Η Ελληνίδα παιδαγωγός  Μαρία Κουκλατζίδου ανάμεσα στους 27 καλύτερους δασκάλους στον κόσμο! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Η Ελληνίδα παιδαγωγός  Μαρία Κουκλατζίδου ανάμεσα στους 27 καλύτερους δασκάλους στον κόσμο!

Η εκπαιδευτικός Μαρία Κουκλατζίδου, η οποία απέσπασε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Lego Education Teacher Award 2018 Greece ανάμεσα στους Lotte Nørregaard Andersen & Ethan Danahy

 

Για πρώτη φορά φέτος η Ελλάδα, μέσω της Εταιρίας Eduk8, έλαβε μέρος στο  Παγκόσμιο Συνέδριο  της LEGO Education  και στο διαγωνισμό LEGO Education Teacher Award 2018, που διοργανώθηκε  σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης.

Στο συνέδριο  όπου συμμετείχαν 27 χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την  Ελλάδα εκπροσώπησε  η νικήτρια του διαγωνισμού, εκπαιδευτικός, κα. Κουκλατζίδου Μαρία, η οποία κατάφερε να βρεθεί στη θέση του νικητή της χώρας μας με το πολύ δημιουργικό της Project, το TALOS.

Η εκπαιδευτικός Μαρία Κουκλατζίδου, η οποία απέσπασε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Lego Education Teacher Award 2018 Greece, συμμετείχε στο παγκόσμιο συνέδριο της Lego Education και στο συνέδριο STEM για την εκπαίδευση που οργάνωσε το πανεπιστήμιο Tufts στη Βοστώνη των Η.Π.Α. Κατά τη διάρκειά τους η Μαρία Κουκλατζίδου παρακολούθησε πλήθος ομιλιών και εργαστηρίων στοχευμένων στη ρομποτική και την αξιοποίησή της στην εκπαίδευση.

Τα στελέχη της  Eduk8  δηλώνουν  περήφανοι για την εκπροσώπηση της χώρας  μας  και  συγχαίρουν τη νικήτρια!

Εργαστήρια με στόχο την ρομποτική & την αξιοποίησή της στην εκπαίδευση

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Eduk8  προσκαλεί, προτρέπει και στηρίζει όλους τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό Lego Teacher Award Greece του 2019, να δηλώσουν συμμετοχή.

Eduk8 ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση του LEGO Teacher Award Greece καθώς και όλους τους συμμετέχοντες με τις υπέροχες ιδέες και Project που παρουσίασαν. Η επιλογή του νικητή αποτέλεσε μία δύσκολη διαδικασία καθώς όλες οι συμμετοχές ήταν αξιόλογες και αρκετά πρωτοποριακές. Αρωγοί στη διαδικασία ανάδειξης του νικητή υπήρξε ο κύριος Νικόλαος Φαχαντίδης επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εμπνευστής της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ο κος Πρόδρομος Μαρκόπουλος επίσημος πιστοποιημένος εκπαιδευτής της LEGO Education Academy για την Ελλάδα και Κύπρο.