Χρυσοπούλου
ΠΕΜΠΤΗ 9
11.00 – 13.00: Μαθήματα Ραπτικής για αρχάριες και αρχάριους (κύκλος Απριλίου/6η συνάντηση)
19.00 – 21.00: Εισαγωγή στη σύγχρονη καλλιγραφία (εργαστήριο 2 συναντήσεων/1η συνάντηση) 25 ευρώ
με την Pelagie de Paris
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10
11.00 – 12.30: Βελονάκι για αρχάριους (κύκλος 4 συναντήσεων/1η συνάντηση)-25 ευρώ
17.00 -18.30: Mixed media σελιδοδείκτες (8 ευρώ)
με την Ανθή Χρυσοπούλου
ΣΑΒΒΑΤΟ 11
11.00 – 17.00: International Collage Day . Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα κολάζ φιλοξενώντας ένα event με καλλιτέχνες κολλάζ από όλο τον κόσμο και οικοδέσποινα την “δική μας” Dorothee Mesander. Στο χώρο θα υπάρχει υλικό για ελεύθερο πειραματισμό από κάθε επισκέπτη.
με την Collages by Dorothee Mesander & friends
ΚΥΡΙΑΚΗ 12
11.00 – 17.00: International Collage Day . Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα κολάζ φιλοξενώντας ένα event με καλλιτέχνες κολλάζ από όλο τον κόσμο και οικοδέσποινα την “δική μας” Dorothee Mesander. Στο χώρο θα υπάρχει υλικό για ελεύθερο πειραματισμό από κάθε επισκέπτη.
με την Collages by Dorothee Mesander & friends
ΔΕΥΤΕΡΑ 13
17.00 – 19.30: Πώληση χειροποίητων δημιουργιών μέσω internet (κύκλος 4 συναντήσεων/1η συνάντηση) 75 ευρώ, με την In my closet
ΤΡΙΤΗ 14
17.00 – 19.00: Παρέα Κούκλας. Κούκλα με “καμπύλες” και μαγιώ (1η συνάντηση)
με τις Εντροπίες
ΠΕΜΠΤΗ 16
11.00 – 13.00: Μαθήματα Ραπτικής για αρχάριες και αρχάριους (κύκλος Απριλίου/7η συνάντηση)
19.00 – 21.00: Εισαγωγή στη σύγχρονη καλλιγραφία & το λέττερειν (εργαστήριο 2 συναντήσεων/2η συνάντηση) 25 ευρώ, με την Pelagie de Paris
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17
11.00 – 12.30: Βελονάκι για αρχάριους (κύκλος 4 συναντήσεων/2η συνάντηση)-25 ευρώ
17.00 – 19.00: Facebook, Pinterest & Instagram για προώθηση πωλήσεων (κύκλος 4 συναντήσεων/1η συνάντηση) 65 ευρώ, με την In my closet
ΚΥΡΙΑΚΗ 19
10.30 – 14.00: Kοσμήματα από tyvek και ύφασμα: Γνωρίστε το ευέλικτο αυτό υλικό, τις δυνατότητές του και δημιουργήσετε με την καθοδήγηση της Marianne Francine Swart (15 ευρώ)
ΔΕΥΤΕΡΑ 20
17.00 – 19.00: Φτιάχνω το δικό μου blog (κύκλος 4 συναντήσεων/1η συνάντηση) 65 ευρώ
με την In my closet
ΤΡΙΤΗ 21
17.00 – 19.00: Παρέα Κούκλας. Κούκλα με “καμπύλες” και μαγιώ (2η συνάντηση)
με τις Εντροπίες
ΤΕΤΑΡΤΗ 22
11.00 – 13.00: Μαθήματα Ραπτικής για αρχάριες και αρχάριους (ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ/1η συνάντηση) 80 ευρώ
με την Pelagie de Paris
ΠΕΜΠΤΗ 23
18.00 – 21.00: Ημερολόγιο ταξιδιού με λέττερειν -Για όσους έχουν παρακολουθήσει το εισαγωγικό εργαστήριο καλλιγραφίας ( 25 ευρώ – στην τιμή περιλαμβάνεται τετράδιο φτιαγμένο ειδικά για το εργαστήρι, και συμμετοχή σε κλήρωση για ένα μικρό κυτ λέττερειν προσφορά από την Πελαζί και την Pentel Hellas! με την Pelagie de Paris
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24
11.00 – 12.30: Βελονάκι για αρχάριους (κύκλος 4 συναντήσεων/3η συνάντηση)-25 ευρώ
ΣΑΒΒΑΤΟ 25
16.00 – 18.00: Mixed media κόσμημα με συγκόλληση υφασμάτων και φερμουάρ (12 ευρώ)
με την Ανθή Χρυσοπούλου
ΚΥΡΙΑΚΗ 26
11.30 – 13.30: Ανοιξιάτικη 3D κοτούλα: Ζωγραφίζουμε σε ένα προετοιμασμένο υφασμάτινο κοτόπουλο ανοιξιάτικα σχέδια και μοτίβα με την καθοδήγηση της Butenko Artist Victoria (16 ευρώ-συμπεριλαμβάνει την χειροποίητη, υφασμάτινη κότα)
ΔΕΥΤΕΡΑ 27
17.00 – 19.30: Πώληση χειροποίητων δημιουργιών μέσω ίντερνετ (κύκλος 4 συναντήσεων/2η συνάντηση) 75 ευρώ, με την In my closet
ΤΡΙΤΗ 28
17.00 – 19.00: Παρέα Κούκλας. Κούκλα με “καμπύλες” και μαγιώ (3η συνάντηση)
με τις Εντροπίες
ΤΕΤΑΡΤΗ 29
11.00 – 13.00: Μαθήματα Ραπτικής για αρχάριες και αρχάριους (ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ/2η συνάντηση) 80 ευρώ
με την Pelagie de Paris
ΠΕΜΠΤΗ 30
19.00 – 21.00: Εφαρμογή φερμουάρ στη ραπτομηχανή – για όσους έχουν παρακολουθήσει τη ραπτική για αρχάριους ή ξέρουν να χειρίζονται ραπτομηχανή (15 ευρώ + 3 ευρώ για το kit υλικών)
με την Pelagie de Paris
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31
11.00 – 12.30: Βελονάκι για αρχάριους (κύκλος 4 συναντήσεων/4η συνάντηση)-25 ευρώ
17.00 – 19.00: Facebook, Pinterest & Instagram για προώθηση πωλήσεων (κύκλος 4 συναντήσεων/2η συνάντηση) 65 ευρώ
με την In my closet

Συννεφούλα – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Happy Camp στη Συννεφούλα! 

Μέσα σε ένα καταπράσινο κτήμα 23 στρεμμάτων, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν συναρπαστικές εμπειρίες! Αθλητικές και δημιουργικές δραστηριότητες, εκδρομές, δυνατές φιλίες, καινούριες εικόνες και πολλές περιπέτειες είναι μόνο κάποια από όσα θα ζήσουν κι αυτό το καλοκαίρι στο Happy Camp της Συννεφούλας!

Το “Happy Camp” στη Συννεφούλα είναι ξεχωριστό γιατί η επαφή με τη φύση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών. Το φως του ήλιου, ο καθαρός αέρας και το πράσινο που περιβάλλει το κτήμα , ενισχύουν το αίσθημα της ελευθερίας και συμβάλουν στην αρμονική ψυχοσωματική ανάπτυξη. Οι θεματικές δραστηριότητες του Happy Camp κεντρίζουν τη φαντασία των παιδιών και προσφέρουν γνώσεις και νέες εμπειρίες! Στόχος είναι τα παιδιά να αναπτύξουν δυνατές φιλίες, να εξερευνήσουν το περιβάλλον, να ενισχύσουν την κοινωνικότητα και την εξωστρέφεια τους αλλά κυρίως να χαλαρώσουν και να περάσουν ένα όμορφο καλοκαίρι!

Σε ένα καταπράσινο κτήμα 23 στρεμμάτων, περιφραγμένο και ασφαλές για τα παιδιά υπάρχουν:

 • Παιδικές Χαρές
 • Γήπεδο Τένις
 • Γήπεδο Μπάσκετ
 • Ελαιώνας / Οπωροφόρα δέντρα
 • Λαχανόκηπος
 • Αμπελώνας
 • Φάρμα μικρών ζώων
 • Messy – Sensory Play Spot
 • Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Αθλητικές Δραστηριότητες

 • Capoeira
 • Ιππασία
 • Ποδόσφαιρο
 • Volley
 • Tennis
 • Τοξοβολία
 • Μπάσκετ
 • Χορός
 • Κολύμβηση

Δημιουργικές Δραστηριότητες

 • Κυνήγι Θησαυρού
 • Θεατρικό Παιχνίδι
 • Εργαστήριο Πειραμάτων
 • Μικροί Εξερευνητές στη Φύση
 • Water Games
 • Μουσικοκινητικά Παιχνίδια
 • Παιχνίδια Πολλαπλής Νοημοσύνης
 • Αρχιτεκτονική και Κατασκευές
 • Εκδρομές στη Θάλασσα

Η ομάδα της «Συννεφούλας» αποτελείται από έμπειρους παιδαγωγούς, από καταξιωμένους προπονητές και γυμναστές καθώς και από εξειδικευμένο προσωπικό.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Περίοδος Α

18 Ιουνίου – 28 Ιουνίου

Περίοδος B

1 Ιουλίου – 12 Ιουλίου

Περίοδος Γ

15 Ιουλίου – 26 Ιουλίου

Καθημερινό ωράριο: 8.00 – 15.30

Κόστος: 175 ευρώ ανά περίοδο (περιλαμβάνεται στην τιμή ημεταφορά με τα λεωφορεία και οι δραστηριότητες, εκτός του κολυμβητηρίου)

Η μεταφορά των παιδιών πραγματοποιείται με ασφάλεια με τα ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία.

Το Happy Camp απευθύνεται σε παιδιά από 4 – 10 ετών!

Οι εγγραφές ξεκίνησαν! Πληροφορίες στο 23920 71556.