Νέα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Αλφαβητάρι Οικονομικών με την Action Aid

Το Πρόγραμμα Οικονομικής Εκπαίδευσης, έχει ως απώτερο σκοπό να συμβάλει στη δημιουργία μιας κοινωνίας ευαισθητοποιημένων και υπεύθυνων πολιτών που κατανοούν το περίπλοκο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό περιβάλλον και είναι σε θέση να λαμβάνουν ενημερωμένες κοινωνικές και οικονομικές αποφάσεις, ώστε να γίνουν οι ίδιοι φορείς αλλαγής για μια πιο δίκαιη κοινωνία.

Young Book Designers Award (Open Call)

Το Young Book Designers Award, ο θεσμός που ξεκίνησε το 2022 από το Goethe- Institut Ελλάδας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, τα ΕΒΓΕ, το Stiftung Buchkunst (Ίδρυμα Τέχνης Βιβλίου της Γερμανίας), και την Frankfurter Buchmesse, καλεί και φέτος νέους και νέες σχεδιαστές/-ριες βιβλίων να υποβάλλουν τα έργα τους. 

Open Call για την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2024

Και φέτος η τελευταία εβδομάδα του Μαΐου είναι αφιερωμένη στα μικρά βιβλιοπωλεία που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ενώνονται και γιορτάζουν την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων! Εάν είσαι μικρό βιβλιοπωλείο μπορείς τώρα να δηλώσεις συμμετοχή, συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρεις παρακάτω.

Διαβάζω Δυνατά

Καμπάνια γνωριμίας με τη μεγαλόφωνη ανάγνωση και τα οφέλη της στα παιδιά όλων των ηλικιών

Emotion Kit από το Συναισθηματίζειν

Το Συναισθηματίζειν δημιούργησε ένα kit συναισθημάτων για παιδιά ηλικίας 3 – 7 ετών. Το «Emotion Kit» είναι ένα πακέτο που παρέχει στοχευμένες δραστηριότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν γονείς ή εκπαιδευτικούς να καλλιεργήσουν τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού.

Μοίρασε Αγάπη

Ο καθένας μπορεί να φέρει βιβλία ή παιχνίδια πού έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετά από τα παιδιά του, έχουν ολοκληρώσει τον σκοπό τους για αυτά και μπορούν να κάνουν χαρούμενα κι άλλα παιδιά.

Christmas Readathon στο Κέντρο Γλώσσας “Κυριακίδου”

Tα Readathon (Μαραθώνιοι ανάγνωσης) έχουν αρχίσει να διοργανώνονται από εκπαιδευτικές κοινότητες σε Ευρώπη και Αμερική την τελευταία δεκαετία. Σκοπός τους είναι να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στο βιβλίο και να τα εξοικειώσουν με την απόλαυση του διαβάσματος εξωσχολικών βιβλίων.

“Καλειδοσκόπιο”, το podcast του Media Owl με τον Κωστή Δημολιό

Οι ιστορίες του Καλειδοσκόπιου θα προσπαθήσουν να ξεκαθαρίσουν τον σύνθετο, γρήγορο κόσμο των media στον οποίο ζούμε. Επιδιώκουν να τον εξηγήσουν, να τον ερμηνεύσουν, να τον ακολουθήσουν, να ανακαλύψουν πώς τα media επηρεάζουν την καθημερινότητά και τις σχέσεις μας. Το Καλειδοσκόπιο θα μας βοηθήσει να δούμε τα media με κριτική ματιά.

Κάνε σαν πεντάχρονο. Η καμπάνια του MOMus για τα πέντε χρόνια από την ίδρυσή του

«Κάνε σαν πεντάχρονο» είναι το κεντρικό μήνυμα της ειδικής καμπάνιας που έχει οργανώσει ο Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης, το MOMus, και «τρέχει» ήδη στα δίκτυά του με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων λειτουργίας από την ίδρυσή του στις 5 Νοεμβρίου 2018.

Συγκέντρωση βιβλίων για τα νηπιαγωγεία του Πηλίου

Από την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου έως  την 7 Νοεμβρίου, συγκεντρώνονται στις Μπαλαρίνες βιβλία για τις βιβλιοθήκες των Νηπιαγωγείων Αργαλαστής και Μηλίνας, που καταστράφηκαν στις τελευταίες πλημμύρες. 

KinderDocs 2023: Έρχεται το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά και Νέους

Το 8ο KinderDocs Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά και Νέους διοργανώνεται από 16 έως 22 Οκτωβρίου στο Μουσείο Μπενάκη, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις για ενήλικο κοινό και επαγγελματίες θα πραγματοποιηθούν φέτος και στο Goethe-Institut Athen.

3ος Παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του περιοδικού δρόμου «σχεδία»

Οι μικροί καλλιτέχνες, ηλικίας 5-12 χρονών που φοιτούν σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία κάθε γωνιάς της πατρίδας μας, καλούνται να σκεφτούν και να συζητήσουν με τους δασκάλους και τους κηδεμόνες τους και να αποτυπώσουν με χρώματα και φαντασία τι σημαίνει για αυτούς η έννοια ΣΠΙΤΙ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! Μια παρέα που είναι πάντα μαζί σου

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο σε ελληνικά, αγγλικά, αραβικά, φαρσί, ουκρανικά, ισπανικά και γαλλικά, μαζί με τις φιγούρες που μπορείτε να τυπώσετε για να δημιουργήσετε τους ήρωες

Μήνας Εφηβείας 2023

Οι Εκδόσεις Πατάκη προσκαλούν τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν με την τάξη τους σε ένα από τα προγράμματα του 13ου Μήνα Εφηβείας που θα πραγματοποιηθεί είτε διαδικτυακά είτε διά ζώσης τον Νοέμβριο του 2023.

6ο Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab

Ζητούμενο της όλης ενέργειας είναι εν τέλει να παραχθούν αξιόλογες ταινίες, οι οποίες θα καλύπτουν τα διεθνή κριτήρια των ταινιών για παιδιά και νέους, αποφεύγοντας τις παγίδες των απλοποιήσεων και της κακώς εννοούμενης εμπορικότητας, και θα μπορούν να προωθηθούν στο διεθνές κύκλωμα των φεστιβάλ ταινιών για παιδιά και νέους.

WONDER Summit: Μαθητική Περιβαλλοντική Σύνοδος Κορυφής

Η Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης σε συνεργασία με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις “Μαμαγαία” και “Καλλιστώ” διοργανώνουν το “WONDER Summit: Μαθητική Περιβαλλοντική Σύνοδος Κορυφής” που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουνίου, μεταξύ των ωρών 09.00-13.00, στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης.

Summer Kids Camp Thessaloniki: Καλοκαιρινές Δραστηριότητες & Θερινή Απασχόληση για παιδιά στη Θεσσαλονίκη | 2022

Οι δημιουργικές ομάδες της πόλης φέτος, παρουσιάζουν υπέροχες προτάσεις για να αξιοποιήσουν τα παιδιά τον πολύτιμο χρόνο των καλοκαιρινών διακοπών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μοναδικά προγράμματα παιχνιδιoύ και δραστηριοτήτων σε όμορφα και cozy περιβάλλοντα, απολαυστικές αποδράσεις στη φύση έχουν σχεδιαστεί με πολλή φροντίδα και αγάπη για να προσφέρουν ξεχωριστές εμπειρίες!

Διεθνές Συνέδριο «Play on Early Education» για την εκπαίδευση παιδιών προσχολικής ηλικίας μέσα από το παιχνίδι

Μετά από 2 χρόνια απουσίας από συνέδρια και εκδηλώσεις που αφορούν την εκπαίδευση και όχι μόνο, το 2ο διεθνές συνέδριο Play On Athens ήταν η καλύτερη επιστροφή σε μία πραγματικότητα που μας έλειψε αρκετά.