Θέρμη - Καρδία – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Robotixlab – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Time Machine Adventure, Robotixlab Summer Camp 2021 

Αν υπήρχε μια μηχανή που θα μπορούσε να σε ταξιδέψει στο χρόνο πού θα ονειρευόσουν να μεταφερθείς; Στο μέλλον ή στο παρελθόν; Ο εφευρέτης Δρ. Χρόνης Ταξίδης κατασκεύασε μια τέτοια χρονομηχανή και θα την παρουσιάσει για πρώτη φορά στους μικρούς εφευρέτες των εργαστηρίων Robotixlab ταξιδεύοντας τους 1 ολόκληρη ημέρα πίσω…

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ!!!

Τι Time Machine Adventure θα ήταν αν δεν πήγαινε κάτι στραβά?!?! Η Χρονομηχανή δυσλειτουργεί και αντί για μια ημέρα πίσω στέλνει τα παιδιά στον Μεσαίωνα και συγκεκριμένα στο 1462… Έχουν μιάμιση ημέρα να αγωνιστούν σε κονταρομαχίες (με τα ρομπότ που θα κατασκευάσουν και θα προγραμματίσουν φυσικά), να φτιάξουν καταπέλτες για να ρίξουν τον πύργο των μαύρων ιπποτών, να δημιουργήσουν ένα video game με μάγισσες που πετούν μπας και γλιτώσουν την πυρά  και να επισκευάσουν την χρονομηχανή μπας και καταφέρουν να επιστρέψουν στο παρόν.

 

Η επισκευή της Χρονομηχανής στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία και σας ταξιδεύει στο μέλλον! Ρομπότ σε διαστημικές αποστολές στον πλανήτη Άρη, κατασκευή ηλεκτρονικού φουτουριστικού synthesizer κολλώντας πυκνωτές, αντιστάσεις και τρανζίστορ σε ηλεκτρονική πλακέτα PCB, 3D design και 3D printing σαν μια άλλη τηλεμεταφορά αντικειμένων και δεύτερη προσπάθεια για επισκευή της Χρονομηχανής.

 

Αυτή τη φορά πηγαίνει λίγο καλύτερα και ταξιδεύουν στην δεκαετία 80’s  όπου καλούνται να λύσουν προβλήματα που αφορούν το περιβάλλον, τα ενεργειακά, το διαδίκτυο με προγραμματισμό, έξυπνες κατασκευές και δημιουργικότητα! Τελικά θα καταφέρουν να επισκευάσουν την «Χρονομηχανή» και να επιστρέψουν στο σήμερα την τελευταία ημέρα του camp;

 

Όλα αυτά μέσα από την εκπαιδευτική φιλοσοφία ”Out of the BOX learning” της Robotixlab και διαθεματική προσέγγιση S.T.E.A.M. με κατασκευές, προγραμματισμό, πειράματα, δοκιμές, παιχνίδι, γέλιο και καινούργιες φιλίες!

 

Το Time Machine Adventure, Robotixlab Summer Camp 2021 έχει διάρκεια από Δευτέρα – Παρασκευή με ώρα προσέλευσης 8.00-9.00 και ώρα αναχώρησης 15.00-16.00. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί από τις 9.00 – 15.00 με ενδιάμεσα διαλείμματα, σε μικρά τμήματα των 12 μαθητών/τριών max

 

H Robotixlab ακολουθεί πλήρως τις προδιαγραφές του Υπ. Παιδείας και του ΕΟΔΥ σχετικά με τον COVID-19, βάζοντας σε προτεραιότητα την υγεία μαθητών και προσωπικού με θερμομετρήσεις, self test, μεγάλος χώρος 440 τ.μ. για 24 παιδιά max, φυσικός αερισμός, απολύμανση επιφανειών.

 

Μην χάσετε το σχετικό video, υπερπαραγωγή (βάλτε ήχο) !!!

 

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Το summer camp θα πραγματοποιηθεί τις εβδομάδες:

 • 28.06 – 02.07
 • 05.13.07 – 09.07
 • 12.07 – 16.07

Ημέρες λειτουργίας: από Δευτέρα έως Παρασκευή

Ώρες προσέλευσης: 8.00 – 9.00

Ώρες αναχώρησης: 15.00 – 16.00

απευθύνεται σε ηλικίες 6 – 12 ετών

Κόστος συμμετοχής: 120€, έκπτωση 10% στα αδέρφια.

Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες στο 2313040999, 6947695747, στο mail@robotixlab.com και εγγραφές online εδώ.

 

 

 

Adventure Paintball – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Φέτος, εξαιτίας της πανδημίας, τα παιδιά αναγκάστηκαν να μείνουν πολλές ώρες μέσα στο σπίτι, χάνοντας έτσι τη δυνατότητα να παίξουν ελεύθερα έξω. Το Adventure Paintball, αναγνωρίζοντας την ανάγκη απασχόλησης των παιδιών, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, διοργανώνει ένα πρωτότυπο και δημιουργικό summer camp στη Θεσσαλονίκη.

Στο summer camp του «Adventure Paintball», που ξεκινά από 15 Ιουνίου, τα παιδιά θα ζήσουν μία φανταστική εμπειρία, με δράση και περιπέτεια, ενώ παράλληλα θα μάθουν αξίες όπως αυτή της ομαδικότητας και της λήψης αποφάσεων.

Στο «Adventure Paintball» λαμβάνεται σοβαρά υπόψη το θέμα της ασφάλειας και παρέχονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ώστε τα παιδιά να παίζουν ανέμελα αλλά και με ασφάλεια, στις εγκαταστάσεις του χώρου.

 

Ωράριο Summer Camp

Υπάρχει η δυνατότητα να φέρετε τα παιδιά από τις 07:00 το πρωί και έπειτα. Ξεκινά η προσέλευση τόσο νωρίς ώστε να εξυπηρετούνται όλοι αυτοί που πιθανόν εργάζονται και δεν έχουν τη δυνατότητα να έρθουν αργότερα. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, η παραλαβή των παιδιών, γίνεται από το μεσημέρι μέχρι νωρίς το απόγευμα στις 16:00.

Η ομάδα του «Adventure Paintball» αναλαμβάνει να ψυχαγωγήσει τα παιδιά με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο χώρο.

 

Πρόγραμμα Summer Camp

Τα παιδιά, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες: Paintball, πεταλοκίνητο Go-kart, χειροτεχνίες, κατασκευές με πηλό, μουσικές καρέκλες, κολλάζ, ζωγραφική, σχοινάκι, σκοποβολή, είναι μόνο μερικές από αυτές.

 

Κόστος Summer Camp

Το κόστος ανά εβδομάδα (Δευτέρα έως και Παρασκευή) είναι 70€. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται ένα μπουκαλάκι νερό και ένα τοστ την ημέρα. Φυσικά, τα παιδιά μπορούν να έχουν μαζί και το δικό τους φαγητό απ’ το σπίτι, αν το επιθυμούν.

Για περισσότερες πληροφορίες ή δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τη γραμματεία.

Χαρίστε στα παιδιά σας αυτό το καλοκαίρι, μία αξέχαστη εμπειρία, με δράση, παιχνίδι και περιπέτεια, που θα έχουν να θυμούνται για καιρό.

Generation Next – Τα καλοκαιρινά τμήματα

GENERATION NEXT

Το «Generation Next» είναι ένα πολύπλευρο πρόγραμμα δράσεων, αθλητικών δραστηριοτήτων, πρωτότυπων εργαστηρίων και ψυχαγωγικών προγραμμάτων.

Το Πρόγραμμα Θερινής Απασχόλησης “Generation Next” στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, είναι σε εβδομαδιαία βάση και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019. Λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός Σαββάτου – Κυριακής και αργιών, από τις 08:00 έως τις 16:30.

Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τη σίτιση των παιδιών με τη μορφή καθημερινού προγεύματος και πλήρους μεσημεριανού γεύματος. Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς των παιδιών από και προς τη ΓΣΘ επίσης το πρόγραμμα είναι στα ελληνικά, προσφέρεται για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών που φοιτούν σε οποιοδήποτε σχολείο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ: Βιωματικό, πολύπλευρο, συμμετοχικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

ΣΚΟΠΟΣ: H παροχή ενός προγράμματος που αποσκοπεί να δώσει στα παιδιά, πολλά διαφορετικά ερεθίσματα με σκοπό την ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντα τους.

ΤΟΜΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΖΩΗ: Κάθε εβδομάδα, μια ημερήσια εκδρομή στη φύση και γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ: Χειροτεχνίες, κατασκευές, μοντελισμός, ρομποτική, μαγειρική, κ.α

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Basketball, ποδόσφαιρο, χορός, βόλεϊ, Κλασικός Αθλητισμός, Πινγκ πονκ, πεζοπορία, δρομικά παιχνίδια και παιχνίδια σταθμών.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ: Εργαστήρια Μουσικής και τεχνών, ζωγραφική, fair play

 

Μάθετε περισσότερα https://www.generationnext.gr/ ή καλέστε στο 6947739149

Pinewood – Τα καλοκαιρινά τμήματα

STEAM Summer Camp στο Pinewood!

Θερινή κατασκήνωση Pinewood

To καλύτερο τελείωμα σε μια υπέροχη σχολική χρονιά. Παιδιά ηλικίας 3 – 12 έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το πολυπολιτισμικό, αγγλόφωνο περιβάλλον του σχολείου με την εγγραφή τους στο STEAM Camp του Pinewood.

 

Αναλυτικά τα τμήματα που θα λειτουργήσουν:

Nursery Rhyme STEM time! Για παιδιά ηλικίας 3 – 5 ετών

Μαθαίνουν ένα νέο παιδικό τραγούδι κάθε μέρα, χρησιμοποιώντας τις εκπαιδευτικές διαστάσεις του Steam! Οι δραστηριότητες έχουν σχεδιαστεί για να διδάξουν ικανότητες εξερεύνησης και ανακάλυψης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Οι μικροί φίλοι μπορεί απλώς να είναι οι επόμενοι μηχανικοί, αστροναύτες, καλλιτέχνες ή επιστήμονες!

 

Ακαδημία Φαντασίας! Για παιδιά ηλικίας  6 – 9 ετών

Περιπέτειες, αθλήματα, υπαίθρια παιχνίδια και τέχνη, όλα στην αγγλική γλώσσα δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για απόκτηση και ενίσχυση της χρήσης και της κατανόησης των αγγλικών. Τα παιδιά θα απολαύσουν τον χρόνο τους στο γυμναστήριο, στο στούντιο χορού, στην αίθουσα τέχνης, στο εργαστήριο επιστήμης, στη βιβλιοθήκη, στην κουζίνα και στο εργαστήριο πληροφορικής. Και φυσικά στο εργαστήριο κατασκευής ρομπότ και στο bootcamp επιβίωσης από εισβολή ζόμπι και εξωγήινων!

 

Vloggers & Escape Δωμάτια! Για παιδιά ηλικίας 10 – 12 ετών

Οι κατασκηνωτές θα σχεδιάσουν και θα κατασκευάσουν το δικό τους δωμάτιο απόδρασης και να μάθουν τα πάντα για το vlogging. Στη συνέχεια θα δημιουργήσουν το δικό τους «βίντεο-ημερολόγιο» με τις καθημερινές προκλήσεις που έχουν επιλέξει.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 – Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Ώρα: 8.30 – 16.30

για παιδιά ηλικίας 3 – 12 ετών

Κόστος Συμμετοχής: 300 ευρώ/2 εβδομάδες ή 180 ευρώ/1 εβδομάδα

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.pinewood.gr ή Κάντε ηλεκτονική εγγραφή τώρα!

Share our Facebook Event

Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το ανανεωμένο «Καλοκαίρι στο αγρόκτημα» 2019 είναι γεγονός!

Παιδιά ηλικίας 4 – 13ετών ανακαλύπτουν το αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής μέσα από βιωματικές δραστηριότητες για την παραγωγή, την υγιεινή διατροφή, καλές περιβαλλοντικές πρακτικές, πειράματα STEM και όχι μόνο αυτά…Φυσικά, πολύ παιχνίδι καθημερινά στις καταπράσινες αυλές και τα γήπεδα της Σχολής!

Φέτος, για πρώτη φορά, τα μεγαλύτερα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα μιας διανυκτέρευσης στο αγρόκτημα!

Οι ημερομηνίες για το «Καλοκαίρι στο αγρόκτημα» 2019 είναι οι εξής:

Α’ Περίοδος: 18/6 – 28/6 (& Σαβ.22/6)
Β’ Περίοδος: 01/7 – 12/7
Γ’ Περίοδος: 26/8 – 06/9

Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τα νέα προγράμματα ανάλογα με το ηλικιακό επίπεδο που σας ενδιαφέρει και όλες τις επιπλέον πληροφορίες μέσα από το site .

Για περισσότερες πληροφορίες:
τηλ.: 2310 – 492.768, 2310 – 492.756

ΝΟΗΣΙΣ – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το σχολείο σταματάει, το Explora ξεκινάει – Για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

Κάντε εγγραφή μέχρι και τις 16/5 με κόστος συμμετοχής 95€!

Θέλετε το παιδί σας να κάνει κάτι διασκεδαστικό και ταυτόχρονα μοναδικά ενδιαφέρον αυτό το καλοκαίρι; Το καλοκαιρινό πρόγραμμα Explora στο ΝΟΗΣΙΣ για τελειόφοιτους Δημοτικού και Γυμνασίου στο ΝΟΗΣΙΣ  προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.

Για μαθητές Δημοτικού, περίοδοι διεξαγωγής: 18-22/06, 24-28/06

Α΄- Γ΄ Δημοτικού

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα Explora στο ΝΟΗΣΙΣ για μαθητές που τελείωσαν την Α΄- Γ΄ Δημοτικού είναι ο ιδανικός συνδυασμός ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης. Μαθαίνουμε για την ανακύκλωση, το νερό και τη σημασία του, το διάστημα και τους πλανήτες με ποικίλες δραστηριότητες μέσα στο Μουσείο Τεχνολογίας και το Πλανητάριο, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του ΝΟΗΣΙΣ. Τα παιδιά έρχονται πιο κοντά στον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση, μαθαίνοντας ταυτόχρονα τη σημασία της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Δραστηριότητες STEM, δημιουργικές κατασκευές, προβολές στο Πλανητάριο και το Κοσμοθέατρο, και ομαδικά παιχνίδια κάνουν κάθε μέρα μοναδική.

 

Δ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα EXPLORA στο ΝΟΗΣΙΣ για μαθητές που τελείωσαν την Δ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού εστιάζει στην τεχνολογία, με δραστηριότητες STEM, οι οποίες περιλαμβάνουν κατασκευές και διάφορες δοκιμασίες. Ανακύκλωση, εκπαιδευτική ρομποτική, μηχανική, drones είναι μερικές από τις θεματικές του προγράμματος. Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες (εργαστήριο Tinkering, κατασκευή μιας υδραυλικής πλατφόρμας, κ.ά.) καλλιεργείται η επινοητικότητα και η κριτική σκέψη των παιδιών, ενώ παράλληλα ενισχύονται η συνεργασία και η ομαδικότητα. Οι προβολές στο Πλανητάριο, το Κοσμοθέατρο και τον Προσομοιωτή συμπληρώνουν ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό πενθήμερο.

 

Για μαθητές Α΄- Γ΄ Γυμνασίου, περίοδος διεξαγωγής: 24 – 28/06

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές που τελείωσαν την Α’ – Γ΄  Γυμνασίου.
Τα παιδιά εμπλέκονται σε δραστηριότητες STEM, οι οποίες αντλούν τη θεματολογία τους από την τεχνολογία και τις θετικές επιστήμες. Υλοποιούν μηχανικές κατασκευές δουλεύοντας σε ομάδες και ακολουθώντας οδηγίες, επιστρατεύοντας κυρίως τη δική τους ευρηματικότητα, υποβάλλουν τις κατασκευές τους σε δοκιμασίες, γνωρίζουν τις βασικές αρχές της μετεωρολογίας, εξοικειώνονται με το χειρισμό drones και τον προγραμματισμό Η/Υ, παρακολουθούν προβολές στο Πλανητάριο, το Κοσμοθέατρο και τον Προσομοιωτή, επισκέπτονται το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ) στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και έρχονται σε επαφή με τους ερευνητές στα εργαστήριά τους.

 

Γενικές πληροφορίες για το Explora

Περίοδοι διεξαγωγής:
Για μαθητές Δημοτικού: Τρίτη 18/6 – Σάββατο 22/6, Δευτέρα 24/6 – Παρασκευή 28/6
Για μαθητές Γυμνασίου: Δευτέρα 24/6 – Παρασκευή 28/6
Διάρκεια καθημερινού προγράμματος: 9.00 – 15.00
Προσέλευση: 8.30 – 9.00
Αποχώρηση: 15.00 – 15.15
Κόστος συμμετοχής: 120€ Κάντε εγγραφή μέχρι τις 16/5 με κόστος συμμετοχής 95€!
Περιλαμβάνονται: πρωινό snack, ελαφρύ γεύμα (σάντουιτς), αναμνηστικό μπλουζάκι και φωτογραφία, ασφαλιστική κάλυψη.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των δραστηριοτήτων πραγματοποιούνται από ειδικευμένο προσωπικό του ΝΟΗΣΙΣ, καθώς και από εξωτερικούς συνεργάτες.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ και για δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά) πατήστε εδώ.

Μόνο για σχολεία: Η γη μας έχει πυρετό

Το Θεατρικό Εργαστήρι ΝΟΗΣΙΣ και το ΕΝΕΡΓΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΤΟΥΚΑ παρουσιάζουν την παιδαγωγική, οικολογική, περιβαλλοντική παράσταση «Η ΓΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΥΡΕΤΟ! …μια ακόμα περιπέτεια της ομάδας ΑΤΛΑΣ» σε σκηνοθεσία Ειρήνης Καλογηρά, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της εκπαιδευτικού Κορίνας Βογιατζή.

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Τέσσερα παιδιά, ο Βασίλης και η Φανή, ο Οδυσσέας και η Ζωή θα μεταμορφωθούν σε υπερήρωες ακόμα ένα απόγευμα! Απόψε, η αποστολή τους είναι να σώσουν την Γη! Για να το καταφέρουν αυτό θα μας μεταφέρουν σε γαλαξιακά αστροιατρεία, διαστημικά δικαστήρια, θα μεταμορφωθούν σε πλανήτες, αστέρια και κομήτες, θα κάνουν ανακύκλωση και θα ταξιδέψουν με τα τέσσερα στοιχεία της φύσης σε όλο τον κόσμο! Σύντροφοί τους στο ταξίδι αυτό, η Ξένια και ακόμη ένας υπερήρωας, ο δάσκαλός τους, ο κύριος Μιχαήλ.

Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση για παιδιά Δημοτικού, που συνδυάζει το θέατρο και το παιχνίδι με την επιστημονική γνώση, την οικολογία με τη διασκέδαση και παρασύρει τους μικρούς θεατές σε μια διαπλανητική περιπέτεια με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά!

 

Συντελεστές

Διασκευή – Σκηνοθεσία – Κινησιολογική Επιμέλεια: Ειρήνη Καλογηρά
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Μαρία Σταυράκη
Πρωτότυπη μουσική: Δημήτρης Μήτρου
Στίχοι τραγουδιών: Γιώργος Βραχνός, Κορίνα Βογιατζή

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Δέλλιου Ξένια
Βρουλάκος Λάζαρος
Μπατατόλη Ασπασία
Νικολάου Μιχαήλ
Ντούκα Χριστίνα
Τραπεζάνογλου Σάββας

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Οι παραστάσεις για σχολεία συνεχίζονται κάθε Τρίτη & Τετάρτη μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα σχολεία.

Κόστος εισιτηρίου για σχολικές ομάδες: 5€/ μαθητή

Κρατήσεις για ομαδικές επισκέψεις
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτερικό 2, Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9.00 – 13.00

Drones 1 – Φανταστικές αποστολές

Επίπεδο 1: Γνωρίζουμε τα Drones και τις εφαρμογές τους

Τα drones ή στα ελληνικά «Συστήματα μη επανδρωμένων Αεροσκαφών» είναι ένας από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους κλάδους της τεχνολογίας. Οι εφαρμογές τους είναι πάρα πολλές και αυξάνουν συνεχώς καθώς εξελίσσονται.Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Drones 1: Φανταστικές αποστολές» είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Χρησιμοποιώντας ειδικά drones ως εκπαιδευτικό εργαλείο, διδάσκονται βασικές δεξιότητες και γνώσεις σε παιδιά 10-13 ετών (Δ’ Δημοτικού – Α’ Γυμνασίου).

Σε επίπεδο τεχνικών γνώσεων τα παιδιά:
• μαθαίνουν έννοιες φυσικής και μηχανολογίας, που σχετίζονται με την πτητική ικανότητα των drones,
• μαθαίνουν βασικά στοιχεία για το νομικό πλαίσιο, το οποίο διέπει τη χρήση των drones στην Ελλάδα από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας,
• μαθαίνουν πώς να χειρίζονται ένα drone μέσα από μια σειρά δοκιμασιών ακρίβειας, ταχύτητας και δεξιοτεχνίας,
• συμμετέχουν σε αποστολές μεταφοράς ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας σε μια απομακρυσμένη περιοχή ή μια περιοχή σε έκτακτη ανάγκη,
• συμμετέχουν σε αποστολές έρευνας από αέρα,
• μαθαίνουν να προγραμματίζουν, σχεδιάζοντας και εκτελώντας ένα σχέδιο πτήσης βάσει κάποιου σεναρίου

Σε επίπεδο γενικών δεξιοτήτων, το πρόγραμμα εστιάζει στις βασικές δεξιότητες του 21ου αιώνα. Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να επικοινωνούν και να συνεργάζονται σε μικρές ομάδες, ώστε να εντοπίζουν και να επιλύουν προβλήματα. Επίσης, ενθαρρύνονται να αξιοποιήσουν το προσωπικό στοιχείο του κάθε μέλους της ομάδας, επινοώντας μια λύση διαφορετική από αυτές των άλλων ομάδων.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω στηρίζονται σε έναν βασικό πυλώνα: το παιχνίδι. Τα drones είναι το κατάλληλο εργαλείο, ώστε να δοθούν στα παιδιά όλες τις παραπάνω δεξιότητες και γνώσεις, χωρίς να χρειαστεί να τις διδαχτούν… αρκεί να παίξουν.

Η οργάνωση του περιεχομένου και η εκτέλεση του προγράμματος είναι από τον Ανέστη Μαυρίδη, Δρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ, Δάσκαλος Πληροφορικής.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Σάββατα, 16/03, 30/03, 06/04, 13/04

Ώρα: 13.30 – 15.30

Για μαθητές Δ’ Δημοτικού – Α’ Γυμνασίου

Αριθμός ατόμων: 16

Κόστος Συμμετοχής: 60,00 €

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν και δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά) πατήστε ΕΔΩ.

Peiramatistas

Οι φυσικές επιστήμες μπορούν να είναι ευχάριστες και ψυχαγωγικές σαν παιχνίδι!

Οι Peiramatistas μεγάλωσαν και επανέρχονται για 5η χρονιά με νέα θεματολογία. Σε τέσσερις συναντήσεις θα σταθούν σε ισάριθμους σταθμούς της επιστήμης. Θα κατασκευάσουν απλές μηχανές από τις ιδέες του Αρχιμήδη, θα αντιγράψουν τις πτητικές μηχανές από τα σχέδια του Ντα Βίντσι , θα πειραματιστούν με τον ηλεκτρομαγνητισμό εμπνεόμενοι από τις επινοήσεις του Τέσλα, θα μυηθούν στη λογική των «έξυπνων μηχανών» και των αυτοματισμών βαδίζοντας στο δρόμο του Τιούρινγκ.

Οι φετινοί Peiramatistas συνδυάζουν τα εργαστήρια STEAM φυσικών επιστημών με το tinkering, τη νέα τάση στη βιωματική και δημιουργική εκπαιδευτική πρακτική, δηλαδή τις αυτοσχέδιες κατασκευές με διάφορα υλικά καθημερινής χρήσης.

Σε κάθε συνάντηση των Peiramatistas θα υπάρχουν διακριτές ζώνες δραστηριοτήτων:

1. Ένα πείραμα για αφορμή. Ξεκινούν με ένα πείραμα επίδειξης που θα λειτουργήσει ως αφορμή για παρατήρηση και προβληματισμό των παιδιών.
2. STEAM Station. Στη συνέχεια τα παιδιά συνεργάζονται για να φέρουν σε πέρας μια αποστολή, να συνθέσουν μια κατασκευή, να θέσουν σε λειτουργία μια διάταξη
3. Tinkering ή “επιστημονικά μαστορέματα”. Τα παιδιά χρησιμοποιούν απλά υλικά για να δημιουργήσουν τις δικές τους ευφάνταστες κατασκευές πάνω στο θέμα του εργαστηρίου.
4. Η επιστήμη είναι παιχνίδι. Σε κάθε εργαστήριο υπάρχει και η ζώνη του παιχνιδιού. Παιχνίδια συνεργασίας, παιχνίδια αντίληψης, επιτραπέζια παιχνίδια πειραμάτων και κατασκευών συνδυάζουν την ψυχαγωγία με τη βιωματική μάθηση.
5. Η σειρά Peiramatistas αποτελείται από τέσσερα εργαστήρια. Κάθε εργαστήριο διαρκεί 90’ και συμμετέχουν σε αυτό 20 παιδιά με την καθοδήγηση 3 εμψυχωτών.

Η θεματολογία σε τίτλους είναι:

1. Αρχιμήδης και οι απλές μηχανές
2. Λεονάρντο Ντα Βίντσι και οι πτητικές μηχανές
3. Νικολά Τέσλα και οι εφαρμογές του ηλεκτρομαγνητισμού
4. Τιούρινγκ και οι αυτόματες και “έξυπνες” συσκευές

Τα εργαστήρια φυσικών επιστημών Peiramatistas παρουσιάστηκαν ως καλή εκπαιδευτική πρακτική στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας «Για να ξαναφανταστούμε το Σχολείο» (“Reimaging schooling”), Θεσσαλονίκη, Σεπτέμβριος 2015.

Η οργάνωση του περιεχομένου και η εκτέλεση του προγράμματος πραγματοποιείται από τη «Γνώση και Εμπειρία».

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ηλικία: Νήπια – Β΄ Δημοτικού
Απόθεμα: 20
Ημερομηνίες: Κυριακή 10/02, 17/02, 24/02, 03/03
Ώρα: 11.15 – 12.45
Κόστος: 60,00€

Για δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά) πατήστε εδώ.

Διαδικασία εξασφάλισης συμμετοχής
1. Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής.
2. Τρόποι πληρωμής:
– Ηλεκτρονική πληρωμή. Γίνονται δεκτές όλες οι χρεωστικές / πιστωτικές κάρτες VISA, Mastercard.
– Συμπλήρωση της φόρμας στο ΝΟΗΣΙΣ, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και πληρωμή στο ταμείο κατά τις ώρες λειτουργίας του (Τρίτη έως Παρασκευή 9:00 – 15:00, Σάββατο 13:30 – 20:00, Κυριακή 11:30 – 18:00).
3. Εξασφάλιση οριστικής συμμετοχής:
Η οριστική συμμετοχή στο πρόγραμμα εξασφαλίζεται με την καταβολή του ποσού συμμετοχής και τη λήψη επιβεβαιωτικού email.

Πληροφορίες
Μαρία Καρνέζου
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτ. 121 (Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00 – 14.00)
Φαξ: 2310 483 020, e-mail: karnezou@noesis.edu.gr

Εργαστήρια STEM

ΝΕΟ εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού

Η εκπαίδευση αλλάζει

Με το STEM επιχειρείται ο μετασχηματισμός από το επίπεδο της παραδοσιακής δασκαλοκεντρικής διδασκαλίας στη διδασκαλία όπου κυρίαρχο ρόλο στο αναλυτικό πρόγραμμα θα διαδραματίζει η επίλυση προβλήματος και η ανακαλυπτική-διερευνητική μάθηση.

Ανάπτυξη δεξιοτήτων

Το STEM παρέχει ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε παιγνιώδεις δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία.

Σημασία του STEM

Στο προσεχές μέλλον (2019) το 25% των θέσεων εργασίας θα απαιτούν γνώσεις STEM, σύμφωνα με μελέτες αμερικανικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Η ΕΕ αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του STEM στην αγορά εργασίας, έχει σχηματίσει τον STEM Alliance.

Το ΝΟΗΣΙΣ διοργανώνει εργαστήρια STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics – Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά) για παιδιά νηπιαγωγείου (4-5 ετών) μέχρι ΣΤ΄ Δημοτικού.

 

Αναλυτικά τα τμήματα

Λιλιπούτειοι Μηχανικοί

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Λιλιπούτειοι Μηχανικοί» είναι σχεδιασμένο για μαθητές Νηπιαγωγείου (4 και 5 ετών). Τα παιδιά κάνουν τα πρώτα βήματά τους στον κόσμο των Θετικών Επιστημών, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής. Μέσα από δραστηριότητες με χαρακτήρα παιχνιδιού τα παιδιά εξερευνούν έννοιες, φαινόμενα, δημιουργώντας μια ή περισσότερες κατασκευές κάθε φορά, κάνουν παρατηρήσεις και βγάζουν συμπεράσματα για τον κόσμο γύρω τους. Κάθε δραστηριότητα «ντύνεται» με μια ξεχωριστή ιστορία, που μαγνητίζει το ενδιαφέρον των μικρών επιστημόνων και τους καλεί να αναζητήσουν λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα. Οι κατασκευές πραγματοποιούνται με εκπαιδευτικό υλικό της σειράς LEGO DUPLO Education. Οι δραστηριότητες συνοδεύονται από σχετικό οπτικοακουστικό υλικό και ειδικά διαμορφωμένα φύλλα εργασίας που επιτρέπουν στο παιδί να επαληθεύει αυτά που έμαθε παρατηρώντας.

Ηλικία: Προνήπια – Νήπια
Αριθμός συμμετεχόντων: 15
Ημερομηνίες: 27/01, 03/02, 10/02, 17/02
Ώρα: 11.30 – 12.30
Κόστος: 60,00€

Νέοι Μηχανικοί

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νέοι Μηχανικοί» είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές της Α’ και Β΄ Δημοτικού και τους δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Παρατηρώντας τον κόσμο γύρω τους, τα παιδιά μαθαίνουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει στη φύση, πώς λειτουργεί κάτι ή πού χρησιμεύει μια συσκευή. Μέσα από τη συνεργασία οι μικροί μηχανικοί αξιοποιούν τις δεξιότητές τους, κατασκευάζοντας απλά μοντέλα, μαθαίνουν πειραματικά τη χρησιμότητα των μηχανισμών που συναντούν στο περιβάλλον τους καθημερινά. Οι κατασκευές πραγματοποιούνται με εκπαιδευτικό υλικό της σειράς LEGO Education και όλες οι δραστηριότητες συνοδεύονται από ειδικά διαμορφωμένα φύλλα εργασίας που επιτρέπουν στο παιδί να επαληθεύει αυτά που έμαθε παρατηρώντας. Η βιωματική μάθηση προσφέρει, με διασκεδαστικό και παιγνιώδη τρόπο, γνώσεις εύκολα αντιληπτές και προτρέπει τα παιδιά να προσεγγίσουν και να αγαπήσουν τις θετικές επιστήμες και να εξερευνήσουν την κλίση τους σε αυτές.

Ηλικία: Α΄- Β΄ Δημοτικού
Αριθμός συμμετεχόντων: 15
Ημερομηνίες: 27/01, 03/02, 10/02, 17/02
Ώρα: 12.30 – 14.00
Κόστος: 60,00€

STEM in Action!

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «STEM in Action!» εξοικειώνει τα παιδιά με έννοιες όπως η σωστή δομή μιας κατασκευής, η μετάδοση κίνησης και το μηχανικό πλεονέκτημα. Επιπλέον, εστιάζει στη γνωριμία με τις πηγές ενέργειας και στη μετάβαση από την μηχανική κίνηση στην ηλεκτρική, γνωρίζοντας τον ηλεκτροκινητήρα και την επίδραση που έχει σε αυτόν η αλλαγή της πολικότητας του ρεύματος τροφοδότησής του. Με τη χρήση υπολογιστή προγραμματίζουμε την κατασκευή μας να εκτελέσει συγκεκριμένες δράσεις και με τη χρήση αισθητήρων μπορούμε να χτίσουμε τους πρώτους μας αυτοματισμούς, ώστε η κατασκευή μας να αντιδρά σε ερεθίσματα από το περιβάλλον.

Ηλικία: Γ΄- Δ΄ Δημοτικού
Αριθμός συμμετεχόντων: 15
Ημερομηνίες: 26/01, 02/02, 09/02, 16/02
Ώρα: 16.00 – 17.30
Κόστος: 60,00€

Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO WeDO

Το πρόγραμμα Εισαγωγή στην «Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO WeDo | Scratch» είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού, όπου μέσω της ομαδικής δραστηριότητας γύρω από την κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου που αλληλεπιδρά με τον αληθινό κόσμο σε πραγματικό χρόνο, τα παιδιά ζουν μια συναρπαστική και ψυχαγωγική εμπειρία που δεν θέλουν να τελειώσει! Κάθε κατασκευή ακολουθεί έναν “κώδικα” που είναι προϊόν της αλγοριθμικής σκέψης των μαθητών και πραγματώνεται στο ψηφιακό περιβάλλον του MIT Scratch 2.0. Η πραγματοποίηση όλης αυτής της διαδικασίας εμπλέκει τα παιδιά σε πρακτική, ενεργητική, ομαδική εργασία διερευνητικού & πειραματικού χαρακτήρα (πρώιμοι επιστήμονες), τα βοηθά να κατακτήσουν τη μάθηση, τη γνώση αλλά και γλωσσικές δεξιότητες, μέσω της διατύπωσης ερωτήσεων, αναζήτησης μοτίβων, επιλογής στρατηγικών και της διατύπωσης συμπερασμάτων.

Ηλικία: Ε΄- ΣΤ΄ Δημοτικού
Αριθμός συμμετεχόντων: 15
Ημερομηνίες: 26/01, 02/02, 09/02, 16/02
Ώρα: 17.30 – 19.00
Κόστος: 60,00€

 

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον STEM Education (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών) και το εκπαιδευτικό περιεχόμενο στηρίζεται σε προγράμματα αναγνωρισμένων πανεπιστημίων διεθνώς (MIT, Carnegie Mellon, Tufts).

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στα τμήματα όλων των επιπέδων καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά) πατήστε εδώ.

Διαδικασία Εξασφάλισης Συμμετοχής
1. Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής.

2. Τρόποι πληρωμής
– Ηλεκτρονική πληρωμή. Γίνονται δεκτές όλες οι χρεωστικές/πιστωτικές κάρτες VISA, Mastercard.
– Συμπλήρωση της φόρμας στο ΝΟΗΣΙΣ, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και πληρωμή στο ταμείο κατά τις ώρες λειτουργίας του (Τρίτη έως Παρασκευή 9:00 – 15:00, Σάββατο 13:30 – 20:00, Κυριακή 11:30 – 18:00).

3. Εξασφάλιση οριστικής συμμετοχής
Η οριστική συμμετοχή στο πρόγραμμα εξασφαλίζεται με την καταβολή του ποσού συμμετοχής και τη λήψη επιβεβαιωτικού email.

Πληροφορίες
Μιχάλης Παπουτσίδης
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτ. 140 (Τρίτη – Παρασκευή, 10.00 – 14.00)
Φαξ: 2310 483 020

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Μαθαίνω για το νερό

 

Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ορθολογική διαχείριση του νερού για μαθητές Γ’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου σχολείων του Δήμου Θέρμης
Η Δ.Ε.Υ.Α. Θέρμης διοργανώνει στο ΝΟΗΣΙΣ ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ορθολογική διαχείριση του νερού, του πολύτιμου αγαθού της φύσης, που απευθύνεται στους μαθητές των σχολείων του Δήμου Θέρμης.
Τα παιδιά «μαθαίνουν για το νερό», συμμετέχοντας σε ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που αποτελείται από:
 • Water Science Show
  Επιστημονικό show για το νερό, που προσφέρει πληροφόρηση και γνώση με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο ή
 • Παγκόσμιο πείραμα για το νερό
  Μια σειρά πειραμάτων ειδικά σχεδιασμένων για το νερό, τον πολύτιμο αυτό φυσικό πόρο και
 • Προβολή της ταινίας «Η Γη και εγώ» στο Πλανητάριο, που εντάσσεται στο πλαίσιο εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία, με στόχο την ευαισθητοποίηση και τη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης.

Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος επιμελείται το ΝΟΗΣΙΣ.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Η διάρκειά του είναι από 15 Ιανουαρίου μέχρι 15 Απριλίου 2019

Προσφέρεται δωρεάν αποκλειστικά στους μαθητές Γ΄ Δημοτικού ως Γ΄ Γυμνασίου σχολείων του Δήμου Θέρμης.

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση:
Τηλέφωνο 2310 483000, εσωτ. 2, Δευτέρα – Παρασκευή: 09.00-13.00.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ.

Peiramatistas

Ανακαλύψτε ότι οι φυσικές επιστήμες μπορούν να είναι ευχάριστες και ψυχαγωγικές σαν παιχνίδι!

Οι Peiramatistas μεγάλωσαν και επανέρχονται για 5η χρονιά με νέα θεματολογία. Σε τέσσερις συναντήσεις οι μικροί φίλοι θα σταθούν σε ισάριθμους σταθμούς της επιστήμης. Θα κατασκευάσουν απλές μηχανές από τις ιδέες του Αρχιμήδη, θα αντιγράψουν τις πτητικές μηχανές από τα σχέδια του Ντα Βίντσι, θα πειραματιστούν με τον ηλεκτρομαγνητισμό εμπνεόμενοι από τις επινοήσεις του Τέσλα, θα μυηθούν στη λογική των «έξυπνων μηχανών» και των αυτοματισμών βαδίζοντας στο δρόμο του Τιούρινγκ.

Οι φετινοί Peiramatistas συνδυάζουν τα εργαστήρια STEAM (Science-Technology-Engineering-Arts-Mathematics) φυσικών επιστημών με το tinkering, τη νέα τάση στη βιωματική και δημιουργική εκπαιδευτική πρακτική, δηλαδή τις αυτοσχέδιες κατασκευές με διάφορα υλικά καθημερινής χρήσης.

 

Σε κάθε συνάντηση των Peiramatistas θα υπάρχουν διακριτές ζώνες δραστηριοτήτων:

 • Ένα πείραμα για αφορμή. Ξεκινάμε με ένα πείραμα επίδειξης που θα λειτουργήσει ως αφορμή για παρατήρηση και προβληματισμό των παιδιών.
 • STEAM Station. Στη συνέχεια τα παιδιά συνεργάζονται για να φέρουν σε πέρας μια αποστολή, να συνθέσουν μια κατασκευή, να θέσουν σε λειτουργία μια διάταξη.
 • Tinkering ή “επιστημονικά μαστορέματα”. Τα παιδιά χρησιμοποιούν απλά υλικά για να δημιουργήσουν τις δικές τους ευφάνταστες κατασκευές πάνω στο θέμα του εργαστηρίου.
 • Η επιστήμη είναι παιχνίδι. Σε κάθε εργαστήριο υπάρχει και η ζώνη του παιχνιδιού. Παιχνίδια συνεργασίας, παιχνίδια αντίληψης, επιτραπέζια παιχνίδια πειραμάτων και κατασκευών συνδυάζουν την ψυχαγωγία με τη βιωματική μάθηση.

Η σειρά Peiramatistas αποτελείται από τέσσερα εργαστήρια. Κάθε εργαστήριο διαρκεί 90’ και συμμετέχουν σε αυτό 20 παιδιά με την καθοδήγηση 3 εμψυχωτών.

Η θεματολογία σε τίτλους είναι:

 • Αρχιμήδης και οι απλές μηχανές
 • Λεονάρντο Ντα Βίντσι και οι πτητικές μηχανές
 • Νικολά Τέσλα και οι εφαρμογές του ηλεκτρομαγνητισμού
 • Τιούρινγκ και οι αυτόματες και “έξυπνες” συσκευές

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ημερομηνίες: Κυριακές 14/10, 21/10, 04/11, 11/11

Ώρα: 11.15 – 12.45

Ηλικίες: Νήπια – Β΄ Δημοτικού

Απόθεμα: 20

Κόστος: 60,00€

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά) πατήστε εδώ.

Εργαστήρια Ρομποτικής και S.T.E.A.M.

Ένα μοναδικό, ολοκληρωμένο πρόγραμμα, προσαρμοσμένο για ηλικίες από προνήπια μέχρι ΣΤ΄ Δημοτικού, περιμένει από τις 20/10/2018 τους μικρούς επιστήμονες να γνωρίσουν τη μαγεία του διαστήματος!

Astronauts
Για τους μικρούς αστροναύτες, σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν και να κατανοήσουν βασικές έννοιες της φυσικής, των μαθηματικών και της μηχανικής, πάντοτε μέσα από το παιχνίδι. Κατασκευή μηχανισμών με τουβλάκια LEGO, πειράματα με απλά υλικά και βασικές αρχές προγραμματισμού, πάντοτε σχετικά με την θεματική του διαστήματος, στελεχώνουν τα εργαστήρια. Διαχέεται η γνώση μέσα από διασκεδαστικές μεθόδους διδασκαλίας!

Τάξη: Προνήπια – Νήπια
Ημερομηνίες: Σάββατο 20/10 & 03, 10, 17/11
Ώρα: 16.00 – 18.00
Κόστος: 60,00€

Comets – WeDo
Τα παιδιά γίνονται πλέον μέλη μιας ερευνητικής ομάδας, όπου μέσα από την συνεργασία γνωρίζουν έναν καινούργιο κόσμο. Κάθε εργαστήριο αποτελεί και μια καινούργια ευκαιρία να ανακαλύψουν ένα διαφορετικό κομμάτι του διαστήματος, να κατασκευάσουν, να διασκεδάσουν! Brainstorming, ρομποτική και δραστηριότητες S.T.E.A.M. συνδυάζονται έτσι, ώστε τα παιδιά να ζήσουν την απόλυτη διαστημική εμπειρία!

Τάξη: A’ και Β’ Δημοτικού
Ημερομηνίες: Κυριακή 21/10 & 04, 11, 18/11
Ώρα: 11.30 – 13.30
Κόστος: 60,00€

Asteroids – WeDo 2.0
Τα παιδιά αστέρια, σχηματίζουν ομάδες και εξερευνούν το διάστημα παρέα. Σε κάθε εργαστήριο αυτού του κύκλου τίθεται και μια διαφορετική αποστολή. Σκοπός είναι τα παιδιά να ερευνήσουν, να πειραματιστούν και να ανακαλύψουν το μαγικό κόσμο του διαστήματος. Ρομποτικές κατασκευές και S.T.E.A.M. δραστηριότητες βοηθούν τα παιδιά να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους και την κριτική τους σκέψη.

Τάξη: Γ’ και Δ’ Δημοτικού
Ημερομηνίες: Κυριακή 21/10 & 04, 11, 18/11
Ώρα: 14.00 – 16.00
Κόστος: 60,00€

Meteors – Ev3
Για τα μεγαλύτερα παιδιά η πρόκληση είναι διαφορετική. Κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας LEGO MINDSTORMS EV3 μελετούν και μαθαίνουν για τις διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν στο διάστημα. Κατασκευές χωρίς οδηγίες, εξοικείωση με τους αισθητήρες, ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, είναι μερικοί από τους εκπαιδευτικούς στόχους που έχουν τεθεί σε αυτή τη διαστημική μας εξερεύνηση!

Τάξη: Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού
Ημερομηνίες: Σάββατο 20/10 & 03, 10, 17/11
Ώρα: 18.15 – 20.15
Κόστος: 60,00€

Η οργάνωση του περιεχομένου και η εκτέλεση του προγράμματος είναι από την EDUACT.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά) πατήστε εδώ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής.

2. Τρόποι πληρωμής:

– Ηλεκτρονική πληρωμή. Γίνονται δεκτές όλες οι χρεωστικές / πιστωτικές κάρτες VISA, Mastercard.

– Πληρωμή στα ταμεία του ΝΟΗΣΙΣ και δέσμευση της θέσης, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, κατά τις ώρες λειτουργίας του ταμείου (Τρίτη έως Παρασκευή 9:00 – 15:00, Σάββατο 13:30 – 20:00, Κυριακή 11:30 – 18:00).

3. Εξασφάλιση οριστικής συμμετοχής:

Η οριστική συμμετοχή στο πρόγραμμα εξασφαλίζεται με την καταβολή του ποσού συμμετοχής και τη λήψη επιβεβαιωτικού email.

Πληροφορίες:
Μιχάλης Παπουτσίδης
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτ. 140 (Τρίτη – Παρασκευή, 10.00 – 14.00)
Φαξ: 2310 483 020

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Eduact – Τα εκπαιδευτικά προγράμματα

Ο δημιουργικότερος τρόπος για να εκπαιδεύσει κανείς τα παιδιά

Στο φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό σωματείο eduACT, τα παιδιά εισέρχονται στον κόσμο της ρομποτικής με τον πιο καινοτόμο και διασκεδαστικό τρόπο. Υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα για όλα τα παιδιά, τους παρέχει το καλύτερο περιβάλλον για να πειραματιστούν δημιουργώντας το δικό τους μέλλον.

Αποτελώντας o αποκλειστικός διοργανωτής του μεγαλύτερου πανελλήνιου διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FIRST LEGO League & FIRST LEGO League Jr. το σωματείο προσφέρει στα παιδιά του αύριο τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την τεχνολογία, την πληροφορική, τις επιστήμες αλλά και το παιχνίδι καθώς κάθε δράση της υλοποιείται με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο, με το παιχνίδι. Το φετινό θέμα του διαγωνισμού είναι το διάστημα, γεγονός που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους που μαζί θα προσπαθήσουν να λύσουν προβλήματα και με όπλο τη δημιουργικότητά τους θα εξερευνήσουν τις άγνωστες πτυχές του διαστήματος.

Χαρακτηριστική μάλιστα είναι μία από τις δράσεις που υλοποιεί η eduACT, το πρόγραμμα «Δημιουργικά Πρωινά» στο πλαίσιο του οποίου τα σχολεία της πόλης επισκέπτονται το νέο «hub» με σκοπό να εξοικειωθούν με τη ρομποτική και την τεχνολογία, μέσα από την κατασκευή δικών τους ρομπότ, την έρευνα αλλά και την επιστήμη. Λειτουργώντας υπό την επίβλεψη εκπαιδευτικών τα παιδιά μαθαίνουν να δέχονται πολλαπλά ερεθίσματα που τους εμπνέουν για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος.

Έτσι, οι εκπαιδευτικοί που έρχονται σε αυτή την επαφή με τα παιδιά, διακρίνονται από την ίδια ποιότητα που έχουν και οι δράσεις της eduACT και μαθαίνουν καθημερινά πράγματα από τους μικρούς επιστήμονες την ίδια ώρα που τους μεταδίδουν και τις δικές τους γνώσεις. Δραστηριότητες στις οποίες παιδιά και γονείς δημιουργούν μαζί και εξασκούν τη φαντασίας τους. Ερευνητές, εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων, δάσκαλοι με εμπειρία σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα και φυσικά παιδιά ενώνονται σε ένα brainstorming ιδεών στην «πλατεία επιστήμης» στη ΧΑΝΘ δηλαδή τον ανακαινισμένο χώρο της eduACT

Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ.

Ρομποτική, Έρευνα και Καινοτομία

για μαθητές Α’ – Δ’ Δημοτικού

Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να εξερευνήσετε το STEM (Science Technology Engineering Mathematics). Τα εργαστήρια της eduACT σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ έχουν σχεδιαστεί για να γνωρίσουν τις έννοιες του STEM παιδιά 6 έως 10 ετών, ενώ παράλληλα τα συναρπάζουν μέσω ενός εργαλείου που όλοι γνωρίζουν και αγαπούν- τα LEGO®.

Αυτή η νέα και συναρπαστική πρόκληση έχει δημιουργηθεί για να εξάψει τη δημιουργικότητα των μικρών παιδιών. Καθώς εξερευνούν ένα θέμα του πραγματικού κόσμου, οι ομάδες θα μάθουν για απλές μηχανές και θα χτίσουν ένα μοντέλο φτιαγμένο από LEGO® με ένα μηχανοκίνητο τμήμα. Θα μάθουν επίσης να παρουσιάζουν τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει μέσω μιας αφίσας. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της εμπειρίας, οι ομάδες θα λειτουργούν με βάση τις αξίες της ομάδας, σε μία γιορτή ανακάλυψης, ομαδικής εργασίας και ευγενούς άμιλλας.

Το θέμα θέτει τα παιδιά σε μία διαδικασία υιοθέτησης νέων γνώσεων τις οποίες παραθέτουν και παρουσιάζουν με δύο τρόπους:

1. Κατασκευάζοντας ένα μοντέλο το οποίο περιέχει ένα μηχανοκίνητο κομμάτι και έναν απλό μηχανισμό.
2. Δημιουργώντας μία αφίσα που περιέχει την έρευνα της ομάδας αλλά και πληροφορίες για τα μέλη της και το μοντέλο που κατασκεύασαν.

Η φετινή πρόκληση αφορά το νερό και όλες τις διαδικασίες στις οποίες το χρησιμοποιεί ο άνθρωπος ή χρειάζεται στη φύση!

Εξερεύνησε! Εσύ και η κοινότητα σου χρησιμοποιείτε το νερό για διάφορα πράγματα κάθε μέρα. Από πού προέρχεται το νερό; Πώς φτάνει σε εσάς; Καθαρίζεται ή επεξεργάζεται το νερό πριν το χρησιμοποιήσετε; Γιατί είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε το νερό σοφά; Διάλεξε έναν τρόπο που χρησιμοποιείς το νερό στο σπίτι η στην κοινότητα σου. Μάθε όσα περισσότερα μπορείς για το ταξίδι του νερού. Μετά σχεδίασε μια λύση για να βελτιώσεις μέρος αυτού του ταξιδιού.

Τα παιδιά θα πάρουν μέρος σε μια υδάτινη περιπέτεια!

Χρήσιμες Πληροφορίες

Για μαθητές Α΄- Β΄ Δημοτικού (Builders)
Απόθεμα: 20
Κόστος: 75,00€
Ημερομηνίες: 22 & 29/4, 6/5
Ώρα: 11.30 – 13.30

Για μαθητές Γ΄-Δ΄ Δημοτικού (Little Einsteins)
Απόθεμα: 20
Κόστος: 75,00€
Ημερομηνίες: 22 & 29/4, 6/5
Ώρα: 14.00 – 16.00

Το κόστος αφορά στις 3 συναντήσεις, καθώς και στη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαίου 2018, στο ΝΟΗΣΙΣ.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στα τμήματα όλων των επιπέδων καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Η οργάνωση του περιεχομένου και η εκτέλεση του προγράμματος είναι από την EDUACT.

Για δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά) πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Drones 1 – Φανταστικές αποστολές

Επίπεδο 1: Γνωρίζουμε τα Drones και τις εφαρμογές τους

Τα drones ή στα ελληνικά «Συστήματα μη επανδρωμένων Αεροσκαφών» είναι ένας από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους κλάδους της τεχνολογίας. Οι εφαρμογές τους είναι πάρα πολλές και αυξάνουν συνεχώς καθώς εξελίσσονται.Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Drones 1: Φανταστικές αποστολές» είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Χρησιμοποιώντας ειδικά drones ως εκπαιδευτικό εργαλείο, διδάσκονται βασικές δεξιότητες και γνώσεις σε παιδιά 10-13 ετών (Δ’ Δημοτικού – Α’ Γυμνασίου).

Σε επίπεδο τεχνικών γνώσεων τα παιδιά:
• μαθαίνουν έννοιες φυσικής και μηχανολογίας, που σχετίζονται με την πτητική ικανότητα των drones,
• μαθαίνουν βασικά στοιχεία για το νομικό πλαίσιο, το οποίο διέπει τη χρήση των drones στην Ελλάδα από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας,
• μαθαίνουν πώς να χειρίζονται ένα drone μέσα από μια σειρά δοκιμασιών ακρίβειας, ταχύτητας και δεξιοτεχνίας,
• συμμετέχουν σε αποστολές μεταφοράς ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας σε μια απομακρυσμένη περιοχή ή μια περιοχή σε έκτακτη ανάγκη,
• συμμετέχουν σε αποστολές έρευνας από αέρα,
• μαθαίνουν να προγραμματίζουν, σχεδιάζοντας και εκτελώντας ένα σχέδιο πτήσης βάσει κάποιου σεναρίου

Σε επίπεδο γενικών δεξιοτήτων, το πρόγραμμα εστιάζει στις βασικές δεξιότητες του 21ου αιώνα. Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να επικοινωνούν και να συνεργάζονται σε μικρές ομάδες, ώστε να εντοπίζουν και να επιλύουν προβλήματα. Επίσης, ενθαρρύνονται να αξιοποιήσουν το προσωπικό στοιχείο του κάθε μέλους της ομάδας, επινοώντας μια λύση διαφορετική από αυτές των άλλων ομάδων.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω στηρίζονται σε έναν βασικό πυλώνα: το παιχνίδι. Τα drones είναι το κατάλληλο εργαλείο, ώστε να δοθούν στα παιδιά όλες τις παραπάνω δεξιότητες και γνώσεις, χωρίς να χρειαστεί να τις διδαχτούν… αρκεί να παίξουν.

Η οργάνωση του περιεχομένου και η εκτέλεση του προγράμματος είναι από τον Ανέστη Μαυρίδη, Δρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ, Δάσκαλος Πληροφορικής.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Κάθε Σάββατο από 21/04 έως 12/05

Ώρα: 15.30 – 17.30

Για μαθητές Δ’ Δημοτικού – Α’ Γυμνασίου

Αριθμός ατόμων: 16

Κόστος Συμμετοχής: 75,00€

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν και δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά) πατήστε εδώ.

Χτίζω την πόλη μου!

Για Γ΄- Ε΄ Δημοτικού
Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, αρχιτεκτονικής, τεχνολογίας, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και φαντασίας. Μια ομάδα παιδιών κατασκευάζει τη μακέτα μιας πόλης του μέλλοντος, μιας πόλης με την τεχνολογία στην υπηρεσία των ανθρώπων, μιας αειφορικής πόλης.
Το πρόγραμμα «Χτίζω την πόλη μου» είναι ένα εργαστήριο που ολοκληρώνεται σε τέσσερεις συναντήσεις, στη διάρκεια των οποίων τα παιδιά πρέπει να ανταποκριθούν στην αποστολή: Κατασκευάστε μια βιώσιμη και αειφορική πόλη που θα θέλατε να ζήσετε στο μέλλον.
Πρόκειται για ένα εργαστήριο επιστημών STEΑM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics – Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες, Μαθηματικά) που συνδυάζει τεχνολογία, οικολογία και φαντασία.

Στο ΝΟΗΣΙΣ, το απόγευμα του Σαββάτου, παιδιά 8 έως 10 ετών κατασκευάζουν τη μακέτα μιας πόλης, όπως αυτά τη φαντάζονται.
Και τι το ιδιαίτερο θα έχει αυτή η πόλη;
Καινοτομίες και έξυπνες ιδέες! Από τοίχους που ανθίζουν σε κάθε εποχή και κρεμαστούς πεζόδρομους, μέχρι τρένα που αιωρούνται και ηλεκτρισμό από το έδαφος!
Αυτή η πόλη υπάρχει, όχι μόνο στη φαντασία των παιδιών, αλλά θα τοποθετηθεί και στον παγκόσμιο χάρτη της Google!

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Σάββατο 3, 10, 17, 24/3

Ώρα: 16.00 – 18.00

Κόστος συμμετοχής: 75€

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Δηλώσεις συμμετοχής μόνο ηλεκτρονικά πατώντας εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μόνο ηλεκτρονικά πατήστε εδώ.

Kindness Project Hellas 2018

Kindness Project Hellas 2018: Innovative Preschool/Kindergarten Project, για παιδιά 2-5 ετών

Για πρώτη φορά και στην Ελλάδα, σε συνεργασία με γνωστό πανεπιστήμιο των Η.Π.Α.

Από τη σχολική χρονιά 2018-2019 στο βασικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κολεγίου.

Καινοτόμο πρόγραμμα ενίσχυσης της συναισθηματικής και κοινωνικής νοημοσύνης, μέσα από το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία και τη ζωή.
Η αξία της καλοσύνης, ως αυτομορφωτική στάση ζωής, γίνεται στόχος της καθημερινής εκπαιδευτικής, οικογενειακής και κοινωνικής δραστηριότητας, ώστε να αποτελέσει καταλύτη για την ευφυϊα και την προσωπική ευτυχία του παιδιού.

Θεμελιώδεις στόχοι:

 1. Επίγνωση του εαυτού του και των αναγκών του
 2. Ενίσχυση της συγκέντρωσης, αυτοεκτίμησης, συνεργασίας.
 3. Αντίληψη των συναισθημάτων του
 4. Καλλιέργεια αξιών, ψυχοκινητικών δεξιοτήτων και στάσεων που είναι απαραίτητες στην κριτική αντίληψη, διαδικασία λήψης των αποφάσεων του καθώς και στη διαµόρφωση του κώδικα συµπεριφοράς του.
 5. Αντίληψη και αντιμετώπιση θεμάτων, που αφορούν στην ποιότητα του περιβάλλοντος σε ατοµικό και στη συνέχεια σε οµαδικό/κοινωνικό επίπεδο (φυσικό, τεχνητό, ιστορικό, πολιτιστικό)

Χρήσιμες Πληροφορίες
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τις 3 Μαρτίου – 26  Μαΐου 2018.

12 ωριαίες συνεδρίες προσαρμογής

για παιδιά 2-5 ετών

Αιτήσεις συμμετοχής από 7 έως 28 Φεβρουαρίου στο info@europeancollege.gr, με απαραίτητα στοιχεία: ονοματεπώνυμο-ηλικία παιδιού. Ονοματεπώνυμο-κινητό τηλέφωνο γονέα.
Οι συμμετέχοντες θα ανακοινωθούν την 1 Μαρτίου με προσωπικό ηλεκτρονικό μήνυμα.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

* Μετά από παράκληση πολλών γονέων,οι οποίοι δεν μπορούν να παρακολουθούν το τμήμα του Σαββάτου, δημιουργείται και νέο τμήμα.

Αυτό θα λειτουργεί κάθε Τέταρτη, στις 18.00 –  από την Τετάρτη 7 Μαρτίου έως 30 Μαρτίου.

Δηλώστε άμεσα τη συμμετοχή σας με ηλεκτρ. μήνυμα στο info@europeancollege.gr

ή στο τηλέφωνο 2310 359393.

(Η ώρα μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με το πρόγραμμα των γονέων)

Το τμήμα του Σαββάτου θα λειτουργήσει κανονικά.

Δείτε και το σχετικό forum.

Εκπαιδευτικά Εργαστήρια Ρομποτικής στο Mediterranean Cosmos

 

FIRST ® LEGO® League Experience at Mediterranean Cosmos

Διοργανώνεται ο επίσημος διαγωνισμός έρευνας και ρομποτικής για παιδιά ηλικίας από 6 έως 9 ετών FIRST ® LEGO® League Junior στο Mediterranean Cosmos με τη δημιουργία και τη συμμετοχή ομάδων μέσα από το εμπορικό κέντρο.

Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά θα γνωρίσουν τη ρομποτική, θα προπονηθούν και θα λάβουν μέρος στον τελικό διαγωνισμό του FIRST ® LEGO® League Junior Cosmos Expo.

Τα παιδιά, συμμετέχοντας στο διαγωνισμό θα δημιουργήσουν τη δική τους ομάδα, ενώ την προετοιμασία τους θα αναλάβουν οι εκπαιδευτικοί της eduACT μέσα από 5 συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν τα Σαββατοκύριακα που ακολουθούν. Όλες οι ομάδες θα παρουσιάσουν, τελικά, τις δικές τους κατασκευές στους κριτές αλλά και στους επισκέπτες του Mediterranean Cosmos κατά τη διάρκεια του FIRST ® LEGO® League Junior Cosmos Expo το Σάββατο 10 Μαρτίου.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Για παιδιά 6 έως 9 ετών

Ημέρες διεξαγωγής: 16/2 & 17/2

23/2 & 24/2

9/3 & 10/3

Ώρες διεξαγωγής: 17:00 – 21:00 (Παρασκευές)

11:00 – 15:00 (Σάββατα)

Για να λάβει μέρος κανείς αρκεί να κάνει Online booking στην ιστοσελίδα της eduACT.

 

STEAM (Μηχανική κατασκευή οχημάτων, Ρομποτική, Κώδικας & Προγραμματισμός)

Για τα μεγαλύτερα παιδιά δημιουργήθηκε η δράση του S.T.E.A.M. (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics – S.T.E.A.M.), όπου ρομποτική, πληροφορική και κώδικας συνδυάζονται σε μία ιδέα καλλιεργώντας έτσι το εκπαιδευτικό ενδιαφέρον αλλά την ικανοποίηση των παιδιών να χτίσουν τις δικές τους δεξιότητες πάνω στη τεχνολογία.

Η ιδιαιτερότητα αυτής της δράσης έγκειται στην εφαρμογή για πρώτη φορά στην Ελλάδα της μηχανικής μέσα από εργαστήρια που αφορούν την κατασκευή ποδηλάτων Infento!

Χρήσιμες Πληροφορίες

Για παιδιά 9 – 16 ετών

Ημέρες διεξαγωγής: 16/2 & 17/2

23/2 & 24/2

9/3 & 10/3

Ώρες διεξαγωγής:    17:00 – 21:00 (Παρασκευές)

11:00 – 15:00 (Σάββατα)

Για να συμμετάσχουν τα παιδιά στα εργαστήρια του S.T.E.A.M. αρκεί να επισκεφθούν το εμπορικό κατά την διάρκεια των εργαστηρίων και να σχηματίσουν με την εγγραφή τους το δικό τους τμήμα.

Peiramatistas

Εργαστήρια φυσικών επιστημών για παιδιά από νήπια μέχρι Β΄ Δημοτικού

Οι Peiramatistas συνεχίζουν για τέταρτη χρονιά αγγίζοντας βασικά θέματα των Φυσικών Επιστημών, της Επιστήμης και της Τεχνολογίας.

Ανακαλύψτε και εσείς ότι οι φυσικές επιστήμες μπορούν να είναι ευχάριστες και ψυχαγωγικές, σαν παιχνίδι! Αξιοποιήστε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του παιδιού και απολαύστε ένα Κυριακάτικο πρωινό στο ΝΟΗΣΙΣ. Κάθε Κυριακή και για 6 συναντήσεις, 11.00 – 13.00, μια ομάδα 20 παιδιών παίζουν, πειραματίζονται με απλές διατάξεις, δημιουργούν τις δικές τους κατασκευές και χειροτεχνίες, αποκτούν βιώματα και εμπειρίες, που τους φέρνουν στο μαγικό κόσμο της επιστήμης, στο ΝΟΗΣΙΣ.

Από 28/1 μέχρι 11/3/2018 θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα εργαστήρια:
1. Αέρας, ζωή και πτήσεις
2. Το νέο ηλιακό σύστημα
3. Τροχοί και κίνηση
4. Αυτόματες μηχανές
5. Ο μικρόκοσμος γύρω μας
6. Ο ηλεκτρισμός και άλλες φυσικές δυνάμεις

Αέρας, ζωή και πτήσεις
Στο εργαστήριο αυτό θα αναφερθούμε σε τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες του αέρα: α) ο αέρας ως πηγή ζωής β) η μηχανική δύναμη του αέρα γ) ο αέρας ως μέσο μετακίνησης και πτήσεων και δ) τα καιρικά φαινόμενα που σχετίζονται με τον αέρα. Μέσα από αυτή τη διαθεματική προσέγγιση θα ανακαλύψουμε τις φυσικές ιδιότητες του αέρα.

Το νέο ηλιακό σύστημα
Στο εργαστήριο αυτό το θέμα μας είναι οι διαστημικές αποστολές και οι βασικές πληροφορίες για το ηλιακό σύστημα που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, το Trappist-1. Θα δοκιμάσουμε συστήματα εκτόξευσης και θα αναπαραστήσουμε το νέο ηλιακό σύστημα. Τέλος, ως έκφραση φαντασίας, θα δώσουμε ονόματα στους επτά πλανήτες και θα συνθέσουμε ένα μήνυμα για την περίπτωση, που φιλοξενούν νοήμονα όντα.

Τροχοί και κίνηση
Στο εργαστήριο θα αναφερθούμε στην τεχνολογία της αυτοκίνησης και στην οδική ασφάλεια. Αφετηρία μας είναι η επινόηση του τροχού, ή κύλιση και η μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών. Επίσης, θα αναφερθούμε σε θέματα κινητήρων και εναλλακτικής ενέργειας κίνησης.

Αυτόματες μηχανές
Στο εργαστήριο αυτό θα ασχοληθούμε με μηχανικούς αυτοματισμούς, με μηχανές που εκτελούν από μόνες τους μια ενέργεια, ως μια εισαγωγή σε απλές μορφές ρομποτικής και μηχανών με νοημοσύνη. Επίσης, θα δοκιμάσουμε εναλλακτικές πηγές ηλεκτρικής ενέργειας. Τέλος, ως μια άσκηση δημιουργικής φαντασίας, τα παιδιά θα σχεδιάσουν το δικό τους ρομποτικό μηχάνημα.

Ο μικρόκοσμος γύρω μας
Στο εργαστήριο αυτό θα παρατηρήσουμε κυτταρικές δομές από ζωικούς και φυτικούς ιστούς και θα ανιχνεύσουμε την ύπαρξη μικροσκοπικών οργανισμών. Ουσιαστικά είναι μια εισαγωγή στην Κυτταρική Βιολογία και τη Μικροβιολογία. Ταυτόχρονα, θα ασχοληθούμε με τις ζύμες και το ρόλο του CO2 στην Τεχνολογία Τροφίμων.

Ο ηλεκτρισμός και άλλες φυσικές δυνάμεις
Στο εργαστήριο θα πειραματιστούμε με διατάξεις που συνδέουν τα φαινόμενα, όπου ο μαγνητισμός παράγει ηλεκτρισμό και το αντίστροφο. Επίσης, θα δοκιμάσουμε διατάξεις που παράγουν ηλεκτρισμό, όπως φυσικά και νωπά υλικά, το φως, ο αέρας, το νερό κλπ. Θα αναφερθούμε, επίσης, στο στατικό ηλεκτρισμό.

Τα εργαστήρια φυσικών επιστημών Peiramatistas παρουσιάστηκαν ως καλή εκπαιδευτική πρακτική στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας «Για να ξαναφανταστούμε το Σχολείο» (“Reimagining schooling”), Θεσσαλονίκη, Σεπτέμβριος 2015.

Η οργάνωση του περιεχομένου και η εκτέλεση του προγράμματος πραγματοποιείται από τη «Γνώση και Εμπειρία».

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Κυριακή 28/1, 4/2, 11/2, 25/2, 4/3, 11/3

Ώρα: 11.00 – 13.00

Ηλικία: από νήπια μέχρι Β’ Δημοτικού

Κόστος συμμετοχής: 90€

Διαθέσιμες μόνο 20 θέσεις συνολικά!

Δηλώσεις συμμετοχής μόνο ηλεκτρονικά πατώντας εδώ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής.

2. Τρόποι πληρωμής:

– Ηλεκτρονική πληρωμή. Γίνονται δεκτές όλες οι χρεωστικές / πιστωτικές κάρτες VISA, Mastercard.

– Πληρωμή στο ταμείο του ΝΟΗΣΙΣ, κατά τις ώρες λειτουργίας του ταμείου (Τρίτη έως Παρασκευή 9:00 – 15:00, Σάββατο 13:30 – 20:00, Κυριακή 11:30 – 18:00). Στην περίπτωση αυτή, η πληρωμή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών από τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης.

3. Εξασφάλιση οριστικής συμμετοχής:

Η οριστική συμμετοχή στο πρόγραμμα εξασφαλίζεται με την καταβολή του ποσού συμμετοχής και τη λήψη επιβεβαιωτικού e-mail.

Πληροφορίες
Μαρία Καρνέζου
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτ. 121 (Τετάρτη – Παρασκευή, 10.00 – 14.00)
Φαξ: 2310 483 020, e-mail: karnezou@noesis.edu.gr