Τρίλοφος _ Πλαγιάρι – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Galileo Galilei Generation – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Sports and Nature Summer Camp

Το Galileo συναντά τον φυσικό παράδεισο του Πάρκο Ανεμοδούρα 

Εργαστήρια – Αθλητισμός – Ομαδικές Δραστηριότητες – Δυνατότητα μεταφοράς

Στην Αγγλική & Ελληνική γλώσσα 

 

Με το κλείσιμο των σχολείων, το Πάρκο Ανεμοδούρα ανοίγει τις πόρτες του και σε συνεργασία με το Galileo Galilei Generation σας καλωσορίζει σε μία εβδομάδα Καλοκαιρινών Δραστηριοτήτων που επιφυλάσσει αξέχαστες εκπαιδευτικές εμπειρίες σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Escape Rooms & Παιχνίδια Κρυμμένου Θησαυρού, Εξορμήσεις σε Θάλασσα, Water Games, Κηπουρική, Αθλητικές δραστηριότητες και Survivor Games, Ιππασία, Summer Cooking Lab, Robotics in English, Pic-nic, Ζωγραφική, Γλυπτική και δημιουργική απασχόληση περιμένουν τους μικρούς φίλους.

 

Δραστηριότητες

Οι δραστηριότητες του Sports and Nature Summer Camp θα πραγματοποιούνται στον οργανωμένο και ανοιχτό χώρο του Πάρκου Ανεμοδούρα. Πρόκειται για έναν χώρο εξωτερικών δραστηριοτήτων και αναψυχής στον καθαρό αέρα. Το πάρκο είναι ιδανικό για τους μικρούς φίλους, γεμάτο πράσινο και όμορφα λουλούδια με αθλητικά γήπεδα (ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις, beach volley) αλλά και παιδικές χαρές, τραμπολίνο, ακόμα και φυσικό λαβύρινθο, τα οποία δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να ασκήσουν το σώμα και το πνεύμα.

Τα παιδιά θα γευτούν μία μοναδική εμπειρία περιπέτειας, δράσης και γνώσης με αφετηρία και τελικό προορισμό το κέντρο της Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς στο χώρο του Πάρκου Ανεμοδούρα στους Ταγαράδες (περιοχή Waterland).

 

Στη διάρκεια της ημέρας

Η μέρα ξεκινάει με escape rooms, ρομποτική στα Αγγλικά, Summer cooking Lab και συνεχίζει με εξορμήσεις σε θάλασσα και water games, English workshops, γλυπτική και κηπουρική. Ειδικοί παιδαγωγοί, έμπειροι καθηγητές Αγγλικών και εξειδικευμένοι γυμναστές, διαμορφώνουν το κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον για την μέγιστη γνωστική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

 

Στόχος

Στόχος είναι να ενεργοποιηθούν όσα περισσότερα τμήματα του εγκεφάλου και να αναπτυχθούν δεξιότητες μέσα σε ένα ευχάριστο και βιωματικό περιβάλλον μάθησης μέσω κιναισθητικών και γλωσσικών δραστηριοτήτων (EQ-IQ), οι οποίες θα ξεκλειδώσουν και θα ενισχύσουν τις δυνατότητες στη μάθηση. Τα παιδιά όχι μόνο θα έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της άθλησης στην φύση, αλλά θα αναπτύξουν οικολογική συνείδηση σε ένα κλίμα ομαδικότητας και συνεργασίας, η οποία προάγει τον σεβασμό τόσο προς το περιβάλλον, όσο και προς τους συνανθρώπους μας.

 

Το Sports and Nature Summer Camp είναι εβδομαδιαίο project με 4 περιόδους (8 εβδομάδες):

 1. Ιούνιος: 17 – 21/06 & 25/06 – 28/06
 2. Ιούλιος: 01 – 05/07, 08 – 12/07 & 15/07 – 19/07
 3. Αύγουστος: 19 – 23/08 & 26/08 – 30/08
 4. Σεπτέμβριος: 02 – 06/09

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή από 17/06/24 έως 06/09/23 (8 εβδομάδες με δυνατότητα επιλογής μίας ή περισσότερων)

Ωράριο: από τις 8:00πμ έως τις 15:00μμ

για παιδιά από 4 έως 10 ετών

Προσφορά για εγγραφές έως 04/06/2024 μέχρι -30%

Φόρμα ενδιαφέροντος

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310282811

E-mail: galileogalileigeneration@gmail.com

 

 

 

Avant Garde Sports Club – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Summer Camps για παιδιά στο Avant Garde Sports Club – Οι εγγραφές ξεκίνησαν

Τα Summer Camps του Avant Garde και αυτό το καλοκαίρι επιστρέφουν δριμύτερα! Οι εγκαταστάσεις θα γεμίσουν πάλι με μικρούς αθλητές, παιδικά γέλια και νέους φίλους. Κάθε καλοκαίρι, όσοι συμμετέχουν στα Summer Camps του Avant Garde γνωρίζουν νέα αθλήματα και ασχολούνται με νέες δεξιότητες που κάνουν κάθε μέρα ξεχωριστή!

 

Τα Summer Camps χωρίζονται σε 2 περιόδους:

 • 1η περίοδος: 20/6 – 22/7 (5 εβδομάδες)
 • 2η περίοδος: 29/8 – 9/9 (2 εβδομάδες)

 

Οι εξειδικευμένοι προπονητές του Avant Garde επιβλέπουν όλες τις δραστηριότητες και συντονίζουν κάθε παιχνίδι, ώστε να εξασφαλίζεται η εκμάθηση, η ψυχαγωγία αλλά και η ασφάλεια όλων των παιδιών.

Τα γκρουπ είναι ολιγομελή και τα  βασικά αθλήματα του Camp είναι η Κολύμβηση, το Tennis και το Beach Volley, αλλά δεν υπάρχουν μόνο αυτά! Κατά τη διάρκεια των Camps τα παιδιά θα ασχοληθούν επίσης με Σκάκι, Ping Pong, Baseball, Kids Yoga, Beach Handball, Beach Tennis, Ποδόσφαιρο, Στίβο και πολλά ακόμη. Κάθε δραστηριότητα διαρκεί περίπου μία ώρα.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Η προσέλευση γίνεται από τις 8.00 και η αποχώρηση ολοκληρώνεται στις 16.00 ενώ το αθλητικό πρόγραμμα πραγματοποιείται 9:00 με 14:00.

Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν ανά εβδομάδα, ανάλογα με το πρόγραμμα που σας ταιριάζει. Κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει στο Camp για μια εβδομάδα ή για περισσότερες.

Τα Summer Camps αφορούν παιδιά από 4 έως 12 ετών που θέλουν να εξασκηθούν ή να μυηθούν σε ποικίλες και συναρπαστικές αθλητικές δραστηριότητες.

Στα παιδιά προσφέρονται καθημερινά σνακ και φρούτα κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Στην εγκατάσταση λειτουργεί και κυλικείο.

Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς των παιδιών από κεντρικά σημεία της πόλης.

Όλα αυτά στις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης, υπό την επίβλεψη της έμπειρης ομάδας του Avant Garde Sports Club, που και φέτος θα βάλει τα δυνατά της για να περάσουν όλοι ένα αξέχαστο καλοκαίρι!

Επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 23920 72700 και ενημερωθείτε αναλυτικά για τα Summer Camps του Avant Garde!

 

 

Λίγα λόγια για το Avant Garde Sports Club 

Είναι ένα πρότυπο αθλητικό κέντρο στην Καρδία Θεσσαλονίκης, με μια ικανή ομάδα προπονητών και παιδαγωγών, η οποία διοργανώνει events, εκδηλώσεις και αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας, αλλά και ενήλικες.

Έχει φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις και διαθέτει γήπεδα υψηλών προδιαγραφών για Tennis, Beach Volley, Beach Tennis, Beach Handball και Ποδόσφαιρο.

 

 

 

Avant Garde Sports Club – Τα πασχαλινά τμήματα

Το Πασχαλινό Camp ξαναέρχεται στο Avant Garde για να χαρίσει στους μικρούς φίλους αξέχαστες στιγμές με νέες παρέες και ολοκαίνουργιες δραστηριότητες!

Θα πραγματοποιούνται καθημερινά διαφορετικές δραστηριότητες για παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με πρωτοποριακές δράσεις και να ανακαλύψουν νέα ταλέντα!

Οι μικροί φίλοι του αθλητισμού θα απασχολούνται καθημερινά με τα αθλήματα του Tennis και του Beach Volley και με ακόμη δυο δραστηριότητες για να γεμίσουν τη μέρα τους με ενδιαφέρον!

Η λίστα με τις επιπλέον δράσεις είναι: 

 • Τοξοβολία
 • Beach tennis
 • Ping pong
 • Beach Handball
 • Εικαστικά

Όλες οι δραστηριότητες, τα αθλήματα και τα παιχνίδια, πραγματοποιούνται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις με απόλυτη ασφάλεια και συντονίζονται από έμπειρους προπονητές.

Στον χώρο υπάρχει πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο, ασφάλεια αστικής ευθύνης έναντι τρίτων και άδεια λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Στα παιδιά που θα συμμετέχουν στο Easter Camp του Avant Garde, θα παρέχεται καθημερινά snack στο διάλειμμά τους ενώ υπάρχει κι εξοπλισμένο κυλικείο στο χώρο, για να προμηθευτούν ό,τι άλλο χρειαστούν.

 

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Το Camp θα πραγματοποιηθεί 2 τετραήμερα: 

 • Μ. Δευτέρα 18/04 έως Μ. Πέμπτη 21/04
 • Τρίτη 26/4 έως Παρασκευή 29/4

Το αθλητικό πρόγραμμα θα ξεκινάει στις 9:00 το πρωί και θα τελειώνει στις 2:00 το μεσημέρι, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα απασχόλησης των παιδιών από τις 8:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα.

Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 4 έως 12 ετών!

Τα παιδιά χρειάζονται εβδομαδιαίο self test.

Μάθετε τα πάντα και δηλώστε συμμετοχή στο Πασχαλινό Camp τηλεφωνώντας στο 23920 72700 ή στείλτε τα στοιχειά σας στο info@avantgardesportsclub.gr!

Συννεφούλα – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Happy Camp στη Συννεφούλα 1! 

Μέσα σε ένα καταπράσινο κτήμα 23 στρεμμάτων, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν συναρπαστικές εμπειρίες! Αθλητικές και δημιουργικές δραστηριότητες, εκδρομές, δυνατές φιλίες, καινούριες εικόνες και πολλές περιπέτειες είναι μόνο κάποια από όσα θα ζήσουν κι αυτό το καλοκαίρι στο Happy Camp!

 

Happy Camp 2021!

Στιγμές μοναδικές, χαραγμένες στη μνήμη για πάντα, καινούριες φιλίες, ζωή μέσα στη φύση στο καταπράσινο κτήμα 23 στρεμμάτων που κάθε του γωνιά κρύβει και μια υπέροχη εμπειρία! Παιχνίδια, μουσική και τραγούδια πολλά! Χαλάρωση στις αιώρες και στα δεντρόσπιτα αλλά και δράση με θεατρικό παιχνίδι, κυνήγι θησαυρού, role playing, θεματικές δραστηριότητες που ενθαρρύνουν την πρωτοβουλία, καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα!

Γνωριμία με τα αθλήματα, να βρουν αυτό που τους ταιριάζει, να ανακαλύψουν τη χαρά! Ποδόσφαιρο, χορός, tennis, volley, μπάσκετ αλλά και ιππασία με το πιο αξιαγάπητο πόνυ που υπάρχει στον κόσμο!

Έτσι ξαφνικά γίνονται πειρατές, σχεδιάζουν χάρτες και ψάχνουν θησαυρούς στα απόμακρα νησιά Σιρουκουάλα και Μακαγουάλα! Ανοίγουν πανιά, το ταξίδι ξεκινάει, μαθαίνουν να ξεπερνούν τους φόβους τους και να εμπιστεύονται την ομάδα!

Αφήνουν για λίγο τα πειρατικά καπέλα και πιάνουν στα χέρια τους τα εργαλεία των Αρχαιολόγων. Ξεθάβουν μελανόμορφα και ερυθρόμορφα αγγεία που πρέπει να επανασυναρμολογήσουν με υπομονή!

Σε αυτό το Camp όλα τα μπορούν! Ακόμα και να μεταμορφωθούν σε κάστορες, να κατασκευάσουν  φράγματα και να κατανοήσουν τη σημασία των βιοτόπων! Εργαστήρι Αρχιτεκτονικής…υποθέσεις, προβλήματα και λύσεις! Messy play…πολύ messy play και παιχνίδια με το νερό! Ένα σεντούκι όπου φυλάσσονται καλά οι θησαυροί από το Happy Camp…εικόνες, αναμνήσεις, φιλίες, εμπειρίες και ένα υπέροχο, αξέχαστο, μοναδικό καλοκαίρι…το Καλοκαίρι που τους αξίζει!

Η ομάδα της “Συννεφούλας” αποτελείται από έμπειρους παιδαγωγούς, από καταξιωμένους προπονητές και γυμναστές καθώς και από εξειδικευμένο προσωπικό.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Το Happy Camp απευθύνεται σε παιδιά από 4 – 10 ετών!

Περίοδος Α

28 Ιουνίου – 09 Ιουλίου

Περίοδος B

13 Ιουλίου – 24 Ιουλίου

Υπάρχει η δυνατότητα παράτασης της Β Περιόδου και για την εβδομάδα 26 Ιουλίου – 30 Ιουλίου Κόστος 85,00€

Κόστος Συμμετοχής: 175 ευρώ/περίοδο

Η τιμή περιλαμβάνει τη συμμετοχή των παιδιών σε όλες τις αθλητικές και δημιουργικές δραστηριότητες. Εάν επιθυμείτε μεταφορά των παιδιών με τα σχολικά λεωφορεία, θα πραγματοποιηθεί σε προκαθορισμένα σημεία συνάντησης.

Για τα αδέρφια ισχύει έκπτωση 10% στο δεύτερο παιδί.

Απαιτείται προ κράτηση θέσης!  Πληροφορίες στο 23920 71556.

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: AVANT GARDE Sports Club – Τα εκπαιδευτικά προγράμματα

Το αθλητικό κέντρο AVANT GARDE SPORTS CLUB, με έδρα την Καρδία Θεσσαλονίκης εντός του Χωριού της Ειρήνης, προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα σχολικών επισκέψεων και εκδρομών για όλες τις ηλικίες.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του φιλοξενούνται τρία (3) γήπεδα τέννις, τέσσερα (4) γήπεδα άμμου για beach volley και λοιπά αθλήματα άμμου και ένα (1) γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5, καθώς και κυλικείο με εσωτερικό και εξωτερικό χώρο εστίασης. Σε αυτό τον μοναδικό χώρο άθλησης και αναψυχής, με το έμπειρο εκπαιδευμένο προσωπικό του και τον επαγγελματικό αθλητικό εξοπλισμό, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν σε οργανωμένη δραστηριότητα, να παίξουν ελεύθερα ή να επιλέξουν εκπαιδευτικό αθλητικό πρόγραμμα για μία ξεχωριστή εμπειρία!

 

Τα διαθέσιμα προγράμματα επισκέψεων έχουν ως εξής:

 • ΑΠΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ελεύθερο παιχνίδι, χρήση γηπέδων και εξοπλισμού για όλα τα αθλήματα του Club. Δυναμική 400 παιδιά
 • ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: οργανωμένες δραστηριότητες σε ολιγάριθμες ομάδες παιδιών. Μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων και αθλημάτων όπως πίστα περιπέτειας, κυνήγι χαμένου θησαυρού, τέννις, όλα τα αθλήματα της άμμου, ποδόσφαιρο, ping pong, boccia, hockey, εικαστικά κ.α. Δυναμική 200 παιδιά
 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: γνωριμία των μαθητών με αθλήματα σύγχρονα αλλά και ιστορικά μέσα από σωματικά παιχνίδια, ασκήσεις γνώσεων, εικαστική δημιουργία και φυσικά δραστηριοποίηση σε αθλήματα. Τέσσερα διαφορετικά προγράμματα για παιδιά διαφορετικών ηλικιών από την προσχολική ηλικία μέχρι και μαθητές Λυκείου. Δυναμική 100 παιδιά

Επιπλέον το AVANT GARDE διαθέτει:

Εύκολη πρόσβαση για τα λεωφορεία, ασφάλεια και περίφραξη, ιατρείο πρώτων βοηθειών και ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Πληροφορίες και κρατήσεις:

Avant Garde Sports Club – Τμήματα άθλησης & κίνησης

Ακαδημίες τέννις 

Ετήσιος κύκλος, υπάρχει δυνατότητα μηνιαίας συνδρομής. Κατόπιν συνεννόησης μπορεί να προγραμματιστεί ένα δωρεάν δοκιμαστικό.

Υπάρχουν τμήματα καθημερινά από τις 16.00 και Σάββατο πρωί

Δυνατότητα ατομικών μαθημάτων

για παιδιά από 4 ετών

Υπεύθυνος tennis: Καρανίκας Μπάμπης 

 

Ακαδημίες beach volley

Ετήσιος κύκλος, υπάρχει και δυνατότητα μηνιαίας συνδρομής. Κατόπιν συνεννόησης μπορεί να προγραμματιστεί ένα δωρεάν δοκιμαστικό.

Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή στις 17.00 και στις 18.30

για παιδιά από 8 ετών

Υπεύθυνος beach volley: Μούρτζιος Παναγιώτης

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Για το κόστος των μαθημάτων επικοινωνήστε με τη γραμματεία.

Υπάρχει ειδική έκπτωση για αδέρφια.

Τα μαθήματα για τα παιδιά είναι ωριαία ενώ για τους εφήβους διαρκούν 1,5 ώρα.

Τα γκρουπ είναι ολιγάριθμα.

Υπάρχουν τμήματα αρχαρίων – προχωρημένων – αγωνιστικού – προαγωνιστικού.

Απαραίτητη κράτηση στο 2392072700 ή με mail στο beachactivities@gmail.com

Λειτουργεί καφέ ως χώρος αναμονής για τους γονείς

Οι γονείς μπορούν να γυμναστούν παράλληλα με το παιδί.

Στις εγκαταστάσεις υπάρχει δωρεάν χώρος πάρκινγκ

To Σχολείο της Φύσης – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Για δεύτερη χρονιά επιστρέφει στο Σχολειό της Φύσης, Το Σχολείο της Φαντασίας! 

Σκεφτείτε πως θα ήταν το παιδί σας να είναι κάτοικος της μαγικής χώρας της Φαντασίας. Μιας χώρας που έχει τα δικά της σπίτια, αρχηγεία, λίμνες, χωράφια, κουνέλια φύλακες, κοτσομπόλες κότες, τριχωτούς τετράποδους γίγαντες, και φυσικά το δικό της δάσος.

Εκεί κάθε μέρα, οι κάτοικοί του φροντίζουν τα πλάσματα που ζουν σε αυτό, καλλιεργούν και συλλέγουν φρούτα και λαχανικά, μαθαίνουν να μαγειρεύουν το φαγητό τους και ζυμώνουν καθημερινά ολόφρεσκο ψωμί. Τρώνε όλοι μαζί σαν μια ομάδα ακούγοντας ιστορίες από τρανούς παραμυθάδες. Εξερευνούν δάση και χωράφια και φτιάχνουν καταφύγια στο δάσος. Κατασκευάζουν ό,τι χρειαστούν με υλικά που βρίσκουν μόνοι τους. Κουκλοθέατρα από παλέτες, κρεμάστρες για τα ρούχα τους, εργαλεία για να σκάβουν και να καθαρίζουν τη λίμνη και αγωγούς για να μεταφέρουν το νερό μακριά. Έχουν ακόμα και το δικό τους ημερολόγιο και το δικό τους μουσείο με όλα τα αξιοπερίεργα αντικείμενα που συλλέγουν στα ταξίδια τους. Κάθε εβδομάδα ταξιδεύουν σε άλλα βασίλεια και γνωρίζουν ένα άλλο μέρος. Ένα μουσείο, έναν αρχαιολογικό χώρο ή ό,τι άλλο βάλει ο νους.

Αν θέλετε και το παιδί σας να γίνει κομμάτι αυτής της εμπειρίας, δεν έχετε παρά να ταξιδέψετε ως το Σχολείο της Φαντασίας. Εκεί εξυμνούν την φαντασία, την παιδικότητα, την έρευνα και τη δημιουργία!

Χρήσιμες Πληροφορίες

Από Δευτέρα 2 έως Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Ωράριο λειτουργίας: 09.00 – 16.00

Κόστος Συμμετοχής: 80 ευρώ άτομο/εβδομάδα
70 ευρώ για αδερφάκι/εβδομάδα
Ηλικίες: 7-12 ετών

Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος
Πληροφορίες και εγγραφές: Γραμματεία Σχολείου της Φύσης: 2392064370

Avant Garde – Τα καλοκαιρινά τμήματα | 2018

Στο Avant Garde Sports Club, χαίρονται το καλοκαίρι παρέα με μικρούς φίλους που αγαπούν τις αθλητικές δραστηριότητες! Από τις 27 Αυγούστου έως και τις 7 Σεπτεμβρίου, έρχεται το πιο διασκεδαστικό Fall Camp, στις σύγχρονες, εξοπλισμένες εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη, αυτές του Avant Garde!

Όλα τα παιδιά, ηλικίας από 5 έως και 16 ετών, μπορούν να συμμετέχουν στο Fall Camp, που θα είναι γεμάτο με ενδιαφέρουσες αθλητικές δραστηριότητες και θα συντονίζονται από επαγγελματίες προπονητές!

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία πάνω στις δραστηριότητες του Fall Camp.

Καθημερινά, θα γίνονται προπονήσεις Tennis και Beach Volley για τους μικρούς αθλητές, αλλά και παράλληλες δραστηριότητες όπως Kids Yoga, Beach Tennis, Τοξοβολία, Zumba, Ξιφασκία και πολλές άλλες! Επίσης, οι μικροί αθλούμενοι θα δροσίζονται τακτικά, αφού θα υπάρχουν καθημερινές δραστηριότητες στην πισίνα!

Το αθλητικό πρόγραμμα θα διαρκεί καθημερινά από τις 9.00 έως τις 14.00, ενώ υπάρχει δυνατότητα φύλαξης των παιδιών από τις 8.00 έως τις 16.00!

Για το κόστος των τμημάτων απευθυνθείτε στη Γραμματεία.

Κρατήσεις & Πληροφορίες στο 2392072700 και στο mail  info@avantgardesportsclub.gr

Avant Garde – Τα πασχαλινά τμήματα | 2018

Το Avant Garde Sports Club προσκαλεί τους αεικίνητους μικρούς του φίλους στο Πασχαλινό του Camp.

Για τα πρωινά των πασχαλινών διακοπών έχει ετοιμάσει στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, ένα συναρπαστικό αθλητικό πρόγραμμα όπου τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με πολλά και διάφορα αθλήματα.

Παιδιά από 6 έως 16 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να εξασκηθούν στο τένις και το beach volley αλλά θα γνωρίσουν και πολλά άλλα αθλήματα και δραστηριότητες όπως ξιφασκία, τοξοβολία, beach tennis, badminton, kids yoga και άλλα. Όλα τα αθλήματα πραγματοποιούνται από έμπειρους, εξειδικευμένους προπονητές.

Χρήσιμες Πληροφορίες

α’ κύκλος   2-5 Απριλίου

β’ κύκλος  10-13 Απριλίου

αθλητικό πρόγραμμα 09.00-14.30

απασχόληση 08.00-16.00

δυνατότητα επιλογής συγκεκριμένων ημερών με προκράτηση

 

 

 

Ιωάννα Μπλέκα – Ομάδες ψυχοεκπαίδευσης | 2017 – 2018

 • «Μικροί Γίγαντες»

Ομάδα συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης

Η ομάδα απευθύνεται σε παιδιά που φοιτούν στα νήπια και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου και αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην κοινωνικοποίησή τους. Παιδιά ντροπαλά, διστακτικά, με χαμηλή αυτοπεποίθηση, συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες να σχετιστούν με τους συνομηλίκους τους και να ενταχθούν μέσα σε μια μεγάλη ομάδα, όπως η σχολική τάξη. Η προσαρμογή αυτών των παιδιών στην τάξη με τους δομημένους κανόνες αλλά και στην παρέα των συμμαθητών όπου ασκούνται διάφορες πιέσεις, δημιουργεί άγχος και άλλα αρνητικά συναισθήματα. Σκοπός των συναντήσεων είναι μέσα από το παιχνίδι και δομημένες ψυχο-εκπαιδευτικές δραστηριότητες, σε ένα περιβάλλον με σεβασμό στην προσωπικότητα του κάθε παιδιού και συνεχή καθοδήγηση από τον ειδικό, τα παιδιά να νιώσουν ασφάλεια μέσα σε μια μικρή ομάδα, να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους και να βρουν τρόπους να τα εκφράσουν και να τα διαχειριστούν, να εξασκηθούν σε κοινωνικές δεξιότητες όπως η υπομονή, η αποφασιστικότητα, η διεκδικητικότητα κ.ά. και να εφοδιαστούν με χρήσιμα εργαλεία ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς τους.

Προϋπόθεση για την ένταξη στην ομάδα είναι να προηγηθεί ατομική αξιολόγηση του κάθε παιδιού (μία συνάντηση με τους γονείς για τη λήψη ιστορικού και μία συνάντηση με το παιδί).

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ηλικίες: 5-8 ετών

Διάρκεια συναντήσεων: Οκτώβριος 2017 έως Μάιος 2018

Συχνότητα συναντήσεων: κάθε Τρίτη 5 – 6:30 μμ.

Έναρξη προγράμματος: Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Κόστος και περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2392 303 785, 6942 639 477

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Παρακαλώ δηλώστε άμεσα συμμετοχή.

~~~

 • Ομάδα εφήβων  «Μεγάλωσα αφού… »

Η εφηβεία είναι μία δύσκολη ηλικία, γεμάτη αλλαγές και δυσκολίες που αποτελούν πηγή προβληματισμού, τόσο για τους ίδιους τους εφήβους όσο και για τους γονείς τους. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν πασχίζουν να δομήσουν την ταυτότητα τους και να κερδίσουν την αυτονομία τους, κι αυτό είναι συχνά θέμα αντιπαράθεσης με τους ενήλικες. Μέσα από συζητήσεις, βιωματικές ασκήσεις, παρακολούθηση ταινιών και άλλες θεραπευτικές τεχνικές, οι έφηβοι που θα συμμετάσχουν στην ομάδα, θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για όσα θέματα τους απασχολούν σε ένα ασφαλές και εχέμυθο περιβάλλον, να προβληματιστούν για κοινωνικά θέματα και να συζητήσουν θέματα πρόληψης (τεχνολογία, σεξουαλική ανάπτυξη, ναρκωτικά κ.ά.), να ανακαλύψουν τον νέο τους εαυτό και να εξασκηθούν σε καταλληλότερους τρόπους για να επικοινωνούν τις ανάγκες τους στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον.

Η ομάδα απευθύνεται σε παιδιά γυμνασίου. Προϋπόθεση για την ένταξη στην ομάδα είναι να προηγηθεί γνωριμία με τον έφηβο και τους γονείς του σε μια οικογενειακή συνάντηση.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ηλικίες: 12 – 16 ετών

Διάρκεια συναντήσεων: Οκτώβριος 2017 έως Μάιος 2018

Συχνότητα συναντήσεων: κάθε Παρασκευή 8:30 -10μμ.

Έναρξη προγράμματος: Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Κόστος και περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2392 303 785, 6942 639 477

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Παρακαλώ δηλώστε άμεσα συμμετοχή.

~~~~~

 • Σχολή Γονέων στο Σχολειό της Φύσης

Παραδοσιακά στις «σχολές γονέων» οι γονείς μοιράζονται τις δυσκολίες που βιώνουν στο μεγάλωμα των παιδιών τους και αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες για να βελτιωθούν στην άσκηση του γονεϊκού τους ρόλου. Στο Σχολειό της Φύσης λειτουργούμε τέτοιες ομάδες γονέων από το 2011.

Πάντα στις πρώτες συναντήσεις οι απορίες των συμμετεχόντων είναι πολλές, τα θέματα που θίγονται ταλανίζουν την οικογενειακή καθημερινότητα και περνάει αρκετός χρόνος μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι οι συμβουλές ή οι υποδείξεις τις περισσότερες φορές δεν αρκούν. Σταδιακά τα μέλη της ομάδας γνωρίζονται, μοιράζονται, μιλάνε και ακούνε προσεκτικά ο ένας τον άλλον. Οι ίδιοι οι γονείς μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον κι εγώ κατευθύνω την συζήτηση σε χρήσιμα για όλους μονοπάτια. Στόχος είναι ο κάθε γονιός να αρχίσει να μπαίνει σε βαθύτερες διαδικασίες, να συνειδητοποιήσει ποιος είναι, ποιους ρόλους αναλαμβάνει και πως θα ήθελε να ασκεί τον γονεϊκό του ρόλο. Έτσι κάθε χρόνο στις ομάδες δουλεύουμε λιγότερο συμβουλευτικά και περισσότερο διαλογικά, ώστε μέσα από βιωματικές ασκήσεις και ενδοσκόπηση να αρχίσουν τα μέλη της ομάδας να αντιλαμβάνονται και να εξηγούν τις δικές τους αντιδράσεις απέναντι στις συμπεριφορές των παιδιών. Μόνο άμα αντιληφθούν, καταλάβουν και αποδεχτούν τον εαυτό τους ίσως να μπορέσουν να αλλάξουν τον τρόπο αντίδρασής τους και μαζί με αυτόν και τις συμπεριφορές των παιδιών τους.

Μια μαμά, στο κλείσιμο μιας ομάδας, περιγράφει τι ακριβώς σημαίνει αυτό: “ωραία παρέα, γέλασα, σκέφτηκα, άκουσα, μίλησα, μίλησα πολύ, εμπειρία!, ψυχοθεραπεία, προσπάθεια, αγώνας, εκπαίδευση… θα μάθουμε κι άλλα… γιατί έτσι το θέλουμε, να γινόμαστε καλύτεροι για μας πρώτα και έτσι θα το μεταφέρουμε και στους γύρω μας”.

Χρήσιμες Πληροφορίες:

Ηλικίες: για γονείς (και εξωσχολικούς)

Διάρκεια Προγράμματος: Οκτώβριος 2017 – Μάιος 2018

Διάρκεια μαθήματος και ώρες πραγματοποίησης: κάθε Δευτέρα 6 -8μμ.

Κόστος συμμετοχής: 40€/ μήνα

Ειδικές τιμές για ζευγάρια: 60€/μήνα το ζευγάρι

Υπεύθυνη Προγράμματος: Ιωάννα Μπλέκα, Ψυχολόγος Α.Π.Θ., MSc Child, Adolescent and Family Mental Health, Συστημική – Οικογενειακή Θεραπεύτρια

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής ή κράτηση μέσω email: 6942 639 477, 2392 064 370, ioanna@mpleka.gr, sxoleiotisfysis@gmail.com.

Στο σχολείο πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις για παιδιά

 

Πληροφορίες χώρου:

Το σχολειό της φύσης

Βρεφονηπιακός Σταθμός – Νηπιαγωγείο

2ο χλμ Τριλόφου – Επανωμής, 57500, Επανωμή Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 23920 64370
Email: sxoleiotisfysis@gmail.com
Web: http://www.sxoliotisfysis.gr/, https://www.facebook.com/pages/Σχολειό-της-Φύσης/79579947070