Νέα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Που θα βρεις την agenda 2024 -2025 των πυγολαμπίδων | είναι δωρεάν

Πλησιάζει ο καιρός που θα κυκλοφορήσει η φετινή agenda των Πυγολαμπίδων! Απευθύνεται σε γονείς και ανθρώπους που φροντίζουν παιδιά. Μαθαίνουμε πως γίνεται ανάρπαστη και από εφήβους και αυτό μας χαροποιεί πολύ!

Δέκα χρόνια Library4all

Το Library4all έγινε δέκα ετών και το γιόρτασε στο Μουσείο Μπενάκη, την Πέμπτη 23 Μαΐου, παρέα με τις φίλες και τους φίλους του. Συγγραφείς, εικονογράφοι, εκπαιδευτικοί, εκδότες, χορηγοί, άνθρωποι του βιβλίου και του εθελοντισμού βρέθηκαν στο Κτίριο της οδού Πειραιώς για να τιμήσουν την προσφορά του Library4all, που από το 2013 συγκεντρώνει βιβλία για παιδιά και τα στέλνει σε σχολικές βιβλιοθήκες στην Ελλάδα και σε χώρες όπου υπάρχουν ελληνικά σχολεία.

Summer Kids Camp Thessaloniki: Καλοκαιρινές Δραστηριότητες & Θερινή Απασχόληση για παιδιά στη Θεσσαλονίκη | 2024

Για πολλά παιδιά αργεί λιγάκι η στιγμή που θα αποδράσουν σε οργανωμένες κατασκηνώσεις, στα αγαπημένα τους χωριά ή σε οικογενειακές διακοπές, αλλά και εδώ στην πόλη υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για να περάσουν δημιουργικά και ανέμελα τον χρόνο τους. Γι’ αυτό έχουν φροντίσει οι δημιουργικές ομάδες της πόλης, οι οποίες παρουσιάζουν εκπληκτικές προτάσεις και δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να περάσουν τον πολύτιμο χρόνο των καλοκαιρινών τους διακοπών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κερδίστε ένα ταξίδι στη LEGOLAND

Μία οικογενειακή περιπέτεια στη LEGOLAND σε περιμένει. Ετοιμαστείτε για την απόλυτη LEGO εμπειρία στη Δανία. Τη χώρα που δημιουργήθηκε το πιο διάσημο τουβλάκι στον κόσμο! Κέρδισε τώρα!

#ELA TED: DARE

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στον εμβληματικό χώρο του πολύ-κινηματογράφου Ολύμπιον της πλατείας Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί το 2ο live event του ELA TED-Ed club : ‘DARE’ και προβλέπεται να είναι συγκλονιστικό!

Αλφαβητάρι Οικονομικών με την Action Aid

Το Πρόγραμμα Οικονομικής Εκπαίδευσης, έχει ως απώτερο σκοπό να συμβάλει στη δημιουργία μιας κοινωνίας ευαισθητοποιημένων και υπεύθυνων πολιτών που κατανοούν το περίπλοκο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό περιβάλλον και είναι σε θέση να λαμβάνουν ενημερωμένες κοινωνικές και οικονομικές αποφάσεις, ώστε να γίνουν οι ίδιοι φορείς αλλαγής για μια πιο δίκαιη κοινωνία.

Young Book Designers Award (Open Call)

Το Young Book Designers Award, ο θεσμός που ξεκίνησε το 2022 από το Goethe- Institut Ελλάδας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, τα ΕΒΓΕ, το Stiftung Buchkunst (Ίδρυμα Τέχνης Βιβλίου της Γερμανίας), και την Frankfurter Buchmesse, καλεί και φέτος νέους και νέες σχεδιαστές/-ριες βιβλίων να υποβάλλουν τα έργα τους. 

Open Call για την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2024

Και φέτος η τελευταία εβδομάδα του Μαΐου είναι αφιερωμένη στα μικρά βιβλιοπωλεία που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ενώνονται και γιορτάζουν την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων! Εάν είσαι μικρό βιβλιοπωλείο μπορείς τώρα να δηλώσεις συμμετοχή, συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρεις παρακάτω.

Διαβάζω Δυνατά

Καμπάνια γνωριμίας με τη μεγαλόφωνη ανάγνωση και τα οφέλη της στα παιδιά όλων των ηλικιών

Emotion Kit από το Συναισθηματίζειν

Το Συναισθηματίζειν δημιούργησε ένα kit συναισθημάτων για παιδιά ηλικίας 3 – 7 ετών. Το «Emotion Kit» είναι ένα πακέτο που παρέχει στοχευμένες δραστηριότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν γονείς ή εκπαιδευτικούς να καλλιεργήσουν τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού.

Μοίρασε Αγάπη

Ο καθένας μπορεί να φέρει βιβλία ή παιχνίδια πού έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετά από τα παιδιά του, έχουν ολοκληρώσει τον σκοπό τους για αυτά και μπορούν να κάνουν χαρούμενα κι άλλα παιδιά.

Christmas Readathon στο Κέντρο Γλώσσας “Κυριακίδου”

Tα Readathon (Μαραθώνιοι ανάγνωσης) έχουν αρχίσει να διοργανώνονται από εκπαιδευτικές κοινότητες σε Ευρώπη και Αμερική την τελευταία δεκαετία. Σκοπός τους είναι να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στο βιβλίο και να τα εξοικειώσουν με την απόλαυση του διαβάσματος εξωσχολικών βιβλίων.

“Καλειδοσκόπιο”, το podcast του Media Owl με τον Κωστή Δημολιό

Οι ιστορίες του Καλειδοσκόπιου θα προσπαθήσουν να ξεκαθαρίσουν τον σύνθετο, γρήγορο κόσμο των media στον οποίο ζούμε. Επιδιώκουν να τον εξηγήσουν, να τον ερμηνεύσουν, να τον ακολουθήσουν, να ανακαλύψουν πώς τα media επηρεάζουν την καθημερινότητά και τις σχέσεις μας. Το Καλειδοσκόπιο θα μας βοηθήσει να δούμε τα media με κριτική ματιά.

Κάνε σαν πεντάχρονο. Η καμπάνια του MOMus για τα πέντε χρόνια από την ίδρυσή του

«Κάνε σαν πεντάχρονο» είναι το κεντρικό μήνυμα της ειδικής καμπάνιας που έχει οργανώσει ο Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης, το MOMus, και «τρέχει» ήδη στα δίκτυά του με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων λειτουργίας από την ίδρυσή του στις 5 Νοεμβρίου 2018.

Συγκέντρωση βιβλίων για τα νηπιαγωγεία του Πηλίου

Από την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου έως  την 7 Νοεμβρίου, συγκεντρώνονται στις Μπαλαρίνες βιβλία για τις βιβλιοθήκες των Νηπιαγωγείων Αργαλαστής και Μηλίνας, που καταστράφηκαν στις τελευταίες πλημμύρες. 

KinderDocs 2023: Έρχεται το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά και Νέους

Το 8ο KinderDocs Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά και Νέους διοργανώνεται από 16 έως 22 Οκτωβρίου στο Μουσείο Μπενάκη, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις για ενήλικο κοινό και επαγγελματίες θα πραγματοποιηθούν φέτος και στο Goethe-Institut Athen.

3ος Παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του περιοδικού δρόμου «σχεδία»

Οι μικροί καλλιτέχνες, ηλικίας 5-12 χρονών που φοιτούν σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία κάθε γωνιάς της πατρίδας μας, καλούνται να σκεφτούν και να συζητήσουν με τους δασκάλους και τους κηδεμόνες τους και να αποτυπώσουν με χρώματα και φαντασία τι σημαίνει για αυτούς η έννοια ΣΠΙΤΙ.