Young Book Designers Award (Open Call) – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Young Book Designers Award (Open Call)

Η προθεσμία υποβολής παίρνει παράταση έως την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Διαγωνισμός για νέους/-ες designers βιβλίων 2024 

Το Young Book Designers Award, ο θεσμός που ξεκίνησε το 2022 από το Goethe- Institut Ελλάδας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, τα ΕΒΓΕ, το Stiftung Buchkunst (Ίδρυμα Τέχνης Βιβλίου της Γερμανίας), και την Frankfurter Buchmesse, καλεί και φέτος νέους και νέες σχεδιαστές/-ριες βιβλίων να υποβάλλουν τα έργα τους. 

Το Young Book Designers Award αποσκοπεί στον εντοπισμό πρωτότυπων και καινοτόμων ιδεών σχετικά με τον σχεδιασμό και την αισθητική δημιουργία του έντυπου βιβλίου, καθώς και στην ανίχνευση των εξελίξεων στη γραφιστική τέχνη. Αναδεικνύοντας τα ταλέντα της νεότερης γενιάς (κάτω των 40 ετών) που προβάλλουν το μέλλον του βιβλίου και ενσαρκώνουν τις σύγχρονες αντιλήψεις περί ποιότητας, αυτός ο θεσμός προσπαθεί να προωθήσει την καινοτομία σε ένα παραδοσιακό, αλλά διαχρονικά σημαντικό μέσον. Ο διαγωνισμός απευθύνεται τόσο σε σχεδιαστές/-τριες όσο και σε εκδότες/-τριες. 

Η ανακοίνωση και βράβευση του νικητή/-ριας θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του επίσημου πολιτιστικού προγράμματος της 20ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16-19 Μαΐου 2024). 

Οι βραβευμένοι τίτλοι θα εκτεθούν στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2024, στην Frankfurter Buchmesse 2024 καθώς και στη Leipziger Buchmesse 2025. Θα συμμετέχουν επίσης αυτόματα στον διεθνή διαγωνισμό του ιδρύματος Stiftung Buchkunst „Best Book Design from all over the world“ 2025. 

Προθεσμία υποβολής
Η καταληκτική ημερομηνία για τις συμμετοχές είναι η 19η Απριλίου 2024 (όπως προκύπτει από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου). 

Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού: www.goethe.de/greece/youngbookdesignersaward24