Εκδρομή & Φύση – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Γιορτή του πατέρα στο κτήμα Κλημεντίνη

Ο Ιχνηλάτης Ονείρων καλεί τις οικογένειες της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών στο κτήμα Κλημεντίνη, 20 λεπτά από το κέντρο της πόλης, την Κυριακή 19 Ιουνίου και ώρα 12 με 2μμ να γιορτάσουν όλοι μαζί τη γιορτή του πατέρα παρέα με τα αλογάκια!

Σε ένα καταπράσινο λιβάδι στη φάρμα με τα ζωάκια, στο σκιερό δασάκι θα παίξουν γονείς με τα παιδιά τους, θα χορέψουν, θα διαγωνιστούν σε παιχνίδια διαδραστικά, θα δημιουργήσουν με χρώματα, πηλό, άχυρα, ξύλα, πέτρες, πέταλα και άλλα φυσικά και μη υλικά. Τέλος θα κάνουν δωράκια για τους αγαπημένους τους μπαμπάδες, θα ιππεύσουν μικροί και μεγάλοι και θα παίξουν παιχνίδια αλληλεπίδρασης με τα αλογάκια

Όλα αυτά σε ένα παιχνιδιάρικο πλαίσιο αγάπης για να γιορταστεί αυτή η ιδιαίτερη μέρα όπως πρέπει!

Πυγολαμπίδες στη Γουμένισσα

9ο Οικογενειακό Πικ Νικ

 

Ο Ξενώνας Δημοσθένης προσκαλεί τους φυσιολάτρες την Κυριακή 12/06 ή το Σάββατο 18/06 ή 25/06 σε:

 

 • Οικογενειακή πεζοπορία (εύκολη, διάρκεια μιας ώρας) για μικρούς & μεγάλους
 • Παρατήρηση πυγολαμπίδων με βραδινό πικ νικ στο πλατανόδασος!
 • Μάθημα τοξοβολίας

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την εκδρομή στη Γουμένισσα και την παρατήρηση Πυγολαμπίδων ΕΔΩ.

Εκπαιδευτική Γιόγκα & Περίπατος στο Χορτιάτη

Εκπαιδευτική Γιόγκα για οικογένειες και περίπατος στο δάσος του Χορτιάτη!

Η  ΚΟΙΝΣΕΠ Ecoroutes προσκαλεί παιδιά και γονείς σε ένα πρωτότυπο πρόγραμμα άσκησης και ψυχαγωγίας, την Κυριακή 5 Ιουνίου, στο δάσος του Χορτιάτη. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συνδυάζει εκπαιδευτική γιόγκα για οικογένειες, καθώς και έναν όμορφο περίπατο στο δάσος που αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά του!

 

Τι είναι η εκπαιδευτική γιόγκα

Η εκπαιδευτική γιόγκα είναι μία ιδιαίτερη πρακτική που αυξάνει την ενσυνείδηση σε παιδιά και εφήβους, την αυτοπεποίθηση και την ψυχική ανθεκτικότητα. Μέσα από στοχευμένα παιχνίδια και ασκήσεις, οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με την αναπνοή τους, ανακαλύπτουν και ενδυναμώνουν το σώμα και το πνεύμα τους, διασκεδάζουν, χαλαρώνουν και μοιράζονται τα συναισθήματά τους. Η εκπαιδευτική γιόγκα τους μαθαίνει να συν-υπάρχουν χωρίς κριτική και με σεβασμό προς τον εαυτό τους και τους άλλους.

Την πρακτική θα συντονίζει η παιδοψυχολόγος Κατερίνα Κωνσταντίνου, κάτοχος Πτυχίου Ψυχολογίας και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Σχολική Ψυχολογία στο ΑΠΘ και δασκάλα εκπαιδευτικής yoga, πιστοποιημένη από το ιταλικό Υπουργείο Παιδείας.

Στην 60λεπτη πρακτική της yoga παιδιά και γονείς θα:

 • παίξουν παιχνίδια συνεργασίας
 • θα μάθουν τεχνικές αναπνοής και χαλάρωσης
 • θα ηρεμήσουν το μυαλό τους με τη βοήθεια της φύσης
 • θα ενεργοποιήσουν το σώμα τους μέσα από απλές κινήσεις της yoga, όχι μόνο ατομικά, αλλά και σε ζευγάρια
 • θα κάνουν ένα υπέροχο δώρο φροντίδας ο ένας στον άλλο

 

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε δύο γκρουπ, για παιδιά από 4 – 6 ετών και για παιδιά από 7-12 ετών, εναλλάσσοντας τις δραστηριότητες της εκπαιδευτικής γιόγκα με τον περίπατο στο δάσος.

 

Ασκηθείτε, διασκεδάστε και συνδεθείτε με τα παιδιά σας στη φύση!

 

Καλοκαίρι με παιχνίδια στη Φύση

Ο Ιχνηλάτης Ονείρων καλεί τις οικογένειες της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών στο κτήμα Κλημεντίνη, την Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρα 12 με 2μμ να καλωσορίσουν το καλοκαίρι με παιχνίδια στη φύση!

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στο  δάσος, το λιβάδι και τα σιταροχώραφα! Θα μάθουν τα πάντα για το θέρισμα και το αλώνισμα του σιταριού μέσα από παιχνίδια και δράσεις κινητικές. Θα μαζέψουν το σιτάρι από το χωράφι και θα μελετήσουν το φυτό. Με βιωματικό τρόπο θα μάθουν για τον δρόμο του σιταριού από το φυτό στο αλεύρι και θα φτιάξουν πίτες με το αλεύρι χρησιμοποιώντας όλα τα υλικά από τον κήπο του κτήματος.
Θα ακολουθήσει αισθητηριακό παιχνίδι με τους καρπούς του καλοκαιριού και στίβος μάχης στις μπάλες με τα άχυρα!

Μέσω βιωματικών παιχνιδιών και της τέχνης θα μάθουν τον τρόπο που θέριζαν και αλώνιζαν από το παρελθόν μέχρι σήμερα, καθώς και τη σημασία των αλόγων σε αυτή τη διαδικασία.
Επίσης θα γίνουν μικροί καλλιτέχνες και θα φτιάξουν με φυσικά υλικά τον πίνακα  της σταχομαζώχτρας!
Τέλος ακολουθεί παιχνίδι ιπποκομίας και γνωριμίας με το αλογάκι, καθώς και μία μικρή βόλτα στη ράχη του!

 

Family day στη φύση

Ο Ιχνηλάτης Ονείρων καλεί τις οικογένειες της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 σε μία άκρως διασκεδαστική και φυσιοκεντρική δράση για όλη την οικογένεια!

Στο κτήμα Κλημεντίνη γονείς μαζί με τα παιδιά τους θα παίξουν και θα περάσουν μία όμορφη Κυριακή παρέα! Ομαδικά διαγωνιστικά παιχνίδια για όλη την οικογένεια, περίπατος στη φύση για ένα διασκεδαστικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού δίπλα στη λίμνη…παιχνίδια διαδραστικά με τα αλογάκια για μικρούς και μεγάλους, μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες σε δράση με υλικά που λερώνουν…με τον πιο όμορφο τρόπο, βόλτα με τα αλογάκια για όλους και ένα νόστιμο hot dog για να γεμίσει η κοιλίτσα μετά τη δράση!

Αυτά και άλλα πολλά σας περιμένουν στο πρώτο family day στο νέο μας σπίτι.

Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιού

Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού: Γιορτάζουμε τα 30 χρόνια του Δικτύου Natura 2000 με το 5ο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιού

 

Φέτος το Δίκτυο Natura 2000 συμπληρώνει τα 30 χρόνια από τη δημιουργία του και το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού θα γιορτάσει την επέτειο αυτή διοργανώνοντας το 5ο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιού, στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού, στη Χαλάστρα, την Κυριακή 22 Μαΐου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα με πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις, όπως αφήγηση παραμυθιών, παρουσίαση παιδικού βιβλίου, εργαστήρια και παιχνίδια με θέμα το περιβάλλον, αλλά και κουκλοθέατρο  και απελευθέρωση πουλιών από τη Δράση για την Άγρια Ζωή. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται από εκπαιδευτές αλλά και φορείς και οργανώσεις, όπως η περιβαλλοντική οργάνωση iSea, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας και τα ΚΔΠΑΠ της περιοχής.

Η εκδήλωση θα είναι μία από τις τριάντα εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα από τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και τις κατά τόπους Μονάδες Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών για τον εορτασμό των 30 χρόνων των Δικτύου Natura 2000, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Natura 2000 που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαΐου.

 

Αναλυτικά το Πρόγραμμα

10:15 – 11:00 «#zeroplastic» βιωματικό εργαστήριο για τα θαλάσσια απορρίμματα για παιδιά ηλικίας 5 – 10 ετών, περιβαλλοντική οργάνωση iSea

11:00 – 12:00 «Η αχαριστία του κροκόδειλου» κουκλοθέατρο-παρουσίαση βιβλίου με τη συγγραφέα Κατερίνα Νιζάμη, εκδόσεις Τζιαμπίρης-Πυραμίδα

12:00 – 13:00 «Της Γης τα παραμύθια» αφήγηση παραμυθιού μετά μουσικής με την ΠΑΡΑΜΥΘΩΝΙΑ

13:00 Απελευθέρωση πουλιών από την εθελοντική οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή

13:15 – 13:45 iNaturalist τα παιδιά γίνονται επιστήμονες και εξερευνούν την φύση (για παιδιά ηλικίας 10 – 15 ετών, περιβαλλοντική οργάνωση iSea

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης:

 • «Φτιάχνουν μάσκες με έμπνευση από τα πουλιά της περιοχής», Εργαστήριο Τέχνης Art Factory
 • «Κατασκευάζουν κιάλια», εργαστήρι του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου
 • 3D εκτύπωση – STEM: δημιουργούν αντικείμενα με τη βοήθεια της ρομποτικής και των νέων τεχνολογιών, ΚΔΑΠ Αστερόκοσμος Χαλάστρας
 • Διαδραστικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, facepainting, KΔΑΠ Δεντρόσπιτο Χαλάστρας
 • Φτιάχνουν μάσκες για τα παιδιά με έμπνευση από το βιβλίο «Η αχαριστία του κροκόδειλου», Βρεφονηπιακός Σταθμός Λιλιπούτη.
 • Κατασκευές και χειροτεχνίες με θέματα από το Δέλτα Αξιού, 2ο Νηπιαγωγείο Χαλάστρας
 • Φτιάχνουν ταΐστρες για τα πουλιά, Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας
 • Προβολή ταινίας για Εθνικό Πάρκο: «Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού: ο άγνωστος θησαυρός της Θεσσαλονίκης»

 

Οι μικροί Περιπατητές

Οικογενειακή εμπειρία στη Φύση

Όσες οικογένειες θέλουν να χαρούν τη φύση, ο Ξενώνας Δημοσθένης προτείνει τη Δευτέρα 13/06 ή την Κυριακή 19/06 και αντίστοιχα την Κυριακή 26/6 όμορφες δράσεις στην περιοχή της Γουμένισσας, όπως:

 

 • Πεζοπορία στο πυκνόφυτο παραποτάμιο μονοπάτι Πραματάρι, στο Πάικο
 • Χαλάρωση στον χώρο αναψυχής του Στραβοποτάμου
 • Ομαδικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την εκδρομή στη Γουμένισσα ΕΔΩ.

Η Μεταμόρφωση των Γυρίνων

Οικογενειακή εμπειρία στη Φύση… γιατί στη φύση όλα αλλάζουν!

 

Ο Ξενώνας Δημοσθένης προσκαλεί τους φυσιολάτρες την Κυριακή 22/05 ή το  Σάββατο 28/05 ή 4/06 σε:

 

 • Οικογενειακή πεζοπορία (εύκολη, διάρκεια μιας ώρας) στους πρόποδες του Πάικου στο χωριό Πεντάλοφο.
 • Χαλάρωση και Πικ-νικ με παιχνίδι στην όχθη της λιμνούλας του χωριού.
 • Παρατήρηση των γυρίνων και εξοικείωση μικρών και μεγάλων με την Μεταμόρφωση!
 • Rafting για τα παιδιά στην λίμνη, σε μικρές ομάδες με συνοδεία πιστοποιημένου έμπειρου οδηγού δραστηριοτήτων νερού

 

Μια παραμυθοαφήγηση στα Πλατανάκια Πανοράματος

Μια μουσική παραμυθο-περιπέτεια στα Πλατανάκια Πανοράματος με την Ecoroutes!

Μία όμορφη μουσική παραμυθο-περιπέτεια στο πλατανόδασος του Πανοράματος υπόσχεται η Ecoroutes. Μετά την πρώτη συναρπαστική παραμυθο-περιπέτεια στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, παρέα με τα φλαμίνγκο και τα άλλα πουλιά, η Ecoroutes προσκαλεί τα παιδιά σε ένα νέο ταξίδι ανακάλυψης της φύσης στα Πλατανάκια Πανοράματος, την Κυριακή 22 Μαΐου.

Η αφηγήτρια παραμυθιών Σουλτάνα Ξένου και η μουσικοπαιδαγωγός Αντωνία Μυριαγκού (το Μουσικό Κουκί) θα πάρουν τα παιδιά «από το χέρι» και θα τα οδηγήσουν σε έναν περίπατο στο δάσος, με συντροφιά νότες και λέξεις, αλλά και την υπέροχη φύση της περιοχής.

Στην παρέα θα βρίσκεται ο «Παπαγάλος», ο ήρωας του παραδοσιακού θρακιώτικου παραμυθιού και μαζί με τα παιδιά θα περπατήσουν στο δάσος, θα μαζέψουν υλικά της φύσης, και στη συνέχεια θα συνθέσουν τα υλικά αυτά σε ένα μοναδικό έργο τέχνης!

Όσο τα παιδιά θα μαθαίνουν και θα διασκεδάζουν, οι γονείς μπορούν να κάνουν τη δική τους εξερεύνηση στο δάσος και στο ποταμάκι ή να απολαύσουν τον καφέ τους στο αναψυκτήριο της περιοχής.

Λίγα λόγια για το Μουσικό Κουτί

Το Μουσικό Κουκί (Σουλτάνα Ξένου και Αντωνία Μυριαγκού) είναι ένα μουσικοπαιδαγωγικό σχήμα που συνδυάζει τη μουσική και την αφήγηση παραμυθιού με τα μουσικοκινητικά παιχνίδια τις εικαστικές κατασκευές. Στόχοι της κάθε δράσης που υλοποιεί είναι τόσο να ψυχαγωγήσει τα παιδιά μέσω της μουσικής και των παραδοσιακών παραμυθιών, όσο και να τους δώσει την ευκαιρία να πειραματιστούν με διαφορετικά κάθε φορά υλικά και να συνθέτουν το δικό τους έργο τέχνης!

 

Στο Χορτιάτη με τις Κόκκινες Μύτες

Εκδρομή στο Χορτιάτη με τις Κόκκινες Μύτες την Κυριακή 22 Μαΐου

Οι Κόκκινες Μύτες διοργανώνουν το 2ο περίπατο – πικ-νικ στο βουνό του Χορτιάτη την Κυριακή 22 Μαΐου. Σημείο συνάντησης το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στις 11:00 το πρωί και προορισμός το Προσκοπικό Κέντρο Χορτιάτη μέσα από ένα άγνωστο στο ευρύ κοινό μονοπάτι. Η διαδρομή διαρκεί 30 – 45 λεπτά και είναι βατή για παιδιά ηλικίας 5 και άνω.

Στη μαγευτική τοποθεσία του προσκοπικού κέντρου θα γίνουν παιχνίδια για τα παιδιά οργανωμένα από τους εμψυχωτές και τις εμψυχώτριες της ομάδας, με έμφαση στα κατασκηνωτικά παιχνίδια, τραγούδια και χορούς. Η εκδρομή θα λειτουργήσει κι ως ευκαιρία και συνάντηση γνωριμίας για τα παιδιά που θα πάνε φέτος πρώτη φορά κατασκήνωση με τις Κόκκινες Μύτες στη Χαλκιδική αλλά και για όσες οικογένειες θα ήθελαν να ενημερωθούν για τη ζωή της κατασκήνωσης και τα δωρεάν κατασκηνωτικά προγράμματα με σκοπό να στείλουν τα παιδιά τους μελλοντικά.

 

Το πρόγραμμα συνοπτικά

 1. 11:00 συνάντηση στο χωριό
 2. πεζοπορία/ανάβαση μέσα από το δάσος μέχρι το προσκοπικό κέντρο
 3. δραστηριότητες για παιδιά
 4. γεύμα που θα έχει ετοιμάσει και φέρει η κάθε οικογένεια για τα μέλη της
 5. συζήτηση – ενημέρωση για τη φετινή κατασκήνωση
 6. 17:00 επιστροφή στο χωριό.

Ο χώρος είναι προσβάσιμος και με αυτοκίνητο.

Την αποστολή θα συνοδεύει νοσηλεύτρια.

Γιορτή της Μητέρας & Εγκαίνια στο Κτήμα Κλημεντίνη

Στο “Κτήμα Κλημεντίνη” γιορτάζουν την ημέρα της μητέρας και τα εγκαίνια της νέας στέγης του “Ιχνηλάτη Ονείρων”

Ο “Ιχνηλάτη Ονείρων” σας καλεί στο κτήμα Κλημεντίνη στα εγκαίνια του την Κυριακή 8 Μαΐου, στις 12μμ και υπόσχεται παιχνίδι και χορό για όλους σε ελληνικούς και ξένους ρυθμούς!

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα

 • 12.00 – 16.00 Ομαδικά παιχνίδια δίπλα στη λίμνη. Γίνονται όλοι παιδιά! Ομαδικά παιχνίδια, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, λούνα παρκ και πολλές άλλες εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες!
 • 12.30- 16.00 Γιορτάζουν οι μανούλες! Κατασκευές από πηλό και φυσικά υλικά, παιχνίδια με τα χρώματα, messy play, κηπουρική και το παιχνίδι συνεχίζεται!
 • 12.00 – 15.00 Βόλτα με τα αλογάκια! Γνωριμία με τα αλογάκια και τα υπόλοιπα ζώα της φάρμας! Τα παιδιά θα τα βουρτσίσουν, θα τα ταΐσουν και φυσικά θα κάνουν μία βόλτα στη ράχη τους!
 • 16.00 – 19.00 Συναυλία των BLISS και το μεγάλο πάρτυ ξεκινά! Οι Bliss band θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες για ακόμα μία φορά σε χορευτικούς ελληνικούς και ξένους ρυθμούς!

Πρωτομαγιά παρέα με τα αλογάκια

Ο Ιχνηλάτης Ονείρων καλεί τις οικογένειες της Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 1 Μαΐου, στις 12.00, στο “κτήμα Κλημεντίνη” να γιορτάσουν όλοι μαζί την Πρωτομαγιά!

Σε ένα καταπράσινο λιβάδι δίπλα στη λίμνη, γονείς και παιδιά θα παίξουν κινητικά παιχνίδια  με θέμα την άνοιξη! Θα παρατηρήσουν τα λουλούδια γύρω τους μέσω παιχνιδιών, θα φτιάξουν στεφάνια, θα τρέξουν στο λιβάδι και θα παίξουν με τα αλογάκια. Έπειτα θα παίξουν με τα χρώματα της άνοιξης και θα παρατηρήσουν τα έντομα γύρω τους! Τέλος θα φυτέψουν, θα φτιάξουν κατασκευές με πηλό για το ξενοδοχείο εντόμων και θα ζήσουν πολλές άλλες  εκπλήξεις εντελώς ανοιξιάτικες!

Ακολουθεί προαιρετική βόλτα με το αλογάκι για όποιον το επιθυμεί.

 

Open Farm Days 2022

 

Ημέρες Ανοιχτών Αγροκτημάτων 28 & 29 Μάιου 2022

 

Ανακαλύψτε τα ανοιχτά αγροκτήματα

To διήμερο 28 & 29 Μαΐου δεκάδες  αγροκτήματα, μονάδες μεταποίησης κι επιχειρήσεις αγροτουρισμού στην Ελλάδα,  ανοίγουν τις πύλες τους και προσκαλούν τους επισκέπτες να μοιραστούν τοπικές ιστορίες, να ξεναγηθούν στους χώρους του κάθε αγροκτήματος, να λάβουν μέρος σε εργαστήρια και να αγοράσουν προϊόντα που καλλιεργούνται και παράγονται τοπικά.

 

Περισσότερες από 100 εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

 • Ξεναγήσεις σε αγροκτήματα, φάρμες και μονάδες παραγωγής
 • Εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους
 • Μαγειρική & Γευσιγνωσία με τοπικά προϊόντα απευθείας από τον παραγωγό
 • Διαμονή σε παραδοσιακούς ξενώνες και βόλτες στην εξοχή

 

Προγραμματίστε την επίσκεψη σας

Επιλέξτε, ξεκινώντας από τον θεσμό  farm days 2022 (Μάιος)  την περιοχή και με βάση τα κριτήρια επιλογής (στα διαθέσιμα πεδία) βρείτε την μονάδα και την εκδήλωση που σας ταιριάζει.

Η σελίδα εκδηλώσεων ενημερώνεται τακτικά για να παρουσιάζει διαφορετικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να φέρουν τους ανθρώπους στα ανοιχτά αγροκτήματα – ακόμη και με ψηφιακά εργαλεία.

Τα Open Farm Days – Μάιος 2022 θα περιλαμβάνουν τόσο βιωματικές εκδηλώσεις εντός του αγροκτήματος όσο και διαδικτυακές εκδηλώσεις, για να διατηρήσουν το κοινό αφοσιωμένο και συνδεδεμένο με τους αγρότες όλο το χρόνο.

 

ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ OPEN FARM DAYS 2022 – διαθέσιμες online: 

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις και κάντε την κράτησή σας ΕΔΩ.

 

Λίγα λόγια για τα Open Farm Days

To Open Farm Days είναι ένας ετήσιος θεσμός που αφορά ανοιχτά επισκέψιμα αγροκτήματα & μονάδες παραγωγής τροφίμων του δικτύου open farm, σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.

 • Δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τους παραγωγούς και να κατανοήσουν από πού προέρχεται η τροφή τους.
 • Είναι ένα πέρασμα στα παρασκήνια για να γνωρίσουν όλοι τον ζωτικό ρόλο που έχουν οι αγρότες στη φροντίδα της υπαίθρου και την βιωσιμότητα τους αγροοικοσυστήματος.
 • Βιώνουν όλοι, τον πραγματικό αγροτουρισμό στην Ελλάδα και δοκιμάζουν τοπικά προϊόντα απευθείας από τον παραγωγό.

 

Διαγωνισμός φωτογραφίας από τις εκδηλώσεις του διημέρου!

3 νικητές θα κερδίσουν ένα open farm days box, με προϊόντα από τους παραγωγούς που συμμετέχουν στον θεσμό! Χρησιμοποιήστε τα hashtag #OpenFarmDays2022 &  #OpenFarmDays, προσθέστε ετικέτες σε όλες τις φωτογραφίες σας και μοιραστείτε τις εμπειρίες σας.

 

Κλικ στο Δάσος

Σεμινάριο Φωτογραφίας από τους Φίλους του Δάσους!

Γενικές αρχές και φωτογραφία Φύσης για έφηβους

 

Δύο καταπληκτικά κορίτσια, επαγγελματίες φωτογράφοι, η Γεωργιάννα Κιόση και η Τζουλιάνα Καρυπίδου, ιδιοκτήτριες του Arte Di Tre studio  θα καθοδηγήσουν τα παιδιά στην έμπνευση και στη γνώση.

 

Οι ίδιες λένε: «Η αγάπη του Arte Di Tre studio για την φωτογραφία γέννησε την επιθυμία να μεταδώσει και σε άλλους την ικανότητα να δουν τον κόσμο… αλλιώς και ξανά από την αρχή! Να τον γνωρίσουν σαν να ξαναγεννιούνται και να τα βλέπουν όλα για πρώτη φορά! Κάπως έτσι γεννήθηκε η εποχή των βιωματικών και ιδιαίτερων σεμιναρίων φωτογραφίας, κομβικό σημείο για την πορεία του στούντιο. Ως γνωστόν, στην εκπαίδευση διδάσκεις αλλά παράλληλα διδάσκεσαι, παίρνεις έμπνευση και φρέσκο αέρα, εξελίσσεσαι μέσα από τους μαθητές. Για τον λόγο αυτό και πάντα θα αγαπάμε να ερχόμαστε σε επαφή με νέα μυαλά και ..μάτια!».

Χελιδονίσματα Και Παιχνίδια Της Άνοιξης

Ο Ιχνηλάτης Ονείρων καλεί τις οικογένειες της Θεσσαλονίκης στον καινούργιο και ανανεωμένο χώρο του, να παίξουν όλοι μαζί και να γιορτάσουν την άφιξη των χελιδονιών στο κτήμα σε μια μεγάλη γιορτή της άνοιξης!

Την Κυριακή 10 Απριλίου, στις 12.00 τα παιδιά φτιάχνουν φωλιές για τα χελιδόνια με πηλό και φυσικά υλικά. Αναγνωρίζουν τα λουλούδια της εποχής μέσω της κηπουρικής και κινητικών παιχνιδιών στο λιβάδι. Καλούν τα χελιδόνια κοντά τους κάνοντας αυτοσχέδια μουσικά όργανα με φυσικά υλικά και παίζοντας με τα χρώματα.

Ακολουθεί ξενάγηση στη Φάρμα και άλλες πολλές εκπλήξεις στο πρώτο οικογενειακό δρώμενο στο νέο σπίτι του Ιχνηλάτη Ονείρων!

 

Εκπαιδευτική Γιόγκα

Εκπαιδευτική Γιόγκα για οικογένειες στο Φράγμα της Θέρμης: ένα υπέροχο δώρο φροντίδας!

 

Θέλετε να ζήσετε μια διαφορετική οικογενειακή Κυριακή;

H ΚΟΙΝΣΕΠ Ecoroutes σας προτείνει για την Κυριακή 3 Απριλίου μία ιδιαίτερη πρακτική γιόγκα σε μία πανέμορφη τοποθεσία στη φύση, στο Φράγμα της Θέρμης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικής γιόγκα που αυξάνει την ενσυνείδηση σε παιδιά και εφήβους, την αυτοπεποίθηση και την ψυχική ανθεκτικότητα.

Η δράση θα ξεκινήσει με μία υπέροχη σύντομη διαδρομή στο μονοπάτι ανάμεσα στο δασάκι και τη λίμνη του φράγματος, όπου θα γίνει παρατήρηση πουλιών με κιάλια και τηλεσκόπιο. Στη συνέχεια, μέσα από στοχευμένα παιχνίδια και ασκήσεις, έρχονται όλοι σε επαφή με την αναπνοή τους, ανακαλύπτουν και ενδυναμώνουν το σώμα και το πνεύμα τους, διασκεδάζουν, χαλαρώνουν και μοιράαζονται τα συναισθήματά τους.

Η εκπαιδευτική γιόγκα μας μαθαίνει να συν-υπάρχουμε χωρίς κριτική και με σεβασμό προς τον εαυτό μας και τους άλλους.

Την πρακτική θα συντονίζει εξειδικευμένη παιδοψυχολόγος. Δε χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία, αρκεί να έχετε διάθεση για νέες οικογενειακές εμπειρίες!

 

Παραμυθοαφήγηση στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου

 

Μια μουσική παραμυθο-περιπέτεια στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου με την Ecoroutes!

Η Ecoroutes ξεκινά τις ανοιξιάτικες δράσεις της για φέτος, την Κυριακή 27 Μαρτίου, με μία μουσική παραμυθο-περιπέτεια στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου! Μικροί και μεγάλοι, αγαπάμε πολύ τη μουσική, αλλά και τα παραμύθια, και ήρθε η στιγμή να τα απολαύσουμε στη φύση. Η αφηγήτρια παραμυθιών Σουλτάνα Ξένου και η μουσικοπαιδαγωγός Αντωνία Μυριαγκού από το Μουσικό Κουκί θα πάρουν τα παιδιά «από το χέρι» και θα τα οδηγήσουν σε έναν περίπατο στη φύση της προστατευόμενης περιοχής Λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου με συντροφιά νότες και λέξεις, αλλά και τα πουλιά και τα ζώα της περιοχής: τα εντυπωσιακά φλαμίνγκο, τις πριγκίπισσες αβοκέτες, αλλά και τους αξιολάτρευτους μικρούς λαγόγυρους.

Με τη βοήθεια της  αφήγησης και της φαντασίας θα επισκεφθούν το παλάτι του βασιλιά που έψαχνε τη νοστιμάδα στην ζωή του, μα δεν ήξερε πώς να τη βρει, στο παραδοσιακό παραμύθι της «βασιλοπούλας μαγείρισσας». Στη συνέχεια, οι μικροί φίλοι θα δημιουργήσουν το δικό τους εικαστικό έργο με υλικά που θα συλλέξουν από την φύση της περιοχής και φυσικά με το αλάτι του παραμυθιού!

Όσο τα παιδιά θα δημιουργούν… οι μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν και να κάνουν παρατήρηση πουλιών με κιάλια και τηλεσκόπιο στον Κόκκινο Δρόμο, σε μία ξενάγηση με την Ecoroutes!

 

Λίγα λόγια για το Μουσικό Κουκί

Το Μουσικό Κουκί είναι ένα μουσικοπαιδαγωγικό σχήμα που συνδυάζει τη μουσική και την αφήγηση παραμυθιού με τα μουσικοκινητικά παιχνίδια τις εικαστικές κατασκευές. Στόχοι της κάθε δράσης που υλοποιεί είναι τόσο να ψυχαγωγήσει τα παιδιά μέσω της μουσικής και των παραδοσιακών παραμυθιών, όσο και να τους δώσει την ευκαιρία να πειραματιστούν με διαφορετικά κάθε φορά υλικά και να συνθέσουν το δικό τους έργο τέχνης!

Οι δράσεις της  Ecoroutes σε συνεργασία με το Μουσικό Κουτί θα συνεχιστούν τον Απρίλιο και τον Μάιο με νέα προγράμματα στο δάσος.

 

Τρελό Καρναβάλι Παρέα Με Τα Αλογάκια

 

Ο  «Ιχνηλάτης Ονείρων» καλεί όλες τις οικογένειες της πόλης την Κυριακή της αποκριάς 6 Μαρτίου, στις 12.30 να γιορτάσουν το καρναβάλι σε ένα τρελό πάρτι παρέα με τα αλογάκια!

Χειροποίητες μάσκες, διαγωνισμός καρναβαλιού, ένα τεράστιο γαϊτανάκι, παραδοσιακά παιχνίδια της αποκριάς αλλά και έθιμα από όλο τον κόσμο!

Πέταγμα του χαρταετού, χορός και κινητικά παιχνίδια και φυσικά πολλές βόλτες με τα αλογάκια είναι μόνο λίγα από αυτά που θα βιώσουν οι μικροί φίλοι με τις οικογένειες τους!

 

Ημέρα Αγάπης παρέα με τα Αλογάκια 

Ο  «Ιχνηλάτης Ονείρων» καλεί όλες τις οικογένειες της πόλης την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, στις 12.30 να γιορτάσουν την αγάπη σε μία δράση γεμάτη παιχνίδι και δώρα!

Τι είναι αγάπη για τον καθένα μας ξεχωριστά; Δωράκια από παιδικά χεράκια για την μαμά και τον μπαμπά, παιχνίδια γονιού μαζί με το παιδί για να διασκεδάσουν όλοι παρέα, δράσεις και δώρα για τα αλογάκια και όλα τα ζώα που ζουν στο κτήμα, δράσεις για να δείξουμε την αγάπη μας προς τη φύση και το περιβάλλον και άλλα πολλά περιμένουν τους επισκέπτες σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη οικογενειακή εκδήλωση!

Ακολουθεί προαιρετική βόλτα με το αλογάκι για όποιο παιδί το επιθυμεί.

Ο Μύθος Της Αλκυόνης

Ο  «Ιχνηλάτης Ονείρων» καλεί όλες τις οικογένειες της πόλης την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στις 12.30 να να καλωσορίσουν τον ήλιο στην καρδιά του χειμώνα και να μάθουν τα πάντα γύρω από τις αλκυονίδες μέρες!

Μύθος, θρύλοι, επιστήμη, παρατήρηση της φύσης, θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές, πειράματα είναι μόνο λίγα από αυτά που θα βιώσουν οι μικροί φίλοι παρέα με τις οικογένειες τους !

Θα μάθουν παίζοντας τα πάντα γύρω από την Αλκυόνη αλλά και τον μύθο γύρω από το όνομα της και θα φέρουν για λίγο την άνοιξη γύρω τους!

Ακολουθεί προαιρετική βόλτα με το αλογάκι για όποιον το επιθυμεί!