Νέα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

SPIKE Essential Workshop

Στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης των εκπαιδευτικών, η EDUK8 σας καλεί σε ένα διαδικτυακό εργαστήριο παρουσίασης της νέας λύσης της LEGO Education για την πρωτοβάθμια, το SPIKE Essential.

Μεγάλος Διαγωνισμός Δημιουργίας GIOTTO SKINTONES

Είστε δάσκαλος προσχολικής ή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης; Συνεργαστείτε με τους μαθητές σας στο θέμα της ισότητας και της διαφορετικότητας, συνδέοντας τη δημιουργικότητα με…βραβεία σχολικών προϊόντων giotto για την τάξη σας!

Cyber Παππούδες

ο wise2gether είναι η πρώτη δωρεάν online υπηρεσία της ΑΝΤΑΜΑ, όπου Εθελοντές ενήλικες 65+, οι “Cyber Παππούδες”, με εφόδια τη σοφία και εμπειρία τους, απαντούν σε ερωτήματα και προβληματισμούς ζωής νεότερων ανθρώπων και μοιράζονται μαζί τους τα μυστικά της Ζωής. Η ομάδα του wise2gether αποτελείται σήμερα από 11 εθελοντές “Cyber Παππούδες”!

Δωρεάν εργαστήρια από τη Robotixlab

Την εβδομάδα από 13 έως 17 Σεπτεμβρίου η Robotixlab οργανώνει κάποια δωρεάν open labs για παιδιά όλων των ηλικιών, έτσι ώστε να γνωρίσουν τον χώρο και το αντικείμενο νέοι μικροί εφευρέτες.

Εφηβική Λέσχη Κινηματογράφου

Αν είσαι μαθητής ή μαθήτρια Γυμνασίου, σου αρέσει το σινεμά και θες να βλέπεις ταινίες και να τις συζητάς με άλλα παιδιά, τότε έλα κι εσύ στην Κινηματογραφική Λέσχη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

2.000 παιδιά απέδειξαν πως το STEM και η ρομποτική μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο!

Περίπου 2.000 παιδιά από όλον τον κόσμο έζησαν από 24-27 Ιουνίου μία μοναδική εμπειρία γεμάτη από προκλήσεις και καινοτομία. Πρόκειται για τις 200 ομάδες που έλαβαν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής και Καινοτομίας «FIRST® LEGO® League Virtual Open International» που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Eduact.

Solidarity Connects Europe

Ο Κήπος συνδιοργανώνει ένα πρόγραμμα ανταλλαγής νέων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Solidarity Connects Europe».

Το πρόγραμμα «Η αλληλεγγύη ενώνει την Ευρώπη: Μία Ανταλλαγή Νέων για τη Δημιουργία ενός Μουσικού Βίντεο», προσκαλεί έφηβους από την Ελλάδα και τη Γερμανία σε μια συνάντηση έξι (6) ημερών στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια μιας διαπολιτισμικής ομάδας άτυπης εκπαίδευσης με στόχο τη δημιουργία ενός τραγουδιού κι ενός μουσικού βίντεο με θέμα την «Αλληλεγγύη».

Χ.Ο.Π.Α. ΉΡΩΕΣ 112

Διακόσια (200) ΣΧΟΛΕΙΑ σε όλη την Ελλάδα έχουν λάβει μέρος στην παγκόσμια εκστρατεία «Χ.Ο.Π.Α. ΉΡΩΕΣ 112»που βοηθά να σωθούν ζωές! Μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική εκστρατεία που αφορά στην υγεία και έχει ως σκοπό να ενισχύσει τη γνώση γύρω από τα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής, 200 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία από […]

Summer Kids Camp Thessaloniki: Καλοκαιρινές Δραστηριότητες και Θερινή Απασχόληση για παιδιά στη Θεσσαλονίκη | 2021

Οι δημιουργικές ομάδες της πόλης, θέλοντας να προσφέρουν στα παιδιά όσα στερήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, έχουν βάλει τα δυνατά τους και έχουν σχεδιάσει μοναδικά προγράμματα παιχνιδιού και δραστηριοτήτων για να τους προσφέρουν ξεχωριστές εμπειρίες, πριν αυτά αποδράσουν οικογενειακώς σε παραλίες και χωριά!

Έκθεση εργαστηρίων επαναχρησιμοποίησης και τέχνης στο Καλοχώρι

Έκθεση χρηστικών αντικειμένων και αντικειμένων τέχνης από ανακυκλώσιμα ή επαναχρησιμοποιημένα υλικά  διοργανώνει για το Σάββατο 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η ΚΟΙΝΣΕΠ Ecoroutes. H έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο εκδηλώσεων του Πάρκου Κερκύρας, στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου

Summer Kit: Το Exploration ταξιδεύει στην… παραλία

Τα μουσεία άνοιξαν για μικρούς και μεγάλους και το Παιδικό Μουσείο Exploration έχει ήδη ξεκινήσει τα καλοκαιρινά του ταξίδια σε όλη την Ελλάδα! Πώς; Μα φυσικά… μέσα σε ένα κουτί!

Το Summer Kit είναι το ολοκαίνουριο κουτί εξερεύνησης που σχεδιάστηκε ειδικά για τους πιο μικρούς επισκέπτες! 

Το Τελλόγλειο ξανανοίγει για το κοινό

Μετά από έξι μήνες το Τελλόγλειο Ίδρυμα ανοίγει και πάλι για το κοινό, την Παρασκευή 14 Μαΐου στις 19.30 να ξεναγηθεί δωρεάν στην υπέροχη έκθεση της Ιωάννας Σπητέρη!