Καλοκαιρινός διαγωνισμός ζωγραφικής στο Art Factory – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Καλοκαιρινός διαγωνισμός ζωγραφικής στο Art Factory

Για μικρούς και μεγάλους

Ας απολαύσετε το όμορφο, ελληνικό καλοκαίρι γεμίζοντας με εικόνες και αισθήσεις που θα σας εμπνεύσουν στις νέες δημιουργικές σας διαδρομές του χρόνου. Μην ξεχάσετε να βάλετε στις αποσκευές των διακοπών και ένα μπλοκ ζωγραφικής και μια κασετίνα με νερομπογιές. Πειραματιστείτε με τα χρώματα και προσπαθήστε να αποτυπώστε στο χαρτί τις αγαπημένες εικόνες από τις διακοπές σας. Γονείς και παιδιά μπορείτε να συνεργαστείτε,  φτιάχνοντας μαζί τα καλοκαιρινά σας έργα. Το Σεπτέμβριο, θα σας περιμένουν στο εργαστήριο Art Factory με τρία από τα έργα σας. Οι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν δωρεάν συνδρομή για ένα μήνα στα μαθήματα του εργαστηρίου.

Συμβουλές :

1 Υπάρχει πάντα μια στιγμή στην ημέρα που ο κενός χρόνος μπορεί να γεμίσει με την πιο όμορφη ασχολία. Δώστε για παράδειγμα το κίνητρο στο παιδί  να ασχοληθεί με την ζωγραφική τις ώρες που βαριέται στην παραλία χωρίς φίλους ή στην μεσημεριανή σιέστα που δεν θέλει να κοιμηθεί. Όταν αυτό γίνει συνήθεια, τότε θα έχετε έναν εκκολαπτόμενο καλλιτέχνη το σπίτι σας. Ακόμα και ο διαγωνισμός είναι μια καλή αφορμή για να παροτρύνετε το παιδί να κάνει το πρώτο βήμα. Και φυσικά μην ξεχνάτε να επαινείτε τις προσπάθειες του μικρού καλλιτέχνη αλλά και του εαυτού σας!

2 Μην διστάζετε! Κάντε την αρχή και θα δείτε πως σε κάθε καινούρια σελίδα του μπλοκ θα γίνεστε όλο και πιο άνετοι. Σκοπός άλλωστε είναι να απολαύσετε  τη διαδικασία και όχι να εστιάζεται στο τελικό αποτέλεσμα. Χαλαρώστε και αφήστε τις αισθήσεις να σας οδηγήσουν, χωρίς να κρίνεται τον εαυτό σας. Συνεργαστείτε και δημιουργήστε έργα από κοινού, μικροί και μεγάλοι.

 Ιδέες για το πως να επιλέξετε τα θέματα σας.

  •  Επεξεργαστείτε τον χώρο γύρω σας και εστιάστε την προσοχή σας σε μία λεπτομέρεια, σαν να κάνετε zoom in με τον φακό της μηχανής. Μια πέτρα στην παραλία, ένα φρούτο, ένα λουλούδι , μια πολύχρωμη πετσέτα, ένα παγωτό κλπ. Δεν πειράζει εάν δεν ξέρετε να σχεδιάζετε. Πολλές φορές οι πιο απλές φόρμες είναι οι πιο όμορφες ,σε συνδυασμό με έντονα χρώματα. Μια φέτα καρπούζι πχ.
  • Φωτογραφήστε με τα μάτια σας το τοπίο γύρω σας και οριοθετήστε το κάδρο σας. Στην συνέχεια αφήστε τα σχήματα που σας δυσκολεύουν και επικεντρωθείτε μόνο στα χρώματα. Πόσα διαφορετικά μπλε έχει η θάλασσα, πόσα γκρίζα ο βράχος; Μπορείτε να συνθέσετε πιο abstract – μη παραστατικές εικόνες, διασκεδάζοντας με τα χρώματα.
  • Οργανώστε μια φωτογράφηση με σκοπό την συλλογή εικόνων προς ζωγραφική. Όταν το παιδί βαριέται και θέλει να παίξει παιχνίδια στο κινητό/τάμπλετ , παροτρύνετε το να χρησιμοποιήσει το μέσο για να φωτογραφήσει εικόνες που θα ήθελε αργότερα να ζωγραφίσει. Είναι πάντα πιο εύκολο να αποτυπώσει κανείς στο χαρτί μια εικόνα που βρίσκεται ήδη σε δυο διαστάσεις.

Μέσα στο καλοκαίρι θα κοινοποιούνται στην σελίδα του Art Factory στο Facebook και instangram περισσότερες ιδέες.

Υπεύθυνη: Τατιάνα Τριγώνη

https://www.facebook.com/artfactorytrigoni/

artfactorytrigoni

https://www.instagram.com/artfactorytrigoni/

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα κοινοποιηθεί στην ιστοσελίδα το κάλεσμα για την παρουσίαση των έργων !

www.artfactorytrigoni.com

Τα βραβεία χωρίζονται στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών
  • 5 ετών νηπιαγωγείο
  • 6-8 ετών
  • 8-12 ετών
  • 12-15 ετών
  • Γονείς και παιδιά μαζί
  • Ενήλικες

 

Art Factory, Εργαστήριο εικαστικών τεχνών, Χώρος Ανάπτυξης της Δημιουργικότητας. Πολιτιστικός Σύλλογος.

Ύδρας 44Β, 54638, Θεσσαλονίκη.

2315509752 ,  6942533497

διαφήμιση