Υπαίθριο Αναγνωστήριο στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Υπαίθριο Αναγνωστήριο στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Ένας ολοκαίνουργιος χώρος για όλους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας.

 

Οι πολίτες της Βέροιας έχουν πλέον τη δυνατότητα να απολαμβάνουν και με τη βοήθεια των δωρητών της βιβλιοθήκης, την ησυχία και την ασφάλεια του νέου υπαίθριου αναγνωστηρίου.

Η μεταμόρφωση του εξωτερικού ακάλυπτου χώρου της βιβλιοθήκης σε υπαίθριο αναγνωστήριο και πολυχώρο στην εποχή της πανδημίας έρχεται να ανταποκριθεί στις καινούργιες συνθήκες, που περιορίζουν σημαντικά την παρουσία κόσμου σε κλειστούς χώρους.

Ο συνδυασμός ψηφιακών και δια ζώσης υπηρεσιών  είναι μία πραγματικότητα στο νέο αυτό  χώρο, αφού οι επισκέπτες  μπορούν να χρησιμοποιούν το ασύρματο δίκτυο της βιβλιοθήκης για δωρεάν και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο, να έχουν πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων και  να παρακολουθούν μαθήματα και εργαστήρια απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την άνεση και την ασφάλεια ενός υπαίθριου αναγνωστηρίου.

Όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, θα μπορεί ο χώρος να χρησιμοποιείται και για προβολές, μικρές μουσικές εκδηλώσεις, καθώς και συζητήσεις με δημιουργούς. Επίσης, ο χώρος θα φιλοξενεί δράσεις για παιδιά και θα αποτελεί μία φυσική συνέχεια των “Μαγικών Κουτιών”, που βρίσκονται στο ισόγειο και εξακολουθούν να συνιστούν πηγή έμπνευσης για παιδιά και γονείς.

Όλα τα υπόλοιπα αναγνωστήρια και οι υπολογιστές του κοινού λειτουργούν κανονικά τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

 

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα και Τετάρτη 08.00 – 20.00

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 08.00 – 15.00

 

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, Έλλης 8, 59132 Βέροια.

http://www.libver.gr   email:info@libver.gr  T 2331024494

διαφήμιση