Διαδικτυακός Διαγωνισμός Συγγραφής: "Η Ιστορία Μιας Μέλισσας" – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Διαδικτυακός Διαγωνισμός Συγγραφής: “Η Ιστορία Μιας Μέλισσας”

 

Το Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα», στο πλαίσιο της καμπάνιας για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την επίσημη ίδρυση του, προσκαλεί  τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να συμμετάσχουν στο διαδικτυακό διαγωνισμό συγγραφής που διοργανώνει. Το  θέμα του διαδικτυακού διαγωνισμού «Η ιστορία μιας Μέλισσας» καλεί τους νεαρούς συγγράφεις να γράψουν, με το προσωπικό τους ύφος, μια ιστορία που θα αναφέρεται στο έργο ή/και στο ίδρυμα της «Μέλισσας».

H καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των κειμένων για τους/τις μαθητές/τριες είναι η 12η Απριλίου 2021. Επισημαίνεται ότι η έκταση των κειμένων των μαθητών/τριών διαμορφώνεται ανάλογα με τη βαθμίδα στην οποία φοιτούν. Το όριο των λέξεων κυμαίνεται για τους/τις μαθητές/τριες Δημοτικού από 100-150 λέξεις και τους/τις μαθητές/τριες του Γυμνασίου και του Λυκείου έως 500 λέξεις.

Η κατάθεση των έργων γίνεται αποκλειστικά στον εξής σύνδεσμο, στον οποίο μπορούν να βρουν όσοι επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό, https://sites.google.com/view/diagonismos-siggrafis-melissa

Ο διαδικτυακός διαγωνισμός, ο οποίος πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, απευθύνεται σε μαθητές/τριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας 6-12 και 13-18.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η γνωριμία των νεαρών μαθητών/τριων με την ιστορία και το έργο του ιδρύματος. Σύντομα θα γίνει και η επίσημη ανακοίνωση των επάθλων του διαγωνισμού, ενώ βεβαίωση συμμετοχής θα λάβουν όλοι οι συμμετέχοντες, καθώς και οι επιβλέποντες καθηγητές και σχολεία, εφόσον η συμμετοχή γίνει στο πλαίσιο του σχολείου.

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το έργο της «Μέλισσας» μπορούν παράλληλα να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ιδρύματος (http://www.stegimelissa.gr/index.asp) . Ταυτόχρονα, μπορούν να ενημερώνονται για τις επερχόμενες δράσεις της καμπάνιας και του ιδρύματος στις σελίδες της «Μέλισσας».