ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: 20 τυχεροί θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου «Το Τσίρκο της Ευρώπης», του Χρήστου Κρανιώτη – Πυγολαμπίδες
Skip to content

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: 20 τυχεροί θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου «Το Τσίρκο της Ευρώπης», του Χρήστου Κρανιώτη

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Είκοσι τυχεροί αναγνώστες των Πυγολαμπίδων θα κερδίσουν από ένα βιβλίο “Το τσίρκο της Ευρώπης” του Χρήστου Κρανιώτη σε εικονογράφηση του Γιάννη Παλατζίδη, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Οσελότος. 

Οι νικητές θα παραλάβουν το βιβλίο τους από το Εργαστήρι Ζωγραφικής & Δημιουργικής Έκφρασης Kristiboni (Λυκούργου 3, Λαδάδικα, 2311 210305), στη Θεσσαλονίκη, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας και για ένα μήνα από την ημερομηνία ανακοίνωσης των τυχερών.

 

Λίγα Λόγια για το βιβλίο

Όλα ξεκίνησαν ανέλπιστα, έξω από ένα pet shop. Χάζευα τα ζωάκια της βιτρίνας κι αναλογιζόμουν την ταλαιπωρία που υφίστανται μέχρι να φτάσουν σ’ ένα σπίτι. Αλλά κι εκεί ακόμα θα βρουν τη μεταχείριση που τους αξίζει ή θα καταλήξουν αδέσποτα στους δρόμους της πόλης; Αυτά σκεφτόμουν, όταν πρόσεξα ένα πανέμορφο πεκινουά, πίσω από το τζάμι, να μου κάνει νάζια. Το βλέμμα του συναντάει το δικό μου. Σε πέντε λεπτά βρισκόμαστε στον δρόμο αγκαλιά κι ο Σπύρος γίνεται κομμάτι της ζωής μου. Όμως η ιστορία του, όπως αυτή περιγράφεται στο βιβλιάριο υγείας του, είχε ως αφετηρία κάποιο εκτροφείο στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας. Εκεί γεννήθηκε. Τον πήραν από τη μαμά του για να τον στείλουν στην Ελλάδα. Ποιος ξέρει αν είχε αδέρφια;… Για μένα είναι μία ζωούλα που μεγαλώνει μαζί μου, δίχως να ξέρω το παρελθόν της. Ώσπου μια μέρα, καθώς ο νους μου ταξίδευε στις σαράντα πέντε μέρες του πριν τον γνωρίσω, το μυστήριο λύθηκε. Η ζωή του Σπύρου είχε μία ανορθόδοξη εκκίνηση, μία ανέλπιστη συνέχεια κι ένα τέλος εκεί μακριά, στο βάθος του μέλλοντος, που δεν θέλω να έρθει ποτέ.
Ακολουθήστε τον συλλογισμό μου και αφεθείτε στη μαγεία των αληθινών συναισθημάτων. Γιατί αυτά λένε πάντα τις μεγαλύτερες αλήθειες.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χρήστος Κρανιώτης γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε στην Ι. Π. Μεσολογγίου. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. και παρακολούθησε μαθήματα σε ελεύθερο εργαστήρι δημοσιογραφίας. Ζει στη Θεσσαλονίκη από το 2001. Εργάστηκε από το 2005 και επί επτά χρόνια σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες (Χρόνος, Μακεδονία, Glow, Iq Magazine, Biscotto, Polis). Έχει υπογράψει περισσότερα από 2.000 κείμενα, ανάμεσά τους –τουλάχιστον τα μισά– συνεντεύξεις από αγαπημένους ανθρώπους των Τεχνών και των Γραμμάτων. Παράλληλα εργάστηκε σε φορείς και χώρους επικοινωνίας και πολιτισμού (Cosmote, ΧΑΝΘ). Το 2011, δημιούργησε το Εργαστήρι Kristiboni στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν πολυχώρο έκφρασης και δημιουργίας με άξονες τη ζωγραφική, τη δημιουργική γραφή, τη φωτογραφία κ.ά. Μέσα από τον χώρο του έχει συμμετάσχει σε πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εκθέσεων και δράσεων, για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς σε Ελλάδα και εξωτερικό (Bios, Δήμος Θεσσαλονίκης, Λαογραφικό Μουσείο, New York Design Center). «Το Τσίρκο της Ευρώπης» είναι το πρώτο του παιδικό βιβλίο.

Το βιβλίο του Χρήστου Κρανιώτη κυκλοφορεί σε e-book από την COSMOTE Books. Ξεφυλλίστε σελίδες του βιβλίου

Για να συμμετέχεις στον διαγωνισμό άφησε το σχόλιό σου ακριβώς κάτω από την ανάρτηση. Τα προσωπικά σας στοιχεία είναι απολύτως ασφαλή στις Πυγολαμπίδες.

 

Οι νικητές του διαγωνισμού:

 1. Παπαγιάννη Μαριάνθη
 2. Παναγιώτα Αργυρίου
 3. Ρένα Λαζούδη
 4. Καλλιόπη Φουντουλάκη
 5. Όλγα Μαντζούκη
 6. Χριστίνα Μπραζιώτη
 7. Κωνσταντίνα Μυτιληνέλη
 8. Μαλούδη Φωτεινή
 9. Βασιλική Χρηστίδου
 10. Eirini Τσιάνου
 11. Κάλλι Γλαβά
 12. Μάρθα Βλαχογίαννη
 13. Παυλίδου Σοφία
 14. Μαρία Τσακιράκη
 15. Μάγδα Κιτσέλη
 16. Αγγελική Λιούμη
 17. Δέσποινα Χαλά
 18. Χριστίνα Μαρκούδη
 19. Γιούλη Βαϊοπο΄ύλου
 20. Μουρατίδου Γεωργία