Επαγγελματικές ιδέες για επιχειρήσεις με παιδοκεντρική φιλοσοφία σε ένα newsletter – Πυγολαμπίδες
Skip to content

επιχειρήσεις παιδιά οικογενειες kid friendly

Καλώς ήρθες στο ολοκαίνουργιο μηνιαίο “Newsletter για Επαγγελματίες” των Πυγολαμπίδων στο Κλουβί!

Όσοι παρακολουθούν τις Πυγολαμπίδες στο Κλουβί, ήδη γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η παρουσία σε αυτές μιας δυναμικής ομάδας επαγγελματιών με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που έχουν να κάνουν με την οικογένεια και το παιδί.

Η ομάδα αυτή των επαγγελματιών (φωτογράφοι, ψυχολόγοι, αρχιτέκτονες, διακοσμητές, σύμβουλοι επιχειρήσεων και άλλοι πολλοί) πιστεύει ακράδαντα στη δύναμη της συνεργασίας, της συζήτησης, της ανταλλαγής. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, την εμπειρία, τις γνώσεις και τις ιδέες τους σε μια προσπάθεια να γίνουμε όλοι καλύτεροι γονείς, πιο επιτυχημένοι επαγγελματίες, πιο συνειδητοποιημένοι πολίτες.

Σκοπός του newsletter για επαγγελματίες

Τούτο εδώ το επαγγελματικό newsletter σε αυτό στοχεύει· στο να αφυπνίσει επιχειρήσεις ώστε να διαφοροποιηθούν, να εξελιχθούν και να γίνουν περισσότερο ανθρωποκεντρικές. Κοινός παρονομαστής όλων αυτών και κοινή φιλοσοφία: η αγάπη για τα παιδιά και η αμετακίνητη πίστη στη δύναμη της δια βίου μάθησης και εξέλιξης.

Μαζί θα ανακαλύψουμε πώς η επαγγελματική μας δράση μπορεί να συμπεριλάβει τις ανάγκες των παιδιών και το βλέμμα τους στον κόσμο, αλλά, ταυτόχρονα, να καινοτομήσει και να πάρει μέρος στη διαμόρφωση μίας νέας επιχειρηματικής πραγματικότητας, όπου τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο.

Πώς λειτουργεί

1ο βήμα: Εγγράφεσαι στο newsletter και γίνεσαι μέλος της ομάδας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση

2ο βήμα: Κάθε μήνα λαμβάνεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ένα κείμενο από διαφορετικό επαγγελματία κάθε φορά με χρήσιμες συμβουλές, μία παρουσίαση του τι ακριβώς κάνει και πώς, αλλά και αφορμές για προβληματισμό ως προς το πώς η δική σου επιχείρηση μπορεί να επωφεληθεί από αυτό που σου προσφέρει ο εκάστοτε επαγγελματίας.

Σε ποιους απευθύνεται

  • σε φορείς/επιχειρήσεις που έχουν στο επίκεντρό τους το παιδί (παιδότοποι, καταστήματα με παιχνίδια, χώροι δημιουργικής απασχόλησης, κ.ά.)
  • σε φορείς/επιχειρήσεις που θέλουν να γίνουν περισσότερο φιλικοί προς την οικογένεια με παιδιά (χώροι εστίασης, καταλύματα, εμπορικά κέντρα, κ.ά.)

Πίσω από την ιδέα

Οι Πυγολαμπίδες στο Κλουβί (2009) μαζί με το The Paper Boat (2013), είναι τα διαδικτυακά δημιουργήματα της Ιωάννας Σεραφειμίδου.  Οι Πυγολαμπίδες στο Κλουβί είναι ένας οδηγός εκδηλώσεων και ελεύθερου χρόνου για το παιδί και την οικογένεια στη Θεσσαλονίκη, ενώ το The Paper Boat ένα κέντρο πληροφόρησης για ταξίδια με παιδιά και ένας δικτυακός τόπος με όμορφες ταξιδιωτικές ιστορίες. Η Ιωάννα έχει ασχοληθεί επαγγελματικά αρκετά χρόνια με τον τουρισμό, τη διοργάνωση παιδικών εκδηλώσεων, τις δημόσιες σχέσεις και την επικοινωνία.

Εάν πιστεύεις ότι έχεις κι εσύ κάτι να πεις που να αφορά τομείς όπως λογιστική, οικονομικά, marketing, δημόσιες σχέσεις, διακόσμηση κτλ., εάν θέλεις να διαδώσεις την επαγγελματική σου εμπειρία κι αν έχεις ένα σακούλι επιχειρηματικές συμβουλές να μοιράσεις, τότε μην καθυστερείς· επικοινώνησε στέλνοντας μήνυμα στο ioanna@pigolampides.gr για να μάθεις περισσότερα.

Συμμετέχουν:

final logo open sesame_revb          tolee media     allegria   logo-new-2b

Διάβασε το άρθρο του Τόλη Φωτιτζίδη “Ο πελάτης θέλει να τον χειρίζεσαι σαν μικρό παιδί”
photo via 
διαφήμιση