Εκδρομή & Φύση – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Πάρτι γενεθλίων για τον Ιχνηλάτη

Ο Ιχνηλάτης Ονείρων γίνεται 7 χρονών και γιορτάζει με ένα μοναδικό πάρτι την Κυριακή 9 Ιουνίου και ώρα 12.00 με 14.00.

Θα είναι ανοιχτές οι δύο πισίνες για τα παιδιά για βουτιές, παιχνίδι με το νερό και μπουρμπουλήθρες, καθώς και το σκάμμα με την άμμο για κάστρα και κρυμμένο θησαυρό!

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα πραγματοποιούνται μισάωρα εργαστήρια, στα οποία μπορεί να συμμετέχει όποιο παιδί θέλει ή απλά μπορεί ο καθένας να διασκεδάσει με ελεύθερο παιχνίδι στον χώρο.

 

Συνοπτικά τα εργαστήρια

 • Εργαστήριο μαγειρικής – τούρτα με καλοκαιρινά φρούτα για το σβήσιμο των κεριών
 • Εργαστήριο ιπποκομίας – “Ας κάνουμε μπάνιο το αλογάκι!”
 • Εργαστήριο messy and sensory play με θεματική τα ζώα του νερού –  “Φοράμε τα μαγιό μας και λερωνόμαστε!”
 • Βόλτα με τα αλογάκια
 • Μουσική και χορός

 

Καλοκαίρι με παιχνίδια στη Φύση

Μία υπέροχη, δροσερή, messy δράση περιμένει τους συμμετέχοντες στο πρώτο εργαστήρι του καλοκαιριού στο κτήμα Κλημεντίνη.

 

Ο  Ιχνηλάτης Ονείρων καλεί το Σάββατο 1 Ιουνίου, στις 12.00 γονείς και παιδιά από 2 έως 10 ετών σε ένα καλοκαιρινό οικογενειακό εργαστήρι, που περιλαμβάνει παιχνίδια με νερό και χρώματα, oobleck, σαπουνόφουσκες, ψάρεμα στην πισίνα, νερομπαλάκια και κρυμμένες εκπλήξεις στον πάγο.

Όλοι διασκεδάζουν με άμμο, πηλό, σπόρους και αχυρόμπαλες. Μαθαίνουν για τα φρούτα του καλοκαιριού με τα πιο ιδιαίτερα κινητικά παιχνίδια στον οπωρώνα.

 

Ακολουθεί, όπως πάντα μία μικρή βόλτα με το αλογάκι για όποιο παιδί το επιθυμεί!

 

Open Farm Days 2024

Ανακαλύψτε τα ανοιχτά αγροκτήματα

Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Ιουνίου, με δεκάδες εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Επανασύνδεση με τη γη, τα τρόφιμα και τους αγρότες μας

To Open Farm Days είναι ένας ετήσιος θεσμός που αφορά ανοιχτά επισκέψιμα αγροκτήματα & μονάδες παραγωγής τροφίμων του δικτύου open farm, σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.

Τα αγροκτήματα τoυ δικτύου open farm θα ανοίξουν τις πύλες τους για το Σαββατοκύριακο  1 – 2 Ιουνίου 2024, για να προσκαλέσουν επισκέπτες οι οποίοι θα μάθουν τοπικές ιστορίες, θα ξεναγηθούν σε αγροκτήματα, σε φάρμες και μονάδες παραγωγής, θα λάβουν μέρος σε εργαστήρια και θα δοκιμάσουν προϊόντα που καλλιεργούνται και παράγονται τοπικά ενώ θα έχουν τη δυνατότητα διαμονής σε παραδοσιακούς ξενώνες και βόλτες στην εξοχή.

 

Τα Open Farm Days – Ιούνιος 2024 θα περιλαμβάνουν τόσο βιωματικές εκδηλώσεις εντός του αγροκτήματος όσο και διαδικτυακές εκδηλώσεις, για να διατηρήσουν το κοινό αφοσιωμένο και συνδεδεμένο με τους αγρότες όλο το χρόνο.

Η σελίδα εκδηλώσεων ενημερώνεται τακτικά για να παρουσιάζει διαφορετικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να φέρει τους ανθρώπους στα ανοιχτά αγροκτήματα και τις μονάδες παραγωγής της τροφής μας, ακόμη και με ψηφιακά εργαλεία.

 

Δίνεται στους επισκέπτες η ευκαιρία να γνωρίσουν τους παραγωγούς και να κατανοήσουν από πού προέρχεται η τροφή τους ενώ είναι ένα πέρασμα στα παρασκήνια για να γνωρίσουν τον ζωτικό ρόλο που έχουν οι αγρότες στη φροντίδα της υπαίθρου και τη βιωσιμότητα τους αγροοικοσυστήματος.

Στόχος των Open Farm Days είναι να παρουσιαστεί η γεωργία και ο αγροτουρισμός της Ελλάδας με διασκεδαστικό, ελκυστικό και ουσιαστικό τρόπο, σε συμμετέχοντες όλων των ηλικιών και να αναδειχτούν τα φιλόξενα αγροκτήματα, οι εργασίες, οι δραστηριότητες και τα τοπικά προϊόντα.

 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ.

 

Βιώστε τον πραγματικό αγροτουρισμό στην Ελλάδα και δοκιμάστε τοπικά προϊόντα απευθείας από τον παραγωγό.

Διαγωνισμός φωτογραφίας από τις εκδηλώσεις του διημέρου

Μοιραστείτε την εμπειρία σας

3 νικητές θα κερδίσουν ένα open farm days box, με προϊόντα από τους παραγωγούς που συμμετέχουν στον θεσμό!

Χρησιμοποίησε τα hashtags στις φωτογραφίες σας #OpenFarmDays2024  & #OpenFarmDays

 

Από το χωράφι….στο πιάτο μας

Ο  Ιχνηλάτης Ονείρων καλεί το Σάββατο 25 Μαΐου, στις 12.00 όλες τις οικογένειες στο κτήμα Κλημεντίνη, σε μία δράση με θέμα το σιτάρι.

Κινητικά παιχνίδια και παιχνίδια εξερεύνησης στο σιταροχώραφο. Θερίζοντας και οργώνοντας, από το χθες στο σήμερα με τον πιο διασκεδαστικό και βιωματικό τρόπο παρέα με το αλογάκι.

Έργα μεγάλων διάσημων ζωγράφων με φυσικά υλικά και θέμα το σιτάρι, μαγειρική και messy play με αλεύρι, αισθητηριακό παιχνίδι με σπόρους και κατασκευή σκιάχτρων από άχυρο. Αυτά είναι λίγα από αυτά που σας περιμένουν στην οικογενειακή δράση του Σαββάτου για παιδιά από 2 έως 10 ετών.

Ακολουθεί, όπως πάντα μία μικρή βόλτα με το αλογάκι για όποιο παιδί το επιθυμεί!

Η μέλισσα και τα έντομα της άνοιξης

Ο  Ιχνηλάτης Ονείρων καλεί την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 12.00 όλες τις οικογένειες να στη φάρμα, σε μία οικογενειακή δράση αφιερωμένη στην μέλισσα και τα έντομα της άνοιξης για παιδιά από 2 έως 10 ετών.

Τα παιδιά θα παρατηρήσουν τον μικρόκοσμο της μέλισσας με ασφάλεια στο μελίσσι παρατήρησης, θα μάθουν τα πάντα για τον κόσμο των μελισσών, τις συνήθειές τους και την ανεκτίμητη αξία τους στη ζωή μας…παίζοντας κινητικά παιχνίδια και όχι μόνο.

Θα κάνουν κατασκευές, θα παίξουν παιχνίδια παρατήρησης στο λιβάδι και το δάσος  σαν αληθινοί εξερευνητές, θα φτιάξουν ξενοδοχείο εντόμων για τα έντομα που θα συναντήσουν στο δρόμο τους και φορώντας τη στολή του μελισσοκόμου και το καπνιστήρι στο χέρι θα διασκεδάσουν αφάνταστα.

Θα κάνουν κατασκευές με φυσικό κερί και μέλι και φυσικά θα φυτέψουν τα αγαπημένα φυτά των μελισσών στον βοτανόκηπο.

Ακολουθεί, όπως πάντα μία μικρή βόλτα με το αλογάκι ή το πόνι για όποιο παιδί το επιθυμεί!

Δασοπεριπέτειες στο Λιτόχωρο

Δράση για παιδιά 3 – 12 ετών & Παράλληλο πρόγραμμα διαλογισμού για γονείς – συνοδούς

 

Την Κυριακή 12 Μαΐου η ομάδα της Αιθήρ προσκαλεί παιδιά και γονείς σε μια ξεχωριστή Δασοπεριπέτεια, που θα διεξαχθεί στο Λιτόχωρο. Γιορτάζει τη γιορτή της μητέρας στην αγκαλιά της μητέρας όλων μας, τη Φύση!

 

Μέσα από βιωματικά παιχνίδια, ελεύθερο παιχνίδι και αυθόρμητες δραστηριότητες τα παιδιά μαθαίνουν για το δάσος και τις εποχές ενώ παράλληλα οι συνοδοί των παιδιών έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν, αν το επιθυμούν πρόγραμμα  διαλογισμού!

Ακολουθώντας τα ίχνη

 

Το Συναισθηματίζειν προσκαλεί παιδιά 4 – 8 ετών σε μία nature friendly περιπέτεια στο δάσος.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου, στις 11.30 όλοι μαζί θα ακολουθήσουν τα ίχνη με τη βοήθεια του  χάρτη και θα διασκεδάσουν με μια σειρά δραστηριοτήτων, στο Άλσος Δελασάλ.

 

Η συνοδεία γονέα κρίνεται απαραίτητη.

Η γιορτή της μητέρας παρέα με τα αλογάκια

Ο  Ιχνηλάτης Ονείρων καλεί το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου, στις 12.00 όλες τις οικογένειες να γιορτάσουν στη φάρμα με μοναδικό τρόπο τη γιορτή της μητέρας, μάνας, μανούλας, μαμάς!

Θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια team building για όλη την οικογένεια και δραστηριότητες άκρως διασκεδαστικές με επίκεντρο… ποιον άλλο;

Μανούλες στο ζωικό βασίλειο, μανούλες σε ένα ταξίδι στον κόσμο και οι δικές μας μανούλες!

Κατασκευές, μουσική, χορός, παιχνίδια στη φύση, messy play, ζωγραφική, παιχνίδια με τα αλογάκια και χίλιες δυο εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες.

Ακολουθεί, όπως πάντα μία μικρή βόλτα με το αλογάκι ή το πόνι για όποιο παιδί το επιθυμεί!

Κυνήγι θησαυρού

Το βιβλιοπωλείο “Βινιέτα” σε συνεργασία με την ομάδα Greek Eco Project διοργανώνουν ένα καταπληκτικό “Κυνήγι θησαυρού” στο Ελαιόρεμα – Πυλαίας την Κυριακή 28 Απριλίου, στις 17.30.

Ένα τεράστιο σεντούκι με θησαυρούς και εκατοντάδες στοιχεία κρυμμένα σε όλο το πάρκο περιμένουν τα παιδιά να τ’ ανακαλύψουν.

Κάντε μία ομάδα με τους φίλους, τους συμμαθητές ή τους συγγενείς σας και μη χάνετε την ευκαιρία να παίξετε στη φύση.

Ημέρα Γης

 

 

Ο  Ιχνηλάτης Ονείρων καλεί το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Απριλίου, στις 12.00 όλες τις οικογένειες  να γιορτάσουν την ημέρα της Γης με έναν μοναδικό τρόπο στο κτήμα Κλημεντίνη!

Βόμβες σπόρων με τα χρώματα της γης, παιχνίδια κηπουρικής και μαγειρικής από τη γη στο πιάτο μας. Μessy play με πολύ πολύ πράσινο και μπλε. Ηφαίστεια και ποτάμια! Πηλός, χώμα, νερό! Ταΐστρες πουλιών και κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση παίζοντας.

Τι δεν ανήκει στη γη μας; Βρες το και άλλαξέ το!

Μία διασκεδαστική και εκπαιδευτική δράση μέσα στη φύση.

Η μέρα με τα χρώματα

Ο  Ιχνηλάτης Ονείρων προσκαλεί όλες τις οικογένειες να συμμετέχουν σε μία δράση αφιερωμένη στα χρώματα, το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 12.00.

Όλοι μαζί θα παίξουν παιχνίδια γρίφων στην ανθισμένη φύση, με παπαρούνες, μαργαρίτες, χρωματιστά αγριολούλουδα και πράσινο τριφύλλι. Θα ζωγραφίσουν και θα κάνουν κολλάζ στον τοίχο σε ξύλο, σε πέτρα και σε γύψο.

Το ουράνιο τόξο σε μία άκρως messy play δραστηριότητα με τα πιο ενδιαφέροντα υλικά, κηπουρική και φύτεμα πολύχρωμων λουλουδιών, στεφάνια από πηλό και λουλουδομαγειρέματα!

Ακολουθεί όπως πάντα μία μικρή βόλτα με το αλογάκι ή το πόνι για όποιο παιδί το επιθυμεί!

Αποσυνδεόμαστε για να συνδεθούμε

Ο ξενώνας “Δημοσθένης” σε συνεργασία με τη σελίδα Παιδείας στα Μέσα “Media Owl” προσκαλούν όλες τις οικογένειες σε ένα μοναδικό διήμερο επανασύνδεσης στη Γουμένισσα, οργανώνοντας ένα εργαστήρι κατά το οποίο θα κάνουν όλοι στην άκρη τις οθόνες και θα συνδεθούν με τη φύση και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

 

 • Νιώθετε κι εσείς πως τα κινητά μας αποξενώνουν;
 • Αισθάνεστε πως στερείστε οικογενειακώς ποιοτικό χρόνο εξαιτίας των οθονών;
 • Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας όταν μπαίνουμε στον αχανή κόσμο των Social Media;
 • Τι μπορούμε να κάνουμε για να οριοθετήσουμε οικογενειακώς τη σχέση μας με τις ψηφιακές συσκευές;

 

Στο διήμερο εργαστήρι που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στον ξενώνα “Δημοσθένης” στη Γουμένισσα θα δοθούν απαντήσεις και λύσεις στα παραπάνω ερωτήματα.

Ένα εργαστήρι κατά το οποίο θα κάνουν όλοι στην άκρη τις οθόνες, θα αποσυνδεθούν από το διαδίκτυο, τον καταιγισμό των πληροφοριών και τις ειδοποιήσεις. Θα ανακαλύψουν πώς να θέσουν τα όριά τους στη χρήση της τεχνολογίας, να συνδεθούν με τη φύση και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, να ακολουθήσουν αργούς ρυθμούς και να ζήσουν ένα ήρεμο Σαββατοκύριακο μακριά από τους ρυθμούς της πόλης.

Στόχος είναι το μοίρασμα, η επαφή, η σύνδεση.

 

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ενήλικες και οικογένειες με τα παιδιά τους ενώ περιλαμβάνει:

 1. Το εκπαιδευτικό εργαστήρι “Χακάροντας τη σκέψη” για παιδιά
 2. Εργαστήρι οριοθέτησης της χρήσης των οθονών για τους γονείς
 3. Πεζοπορία στη φύση, ξενάγηση σε οινοποιείο και πικ νικ

 

Το εργαστήρι συντονίζουν:

 • Κωστής Δημολιός,Εκπαιδευτικός, δημιουργός του Media Owl, Συν-ιδρυτής του βρεφονηπιακού σταθμού “Σπιτόδενδρο”.
 • Καλαθά Ελένη: Ειδική Παιδαγωγός, “Μή.λο”
 • Ροδοπούλου Χριστίνα: Λογοθεραπεύτρια, “Μή.λο”
 • Σαβρανίδου Καλλιόπη , Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια & Εκπαιδευτικός

Σχεδίαση προγράμματος: Κωστής Δημολιός & Μουζούρη Μαρία

 

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του εργαστηρίου

Σάββατο 20/4/2024

Άφιξη στη Γουμένισσα κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε περίπτωση που δεν διαμένετε στην περιοχή. Τακτοποίηση στον Ξενώνα “Δημοσθένης”.

Η Γουμένισσα είναι πολύ ζωντανή το Σάββατο, καθώς μεταξύ 08.00 – 13.00 έχει παζάρι. Στους μικρούς τόπους, το παζάρι διαφέρει από την ‘λαϊκή αγορά’ των πόλεων στο ότι ο κόσμος εκτός από τα ψώνια του φροντίζει να περάσει χρόνο κοινωνικά με τους συγχωριανούς του. Πρόκειται για τον τόπο και την ώρα της συνάντησης όλων. Στην Γουμένισσα υπάρχουν πολλές επιλογές για φαγητό και καφέ, δίπλα στην Κρήνη του 1918, κάτω από τα υπεραιωνόβια πλατάνια που βρίσκονται σε κάθε πλατεία, δίπλα στην κάθε στέρνα με τρεχούμενο νερό από τις πηγές του Πάικου.

 

17.00 – 19.00: Παιδικό Εργαστήριο “Χακάροντας τη σκέψη”  σε συνεργασία με τις Μή.λο (για παιδιά ηλικιών 8 – 15 ετών)

Θεματικές:

 1. Η οικονομία της προσοχής: γιατί τα κοινωνικά δίκτυα και οι οθόνες τραβούν και θέλουν την προσοχή μας; Πώς καταφέρνουν να την αποκτήσουν;
 2. Τα Media και η σκέψη μας: πώς οι οθόνες και τα social media μας επηρεάζουν και μας κρατούν “κολλημένους” στην οθόνη. Μέσα από τη συζήτηση με τα παιδιά, την ανάδειξη προσωπικών εμπειριών και γνώσεων
 3. Πάρε τον έλεγχο: πώς να πάρουμε τον έλεγχο της προσοχής μας. Πώς μπορούμε να οριοθετήσουμε τη σχέση μας με τις οθόνες και τα κοινωνικά δίκτυα; Τι οφέλη θα έχουμε; Πώς μπορούμε να μοιραστούμε αυτή την εμπειρία μας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα;

 

Κυριακή 21/4

10.30 – 12.30: Εργαστήριο Γονέων σε συνεργασία με την Καλλιόπη Σαβρανίδου, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια & Εκπαιδευτικό

Θεματικές:

Scrolling, gaming, posts, stories, likes, views…

Η ζωή πίσω από τη ζωή. Η απόσυρση, η απομόνωση, η ευκολία στη μη επαφή μέσα από τη δικαιολογία του “ανήκειν” στο παγκόσμιο δίκτυο τηλεπικοινωνιών. Και γίνεται σύνδεση η αποσύνδεση. Εθισμός, εξάρτηση, ορθή χρήση και όρια. Στη συνάντηση θα δούμε πόσο χανόμαστε στο υπερσύμπαν του διαδικτύου. Πώς τα παιδιά το λαμβάνουν αυτό; Και πόσο η έλλειψη χρόνου και οι γρήγοροι ρυθμοί τούς κάνουν να υποκύπτουν με “ενοχή” στο να δίνουν οθόνη στα παιδιά ως αντάλλαγμα;

Βλέπουμε πώς είναι πίσω απ΄ τις οθόνες, τα προφίλ, τα συναισθήματα τους και πώς πραγματικά είμαστε στο “κοντά”. Πρόσωπο με πρόσωπο. Βλέμμα με βλέμμα. Με αισθήσεις. Δίχως φίλτρα και ρετούς.

 

13.00 – 17.00

 • Επίσκεψη σε οινοποιείο
 • Πεζοπορική δράση (εύκολη, διάρκεια 1 ώρα)
 • Πικ Νικ σε παραποτάμιο χώρο αναψυχής

 

Παιχνίδια εξερεύνησης στη φύση

Ο  Ιχνηλάτης Ονείρων καλεί την Κυριακή 14 Απριλίου, στις 12.00 όλες τις οικογένειες με παιδιά από 4 έως 10 ετών σε μία ανοιξιάτικη δράση στο κτήμα Κλημεντίνη!

Δύο ομάδες. Δέκα γρίφοι. Δέκα δοκιμασίες. Ένα έπαθλο. Ατελείωτη διασκέδαση!

Μία άκρως φυσιοκεντρική δραστηριότητα κατά την οποία τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν μυαλό, ταχύτητα, δύναμη, αντοχή, ομαδικό πνεύμα.

Εξερεύνηση στη φύση, ομαδικές κατασκευές και messy play είναι λίγα από αυτά που περιμένουν τους μικρούς επισκέπτες!

Το κυνήγι των κρυμμένων αβγών & πασχαλιάτικες κατασκευές

Ο  Ιχνηλάτης Ονείρων καλεί το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 12.00 όλες τις οικογένειες με παιδιά από 2 έως 10 ετών σε μία πασχαλιάτικη δράση στο κτήμα Κλημεντίνη!

Το κυνήγι των κρυμμένων αβγών στο κτήμα το δάσος και το λιβάδι, η διακόσμηση λαμπάδας, η κατασκευή κάρτας, τα πήλινα καλαθάκια για τα αβγά, βάψιμο αβγών με διαφορετικούς τρόπους, κηπουρική και easter messy play στην αισθητηριακή κουζίνα, είναι λίγα από αυτά που περιμένουν τους μικρούς επισκέπτες.

Δώρο μία βόλτα με το άλογο ή το πόνι για όποιον το επιθυμεί!

Μουσικό Χωριό 2024

Αύγουστος & Σεπτέμβριος 2024
Άγιος Λαυρέντιος Πηλίου

Το Μουσικό Χωριό επιστρέφει φέτος για δέκατη όγδοη χρονιά στον Άγιο Λαυρέντιο, φέρνοντας νέες συνυπάρξεις και παλμούς στην καρδιά του Πηλίου, σε ένα τοπίο ανεπανάληπτης φυσικής και αρχιτεκτονικής ομορφιάς.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία arTree, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Λαυρεντίου, του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αγίου Λαυρεντίου, καθώς και υπό την αιγίδα και χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Για το 2024, έχουν προγραμματιστεί 18 συμβιωτικά εργαστήρια που θα διευθύνονται από 26 εξέχοντες καλλιτέχνες, μουσικούς, παιδαγωγούς και επιστήμονες του ήχου, καθώς και ειδικούς στις σωματικές τέχνες και το θέατρο. Οι δράσεις εκτείνονται σε 3 εβδομαδιαίους κύκλους, από τις 18 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου, συνδυάζοντας τις τέχνες και τις επιστήμες του ήχου με το ανθρώπινο σώμα, τις σωματικές τέχνες, την τεχνολογία, τη μουσική παραγωγή, το θέατρο, τον χορό, τον λόγο, τον διαλογισμό, τον λαϊκό μουσικό πολιτισμό και τον αυτοσχεδιασμό. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, με αφορμή τα παραπάνω θα πραγματοποιηθούν ζωντανές παρουσιάσεις και αυθόρμητα δρώμενα με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Με μεγάλη ανυπομονησία και ακόμη μεγαλύτερη χαρά, το Μουσικό Χωριό θα καλωσορίσει τους σπουδαστές και τους επαγγελματίες από τον χώρο της μουσικής και των παραστατικών τεχνών, τους ερευνητές από τις ανθρωπιστικές επιστήμες και τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος ενεργά στα εργαστήρια και τις διαλέξεις. Επιπλέον, τους φιλότεχνους και τους επισκέπτες που θέλουν να βιώσουν και να συμμετάσχουν στην πολύχρωμη καλλιτεχνική ώσμωση που κάθε χρόνο φέρνει ζωή στα σοκάκια και τις πλατείες του Αγίου Λαυρεντίου.

Προσκαλούνται λοιπόν σπουδαστές και επαγγελματίες από το χώρο της μουσικής και των παραστατικών τεχνών, ερευνητές των ανθρωπιστικών επιστημών και εκπαιδευτικούς, να συμμετέχουν ενεργά στα συμβιωτικά εργαστήρια, τις συλλογικές δράσεις, τις διαλέξεις και τα residencies του καλοκαιριού. Επίσης, αναμένονται, ως επισκέπτες, όλοι οι φίλοι – φιλότεχνοι που επιθυμούν να μοιραστούν μαζί αυτή την καλλιτεχνική συνύπαρξη και ώσμωση που κάθε καλοκαίρι αγκαλιάζεται από τους ανθρώπους του Αγίου Λαυρεντίου.

 

Τα ιδρυτικά μέλη:

 • Θύμιος Ατζακάς
 • Κώστας Μακρυγιαννάκης
 • Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης
  (καλλιτεχνικός και εκπαιδευτικός προγραμματισμός)

και η ομάδα εργασίας του Μουσικού Χωριού:

 • Αλέξανδρος Σεϊταρίδης (διεύθυνση παραγωγής, webmaster)
 • Δημήτρης Ζαχαράκης (συντονισμός παραγωγής)
 • Αναστασία Σταύρου (γραμματεία)

 

 

Ανοιξιάτικες Δασοπεριπέτειες

Η φύση έχει ανθίσει και οι σπόροι βγάζουν τους μίσχους τους, οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει και το περιαστικό δάσος της πόλης μας έχει φορέσει τα πιο όμορφα του χρώματα.

Την Κυριακή 7 Απριλίου η ομάδα της Αιθήρ προσκαλεί παιδιά και γονείς στην καρδιά του Σειχ Σου, να παίξουν  βιωματικά παιχνίδια, να περπατήσουν και να νιώσουν την ενέργεια της φύσης.

Παράλληλα με τα παιδιά οι συνοδοί μπορούν να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα διαλογισμού.

Φύση, άλογο, εκπαίδευση

Ο Ιχνηλάτης Ονείρων πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη ομαδική δράση για παιδιά από 11 έως 16 ετών το Σάββατο 6 Απριλίου και ώρα 16.00 και καλεί του μεγαλύτερους φίλους να γνωρίσουν τον κόσμο των αλόγων με έναν τρόπο  παιχνιδιάρικο, φυσιοκεντρικό και άκρως αλογοκεντρικό!

Θα παίξουν με τα άλογα στη φύση, θα μάθουν να τα ετοιμάζουμε μόνοι τους, παιχνίδια εμπιστοσύνης, ασκήσεις ισορροπίας σε άλογο χωρίς σέλα και βέβαια χρόνος ιππασίας στη ράχη τους….είναι λίγα από αυτά που περιμένουν τους επισκέπτες!

 

Ανοιξιάτικη δράση με πασχαλινές εκπλήξεις

Ο  Ιχνηλάτης Ονείρων  προσκαλεί όλες τις οικογένειες στο κτήμα Κληνεντίνη  την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 12.00 σε μία ανοιξιάτικη δράση με πασχαλινές εκπλήξεις!

Τα παιδιά θα διακοσμήσουν λαμπάδες και θα φτιάξουν καλαθάκια για τα αβγουλάκια τους από πηλό και αλατοζύμη, θα πειραματιστούν παίζοντας με φυσικά υλικά και λουλούδια και θα μαγειρέψουν πασχαλινά κουλουράκια.

Στη συνέχεια θα λύσουν τους γρίφους που τους άφησαν τα κουνελάκια για να φτάσουν στον πασχαλινό θησαυρό ενώ για να τα ευχαριστήσουν θα φυτέψουν καροτάκια στον λαχανόκηπο.

Τέλος θα φιλοτεχνίσουν ανοιξιάτικα έργα τέχνης σε γύψο!

Όπως πάντα, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία βόλτα-δώρο με το αλογάκι ή το πόνι.

 

Αποχαιρετώντας τον Μάρτη με ανοιξιάτικες δράσεις

Ο  Ιχνηλάτης Ονείρων αποχαιρετά τον Μάρτη με πρωτότυπες δράσεις στη φύση και καλεί στο κτήμα Κληνεντίνη όλες τις οικογένειες την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 12.00 σε μία απόλυτα ανοιξιάτικη δράση!

Τα παιδιά θα φτιάξουν λουλουδένιες παγίδες για το φως του ήλιου και φυλαχτά με φυσικά λουλούδια. Η δράση περιλαμβάνει το κυνήγι των χρωμάτων στο λιβάδι, sensory play στην αισθητηριακή κουζίνα με υλικά σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, κέικ με λουλούδια στην λασποκουζίνα, πεταλούδες και πασχαλίτσες με τα πιο ιδιαίτερα υλικά και face painting. Θα ακολουθήσει χορός και ένα όμορφο πικ νικ στο δάσος. 

Δώρο μία βόλτα με το άλογο ή το πόνι για όποιον το επιθυμεί! 

Η ζωή στη φάρμα

Ο Ιχνηλάτης Ονείρων καλεί όλες τις οικογένειες το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαρτίου στο κτήμα Κλημεντίνη να γνωρίσουν τη ζωή στη φάρμα παίζοντας και συμμετέχοντας σε υπέροχες δράσεις μέσα στη φύση.

Τα παιδιά θα παίξουν στους στάβλους παιχνίδια ομαδικά και με τα αλογάκια στο λιβάδι παιχνίδια κινητικά. Θα δημιουργήσουν όμορφες εικόνες και κατασκευές με τους καρπούς που τρώνε τα ζωάκια της φάρμας, θα τα γνωρίσουν και θα τα ταΐσουν και θα κάνουν κατασκευές με αληθινά πέταλα.

Οι μικρότεροι φίλοι θα συμμετέχουν σε δράσεις messy and sensory play, θα γίνουν μικροί γεωργοί και θα φυτέψουν λαχανικά στον λαχανόκηπο και λουλούδια στο κτήμα, θα χρησιμοποιήσουν αληθινά εργαλεία στο χωράφι, θα φτιάξουν σκιάχτρα και βέβαια θα καταλήξουν σε ένα υπέροχο πικ νικ στο δάσος!