Καλλιτεχνικά - Έκφραση – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Δέντρο που δίνει – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ στο Δέντρο που δίνει!

Το «Δέντρο που Δίνει» προσφέρει δημιουργική απασχόληση για παιδιά 4-12 ετών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στο καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών περιλαμβάνονται:

 • Bήματα μέσα στο χρώμα: Εικαστικό Εργαστήρι
 • Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική
 • Δημιουργικό Παιχνίδι: Εργαστήρι με βάση τις αρχές του Playtherapy
 • Εργαστήρι ηλεκτρονικών υπολογιστών: Ψηφιακή μάθηση- προγραμματισμός
 • Ελεύθερο παιχνίδι

 

Λίγα λόγια για τις δραστηριότητες:

 • Βήματα μέσα στο χρώμα: Εικαστικό Εργαστήρι
  Μαγικό εργαστήριο με καλοκαιρινή διάθεση και με πολύ νερό, φως και χρώμα! Θάλασσες και μαγικοί ωκεανοί θα ταξιδέψουν τα παιδιά σε εξωτικά νησιά με πειρατές και μυστικούς θησαυρούς. Καραβιά και μυστικοί φανταστικοί κόσμοι θα φτιάξουν ένα όμορφο καλοκαιράκι κάτω από τη σκιά του Δέντρου που Δίνει. Η κάθε μέρα θα έχει μια καινούργια ανακάλυψη και έκπληξη!
  Το εργαστήρι αυτό είναι ένας συνδυασμός από τέχνες που βοηθούν στη διεύρυνση του τρόπου σκέψης και αντίληψης έργων τέχνης, performance και συναισθημάτων.
  Σκοπός του εργαστηρίου είναι ο πειραματισμός και η εξερεύνηση με διαφορετικά μέσα και υλικά. Ακόμη, με μέσο την έκπληξη του καινούριου και τη δημιουργικότητα, τα παιδιά θα γνωρίσουν διάσημους ζωγράφους, αρχιτέκτονες, γλύπτες και θα ασχοληθούν με τεχνοτροπίες ζωγραφικής, κατασκευές, χαρακτική, τυπώματα και messy play.
  Επίσης θα ανακαλύψουν πως συνδυάζεται μουσική, κίνηση και ζωγραφική, δημιουργώντας ένα ομαδικό έργο τέχνης. Ήχοι, εικόνες και αισθητήρια παιχνίδια θα διεγείρουν την φαντασία των μικρών μας φίλων που θα δημιουργήσουν μεγάλα έργα τέχνης.
  Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους παλιά ρούχα για να κυλιστούν άφοβα στα χρώματα!
 • Δημιουργικό παιχνίδι: Εργαστήρι με βάση τις αρχές του playtherapy
  Τα παιδιά έρχονται σε επαφή και διασκεδάζουν με αισθητηριακά-ενσωματικά παιχνίδια, όπως πηλός, δαχτυλομπογιές, λάσπη, κοχύλια, πέτρες και άλλα φυσικά υλικά. Ακόμη, παίζουν με γαντόκουκλες ή φιγούρες στην άμμο, ζωγραφίζουν με τέμπερες και αυτοσχεδιάζουν ή δραματοποιούν γνωστούς μύθους ή παραμύθια, βάζοντας στολές και μάσκες. Τέλος, μέσω βιωματικών ασκήσεων, οι οποίες είναι δομημένες και έχουν τη μορφή παιχνιδιού, κινητοποιούν σώμα, συναίσθημα και νου. Το θεωρητικό υπόβαθρο των εργαστηρίων είναι η παιδοκεντρική παιγνιοθεραπευτική προσέγγιση.
 • Εργαστήρι ηλεκτρονικών υπολογιστών (Ψηφιακή μάθηση-προγραμματισμός).
  Στο εργαστήριο ψηφιακής μάθησης τα παιδιά μαθαίνουν βασικές δεξιότητες πληροφοριακού γραμματισμού, που θα τους επιτρέψουν να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή ως εργαλείο μάθησης, έκφρασης και επικοινωνίας: κατανοούν τη λειτουργία των κύριων φυσικών μονάδων του υπολογιστή και ορισμένες από τις χρήσεις του στην καθημερινή ζωή, αναγνωρίζουν το διαδίκτυο ως πηγή πληροφόρησης και εξερευνούν επιλεγμένους διαδικτυακούς τόπους, χρησιμοποιούν εκπαιδευτικές πολυμεσικές εφαρμογές, γράφουν, ζωγραφίζουν, αποθηκεύουν και εκτυπώνουν τις εργασίες τους.
  Στο εργαστήριο προγραμματισμού τα παιδιά αναπτύσσουν δικές τους εφαρμογές στον υπολογιστή, όπως παιχνίδια, διαδραστικές ιστορίες, μουσική, ή κινούμενα σχέδια. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αναπτύσσονται η μαθηματική και η υπολογιστική σκέψη και ενισχύονται τα κίνητρα για μάθηση.

 

Ημερήσιο Πρόγραμμα
8:00 – 9:00
Προσέλευση – Προετοιμασία πρωινού και γεύμα
9:00 – 9:45
Ελεύθερο παιχνίδι
9:45 – 11:15
Εικαστικό εργαστήρι: Βήματα μέσα στο χρώμα
11:15 – 11:30 Διάλειμμα
11:30 – 12:30
Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική
12:30 – 13:00 Διάλειμμα
13:00 – 14:00
Δημιουργικό παιχνίδι: Εργαστήρι με βάση τις αρχές του playtherapy
14:00 – 14:15 Διάλειμμα
14:15 – 15:00
Εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών: Ψηφιακή μάθηση-προγραμματισμός
15:00 – 16:00
Ελεύθερο Παιχνίδι

Χρήσιμες Πληροφορίες

Έναρξη: 18 Ιουνίου 2019

Ώρες: 8:00 – 16:00

για παιδιά 4-12 ετών

Ημερήσιο Κόστος: 15€ Πενθήμερη κράτηση: 60€

Έκπτωση 15% για αδέρφια.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων, απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα: 2316 007 282, 6944 582 097

Baby Music Lab – Τα Καλλιτεχνικά Tμήματα

Βάλτε τη μουσική το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ στην καθημερινότητα σας!

Θερινά τμήματα μουσικοκινητικής αγωγής

Μουσική αγωγή

Μουσικές & παραδοσιακοί και σύγχρονοι ρυθμοί του κόσμου,  ηχοϊστορίες, τραγουδοπαιχνίδια έκφρασης και φωνητικού αυτοσχεδιασμού αποτελούν μέρος της  παιδαγωγικής  προσέγγισης  αυτού του εργαστηρίου.

Μέσω του ομαδικού παιχνιδιού το παιδί μαθαίνει μαζί με τον γονέα πως μπορεί να ελέγχει τον ήχο παρατηρώντας την κίνηση του και τη φωνή του να εναλλάσσεται και να μεταμορφώνεται,  να αλληλεπιδρά και αποκτά δικές του ιδέες για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του.

Το όραμα είναι να καλλιεργηθούν ξεχωριστές ικανότητες στα βρέφη και προνήπια και να εκπαιδευτούν οι γονείς ώστε να συνεχίσουν την καθοδήγηση αυτή των παιδιών τους στην καθημερινότητα τους δίνοντας έμφαση στην καλλιέργεια των αισθήσεων όπου μέσα στην δυναμικότητα και ταχύτητα της πόλης μένουν ακαλλιέργητες.

Τα παιδιά αποκτούν ένα χώρο ελεύθερης κίνησης και έκφρασης στο εβδομαδιαίο τους πρόγραμμα, όπου μπορούν να πειραματιστούν με τον ήχο, την αφή, την κίνηση και τη μουσική ροή σε κάθε μας παιχνιδο -ήχοδραστηριότητα.

Τα τμήματα χωρίζονται ηλικιακά αλλά και σύμφωνα τη μουσική ωριμότητα του παιδιού.

Μουσική αγωγή βρεφών και νηπίων 4 μηνών – 3 ετών μαζί με τον γονέα

Μουσικοκινητική προνηπίων 3,5 – 5 ετών χωρίς τον γονέα (2 φορές την εβδομάδα)

Θερινά μαθήματα  ( μικρά τμήματα ως 5 παιδιά ) μουσική αγωγής και μουσικοκινητικής θα διεξαχθούν αυτό το καλοκαίρι στην Καλαμαριά για παιδιά με και χωρίς τον γονέα τον Ιούνιο και Ιούλιο.

Μουσικές και παραδοσιακοί και σύγχρονοι ρυθμοί του κόσμου, ακουστικά παιχνίδια με ακρόαση μουσικής, ρυθμικό -κινητικό συντονισμό φωνητικές δραστηριότητες, ήχο-ιστορίες, τραγουδοπαιχνίδια έκφρασης και φωνητικού αυτοσχεδιασμού

 

Classic Piano

Little baby piano stories

2 μηνών – 20 μηνών ( ομαδικό)

Ένα μικρό παραμύθι μουσικής ακρόασης ξεκινά για τα αυτιά των μαθητών μας μαζί με τον γονέα σε κάθε μάθημα πιάνου. To πιάνο αφηγείται μικρές ιστορίες και χρωματίζει μουσικά τις σκέψεις τους.

Classic Piano stories

2 ετών – 4 ετών ( ομαδικό)

Μικρά, παράξενα, και αστεία συμβαίνουν κάθε τόσο στο δωμάτιο του πιάνου.

Παραμύθι και ιστορίες στο βυθό, στην άγρια ζούγκλα, στη πόλη, στο πάρκο ή ακόμη και πάνω σε ένα σύννεφο(!),μουσικά χρωματισμένες από το κλασσικό πιάνο ξεκινούν για τους μικρούς μας μαθητές και το γονέα του, σε κάθε μάθημα πιάνου. Το τμήμα αυτό συνδυάζει το παραμύθι, τον αυτοσχεδιασμό, τον ρυθμό, και τη μελωδία χτίζοντας ένα μουσικό περιβάλλον για συναρπαστικό παιχνίδι.

Baby piano – Μικρός πιανίστας

4 – 8 ετών( ατομικό & ομαδικό)

Η μουσική, σε μικρούς αλλά και μεγάλους, πρέπει να φαντάζει σαν παραμύθι. Έτσι μπορεί πραγματικά να μαγέψει! Το  Baby piano είναι ένα εργαστήρι πιάνου που αφορά τις μικρές ηλικίες παιδιών από 4 ετών. Μικρές ιστοριούλες διδάσκουν τη φιλία, τη συνεργασία και την επιμονή, πως η φαντασία των παιδιών μπορεί να οδηγήσει σε μία παραμυθένια πρώτη γνωριμία με το πιάνο και τη μουσική.  Σε κάθε μάθημα κρύβεται ένα μικρό παραμύθι που περιμένει να ξεκινήσει. Κάθε μουσική σκάλα, μοτίβο ή μουσικός διάλογος έχει έναν παραμυθένιο λόγο ύπαρξης.

Με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο, το παιδί ευχαριστιέται να γίνεται μέρος της ροής του παραμυθιού-μαθήματος, και αγκαλιάζει αμέσως τη διδασκαλία της μουσικής και την εξάσκηση στο μάθημα, αλλά και στο σπίτι.

Μέσα σε κάθε ιστορία αυτοσχεδιασμού στο πιάνο, τα παιδιά πλάθουν φανταστικούς χαρακτήρες που σταδιακά ξεδιπλώνονται και αφηγούνται έναν πανέμορφο μουσικό κύκλο με αρχή, μέση και τέλος.

Ενημερωθείτε στις σελίδες στο Facebook για τις νέες δράσεις εντός και εκτός της πόλης:

 • Εργαστήρι μουσικοκινητικής αγωγής Τίνα Μαργαρίτη –Baby music lab

 • Baby music Nature

 • Μικρός πιανίστας- Baby piano

 • Piano Tutti

Ηλικίες και τμήματα :   

Baby music Lab >

Καλλιέργεια αισθήσεων και μουσική: 6 – 18 μηνών

Μουσική καλλιέργεια και κίνηση: 20- 36 μηνών

Μουσικοκινητική: 3- 4 ετών

 

Baby Piano school >

Little Baby piano stories: 4 -18 μηνών (Καλαμαριά) νέο τμήμα!

Baby piano stories: 20 μηνών – 3,5 ετών (Καλαμαριά) νέο τμήμα!

Βaby piano: 4 ετών -7 ετών

Baby music Nature: 20 μηνών- 5 ετών (εργαστήρι σε εξωτερικό χώρο)

 

Classic /rock jazz piano: 7 – 99 ετών

 

Οι περιγραφές των τμημάτων

Little baby piano stories (4 μηνών– 4 ετών)

Τακτικές εκπαιδευτικές συναυλίες δωματίου πιάνου αποκλειστικά για βρέφη και προνήπια μαζί με τον γονέα του. Διαδραστικά παραμύθια μουσικής ακρόασης ξεκινούν και εξελίσσονται σε κάθε συναυλία δωματίου για τα αυτιά των μικρών μαθητών μας μαζί με τον γονέα τους. To πιάνο αφηγείται μικρές ηχητικές ιστορίες και χρωματίζει μουσικά τις σκέψεις τους.

Μικρά, παράξενα και αστεία συμβαίνουν κάθε τόσο στο δωμάτιο του πιάνου! Διαδραστικές ιστορίες μουσικά χρωματισμένες από το κλασσικό πιάνο ξεκινούν στο βυθό, στην άγρια ζούγκλα, στη πόλη, στην έρημο ή ακόμη και πάνω σε ένα σύννεφο (!),  για τους μικρούς μαθητές και το γονέα του, σε κάθε συναυλία. Το τμήμα αυτό συνδυάζει  τη μουσική ακρόαση με το παραμύθι καλλιεργεί το συντονισμό με τον ρυθμό και τη μελωδία χτίζοντας ένα μουσικό περιβάλλον για συναρπαστικό παιχνίδι.

Το little baby piano stories  είναι ένα οργανωμένο πρόγραμμα εκπαιδευτικών αφηγηματικών συναυλιών πιάνου προσαρμοσμένο σε συγκεκριμένες ηλικίες βρεφών και προνηπίων και δημιουργήθηκε με στόχο να ταξιδέψει τους μικρούς φίλους ενώ ταυτόχρονα να καλλιεργεί και να εξοπλίζει ηχητικά και μουσικά, τα εύπλαστα αυτιά των βρεφών μαζί με τον γονέα τους με παραμυθένια ακούσματα κλασσικής μουσικής κατάλληλα προσαρμοσμένα για την ηλικία τους.

Στόχος αυτών των εκπαιδευτικών συναυλιών είναι τα παιδιά μαζί με τον γονέα σε ιδιαίτερα φιλικό βρεφικό περιβάλλον, να αγκαλιάσουν τη κλασσική μουσική και τον ήχο του πιάνου, καλλιεργώντας έτσι σε κάθε παιδί από νωρίς ένα δυνατό μουσικό αυτί και μια αληθινή αγάπη για τη μουσική.

 

Πληροφορίες baby piano stories:

Εκπαιδευτικές διαδραστικές συναυλίες δωματίου, πιάνου, κλασσικής μουσικής για βρέφη

Ηλικία : 4 μηνών – 4 ετών μαζί με τη συμμετοχή του  γονέα

Ατομικό / ομαδικό : 1 φορά την εβδομάδα/  45 λεπτά

Πρόγραμμα: καθημερινά πρωί – απόγευμα / κατόπιν δήλωσης συμμετοχής

Κλειστές μικρές ομάδες – Πολύ περιορισμένες θέσεις

Εγγραφές: όλο το έτος για όσο υπάρχουν θέσεις

 

Ο Μικρός πιανίστας & Baby piano

Η μουσική, σε μικρούς αλλά και μεγάλους, πρέπει να φαντάζει σαν παραμύθι. Έτσι μπορεί πραγματικά να μαγέψει! Το  Baby piano είναι ένα εργαστήρι πιάνου που αφορά τις μικρές ηλικίες παιδιών από 4 ετών. Μικρές ιστοριούλες διδάσκουν τη φιλία, τη συνεργασία και την επιμονή, πως η φαντασία των παιδιών μπορεί να οδηγήσει σε μία παραμυθένια πρώτη γνωριμία με το πιάνο και τη μουσική.

Σε κάθε μάθημα κρύβεται ένα μικρό παραμύθι που περιμένει να ξεκινήσει. Κάθε μουσική σκάλα, μοτίβο ή μουσικός διάλογος έχει έναν παραμυθένιο λόγο ύπαρξης. Με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο, το παιδί ευχαριστιέται να γίνεται μέρος της ροής του παραμυθιού-μαθήματος, και αγκαλιάζει αμέσως τη διδασκαλία της μουσικής και την εξάσκηση στο μάθημα, αλλά και στο σπίτι.

Μέσα σε κάθε ιστορία αυτοσχεδιασμού στο πιάνο, τα παιδιά πλάθουν φανταστικούς χαρακτήρες που σταδιακά ξεδιπλώνονται και αφηγούνται έναν πανέμορφο μουσικό κύκλο με αρχή, μέση και τέλος.

Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν μέσα απο τη μαγεία του παραμυθιού το πιάνο, και τη χαρά του να φτιάχνεις μουσική.

 

Πληροφορίες Baby piano

Ηλικία από 4 ετών με ή και χωρίς την συμμετοχή του γονέα

Ατομικό μάθημα : 1 φορά την εβδομάδα /  40′ λεπτών

Πρόγραμμα: Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη ( κατόπιν συνεννόησης)

Υπεύθυνη καθηγήτρια πιάνου- μουσικοπαιδαγωγός: Τίνα Μαργαρίτη

Εγγραφές: όλο το έτος

https://www.facebook.com/babypianolab/

 

Baby music Nature

Η επαφή με τη φύση για τα βρέφη, τα νήπια  και  τον γονέα, έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα ευεργετική για το νου και τη συναισθηματική  και σωματική τους ανάπτυξη. To Baby music nature είναι  ένα μουσικό εργαστήρι στη φύση για τους γονείς μαζί με παιδιά  από 20 μηνών ως 5 ετών μακριά από τον θόρυβο της πόλης σε κατάλληλα επιλεγμένες τοποθεσίες στην βόρεια και κεντρική Ελλάδα, τις Κυριακές και τα Σαββατοκύριακα κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Το εργαστήρι  περιλαμβάνει μουσικές δραστηριότητες που παροτρύνουν την επαφή και τα βιώματα των παιδιών μαζί με τον γονέα  στο δάσος, με τρόπο άμεσο, παραμυθένιο και απολαυστικό, συνδυάζοντας τις καθημερινές τους συνήθειες. Η δράση πραγματοποιείται με την επιμέλεια  μουσικών, θεατρολόγων, γεωπόνων και Yoga kids teacher συνεργάτες του εργαστηρίου μουσικοκινητικής αγωγής βρεφών Baby music Lab.

Κατά την εκδρομή μας ακολουθούν δράσεις όπως περίπατοι, εξερεύνηση και παιχνίδι στο δάσος,  καλλιέργεια αισθήσεων με μουσική, επαφή με όργανα και τους ήχους της φύσης, Yoga kids and parent, μουσικό- θεατρική  αφήγηση και απογευματινή χαλάρωση με παραμύθι.

Οι ημερομηνίες και το πρόγραμμα της κάθε εκδρομής θα ανακοινώνεται αποκλειστικά στη σελίδα https://www.facebook.com/babymusiclab , αλλά και με email σε όσους  έχουν δηλώσει ενδιαφέρον.

Οι ετήσιοι συμμετέχοντες γονείς του εργαστηρίου Baby music lab  θα έχουν έχουν έκπτωση στη συμμετοχή τους σε όλες τις εκδρομές (ημερήσιες και διήμερες).

 

Πληροφορίες εργαστηρίου  BABY MUSIC NATURE

Ηλικίες: 20 μηνών- 34 μηνών &  3 ετών – 5 ετών

Ημέρες διεξαγωγής εργαστηρίου:  Κυριακή & Σαββατοκύριακα

Υπεύθυνη δράσης – Μουσικόπαιδαγωγός : Τίνα Μαργαρίτη

Εκδήλωση ενδιαφέροντος: όλο το έτος

email: babymusiclab@hotmail.com

https://www.facebook.com/babymusicnature/

 

Τα μαθήματα διεξάγονται στο κέντρο & στην Καλαμαριά : 

Θεσσαλονίκη Κέντρο

A4M Κέντρο Παραστατικών Τεχνών

Ολυμπίου Διαμαντή 30, 4ος Όροφος 

Θεσσαλονίκη  

 

Καλαμαριά

Κέντρο Γιόγκα και Διαλογισμού «Αρμονία»

Κερκύρας 8, 3ος όροφος

Βυζάντιο, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

 

Χρήσιμες Πληροφορίες :

Α’ κύκλος μαθημάτων 2018-19

Έναρξη εγγραφών: 3 Σεπτέμβρη 2018 ( για όσο υπάρχουν θέσεις)

Έναρξη μαθημάτων Α’ κύκλου: 1 Οκτωβρίου 2018 –  29 Ιανουαρίου 2019

Ημέρες μαθημάτων: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη (πρωί  & απόγευμα)

 

Β’ κύκλος μαθημάτων 2018-19

Έναρξη εγγραφών: 12 Δεκέμβρη 2018  (για όσο υπάρχουν θέσεις)

Έναρξη μαθημάτων Β’ κύκλου: 12 Φεβρουαρίου – 28 Μαΐου 2019

Ημέρες μαθημάτων: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη (πρωί  & απόγευμα)

 

Συχνότητα – Δίδακτρα συμμετοχής:

Τα μαθήματα της μουσικής αγωγής baby music lab διεξάγονται μια φορά την εβδομάδα για 45΄λεπτά της ώρας. Το έτος χωρίζεται σε δυο κύκλους 12 εκπαιδευτικών συναντήσεων ο κάθε ένας. Η πρώτη συνάντηση του κάθε κύκλου αφορά μόνο τον γονέα. Στις υπόλοιπες 11 συναντήσεις συμμετέχουν τα παιδιά με τον γονέα τους.

Τα δίδακτρα για τον κάθε κύκλο είναι 160 ευρώ.

 

Πληροφορίες :

Για τα κόστη  των τμημάτων απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα

τηλ. : 6976092080, καθημερινές 9.00-13.00

email:  babymusiclab@hotmail.com

https://www.facebook.com/babymusiclab

 

Υπεύθυνη μουσικοπαιδαγωγικής έρευνας  -Τίνα Μαργαρίτη

 

Κ.Θ.Β.Ε. – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι για παιδιά – Αυτό το Καλοκαίρι πάμε Διακοπές στο…Θέατρο!

Από τις 18 Ιουνίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2019, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, για τέταρτη χρονιά, προσκαλεί τους «μικρούς καλλιτέχνες» της πόλης σ’ έναν κόσμο έκφρασης και φαντασίας, έναν κόσμο που αναπτύσσει τη δημιουργικότητά τους και απελευθερώνει τα συναισθήματα τους μέσα από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες. Μέχρι σήμερα 1500 παιδιά πέρασαν από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του ΚΘΒΕ… και το ταξίδι συνεχίζεται…

Έντεκα εβδομάδες που θα ταξιδέψουν τα παιδιά σε διαφορετικά είδη του παγκόσμιου θεάτρου. Στο θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του ΚΘΒΕ θα ξεσκονίσουν τους καλούς τους προβολείς για να φωτίσουν τους Κλόουν, τις Μαριονέτες και το Κουκλοθέατρο. Μετά θα τους σβήσουν για να γνωρίσουν το θέατρο Σκιών και το Μαύρο θέατρο. Και αν είναι σκοτεινά δεν πειράζει, με Παντομίμα θα συνεννοηθούν. Και αν σκοντάψουν πάλι δεν πειράζει γιατί θα γελάσουν με Commedia dell’arte. Με Μιούζικαλ και Χοροθέατρο θα εκτονωθούν και θα κατασκευάσουν μάσκες για το σπίτι, κοστούμια και σκηνικά. Θα μάθουν τραγούδια που θα λένε στους φίλους τους και θα ενορχηστρώσουν μαζί κινήσεις και φιγούρες παρέα με τον Καραγκιόζη. Έντεκα εβδομάδες γεμάτες θέατρο, μουσική, κίνηση, χορό, εικαστικές δημιουργίες και παιχνίδι στα γρασίδια με στόχο την ενεργοποίηση της δημιουργικής σκέψης και της σωματικής έκφρασης.

Μια ομάδα από έμπειρους παιδαγωγούς συντονίζουν, με τη συνεργασία ηθοποιών του ΚΘΒΕ, έντεκα (11) διαφορετικές θεματικές εβδομάδες για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας − με ειδικά τμήματα για παιδιά ηλικίας 4 – 5 ετών, 6 – 7 ετών, 8 – 9 ετών και 10 – 11 ετών − με συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως: ξεναγήσεις σε χώρους του θεάτρου, διαδραστικούς περιπάτους (πολιτιστικές-εκπαιδευτικές δράσεις σε χώρους εκτός θεάτρου), μουσική, χορό – κίνηση, σκηνογραφία, θέατρο, αφήγηση, προβολές, ζωγραφική, ειδικές κατασκευές.

Ενδεικτικό ημερήσιο πρόγραμμα:

07.30 – 09.00  προσέλευση παιδιών και ελεύθερη ώρα
08.15  -09.00  πρωινό
09.30 – 11.00 εξόρμηση στα γρασίδι του Βασιλικού θεάτρου και μία ημέρα επίσκεψη σε μουσείο
11.00 – 12.00 δραστηριότητα*
12.00 – 13.00 δραστηριότητα*
13.00 – 14.00 μεσημεριανό και ελεύθερη ώρα
14.00 – 15.00 δραστηριότητα*
15.00 – 16.00 ελεύθερη ώρα και παραλαβή παιδιών (με την επίδειξη ταυτότητας)

*οι δραστηριότητες ποικίλουν μέσα στην εβδομάδα

Πρόγραμμα θεματικών εβδομάδων:
18 – 21 Ιουνίου: Μαριονέτα
24 – 28 Ιουνίου: Commedia dell’arte
1 – 5 Ιουλίου: Τσίρκο-Κλόουν
8 – 12 Ιουλίου: Μουσικό θέατρο (μιούζικαλ)
15 – 19 Ιουλίου: Παντομίμα
22 – 26 Ιουλίου: Θέατρο των Αντικειμένων
29 Ιουλίου – 2 Αυγούστου: Χοροθέατρο
5 – 9 Αυγούστου: Κουκλοθέατρο
19 – 23 Αυγούστου: Αρχαίο θέατρο
26 – 30 Αυγούστου: Μαύρο θέατρο της Πράγας
2 – 6 Σεπτεμβρίου: Θέατρο Σκιών

*Το πρόγραμμα διαθέτει την ευελιξία συμμετοχής από μία εβδομάδα και για όσες και όποιες εβδομάδες επιλέξετε (με δυνατότητα άφιξης αργότερα και αναχώρησης νωρίτερα μετά από συνεννόηση). Τα τμήματα ακολουθούν προδιαγραφές (ολιγομελή, αυστηρή ηλικιακή σύνθεση) έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας τους.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Τα Ολοήμερα Θερινά Καλλιτεχνικά Εργαστήρια για παιδιά, πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή 7:30 – 16:00, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού (18 Ιουνίου – 6 Σεπτεμβρίου).
αποκλειστικά για παιδιά (4-11 ετών)
Το κόστος ανέρχεται σε 70 € ανά εβδομάδα ενώ σε περίπτωση εγγραφής δεύτερου παιδιού της ίδιας οικογένειας η τιμή διαμορφώνεται στα 60 € / εβδομάδα.
Ειδικές τιμές για πρόωρες εγγραφές (60 € ανά εβδομάδα για εγγραφή δεκαπέντε ημέρες πριν την έναρξη των παρακολουθήσεων).
Παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ πρωινό και μεσημεριανό.
Στο κόστος περιλαμβάνεται και ασφαλιστική  κάλυψη των παιδιών κατά τις ώρες της παραμονής τους στο θέατρο. Επίσης, κάθε Τετάρτη, 15:00.00-16:00 (αποχώρηση) οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα ξενάγησης στους χώρους των μαθημάτων γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουν εκτός από τη διαδικασία των μαθημάτων και το περιβάλλον όπου περνούν δημιουργικά την ώρα τους τα παιδιά τους.
Οι μαθητές, κατά την προσέλευση τους, πρέπει να έχουν μαζί τους καπέλο, αντηλιακό, νερό και μία αλλαξιά ρούχα.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται  το αργότερο μέχρι 4 ημέρες πριν την έναρξη της εβδομάδας που θέλετε να παρακολουθήσετε.

Κατεβάστε από εδώ την αίτηση συμμετοχής συμπληρώστε τη και καταθέστε την αποκλειστικά στο κεντρικό Ταμείο του ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο (δείτε το ωράριο εδώ)

Υπεύθυνη προγράμματος: Κωνσταντίνα Ματζίρη
Πληροφορίες: Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-14:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 200029

O Μικρός Μαέστρος – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Καλοκαιρινές δράσεις…. στο Μικρό Μαέστρο

Ο Μικρός Μαέστρος διοργανώνει «Καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά 4 έως 12 ετών». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 εβδομάδες με:

 • εικαστικά
 • θεατρικό παιχνίδι
 • μουσική
 • κατασκευές
 • μαγειρική (μικρούς chef)
 • messy play
 • ζωγραφική
 • mixed media κατασκευές
 • πειράματα
 • αθλήματα
 • επισκέψεις – εκδρομές κάθε εβδομάδα και πολλά άλλα.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Από τις 17 Ιουνίου έως τις 26 Ιουλίου & από τις 2 Σεπτεμβρίου έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2019.

Ωράριο λειτουργίας:  8.00 – 17.00

για παιδιά 4 έως 12 ετών

Για πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλ. 2310 695887, 6932661110 & 6937022585

Σχεδία στην πόλη – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Θερινές Δημιουργικές Διαδρομές

Για τα καλοκαιρινά πρωινά ετοιμάζεται ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα, στο χώρο της Σχεδίας, στην αγαπημένη γειτονιά, στον πεζόδρομο της  Άθωνος!
Στόχος  είναι να συνδυαστεί η δημιουργικότητα με την χαρά και την ξεγνοιασιά που τόσο πολύ χρειάζονται τα παιδιά αυτήν την εποχή.
Χρώματα, μουσική, παραμύθια, θέατρο σκιών, κατασκευές, πηλός, πειράματα, ταξίδια, περιπέτειες και φυσικά ατέλειωτο παιχνίδι στην αυλή, είναι λίγα απ’αυτά που περιμένουν τα παιδιά!

 

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Ημέρας

8.00 – 9.30: Καλωσόρισμα, πρωινό, τα νέα μας, ελεύθερο παιχνίδι και μουσικοκινητικές δράσεις στην αυλή!

9.30 – 10.30: «My Super skills», πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων επικοινωνίας

Στο καινοτόμο αυτό πρόγραμμα, μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια, μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, γνωρίζουν καλύτερα τον εαυτό τους και τους φίλους τους και βρίσκουν τρόπους να  λύνουν ειρηνικά τις διαφωνίες τους.

10.30 – 11.00: Διάλειμμα δεκατιανού, ετοιμάζουν το δεκατιανό τους και μαθαίνουν μυστικά της υγιεινής μεσογειακής διατροφής!

11.00 – 13.30: Θεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα (δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα παρακάτω)

Κάθε μέρα θα επεξεργάζονται θεματικές ενότητες μέσα από τις τέχνες και το παιχνίδι.

13.30 – 14.30: Διάλειμμα φαγητού, ετοιμάζουν το μεσημεριανό τραπέζι, τρώνε και χαλαρώνουν!

14.30 – 16.00: Ελεύθερος χρόνος, επιτραπέζια παιχνίδια, διάβασμα, προβολή εκπαιδευτικών ντοκιμαντέρ

 

Θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα αναλυτικά (11.00 – 13.30)

1η εβδομάδα,  18 – 21 Ιουνίου

Τρίτη 18 Ιουνίου: «Πειράματα με το νερό!», απλά και διασκεδαστικά πειράματα φυσικής και χημείας με βάση το νερό

Τετάρτη 19 Ιουνίου: «Η δύναμη του κουκλοθεάτρου», κατασκευή και εμψύχωση κούκλας

Πέμπτη 20 Ιουνίου: «Εργαστήρι κηπουρικής», μαθαίνουν μυστικά για τα φυτά που μπορούν να βάλουν στο μπαλκόνι τους και ετοιμάζουν το πιο όμορφο φυτολόγιο

Παρασκευή 21 Ιουνίου: «Μικροί σεφ», εργαστήρι μαγειρικής με καλοκαιρινές συνταγές

 

2η εβδομάδα, 24 – 28 Ιουνίου

Δευτέρα 24 Ιουνίου: «Ατελιέ ζωγραφικής Νο1», μικτές τεχνικές με ζωγραφική, γκράφιτι και κολλάζ

Τρίτη 25 Ιουνίου: «Θέατρο σκιών», κατασκευή φιγούρας και παίξιμο πίσω από τον μπερντέ!

Τετάρτη 26 Ιουνίου: «Εργαστήρι τεχνολογίας», εφευρέσεις από την αρχαιότητα ως σήμερα

Πέμπτη 27 Ιουνίου: Δημιουργική γραφή και κόμικς

Παρασκευή 28 Ιουνίου: «Ζούμε Θεσσαλονίκη», κυνήγι κρυμμένου θησαυρού

 

3η εβδομάδα, 1 – 5 Ιουλίου

Δευτέρα 1 Ιουλίου: «Ατελιέ ζωγραφικής Νο2», ζωγραφίζουν σε μεγάλες επιφάνειες με στένσιλ

Τρίτη 2 Ιουλίου: «Ταξίδι γεύσεων», εργαστήρι μαγειρικής με γεύσεις από διαφορετικές χώρες

Τετάρτη 3 Ιουλίου: «Μικροί εξερευνητές!», εξερευνώ και ανακαλύπτω τον κόσμο

Πέμπτη 4 Ιουλίου: «Γοργόνες και δράκοι», εργαστήρι φαντασίας και δημιουργικών κατασκευών

Παρασκευή 5 Ιουλίου: «Το μικρό μας λούνα παρκ», ετοιμάζουν και παίζουν διασκεδαστικά παιχνίδια στο δικό μας αυτοσχέδιο λούνα παρκ!

Χρήσιμες Πληροφορίες

Από 18 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2019 καθημερινά

Ωράριο λειτουργίας: 8.00 – 16.00

για παιδιά 5 – 8 ετών

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΚΟΣΤΟΣ:

 • Κόστος για 8 ώρες, 08.00 – 16.00: πλήρες πρόγραμμα = 50€ & για 2 αδέλφια = 80€
 • Κόστος για 4 ώρες, 09.30 – 13.30: Super skillls και εκπαιδευτικά προγράμματα = 40€ & για 2 αδέλφια = 60€
 • Κόστος για 2 ώρες, 11.00 – 13.30 – εκπαιδευτικά προγράμματα = 30€ & για 2 αδέρφια = 50€

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ:

 • Κόστος για 8 ώρες: πλήρες πρόγραμμα = 12€ & για 2 αδέλφια = 20€
 • Κόστος για 4 ώρες: Super skills & εκπαιδευτικά προγράμματα = 8€ & για 2 αδέλφια = 14€
 • Κόστος για 2 ώρες: εκπαιδευτικά προγράμματα = 6€ & για 2 αδέρφια = 10€

Μπορείτε να συμμετέχετε ανάλογα με τις ανάγκες σας!

Προσφέρεται υγιεινό δεκατιανό και χυμός. Οι γονείς φροντίζουν για το πρωινό κολατσιό και το μεσημεριανό φαγητό των παιδιών.

Επικοινωνήστε  για αναλυτικές πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2310 236344

& 6978 383064.

Δ/νση: πεζόδρομος Παπαμάρκου 8, Περιοχή Άθωνος, 1η παράλληλος πάνω από την Ερμού.

Η συνδρομή σας υποστηρίζει την λειτουργία των εθελοντικών προγραμμάτων της «Σχεδίας στην Πόλη».

Γραφίδα – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, από 18 Ιουνίου, η «Γραφίδα» υποδέχεται, από το κέντρο της Καλαμαριάς, το καλοκαίρι με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά από 4 ως 12 ετών.  Σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον οι μικροί φίλοι θα αποφορτιστούν από τη ρουτίνα του σχολείου και θα συμμετάσχουν σε πλήθος βιωματικών δραστηριοτήτων δημιουργώντας αξέχαστες εμπειρίες.

Κάθε μέρα φέρνει μια νέα περιπέτεια: εικαστικά, κηπουρική, μουσικοκινητική, messy play, θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική γραφή, αρχαία Ελλάδα, μικρές εξορμήσεις … και αμέτρητες άλλες επιλογές για παιχνίδι, διασκέδαση και ανακάλυψη!

Χρήσιμες πληροφορίες

Έναρξη: Τρίτη 18 Ιουνίου

Ωράριο: 8:00 – 15:00 (δυνατότητα διεύρυνσης ωραρίου)

Ηλικίες: 4 – 12 ετών

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2311 263355

Έκπτωση 10% στα αδέρφια.

Spectral – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Μέρες Καλοκαιριού – Έναρξη καλοκαιρινών προγραμμάτων στο SPECTRAL

Το καλοκαίρι έφτασε και το SPECTRAL θα είναι εδώ με ένα πρόγραμμα γεμάτο χρώματα, μουσική, και ό,τι άλλο χρειαστεί!

Το καλοκαίρι έφτασε, το σχολείο σχεδόν τελείωσε και ήρθε η ώρα για λίγη δράση! Τα παιδιά βάζουν τα φανταστικά τους γυαλιά, το μουσικό τους καπέλο, το πουκάμισο ζωγράφου και ταξιδεύουν παρέα στον κόσμο των τεχνών!

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων περιλαμβάνει μουσική, εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές, κηπουρική, προβολές και πολλές εκπλήξεις!

 

Εβδομάδες συνοπτικά:

18 Ιουνίου – 21 Ιουνίου

24 Ιουνίου – 28 Ιουνίου

1 Ιουλίου – 5 Ιουλίου

8 Ιουλίου – 12 Ιουλίου

15 Ιουλίου – 19 Ιουλίου

22 Ιουλίου – 26 Ιουλίου

 

Αναλυτικά οι θεματικές εβδομάδες:

Εβδομάδα ‘’Down in Africa’’ (18 Ιουνίου – 21 Ιουνίου)

Αφρικάνικες μαράκες, κρουστά και ξύλινα όργανα έφτασαν στο εργαστήριο του SPECTRAL! Μαζί τους έφεραν μουσικές και ρυθμούς που τα παιδιά θα γνωρίσουν μέσα από τραγούδια και χορούς! Ξύλινα αντικείμενα, μπουκάλια, πέτρες, μάσκες και πολλά άλλα αντικείμενα είναι έτοιμα να τυλιχτούν γύρω από πολύχρωμες κλωστές και να βαφτούν με υπέροχα φωτεινά χρώματα!

Εβδομάδα ‘’Ρυθμός ‘μπλε’ και στροφές αγκαζέ!’’ (24 Ιουνίου – 28 Ιουνίου)

Μπορεί ένα πορτοκάλι να χορέψει Χάλι Γκάλι; Θα είναι ο χορός του σκέτο χάλι; Πως κουνιέται ένα spring roll για να γίνει Rock’n’roll; Το φςςς θα γίνει μπόινγκ;

Τα παιδιά μαθαίνουν να τραγουδούν και να χορεύουν ρυθμικά, ακούν παραμύθια και παίζουν μουσικά παιχνίδια! Γίνονται μια μουσική ¬χορευτική μπάντα! Κίνηση, μουσική πράξη και τραγούδι σε ένα μουσικοπαιδαγωγικό θεατρικό πλαίσιο. Τι σημαίνει pop art; Πόσα χρώματα και σχήματα μπορούν να χωρέσουν σε ένα χαρτί;

Εβδομάδα ‘’Viva la MEXICO!’’ (1 Ιουλίου – 5 Ιουλίου)

Η εβδομάδα αυτή είναι αφιερωμένη στην κουλτούρα και τον πολιτισμό του Μεξικού! Τα παιδιά θα ζωγραφίσουν κάκτους και φρούτα, θα χορέψουν σε μεξικάνικους ρυθμούς, θα φορέσουν σομπρέρο και φυσικά θα γνωρίσουν τη μεγάλη ζωγράφο του Μεξικού, Φρίντα Κάλο!

Εβδομάδα ‘’Μια βδομάδα στο Πουέρτο Ρίκο’’ (8 Ιουλίου – 12 Ιουλίου)

Τι σχέση έχει τo μάνγκο με το μάμπο; Η σάλτσα με τη σάλσα; Η αλήθεια βρίσκεται κάπου μακριά… στα νησιά των Αντιλλών και στη μουσική τους… Ένα, δυο, τρία, τσατσατσα! Κοκτέιλ μάμπο και πολύ μάνγκο και έιμαστε έτοιμοι για ένα ξέφρενο μουσικό και εικαστικό γλέντι!

Εβδομάδα ‘’The Artist’s Life’’ (15 Ιουλίου – 19 Ιουλίου)

Την εβδομάδα αυτή τα παιδιά θα ασχοληθούν με τη ζωή και το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών, μουσικών, ζωγράφων, συνθετών και ανθρώπων που άφησαν το καλλιτεχνικό τους στίγμα μέσα στο χρόνο.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εβδομάδα »Καλοκαιρινές διακοπές» (22/07 – 26/07). Μια εβδομάδα αφιερωμένη στις καλοκαιρινές διακοπές που φυσικά έρχονται! Ένα beach party με ξύλινες κατασκευές, πολύχρωμα φωτάκια, πολύ μπουγέλο, δροσερά παγωτά και όλοι θα είναι έτοιμοι να φύγουν για τις πραγματικές τους διακοπές! Όλη η εβδομάδα είναι μια μεγάλη προετοιμασία για το μεγάλο beach party που διοργανώνεται πάντα στο τέλος του προγράμματος!

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 5 – 12 ετών

Οι εγγραφές γίνονται ανά εβδομάδα Δευτέρα με Παρασκευή, με ώρες λειτουργίας από τις 8.00 – 16.00

Λειτουργία προγράμματος: Από 18 Ιουνίου – 26 Ιουλίου

Εβδομαδιαία συμμετοχή: 60 ευρώ

Εγγραφές καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή 17.00 – 20.00

τηλ. πληροφοριών 6986.618.430

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!

Art Factory – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Για τα παιδιά που αγαπούν τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες και την έκφραση μέσα από την τέχνη είναι ειδικά σχεδιασμένο το ολοήμερο πρόγραμμα της θερινής απασχόλησης από την ομάδα του Art Factory.

Η ζωγραφική, το θεατρικό παιχνίδι και η γλυπτική – κατασκευές είναι οι δραστηριότητες που θα απασχολήσουν δημιουργικά τους μικρούς φίλους, καθημερινά από τις 8:00 π.μ. έως και τις 4:00 μ.μ.

Στη  ζωγραφική πηγή έμπνευσης είναι το καλοκαίρι με τα χρώματα, τις αισθήσεις και τα τοπία που μας ταξιδεύουν. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τη ζωγραφική με τέμπερες και με μεικτές τεχνικές, τη χαρακτική, το κολάζ και τη ζωγραφική με σπρέι και στένσιλ κ.α. δημιουργώντας κάθε μέρα ένα πρωτότυπο έργο. Το εργαστήριο προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις στις εικαστικές τέχνες.

Στη γλυπτική – κατασκευές τα παιδιά θα εξοικειωθούν με το υλικό του πηλού, πλάθοντας αντικείμενα όπως ψάρια, πεταλούδες και άλλα μικρά γλυπτά. Με χαρτόνια και μεικτά υλικά θα δημιουργήσουν χειροτεχνίες και τρισδιάστατους πίνακες και κατασκευές.

Στο θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά θα ταξιδέψουν με όχημα την φαντασία σε εξωτικά μέρη και θα ζήσουν περιπέτειες γεμάτες πειρατές, θαλάσσια πλάσματα και γοργόνες. Με έντονη κινητική δράση αυτό το κομμάτι της ημέρας είναι αφιερωμένο στη ψυχαγωγία του παιδιού. Μέσα από το καθοδηγούμενο θεατρικό παιχνίδι και τη μουσικοκινητική τα παιδιά διασκεδάζουν και ταυτόχρονα μαθαίνουν να χαλαρώνουν, να συγκεντρώνονται, να εκφράζονται, να λειτουργούν ομαδικά, να ελέγχουν το σώμα τους και να καλλιεργούν το συναισθηματικό τους κόσμο.

 

Τα διαλείμματα γίνονται στον κήπο του εργαστηρίου παρέα με τις χελώνες όπως και το καθιερωμένο μπουγέλο της Παρασκευής. Το φαγητό των παιδιών το φέρνουν οι γονείς από το σπίτι. Κολατσιό για τα διαλείμματα και μεσημεριανό φαγητό.

Στον χώρο παρευρίσκονται πάντα δύο εμψυχωτές- εκπαιδευτικοί διαφορετικών ειδικοτήτων. Τα εργαστήρια συντονίζουν: Τατιάνα Τριγώνη, εικαστικός, Μάρα Μπαχά, θεατροπαιδαγωγός, Μαρία Καστανάρα, θεατροπαιδαγωγός.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα ενδεικτικά :

8:00 –   9:00  ώρα προσέλευσης και πρωινό στον κήπο παρέα με τις χελώνες.

9:00 – 11:00  ζωγραφική.

11:00 – 11:30  διάλειμμα με παιχνίδια στον κήπο.

11:30 – 13:00 ομαδικά, θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια.

13:00 – 14:00  γλυπτική – χειροτεχνίες.

14:00 –   15:00  μεσημεριανό φαγητό και ταινία animation.

15:00 –   16:00  χαλαρωτικές δραστηριότητες με παραμύθια, σχέδιο κ.α.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Το πρόγραμμα θα φιλοξενήσει 20 παιδιά.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων παρακαλείστε να δηλώσετε την συμμετοχή σας εγκαίρως. Οι κρατήσεις γίνονται ανά εβδομάδα. 

Διάρκεια 4 εβδομάδες.

17  με 21 Ιουνίου

24 με 28 Ιουνίου

1 με 5 Ιουλίου

15 με 19 Ιουλίου

Κόστος συμμετοχής 60E / εβδομάδα. Έκπτωση 10% στα αδέλφια.

Οι κρατήσεις γίνονται ανά εβδομάδα με την προκαταβολή της συνδρομής.

Δείτε φωτογραφίες από το χώρο εδώ

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στα τηλέφωνα  2315509752 και 6942533497.

Άλογο – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το Άλογο θα λειτουργήσει με καλοκαιρινό πρόγραμμα για τρεις εβδομάδες μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς, από 17/6/19 έως 5/7/19, καθημερινά από 8πμ έως 3μμ. Το καλοκαιρινό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού καθώς και σε αυτά που τελειώνουν φέτος τα μεγάλα νήπια.

 

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

 • Υποδοχή – μικρό κολατσιό
 • Βόλτα σε κοντινά σημεία ενδιαφέροντος (Κάζα Μπιάνκα, ΜΙΕΤ, Μέγαρο Μουσικής, Παραλία)
 • Εικαστικές δράσεις με ζωγραφική, χαρακτική, γλυπτική, πηλοπλαστική και κατασκευές
 • Προετοιμασία απλού μεσημεριανού γεύματος
 • Γεύμα
 • Αφήγηση παραμυθιών, παρακολούθηση ταινίας, χαλάρωση, παιχνίδι

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Από 17/6/19 έως 5/7/19, καθημερινά από 8.00 έως 15.00

Μέγιστος αριθμός ατόμων: 15

Το κόστος συμμετοχής είναι  60 ευρώ/εβδομάδα ή 3 ευρώ/ώρα, για όσους/όσες δεν επιθυμούν εβδομαδιαία δέσμευση.

Κρατήσεις: έως 15 Ιουνίου

Οίστρος – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Καλοκαιρινή Απασχόληση Στον «Οίστρο»

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Οίστρος» απασχολεί δημιουργικά τα παιδιά από 5 -12 ετών τα πρωινά του καλοκαιριού.

Με ποικίλες δραστηριότητες και παιχνίδια τα παιδιά εκφράζονται δημιουργικά και διασκεδάζουν.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Από Δευτέρα 17 Ιουνίου έως  Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Ωράριο: 10.00 – 13.00

Ηλικίες: για παιδιά από 5 – 12 ετών

Κόστος Συμμετοχής : πληροφορίες στη γραμματεία

Ω2 – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε ένα θέμα, το οποίο προσεγγίζεται από διαφορετικές πλευρές: την αφήγηση, τις προβολές, τη μουσική, το θέατρο, τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη σκηνογραφία και τις κατασκευές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ελεύθερο παιχνίδι στον υπαίθριο χώρο του Ω2.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Φανταστικά Μηχανήματα   17/6 – 21/6

Μηχανήματα που γυρίζουν πίσω το χρόνο, που συρρικνώνουν, που μεγεθύνουν, που σε κάνουν αόρατο, που κλωνοποιούν… Μηχανήματα που υπάρχουν μόνο στη φαντασία μέχρι να βρεθεί κάποιος να τα κατασκευάσει…

 

 

Ο Τεράστιος Μικρόκοσμος   24/6 – 28/6

Μια ακτίνα σμίκρυνσης χτύπησε το Ω2! Ο κόσμος γύρω άλλαξε και τα μικρά έγιναν μεγάλα. Επιστρατεύοντας την παρατηρητικότητα, την επιστήμη και την φαντασία τα παιδιά θα εξερευνήσουν τον τόσο κοντινό αλλά άγνωστο μικρόκοσμο.

 

 

Ταξίδι στο Διάστημα   1/7 – 5/7

Ρομπότ, διαστημόπλοια, πλανήτες και εξωγήινοι! Φτιάχνοντας τα οχήματά τους, οι μικροί φίλοι θα ταξιδέψουν στο ηλιακό σύστημα και θα παίξουν διαγαλαξιακό θέατρο!

 

 

 

Μάγοι, Ακροβάτες και Ζογκλέρ   8/7 – 12/7

Τα φώτα σβήνουν. Ανάβουν οι προβολείς. Ο ακροβάτης στέκεται τόσο ψηλά που η σκιά του είναι τεράστια. Σηκώνει το ένα πόδι και το κοινό κρατάει την ανάσα του…

Μια εβδομάδα με παιχνίδια, θέατρο και κατασκευές εμπνευσμένες από τον κόσμο του τσίρκου.

 

 

 

Φώτα, κάμερα… Πάμε: Video Clip   15/7 – 19/7

Τα παιδιά γράφουν το σενάριο, σκηνοθετούν και πρωταγωνιστούν στο δικό τους μουσικό Video Clip.

 

 

 

Φώτα, κάμερα… Πάμε: Χωρίς Φωνή   22/7 – 26/7

Τα παιδιά γράφουν το σενάριο, σκηνοθετούν και πρωταγωνιστούν στη δική τους βουβή (και ασπρόμαυρη) κινηματογραφική ταινία.

 

 

 

Στη Χώρα του Πάγου   29/7 – 2/8

Επιτέλους λίγη δροσιά μες το κατακαλόκαιρο! Ο ήλιος της Αρκτικής είναι εκτυφλωτικός αλλά η θερμοκρασία δεν περνάει το μηδέν…

Ώρα να φτιάξουν οι μικροί φίλοι ιγκλού και να μάθουν να ψαρεύουν στον πάγο!

 

 

 

Το Νησί των Πειρατών   5/8 – 9/8

Γιο Χο Χο! Γάντζος στο χέρι, χάρτης θησαυρού, παπαγάλος που μιλάει πάντα τη λάθος στιγμή, πλοίο με κανόνια, μαύρη σημαία στο ιστίο και φύγαμε!

 

 

 

Κουκλοθέατρο & Μαριονέτες: Lambe Lambe   12/8 – 16/8

Ακολουθώντας το πιο μικρό θέατρο του κόσμου, το Λατινοαμερικάνικο Lambe Lambe, θα φτιάξουν κούκλες, μαριονέτες και σκηνικά για να παίξουν τα δικά τους έργα μέσα σε ένα κουτί!

 

 

 

Κάστρα και Πολιορκητές   19/8 – 23/8

Η πριγκίπισσα αιχμάλωτη στο κάστρο κι οι ιππότες ετοιμάζουν την πολιορκία. Βαλλίστρες, κριοί, καταπέλτες, τείχη, τάφροι, γέφυρες και πύργοι είναι μόνο κάποια από τα αντικείμενα που θα κατασκευάσουν σε ένα επιδαπέδιο παιχνίδι στο οποίο στόχος είναι να καταλάβουν το κάστρο και να σώσουν την πριγκίπισσα. Winter is coming!

 

 

 

Μπλέξιμο στο Ω2 Εξπρές   26/8 – 30/8

Επιβιβαστείτε παρακαλώ! Το τρένο του Ω2 αναχωρεί για ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτεια και δράση με άγνωστο προορισμό. Ιστορίες, κατασκευές και παιχνίδια με θέμα το τρένο.

 

 

 

Χωρίς Κανόνες   2/9 – 6/9

Λίγο πριν την έναρξη των σχολείων οι κανόνες στη ζωγραφική, στη γλυπτική και στο θεατρικό παιχνίδι κάμπτονται και η δημιουργικότητα φτάνει στα άκρα των μακρινών παιδικών ορίων.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Τα καλοκαιρινά τμήματα απευθύνονται σε παιδιά 6 έως 11 ετών.

Ο κύκλος συμμετοχής είναι  εβδομαδιαίος, Δευτέρα με Παρασκευή από τις  8 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Κόστος Συμμετοχής: 80€ (ανά εβδομάδα)

Τα παιδιά θα έχουν μαζί τους γεύματα (θα τρώνε στις 10πμ και στη 1μμ), καπέλο και αντηλιακό.

Ροδάνι – Τα καλοκαιρινά τμήματα

 

Θερινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης στο Ροδάνι.

Το καλοκαιράκι είναι κοντά μας και το «Ροδάνι-Εργαστήρι Παιδαγωγικής των Τεχνών» προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε δημιουργικά προγράμματα τέχνης στον άνετο και φιλόξενο χώρο του, κοντά στο Ελαιόρεμα της Πυλαίας.

Με οδηγό τις παιδαγωγικές δυνατότητες που προσφέρουν οι τέχνες του θεάτρου, της μουσικής, των εικαστικών και του χορού τα θερινά τμήματα στο «Ροδάνι» περιλαμβάνουν μια σειρά καλλιτεχνικών θεματικών δράσεων για παιδιά από τεσσάρων έως  και δέκα ετών.

Παράλληλα το θερινό του πρόγραμμα εμπλουτίζεται με  εξορμήσεις στο  κοντινό  παρκάκι του Ελαιορέματος προσφέροντας ευκαιρίες για όμορφους περιπάτους στη φύση, πικ-νικ και ομαδικά παιχνίδια!

Χρήσιμες Πληροφορίες

Από τις 17 Ιουνίου  έως τις  31 Ιουλίου 2019

Καθημερινά από τις 9:00 – 15:00

Για παιδιά ηλικίας 4 έως 10

Πληροφορίες  καθημερινά στο: 6937111701

Σβούρα art lab – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Καλοκαίρι στο αrt lαb της σβούρας

Έξι εβδομαδιαίοι κύκλοι στο θερινό αrt lαb της σβούρας θα γεμίσουν δημιουργικά τον χρόνο των καλοκαιρινών διακοπών.

Θέατρο, εικαστικά, παιχνίδια, κίνηση, μουσική και STEAM εντάσσονται σε θεματικές ενότητες και γίνονται όχημα για ένα διασκεδαστικό καλοκαιρινό ταξίδι!

Οι δραστηριότητες του αrt lαb απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού, χωρισμένα σε ηλικιακές ομάδες.

 

Προσεχώς το αναλυτικό πρόγραμμα!

Χαρά και Μουσική – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Με το κλείσιμο του σχολείου  για τις καλοκαιρινές διακοπές η Χαρά και Μουσική είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα παιδιά για το ανανεωμένο καλοκαιρινό πρόγραμμα διάρκειας 3 εβδομάδων, από 18 Ιουνίου έως και 5 Ιουλίου. Θα κολυμπήσουν σε θάλασσες από μουσικές και χρώματα, θα ψαρέψουν λέξεις και συναισθήματα και θα εξερευνήσουν το μαγικό κόσμο των τεχνών! Τρεις εβδομάδες γεμάτες με τραγούδια, μουσικές, συμμετοχή σε ορχήστρες με μουσικά όργανα, χορό και κίνηση, κατασκευές και εικαστικά αλλά και πολλά μουσικά και θεατρικά παιχνίδια. Ταινίες, επιτραπέζια παιχνίδια και άλλες πολλές ευχάριστες απασχολήσεις θα κάνουν την παραμονή των παιδιών στη Χαρά και Μουσική αξέχαστη!

Αναλυτικό ημερήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων

7.30 – 9.00  προσέλευση – ελεύθερο παιχνίδι – ανάγνωση βιβλίων

9.00 – 9.30 πρωινό (φρέσκο ψωμί, βούτυρο μέλι και χυμός φρούτων)

9.30 – 11.00 μουσικές δράσεις: τραγούδι, σύνολα κρουστών, ακρόαση μουσικής, χορευτική έκφραση, μουσικά παιχνίδια.

11.00 – 11.30 κολατσιό (σπιτικό κέικ ή κουλουράκια ή τυροπιτάκια και χυμός φρούτων)

11.30 -13.00 εικαστικά, κατασκευές, μάσκες και θεατρικά παιχνίδια, παιχνίδια πειραματισμού και εξερεύνησης

13.00 – 13.30 φρούτα

1.30 – 3.30 παρακολούθηση ταινίας μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, αφήγηση παραμυθιών, κουκλοθέατρο, επιτραπέζια παιχνίδια και ελεύθερο παιχνίδι- αποχώρηση

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Διάρκεια προγράμματος: 3 εβδομάδες, από 18 Ιουνίου έως και 5 Ιουλίου

Το πρόγραμμα καλοκαιρινής μουσικής δημιουργικής απασχόλησης απευθύνεται σε παιδιά 4 – 12 χρονών και είναι καθημερινό από 7.30-3.30.

Το πρωινό και το κολατσιό καθώς και τα υλικά του προγράμματος είναι δωρεάν.

Τρόποι επικοινωνίας πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:

2392 400752 και 6973 599041 και 6937 216816 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@xarakaimousiki.gr

Χ.Α.Ν.Θ. – Τα πασχαλινά τμήματα

ΠΑΣΧΑ @ Χ.Α.Ν.Θ. σημαίνει ατελείωτη διασκέδαση… !

Η Χ.Α.Ν.Θ. προσφέρει και φέτος για τις εορτές του Πάσχα, ένα μοναδικό πρόγραμμα απασχόλησης για παιδιά 5 έως 12 ετών.

Άθληση και ψυχαγωγία με πασχαλινές κατασκευές, αυγομαχίες, ομαδικά παιχνίδια στα γήπεδα της Χ.Α.Ν.Θ., συνθέτουν την απόλυτη Πασχαλινή εμπειρία για τους μικρούς μας φίλους.

Επίτιμος προσκεκλημένος ο Δρ Κούνελος!

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Από Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου έως Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

συγκεκριμένα: 22/04 – 25/04 & 30/04, 2 & 3 Μαΐου

Ώρα: από τις 08:00 το πρωί έως τις 15:45 το μεσημέρι

(τη Μ. Πέμπτη 25/4 το ωράριο θα είναι έως τις 13:30)

για παιδιά 5-12 ετών

Κόστος συμμετοχής: 15€ την ημέρα

Πληροφορίες-εγγραφές: Τμήμα Επιμορφωτικών Προγραμμάτων ΧΑΝΘ

τηλ: 231 600 1000,  education3@ymca.gr

PlayLab – Τα πασχαλινά τμήματα

Το PlayLab παραμένει κοντά σας και την περίοδο των πασχαλινών εορτών και εμπλουτίζει τα πρωινά του με ένα πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων για παιδιά από 3 έως 9 ετών.

Προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γίνουν μια μεγάλη παρέα, να παίξουν, να διασκεδάσουν και να μοιραστούν μοναδικές πασχαλινές στιγμές.

Τα τμήματα ξεκινούν 22 έως 25 Απριλίου, ενώ συνεχίζουν και στις 2 και 3 Μαΐου από τις 09:00 μέχρι τις 13:00.

Θα είναι ωραία… κλείσε θέση τώρα!

PlayLab – Τα καλλιτεχνικά τμήματα

Messy play «Messy lab I» (10 μηνών έως 2 ετών)

Δευτέρα 18:00 – 19:00

Πέμπτη 10:30 – 11:30

Messy play «Messy lab II» (2+ ετών)

Τετάρτη 18:00 – 19:00

Πέμπτη 10:30 – 11:30

Παρασκευή 18:00 – 19:00

Είναι το παιχνίδι όπου τα παιδιά εξερευνούν το περιβάλλον και δέχονται σωματικά ερεθίσματα. Με αυτόν τον τρόπο αποκτούν μια αίσθηση του σώματος τους που είναι ουσιαστική για την ανάπτυξη τους ολιστικά.  Το messy play έχει να κάνει με το σώμα και όλες του τις λειτουργίες όπως:  αφή, γεύση, όσφρηση, αγκαλιά, δημιουργία ήχων και όχι μόνο…

 • βοηθά στην σωματική ανάπτυξη
 • βελτιώνει σωματικό έλεγχο
 • προάγει την φαντασία
 • ξυπνά την περιέργεια και τον πειραματισμό

Μέσα σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον με ιδιαίτερα και κυρίως ασφαλή υλικά τα παιδιά παίζουν ελεύθερα, τολμούν, ανακαλύπτουν και αλληλεπιδρούν.

 

Καλλιτεχνικά «Art lab» (2 – 5 ετών)

Δευτέρα 17:00 – 18:00

Πέμπτη 17:00 – 18:00

Τα παιδιά δημιουργούν με τη φαντασία τους κατασκευές, ζωγραφιές και άλλα έργα. Συγχρόνως μαθαίνουν να δουλεύουν ομαδικά, να ακονίζουν τη φαντασία τους, να  ανταποκρίνονται  σε πράγματα  έξω από το σώμα τους και να αφήνουν ελεύθερη την δημιουργικότητα τους.  Παράλληλα, εξασκούν τον εγκέφαλο τους σε σύνθετες διεργασίες, όπως αναγνώριση και διάκριση χρωμάτων, ανάπτυξη αδρής και λεπτής κινητικότητας, συγχρονισμός ματιού – χεριού, ενώ παράλληλα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται  τον κόσμο γύρω τους και να επικοινωνούν. Μέσα από τα έργα τους νιώθουν ελεύθερα να εκφράσουν ιδέες, σκέψεις, συναισθήματα και να βιώσουν υπάρχουσες και νέες εμπειρίες συνειδητά ή ασυνείδητα.

Θεατρικό παιχνίδι «Theatre lab» (3,5 + ετών)

Δευτέρα 18:00

Αυτοσχεδιασμοί, παντομίμα, κουκλοθέατρο, παραμύθια, θεατρικά έργα… είναι μερικά από όσα θα συμβούν σ’ αυτή την ώρα. Μέσα από αυτή την ποικιλία δραστηριοτήτων το παιδί:

 • αρχίζει να έχει μα αίσθηση της ταυτότητας του
 • εκφράζεται ελεύθερα
 • αποκτά νέες εμπειρίες
 • αναπτύσσει την καλλιτεχνική και αισθητική του ικανότητα
 • ενισχύει την δημιουργικότητα και την φαντασία του
 • μαθαίνει να έρχεται σε επαφή με διάφορες καταστάσεις
 • αναπτύσσει την δυνατότητα αυτοέκφρασης και του αυτοελέγχου των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς
 • διασκεδάζει ενώ παράλληλα ενισχύεται η γλωσσική του ανάπτυξη
 • εκτονώνεται ψυχικά
 • τονώνεται η αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση του

 

Για τις τιμές μπορείτε να ενημερωθείτε στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2311- 264524. 6974514610

Αναγνωστήριο – Τα πασχαλινά τμήματα

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ!

Το Αναγνωστήριο περιμένει και φέτος τους μικρούς του φίλους για να ζυμώσουν και να στολίσουν μοσχοβολιστά πασχαλινά κουλουράκια, να στολίσουν μοναδικές χειροποίητες λαμπάδες, να βάψουν πολύχρωμα αυγά και να δημιουργήσουν υπέροχες πασχαλινές κατασκευές!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινό μπουφέ για όλα τα παιδιά!

Χρήσιμες Πληροφορίες

Από Μ.Δευτέρα 22 έως Μ.Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

και από Πέμπτη 2 έως Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Ωράριο: από τις 8.30 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι

Ηλικίες από 5 έως 12 ετών

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο : 2310403777 ή  6976847110

Υπεύθυνη προγραμμάτων: Ειρήνη Στάκου

Γραφίδα – Τα πασχαλινά τμήματα

Χάσαμε τ’ αυγά… και τα πασχάλια

Ή μήπως πρέπει να ψάξουμε και να βρούμε τα πασχαλινά αυγά που έκρυψε ο άτακτος λαγός;

Άραγε τι θα ανακαλύψουμε μέσα στα αυγά; Παιχνίδια, τραγούδια, κατασκευές ή μήπως επαναληπτικά φυλλάδια ;;

Tο Κέντρο Μελέτης Γραφίδα αναλαμβάνει υπεύθυνα την φύλαξη παιδιών, κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, προσφέροντας ώρες παιχνιδιού και δημιουργικής απασχόλησης σε ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον.

«Ελάτε να διαβάζουμε ιστορίες, να κατασκευάσουμε λαμπάδες και κάρτες, να διακοσμήσουμε αυγά, να παίξουμε, να μελετήσουμε και να δημιουργήσουμε!» 

 

Ημέρες:

Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου έως και Μ.Πέμπτη 25 Απριλίου

30 Απριλίου & 2-3 Μαΐου

Ώρες: 08:00 – 15:00 (δυνατότητα διεύρυνσης ωραρίου)

Για παιδιά 5 -12 ετών

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη γραμματεία.

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Τα καλλιτεχνικά τμήματα

 

Εικαστικές τέχνες, αρχιτεκτονική, θέατρο, σκηνογραφία και ρομποτική έρχονται στο MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης προσφέρει σε παιδιά, οικογενειακό κοινό και ενήλικες μια ποικιλία αγαπημένων στο κοινό προγραμμάτων που ανανεώνονται και εμπλουτίζονται με νέες συνεργασίες-εκπλήξεις, καθώς και νέων, καινοτόμων τμημάτων!  Τα Μουσειοπαιδαγωγικά Εργαστήρια Τέχνης είναι στοχευμένα ηλικιακά, χαρακτηρίζονται από διατμηματικές – διεπιστημονικές συνεργασίες  και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πεδίων καλλιτεχνικής έκφρασης όπως εικαστικές τέχνες, αρχιτεκτονική, θέατρο – σκηνογραφία, ρομποτική!

 

Έναρξη Β’ κύκλου συναντήσεων 2018-2019
Αναλυτικά το Πρόγραμμα 
 

Παίζω-Μαθαίνω-Δημιουργώ στο μουσείο

για παιδιά 3 – 4 ετών με τη συμμετοχή γονέα

Κύκλος 6 συναντήσεων, διάρκειας 2 ωρών η καθεμία

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 – 4 ετών με τη συνοδεία & συμμετοχή του γονέα

κάθε Πέμπτη 18:00-19:00

Κόστος: 60€

Έναρξη: 21/03/2019

 

Παίζω-Μαθαίνω-Δημιουργώ στο μουσείο

για παιδιά 4 – 12 ετών

Κύκλος 6 συναντήσεων, διάρκειας 2 ωρών η καθεμία

Σάββατο 11.30 – 13.30

Κόστος 60€

Έναρξη: 16/03/2019

 

Πληροφορίες

Έναρξη προγραμμάτων στις 16, 17 & 21 Μαρτίου, κατ’ επιλογήν στο MOMus – Μουσείο Σύγχρονης  Τέχνης!

Οι εγγραφές ξεκίνησαν! Ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ

ή τηλεφωνικά στο  2310240002 ΤΡ-ΠΑ 10:00-17:00, ΣΑ 10:00-18:00, ΚΥ 10:00-18:00

Υπεύθυνη

Βίλλυ Πολυζούλη, Παιδαγωγός, Μουσειολόγος ΜΜΣΤ

Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγικών Προγραμμάτων του Μ.Μ.Σ.Τ.

Τ: 2310 240 002

Ε-mail: mmca.education@gmail.com

 

Συνεχίζεται το πρόγραμμα συναντήσεων του Β’ κύκλου 2018-2019 από το MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

 

ADULT ART – Εικαστικά εργαστήρια για ενήλικες

Μέσω του εργαστηρίου Adult Art τo MMΣΤ απαντά στην επιθυμία του ενήλικου κοινού της πόλης τόσο για περαιτέρω εξοικείωση με τη σύγχρονη τέχνη, όσο και για παροχή στοιχείων εικαστικής εκπαίδευσης με ταυτόχρονη δυνατότητα για καλλιτεχνική έκφραση.

Η δομή του εργαστηρίου Adult Art παρέχει ξενάγηση και γνωριμία με επιλεγμένα έργα της συλλογής του ΜΜΣΤ και στη συνέχεια συμμετοχή με ένα εικαστικό εργαστήριο πάνω στις έννοιες, τις πρακτικές και το καλλιτεχνικό λεξιλόγιο των επιλεγμένων έργων.

Ιστορίες καλλιτεχνών, προβολές έργων από συλλογές και μουσεία, κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο, αφηγήματα λιγότερο ή καθόλου γνωστά, στοιχεία ιστορίας και αισθητικής της τέχνης, αλλά και απτές καλλιτεχνικές πρακτικές τις οποίες οι συμμετέχοντες βιώνουν στην πράξη, συνθέτουν μία ολιστική γνωριμία με την πορεία της εικαστικής δημιουργίας σε όλα τα διαδοχικά βήματά της: από την αρχική ιδέα και την επιλογή της τεχνικής και των υλικών, ως την τελική δημιουργία του έργου.

 

Σχεδιασμός – υλοποίηση:

Χρήστος Κούντουρας, εικαστικός & δημιουργός comics

Χριστίνα Μαβίνη, αρχαιολόγος – μουσειολόγος, ΜΜΣΤ

 

Αναλυτικά

O άλλος Warhol | ANDY WARHOL | Ασκήσεις μονοκονδυλιάς

Σάββατο 16 Μαρτίου & Πέμπτη 21 Μαρτίου  – @ΜΟMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Capitalist Realism | Φωτογράφιση αστικού τοπίου

Σάββατο 30 Μαρτίου & Πέμπτη 4 Απριλίου – MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Μεταπλάσεις της Αρχιτεκτονικής | ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ | Κατασκευές με υλικά σε δεύτερη χρήση

Σάββατο 6 Απριλίου & Πέμπτη 11 Απριλίου – ΜΟMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Plastic is Fantastic | Design αντικειμένου για τον δημόσιο χώρο

Σάββατο 13 Απριλίου & Πέμπτη 18 Απριλίου –  έκθεση “Print your City”, Δ.Ε.Θ.

Εξερευνώντας την Αφαίρεση | Αφαιρετική Ζωγραφική 

Σάββατο 20 Απριλίου & Πέμπτη 9 Μαΐου – ΜΟMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

“Restart” – Ρωσική Πρωτοπορία | Σχεδιάζοντας καθημερινά αντικείμενα

Σάββατο 11 Μαΐου & Πέμπτη 16 Μαΐου – ΜΟMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (Μονή Λαζαριστών)

Μια θέση για τον…Ορίζοντα | ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΩΤΣΟΣ | Α-διάφανη γλυπτική

Σάββατο 18 Μαΐου & Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 – ΜΟMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Torso | MARC CHARPIN | Γλυπτική με πηλό  

Σάββατο 25 Μαΐου & Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 –  ΜΟMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Χαρτογραφία | Κατασκευή χάρτη

Σάββατο 1 Ιουνίου & Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019  –  Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς (Δημ. Πολιορκητού 37, Άνω Πόλη)

 

Πληροφορίες

Μέρες & Ώρες υλοποίησης: Σάββατο 11.30 -15.30 & Πέμπτη 17.00 – 21.00

Κόστος Συμμετοχής: 130€

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας ηλεκτρονικά εδώ ή τηλεφωνικά στο  2310240002 ΤΡ-ΠΑ 10:00-17:00, ΣΑ 10:00-18:00, ΚΥ 10:00-18:00

Τ: 2310 240 002, F: 2310 281567

Ε-mail: adultartmmca@gmail.com

Δημόσια Ομάδα στο FB