Το ΝΟΗΣΙΣ υποψήφιο για το βραβείο Luigi Micheletti – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Το ΝΟΗΣΙΣ υποψήφιο για το βραβείο Luigi Micheletti

noesis

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΝΟΗΣΙΣ κατατάχτηκε στη λίστα με τους τελικούς 16 υποψηφίους ανάμεσα σε 524 Ευρωπαϊκά Μουσεία και Τεχνολογικά Κέντρα για να λάβει το βραβείο LUIGI MICHELETTI από την  Ευρωπαϊκή Εταιρία Μουσείων και το Διεθνές Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μουσείων και Τεχνολογικών Κέντρων.Αναμφισβήτητα για τις δυνατότητες, την αντοχή και τις δυνάμεις του ΝΟΗΣΙΣ αποτελεί ύψιστη διάκριση και τιμή η επιλογή του στην τελική λίστα.

Η αξιολόγηση έγινε στις 6 και 7 Ιανουαρίου 2016 από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Μουσείων σε χρονική στιγμή που το ΝΟΗΣΙΣ προσπαθούσε και προσπαθεί ακόμη να επουλώσει τα τραύματά του από την παρελθούσα κατάσταση και γι αυτό έχει ιδιαίτερη αξία και πρέπει να θεωρηθεί ως σημαντική επιτυχία που δείχνει το δρόμο για το μέλλον και ανεβάζει τον πήχη και το επίπεδο ευθύνης που νοιώθουν τα μέλη που συμμετέχουν στη Διοίκηση και όλοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν αποδείξει και με μεγάλο προσωπικό κόστος ότι φροντίζουν για την τύχη και το μέλλον του φορέα.

Ο Πρόεδρος του ΝΟΗΣΙΣ, κ. Μιχάλης Σιγάλας, δήλωσε σχετικά με τη διάκριση:

“To ΝΟΗΣΙΣ τα δύο τελευταία χρόνια αντιμετώπισε τρομακτικές δυσκολίες λόγω  της παντελούς εγκατάλειψης του και της σχεδόν μηδενικής χρηματοδότησής του από την πολιτεία. Παρόλα αυτά δεν υπήρξε καμία έκπτωση στην ποιότητα και το πλήθος των υπηρεσιών και δραστηριοτήτων που προσέφερε στην ελληνική κοινωνία. Αυτό οφείλεται στις προσπάθειες των εργαζομένων του, οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους παραμένοντας απλήρωτοι για πολλούς μήνες. Η σημερινή διάκριση έρχεται να επιβραβεύσει τις προσπάθειές τους. Από το τέλος του 2015 το ΝΟΗΣΙΣ εισήλθε σε μια νέα περίοδο. Η πολιτεία όρισε μετά από δύο σχεδόν χρόνια διοικητικό συμβούλιο και το ΝΟΗΣΙΣ δεν είναι πλέον ακέφαλο. Το Υπουργείο Παιδείας προέβλεψε έκτακτη χρηματοδότηση για το 2015, ενώ έχει εντάξει στον προϋπολογισμό του αντίστοιχη χρηματοδότηση για το 2016, με αποτέλεσμα το άνοιγμα του δρόμου για την οικονομική του εξυγίανση. Με βάση αυτή την ελπιδοφόρα αρχή και πάντα με τη στήριξη της πολιτείας θα κάνουμε όλοι ότι απαιτείται ώστε το ΝΟΗΣΙΣ να αναπτυχθεί περαιτέρω σε ένα λαμπρό πόλο διάδοσης της επιστήμης και της τεχνολογίας”.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος, κ. Θανάσης Κοντονικολάου με τη σειρά του ανέφερε: “Εύχομαι όλοι να αντιληφθούμε ότι σε αυτή την χώρα, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που βιώνουμε, υπάρχουν, λειτουργούν και ακμάζουν νησίδες αριστείας με μεγάλη προσφορά στην κοινωνία και τη νέα γενιά αλλά και στη χώρα και αποτελούν τον καθρέπτη της άλλης Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο, την Ελλάδα της προόδου και  της ανάπτυξης”.

Το ΝΟΗΣΙΣ σήμερα με τις συνεργασίες και το Δίκτυο που αναπτύσσει παρά τις δυσκολίες έχει εισέλθει στέρεα στο Διεθνή ανταγωνισμό και καλλιεργεί και προετοιμάζει το έδαφος για τα επόμενα βήματα, τα οποία θα δώσουν νέα πνοή και κύρος στο φορέα και θα τον εντάξουν στην κοινωνία και στη συνείδηση όλων ως απαραίτητο συστατικό ύπαρξης και εξωστρέφειας πολιτισμού και καινοτομίας της χώρας μας.

Όλοι οι εργαζόμενοι δήλωσαν: “Συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και διάθεση για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα”.