Nature Play στη Θεσσαλονίκη – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Nature Play στη Θεσσαλονίκη

nature play

Η Δωροθέα είναι η μαμά που έφερε την ιδέα και στη Θεσσαλονίκη και μοιράζεται μαζί μας τα εξής:
Η ιδέα ξεκίνησε από δύο μαμάδες και τα τρία παιδάκια τους​ (δύο μωρά που μόλις άρχισαν να κινούνται  κι ένα προνήπιο) που άρχισαν μία φορά την εβδομάδα να πηγαίνουν βόλτα σ’ένα δάσος μέσα στο Λονδίνο. Σιγά-σιγά η δραστηριότητα τους αυτή έγινε γνωστή και σε άλλους γονείς που ενδιαφέρθηκαν να συμμετέχουν και η παρέα μεγάλωσε πολύ! Πλέον λειτουργούν 5 τέτοιες ομάδες στην Αγγλία, μία στη Ρωσία (Μόσχα), μία στη Ν. Ζηλανδία και τελευταία προστέθηκε και η ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Υπάρχει μία φιλοσοφία πίσω από αυτό. Ενθαρρύνεται το ελεύθερο παιχνίδι, οι ενήλικες δεν παρεμβαίνουμε σ’αυτό όσο το δυνατό εκτός κι αν τα παιδιά διατρέχουν κίνδυνο να τραυματιστούν. Είμαστε εκεί όποτε το θελήσουν πχ αν θέλουν την αγκαλιά, χάδια, παρηγοριά, ξεκούραση, παιχνίδι για να νιώθουν την ασφάλεια που χρειάζονται σ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Δεν φέρνουμε παιχνίδια στο δάσος, διότι υπάρχουν ήδη σε αφθονία, κορμοί που γίνονται ‘αλογάκια’, φύλλα και κλαδιά που γίνονται ‘σπιτάκια΄και πολλά άλλα. Η ομάδα είναι πολύ καινούργια ακόμη ξεκίνησε από τις 5 Ιουνίου και συμβαίνει από τότε κάθε Πέμπτη στις 17:30 (ωστόσο μπορεί να πάει μια ώρα αργότερα, γιατί λόγω ζέστης θα ήταν ίσως καλύτερα)

 

 waldorf
Το παρακάτω λινκ είναι η σελίδα του Nature-Play, έχει πολλά ενδιαφέροντα καθώς και πληροφορίες σχετικά με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ 

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

  • Annie

    Δραστηριότητες για α δημοτικούκ 2 ετων

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.