Έκθεση εργαστηρίων επαναχρησιμοποίησης και τέχνης στο Καλοχώρι – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Έκθεση εργαστηρίων επαναχρησιμοποίησης και τέχνης στο Καλοχώρι

Έκθεση χρηστικών αντικειμένων και αντικειμένων τέχνης από ανακυκλώσιμα ή επαναχρησιμοποιημένα υλικά  διοργανώνει για το Σάββατο 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η ΚΟΙΝΣΕΠ Ecoroutes. H έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο εκδηλώσεων του Πάρκου Κερκύρας, στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, από τις 11 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι.

 

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τις δυνατότητες για μία δεύτερη ζωή που έχουν τα υλικά που θεωρούμε παλιά ή για πέταμα. Μέρος των αντικειμένων που θα παρουσιαστούν παρήχθησαν στο πλαίσιο των διαδικτυακών εργαστηρίων που πραγματοποίησε η ΚΟΙΝΣΕΠ Ecoroutes, με στόχο την εισαγωγή των κατοίκων του Δήμου Δέλτα στη φιλοσοφία του Zero Waste, δηλαδή σε έναν δρόμο που οδηγεί στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση πρώτων υλών, υλικών και ενέργειας.

 

Η έκθεση θα είναι υπαίθρια και θα τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας κατά της COVID-19.

 

Με τη δράση αυτή ολοκληρώνεται το έργο «Δράσεις για την προώθηση της ανακύκλωσης και την πρόληψη παραγωγής πλαστικών απορριμμάτων στο Δήμο Δέλτα» που υλοποιεί η KOINΣΕΠ Ecoroutes με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» του Τομέα Μακεδονίας-Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών.