Ολυμπιακό Μουσείο: Διεθνής Ημέρα Ειρήνης – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ολυμπιακό Μουσείο: Διεθνής Ημέρα Ειρήνης

PEACE PROJECT:ACT III”

Ζωγραφικά έργα χιλιάδων μαθητών πλημμύρισαν το Ολυμπιακό Μουσείο στο πλαίσιο του προγράμματος: ”PEACE PROJECT”, στο οποίο συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα. Η τρίτη στη σειρά πράξη του προγράμματος ”PEACE PROJECT: ACT III” ολοκληρώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου, Διεθνή Ημέρα Ειρήνης, με την υλοποίηση του συλλογικού δρώμενου το οποίο αποκάλυψε έναν συμβολικό “Τοίχο για την Ειρήνη”, του Ολυμπιακού μας Μουσείου, στέλνοντας παντού ένα ηχηρό μήνυμα.
Από την πρώτη στιγμή της πρόσκλησης για την “εικαστική προσφορά” ειρήνης, μαθητές όλων των βαθμίδων ανταποκρίθηκαν με φαντασία και πίστη στις Ολυμπιακές Αξίες, για να στείλουν το μήνυμα τους στον κόσμο.  Η άμεση ανταπόκριση και συμμετοχή στο πρόγραμμα ”PEACE PROJECT” επιβεβαίωσε την άρρηκτη σχέση της εκπαιδευτικής κοινότητας με το Ολυμπιακό Μουσείο, καθώς και την κοινή στόχευση στη μεταλαμπάδευση των πανανθρώπινων αξιών του Ολυμπισμού, για ένα καλύτερο μέλλον της ανθρωπότητας.
Τα χιλιάδες ζωγραφικά έργα παιδιών και εφήβων που συγκεντρώθηκαν καθόλη τη διάρκεια του περσινού σχολικού έτους, ενώθηκαν στην εικαστική εγκατάσταση που αγκάλιασε το κτίριο του Ολυμπιακού Μουσείου,  δημιουργώντας έναν τοίχο που δε χωρίζει, αλλά ενώνει τις φωνές των ανθρώπων. Η φαντασία των μικρών και μεγάλων μας φίλων και η ανάγκη για να εκφράσουν την ελπίδα και την πρόθεσή τους για έναν καλύτερο, ειρηνικό κόσμο, δημιούργησε με μεράκι και αγάπη κάθε ψηφίδα-έργο του ”Τοίχου για την Ειρήνη”.
Στις 21 Σεπτεμβρίου,  το Ολυμπιακό  Μουσείο γιόρτασε την Διεθνή Ημέρα Ειρήνης μαζί με μαθητές από όλη την χώρα και έστειλε ένα δυνατό μήνυμα ειρήνης. Παράλληλα αυτή την ημέρα, οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια Ολυμπιακής παιδείας. Η εικαστική εγκατάσταση του ”Τοίχου για την Ειρήνη” με έργα μαθητών, θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό για όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 

διαφήμιση