Η Χ.Α.Ν.Θ. στηρίζει τον Στέργιο Αράπογλου στο «ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΣΚΟΥΛΗ 2018» – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Η Χ.Α.Ν.Θ. στηρίζει τον Στέργιο Αράπογλου στο «ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΣΚΟΥΛΗ 2018»

Η Χ.Α.Ν.Θ., με μακρά πορεία στον ελληνικό αθλητισμό, στηρίζει τον μαραθωνοδρόμο Στέργιο Αράπογλου στην υλοποίηση του μεγαλύτερου δρομικού εγχειρήματος στην Ελλάδα.

Ο σπουδαίος αθλητής εμπνευσμένος από το όραμα του δρομέα υπεραποστάσεων Τάκη Σκουλή, που έχει χαρίσει μοναδικές διακρίσεις στη χώρα μας, ξεκινά στις 10 Σεπτεμβρίου  από το Ορμένιο του Νομού Έβρου για να διανύσει μία διαδρομή συνολικού μήκους περίπου 1400 km σε μόλις 23 ημέρες.  Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στο Ακρωτήριο Ταίναρον του Νομού Λακωνίας, καθιστώντας τον Στέργιο Αράπογλου τον πρώτο αθλητή που τρέχει από το βορειότερο μέχρι το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδος μεταφέροντας σε όλη τη χώρα το μήνυμα του «καθαρού αθλητισμού».

Συγκεκριμένα, ο Στέργιος Αράπογλου θα κινηθεί μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και παράδρομων από άσφαλτο, σε χωματόδρομους και ορεινούς όγκους σε διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας. Η σύλληψη και ο σχεδιασμός της ανήκουν στον Τάκη Σκουλή, ο οποίος μάλιστα ξεκίνησε να την διατρέξει στις 29 Μαΐου 1995, διασχίζοντας 300 περίπου km πριν σταματήσει την προσπάθειά του λίγο έξω από τη Χρυσούπολη του Νομού Καβάλας.

Το εγχείρημα υποστηρίζεται από τη Χ.Α.Ν.Θ., στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ “THE GAME”, που αφορά το αντιντόπινγκ.

Η Χ.Α.Ν.Θ. πιστή στις αξίες και το όραμά της, ενισχύει την προσπάθεια του Στέργιου Αράπογλου και φέρνει στο προσκήνιο την αξία του  ευ αγωνίζεσθαι στηρίζοντας στην πράξη μια μοναδική πρωτοβουλία για τη χώρα μας. Με αίσθημα ευθύνης η Αδελφότητα οργανώνει ενέργειες που προάγουν τον ελληνικό αθλητισμό τόσο στο ελληνικό όσο και στο παγκόσμιο στερέωμα.

Λίγα λόγια για τον Τάκη Σκουλή

Η υλοποίηση της διαδρομής αποσκοπεί στην ολοκλήρωση του μέγιστου δρομικού εγχειρήματος που οραματίστηκε ο «Δάσκαλος» των Υπεραποστάσεων, κ. Τάκης Σκουλής, ώστε με αυτό τον τρόπο να τερματίσει την αθλητική του διαδρομή.

Ο Τάκης Σκουλής, που είναι σήμερα 82 ετών, ζει στο Χαλάνδρι του Νομού Αττικής. Έχει τρέξει και τερματίσει στις 5 πρώτες διοργανώσεις του Σπαρτάθλου και υπήρξε Πρωταθλητής Μαραθωνίου και Υπερμαραθωνίων αποστάσεων, με σημαντικές επιδόσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα ατομικά του ρεκόρ αποτελούν ακόμη και σήμερα σημεία αναφοράς, ιδίως στις κατηγορίες των βετεράνων Αθλητών.

Το 1992 διέτρεξε μόνος του την ιστορική διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα, 500 περίπου χιλιομέτρων, και έτσι ανακηρύχτηκε ο πρώτος στον κόσμο αναβιωτής του Φειδιππίδιου Άθλου, όπως αυτός έμεινε στην ιστορία από το 490 π.Χ. κατά τη Μάχη του Μαραθώνα. Η ζωή και η  κοινωνική και αθλητική του στάση, αποτελούν υπόδειγμα ηθικής και ταπεινότητας, που έχει εγείρει την καθολική αναγνώριση και αποδοχή του ως «Δασκάλου» στους νεώτερους Δρομείς Υπεραποστάσεων στον Ελλαδικό χώρο.

Λίγα λόγια για την Χ.Α.Ν.Θ.

Η Χ.Α.Ν.Θ. (Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης) ιδρύθηκε το 1921. Είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό σωματείο με ζωτικής σημασίας παρουσία στην πόλη. Στεγάζεται σε ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της Θεσσαλονίκης και έχει Παραρτήματα στην Καλαμαριά και στο Ασβεστοχώρι. Με ιστορία που μετρά σχεδόν έναν αιώνα, γαλουχεί ήδη την 4η γενιά πολιτών. Η Χ.Α.Ν.Θ. συμβολίζει και προάγει τις ανθρώπινες αξίες, συντροφεύοντας τη ζωή κάθε μέλους της. Μέσα από την άθληση, την εκπαίδευση, τις κατασκηνώσεις, την κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό στοχεύει στην ανάπτυξη του σώματος, του πνεύματος, της ψυχής και της κοινωνικότητας της νεολαίας.

διαφήμιση