Χριστουγεννιάτικα Ονειρομαγειρέματα! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Χριστουγεννιάτικα Ονειρομαγειρέματα!

mamasxmas

Τα Ονειρομαγειρέματα mama’s taper με εορταστική διάθεση μεταφέρουν την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων σε σχολεία και χώρους δημιουργικής απασχόλησης με μυρωδιές κανέλας, απολαυστικές γεύσεις και Χριστουγεννιάτικα σχέδια.

Και αυτά τα Χριστούγεννα, σας προτείνουν να γίνετε χάλια μικροί και μεγάλοι μαγειρεύοντας και ζυμώνοντας! Δείτε το πώς:

Α) Χριστουγεννιάτικα Ονειρομαγειρέματα- Ηλικίες: 3-7 ετών

Μαγειρική σύνθεση, όπου κατά τη διάρκεια 45 λεπτών, τα παιδιά στολίζουν ένα cup cake μεταμορφώνοντας το σε τάρανδο και φτιάχνουν ένα ανοιχτό τοστ με τη μορφή ενός χιονάνθρωπου ή Αϊ Βασίλη. Τα παιδιά ντύνονται σεφ και τους δίνονται τα απαραίτητα υλικά για την «μαγειρική», υπό την καθοδήγηση του υπευθύνου της ομάδας Ονειρομαγειρέματα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Ονειρομαγειρέματα και εικόνες.

Β) Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια μαγειρικής Ηλικίες: 3-12 ετών

Στο εργαστήριο αυτό ο στόχος είναι τα παιδιά στο ρόλο του σεφ να εμπλακούν με τις πρώτες ύλες και να γίνουν χάλια! Έτσι προτείνουμε την κατασκευή μίνι Κουραμπιέδων και χριστουγεννιάτικων στολιδιών- Μπισκότων. Η διάρκεια είναι από 1 ώρα και 1,5 ώρα περίπου. Στην πρώτη περίπτωση τα υλικά είναι προετοιμασμένα και απλά τα παιδιά δίνουν μορφή και σχήμα στα γλυκά (αφορά ηλικίες 3-7 ετών) και «φουρνίζουν». Στη δεύτερη περίπτωση τα παιδιά φτιάχνουν τα ίδια την ζύμη, δίνουν σχήμα και περιμένουν να φουρνιστεί το αποτέλεσμα. Όση ώρα περιμένουν τους κουραμπιέδες να βγουν από τον φούρνο, φτιάχνουν τα στολίδια μπισκότα (με ζύμη από αλάτι) (αφορά ηλικίες 6-12 ετών).

Κόστος 3,5 ευρώ το παιδί (με ελάχιστο συνολικό ποσό τα 50 ευρώ, ο φπα συμπεριλαμβάνεται).

Επιθυμητή η παρουσία γονέων όπου ο χώρος και οι συνθήκες το επιτρέπουν. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα και να γευτούν και αυτοί με την σειρά  τους χειροποίητη Κανελάδα και μηλοπιτάκια.

Κόστος 2,5 ευρώ το άτομο (το φπα εμπεριέχεται).

Υπεύθυνη επικοινωνίας

Ζωή Χατζηγιαννάκη

6974602278

2310242524