Γνωριμία με τις Τέχνες του Τσίρκο – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Γνωριμία με τις Τέχνες του Τσίρκο

Οι Κόκκινες Μύτες και το ΚΔΑΠ Σχολείο στο Σύννεφο παρουσιάζουν για πρώτη φορά στη Βέροια το τρίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωριμία με τις Τέχνες του Τσίρκο».

Για την έναρξη του προγράμματος και τη γνωριμία με το κοινό της Βέροιας θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 11:00 πμ στο χώρο του Σχολείου: Ισοκράτους & Πανός στις Εργατικές Κατοικίες, Βέροια

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη:

  • ομιλία για τους μεγάλους: Θετικές επιδράσεις της ενασχόλησης με τις τέχνες του Τσίρκο στις μαθησιακές δυσκολίες
  • παιχνίδι για τα παιδιά με ζογκλερικά, ακροβατικά, κλόουν μουσική και χορό!

Το ΚΔΑΠ «Σχολείο στο Σύννεφο» σε συνεργασία με την ομάδα παιδικής ψυχαγωγίας «Κόκκινες Μύτες» παρουσιάζει για πρώτη φορά στη Βέροια το τρίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικών εργαστηρίων «Γνωριμία με τις Τέχνες του Τσίρκου» για παιδιά.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση κάθε Σάββατο πρωί στις 11:00πμ στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ, Ισοκράτους & Πανός στις Εργατικές Κατοικίες και θα έχει διάρκεια 1,5 ώρας. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 -13 χρονών και ο μέγιστος αριθμός ατόμων είναι τα 20.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να εξασκηθούν πάνω στα ζογκλερικά (juggling), τα ακροβατικά εδάφους και την ισορροπία (acrobalance), τα ξυλοπόδαρα, την τέχνη του κλόουν, το θεατρικό παιχνίδι και την προετοιμασία μικρής παράστασης.

Δύο λόγια για το project:

Το τρίμηνο project «εισαγωγή των Τεχνών του Τσίρκο στην εκπαίδευση» της ομάδας «Κόκκινες Μύτες» βασίζεται στην παραδοχή ότι η εκπαίδευση στις τέχνες του Τσίρκο έχει πολλαπλά οφέλη για τον μαθητή και τη μαθήτρια σε πολλά επίπεδα ανάπτυξης τους. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η μεθοδική ενασχόληση με τις τέχνες του τσίρκο έχουν ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των σχολικών επιδόσεων και γνωστικών δεξιοτήτων ακόμα και την ψυχική ενδυνάμωση και την ανάπτυξη της προσωπικότητας. Οι μαθητές που συμμετείχαν σε ανάλογα προγράμματα στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας έδειξαν μεγαλύτερη ανταπόκριση στην επικοινωνία, πιο έντονη ενσυναίσθηση και συναισθηματική ανθεκτικότητα σε σχέση με άλλους που δεν συμμετείχαν σε τέτοια προγράμματα. Οι τέχνες του Τσίρκο, ως ξεχωριστό και διακριτό κομμάτι των παραστατικών τεχνών λειτουργούν τόσο αναπτυξιακά όσο και θεραπευτικά για τα παιδιά και αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη επιτυχία τυχόν ελλείμματα και μαθησιακές δυσκολίες. Αυτό συμβαίνει διότι ένα παιδί που θα ασχοληθεί με το τσίρκο θα κληθεί να συνεργαστεί, να ρισκάρει, να συντονίσει τη δράση και τις κινήσεις του, να πειθαρχήσει, να θέσει πολύ άμεσους και απτούς στόχους, να εμπιστευτεί, να δουλέψει σκληρά και να αφοσιωθεί μέσω ενός αντικειμένου που αποφεύγει τις αρνητικές προσλαμβάνουσες των παιδιών από τα κοινά μαθήματα (Bolton, 2004, p. Abstract).

Δύο λόγια για τις Κόκκινες Μύτες:

Οι Κόκκινες Μύτες είναι η πιο «φρέσκια» και δυναμική ομάδα παιδικής ψυχαγωγίας και διοργάνωσης παιδικών εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης. Στον μόλις ένα χρόνο παρουσίας της στη Βόρεια Ελλάδα έχει ήδη συνεργαστεί με τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά, Κορδελιού-Ευόσμου, τη ΧΑΝΘ, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, την Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας και το Φεστιβάλ Ροδάκινου.

Δυο λόγια για το ΚΔΑΠ Σχολείο στο Σύννεφο

Το Σχολείο Στο Σύννεφο είναι ένα σχολείο διαφορετικό, ένα σχολείο φτιαγμένο με αγάπη και όνειρα για τα παιδιά… στο πιο ψηλό Σύννεφο. Το ΚΔΑΠ Σχολείο Στο Σύννεφο είναι ένας νέος χώρος στην Βέροια στην περιοχή Εργατικές Κατοικίες για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Σκοπός του είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών, η σωστή αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου, ο σχεδιασμός κατάλληλων προγραμμάτων ώστε να είναι προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες του κάθε παιδιού με εξατομικευμένα και ομαδικά  προγράμματα με βιωματικό χαρακτήρα.

Η παιδαγωγική ομάδα και οι συνεργάτες τους είναι πτυχιούχοι παιδαγωγικών σχολών και εξειδικευμένοι στην δημιουργική απασχόληση παιδιών με αγάπη για τα παιδιά και το αντικείμενο τους .

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

  • Για τις Κόκκινες Μύτες: Timoleon Tiramolas 6934671834
  • Για το ΚΔΑΠ Σχολείο στο Σύννεφο: Αριστέα Σιδηροπούλου  6985659681
διαφήμιση