Δελτίο Τύπου: πως να ενημερώσετε τα ΜΜΕ για την εκδήλωσή σας – Πυγολαμπίδες
Skip to content

typi

Γράφει η Δέσποινα Πολυχρονίδου

Πολλές φορές ως οργάνωση ή ως ομάδα, ακόμη και ως επιχείρηση, θα έχετε θελήσει να ενημερώσετε το κοινό σας και τους δημοσιογράφους για μια εκδήλωση που οργανώνετε. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να γίνει με ξεχωριστή ενημέρωση στον καθένα, αλλά με μια μαζική. Ένα Δελτίο Τύπου κάνει ακριβώς αυτό- ενημερώνει τους πάντες για όσα χρειάζεται να γνωρίζουν για την εκδήλωσή σας.

Θα ήταν καλό να δείτε παραδείγματα δελτίων τύπου για να μπείτε στο πνεύμα! 

Τι θα πρέπει να γράφει το δελτίο τύπου σας στην πρώτη παράγραφο; Tη χρυσή τριάδα ΤΙ, ΠΟΤΕ, ΠΟΥ- και από ΠΟΙΟΝ. Εδώ θα μπει και ο τίτλος της εκδήλωσή σας/ το όνομά της πχ. “Φτου και Βγαίνω”

Στην επόμενη παράγραφο εξηγήστε αναλυτικότερα τι ακριβώς είναι αυτή η εκδήλωση στην οποία τους καλείτε να παρευρεθούν (ιδανικά και ένα σύντομο πρόγραμμα των εκδηλώσεων με ώρα, μέρα και μια μικρή περιγραφή της κάθε δράσης)

Παρακάτω, αφιερώστε μια παράγραφο για να μιλήσετε για την ομάδα σας/οργάνωση/επιχείρηση έτσι ώστε αν κάποιος λάβει από εσάς το δελτίο τύπου αλλά δεν σας γνωρίζει, να μάθει σύντομα τα σημαντικότερα που χρειάζεται για να ενδιαφερθεί περισσότερο. Κοινώς συστηθείτε.

Φροντίστε να μιλάτε στο τρίτο πρόσωπο, και όχι σαν να στέλνετε γράμμα. Δοκιμάστε διαφορετικούς τρόπους για να πείτε όσα θέλετε, γιατί κάθε φορά που θα ξαναγράφετε το κείμενο θα γίνεστε όλο και καλύτερος.

Στο τέλος ξαναγράψτε τον τίτλο της εκδήλωσης, ημερομηνία, μέρος, ώρα.

Στείλτε το σε όσα blogs και site γνωρίζετε στην πόλη σας, και έπειτα σε όσα site είναι σχετικά με το αντικείμενό σας (πχ. παιδί, περιβάλλον κλπ).

Αυτό κάντε το όσο πιο σύντομα γίνεται, πχ 30 μέρες πριν την εκδήλωση και 10 μέρες πριν την εκδήλωση στείλτε μια υπενθύμιση.

Στο email προσθέστε την αρχική παράγραφο του ΔΤ σας ενώ τον τίτλο της εκδήλωσης γράψτε τον στο “θέμα” του email. Διαλέξτε 2-4 καλές φωτογραφίες και είστε έτοιμοι! Επισυνάψτε το συνολικό Δελτίο Τύπου.

Μη ξεχάσετε να κρατήσετε σε αρχείο τα mails που χρησιμοποιήσατε, για να μην τα ψάχνετε την επόμενη φορά που θα θελήσετε να γράψετε ένα δελτίο τύπου. Τώρα ξέρετε πώς!

 

 

Λίγα λόγια για τη Δέσποινα Πολυχρονίδου

despoina polycronidouc

Η Δέσποινα Πολυχρονίδου είναι δημοσιογράφος και οργανώτρια των εκδηλώσεων των WHYNOT.

Μπορείτε να την ακούσετε στην εκπομπή της Culture Club στον σταθμό Alpha 96.5