Εγκαίνια της πρώτης κινηματογραφικής αίθουσας IMAX στην Ελλάδα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Εγκαίνια της πρώτης κινηματογραφικής αίθουσας IMAX στην Ελλάδα

Ενθουσιασμένοι και μαγεμένοι αποχωρούσαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο Private VIP Gala Opening της πρώτης κινηματογραφικής αίθουσας ΙΜΑΧ, στην Ελλάδα, που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στα CINEPLEXX,  στο εμπορικό κέντρο One Salonica, στη Θεσσαλονίκη.

Την πρώτη αίθουσα ΙΜΑΧ στα Βαλκάνια εγκαινίασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ενώ για τα εγκαίνια παρευρέθηκαν οι Christian Langhammer, Διευθύνων Σύμβουλος & κύριος μέτοχος CINEPLEXX CINEMA GROUP, Christof Papousek, CFO και μέτοχος CINEPLEXX CINEMA GROUP, Giovanni Dolci, Managing Director IMAX EUROPE & AFRICA, Χάρης Αντωνόπουλος, Managing Partner CINEPLEXX ΕΛΛΑΔΑ, Λίλη Παπαδοπούλου, Managing director CINEPLEXX ΕΛΛΑΔΑ.

Oι υπεύθυνοι των CINEPLEXX και ΙΜΑΧ έκοψαν μαζί τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης την κορδέλα και την υπέροχη τούρτα και καλωσόρισαν τους εκλεκτούς καλεσμένους τους. Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόξενοι, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι φορέων, φίλοι του κινηματογράφου, τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια της πρώτης αίθουσας Imax στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Μια ευχάριστη έκπληξη κατά τη διάρκεια του cocktail reception ήταν το χορευτικό happening, ένα «flash mob» από την  «Dance Team Tatiana Papadopoulou», που επιμελήθηκαν τη χορογραφία του γνωστού τραγουδιού «All that jazz» από την κινηματογραφική επιτυχία «Chicago».

Η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η εμπειρία που έζησαν μέσα στην αίθουσα ΙΜΑΧ, με την προβολή της ταινίας AQUAMAN, φορώντας τα ειδικά γυαλιά ΙΜΑΧ 3D. Συγκλονισμένοι από την τεράστια οθόνη, τον πολυδιάστατο ήχο, και φυσικά από την τεχνολογία ΙΜΑΧ που προσφέρει όχι μόνο μεγαλύτερη αλλά και περισσότερη εικόνα, η οποία αλλάζει όλα τα δεδομένα που ξέραμε μέχρι τώρα για τον κινηματογράφο, αποχωρούσαν ενθουσιασμένοι από την ασύγκριτη ΙΜΑΧ εμπειρία που βίωσαν. Δεν παρακολούθησαν απλά μία ταινία σε μία αίθουσα, αλλά συμμετείχαν σ΄αυτήν, έγιναν μέρος της. Γι΄ αυτό και ολοένα περισσότεροι κινηματογραφιστές και σκηνοθέτες επιλέγουν να γυρίσουν τις ταινίες τους χρησιμοποιώντας τεχνολογία ΙΜΑΧ, για να προβληθούν σε αίθουσες IMAX: Τη μεγαλύτερη επανάσταση στο σινεμά!

ΙΜΑΧ. Η πιο μεγαλειώδης κινηματογραφική εμπειρία στον πλανήτη, επιτέλους ήρθε και στη χώρα μας. 

Από τις 14 Δεκεμβρίου, μόνο στα Cineplexx στο One Salonica (Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34, Θεσσαλονίκη).