Πολίχνη - Πεύκα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Espressino playroom – Τμήματα Μουσικής Αγωγής

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ

Ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για μικρά παιδιά γεμάτο μουσική, τραγούδι και χορό.
Δημιουργείται ένα ηχητικό περιβάλλον με τη βοήθεια των κρουστών οργάνων και της φωνής. Παραδοσιακά τραγούδια και ρυθμικά μοτίβα και νανουρίσματα διασκεδάζουν τους μικρούς φίλους.
Αφηγήσεις μικρών παραμυθιών ενώνονται με τα τραγουδάκια και με τη συνοδεία ακορντεόν και ανοίγουν στους μικρούς φίλους το μαγικό κόσμο της μουσικής, επιτρέποντας στο παιδί να αναπτύξει τη μουσικότητα, την αίσθηση του ρυθμού στην κίνηση και στον λόγο και να περάσει δημιουργικό χρόνο με τον γονέα του, στοιχεία που έχει ανάγκη σε αυτή την τρυφερή ηλικία.

 

Συντονίζει: η Πέννυ Αμβραμπέκη, Μουσικοπαιδαγωγός

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Έναρξη:  Α’ Τμήμα – Δευτέρα 30/9/2019
Β’ Τμήμα – Τρίτη 1/10/2019

Ημέρες & ώρες διεξαγωγής εργαστηρίου: Α’ Τμήμα – κάθε Δευτέρα στις 17.15 έως 18.00
Β’ Τμήμα – κάθε Τρίτη στις 11.15 έως 12.00

Διάρκεια εργαστηρίου: 45 λεπτά

Ηλικίες: 9 – 36 μηνών

Κόστος Συμμετοχής: 10 ευρώ/μάθημα & 35 ευρώ/4 μαθήματα

Espressino playroom – Τμήματα εκπαίδευσης & επιμόρφωσης

 

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΜΕ ARDUINO

Τα παιδιά θα γνωρίσουν όλους τους αισθητήρες (κίνησης, θερμοκρασίας, απόστασης κτλ), θα κινήσουν μοτέρ προγραμματίζοάντας τα και θα δημιουργήσουν ήχους ελέγχοντας ψηφιακές συχνότητες. Τα μαθήματα αυτά θα βοηθήσουν τα παιδιά στην καλύτερη κατανόηση των ηλεκτρονικών και ηλεκτρολογικών συστημάτων του περιβάλλοντος τους. Σε συνδυασμό με την εισαγωγή στην επιστήμη του προγραμματισμού, θα γίνει μία σοβαρή γνωριμία με τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Θα απελευθερωθεί η φαντασία των παιδιών, θα συσχετιστεί η δημιουργία με την τεχνολογία και θα αποτελέσει ένα δυνατό ερέθισμα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Θα υπάρξει ομαδική κατασκευή και παρουσίαση πρότζεκτ από τα ίδια τα παιδιά.

Συντονίζει ο Γεώργιος Αντωνογιαννάκης, καθηγητής Ρομποτικής.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Έναρξη τμήματος: Τρίτη 15 Οκτωβρίου στις 19:00 (Κύκλος 10 μαθημάτων)

Ηλικία: 9 – 12 ετών

Διάρκεια μαθήματος: 1,5 ώρα

Κόστος συμμετοχής: 90 ευρώ ο κύκλος μαθημάτων (10 μαθήματα) για το ένα παιδί και 150 ευρώ ευρώ ο κύκλος μαθημάτων (10 μαθήματα) για τα αδέρφια.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ 

Η Δημιουργική Ρομποτική είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο αποτελείται από μία συλλογή στοιχείων, εμπειριών μάθησης και αξιοποίησης ικανοτήτων.
Συνδυάζει την εισαγωγή στην ρομποτική, τον προγραμματισμό, την δημιουργική κατασκευή και την μάθηση, μέσα από την πληροφορία και την εξάσκηση της ελεύθερης φαντασίας των παιδιών.

Τα παιδιά ανακυκλώνουν τα παλιά τους παιχνίδια φτιάχνοντας νέα παιχνίδια και δίνοντας τους ιδιότητες μέσω ρομποτικών κατασκευών. Φυτεύουν και καλλωπίζουν πανέμορφα φυτά, χρησιμοποιώντας αισθητήρες υγρασίας και φώτα ειδοποίησης ποτίσματος.
Κατασκευάζουν ένα ιπτάμενο Zeppelin, ένα τετράτροχο ελικοφόρο όχημα από ανακυκλώσιμα υλικά, ένα ελικοφόρο hovercraft από φελλό, τα ζώα της ζούγκλας και ακούν τους ήχους χρησιμοποιώντας αγώγιμη πλαστελίνη, ζωγραφίζουν πίνακες από αγώγιμη μπογιά που θα έχουν ήχους και φως, γλυπτά από λούτρινα ζωάκια και πολλά ακόμη! Τα εργαστήρια είναι αυτοτελή.

Συντονίζει ο Γεώργιος Αντωνογιαννάκης, καθηγητής Ρομποτικής.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Έναρξη τμήματος: Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 17:30

Ηλικίες: 3,5 – 7 ετών

Διάρκεια μαθήματος: 1,5 ώρα

Κόστος συμμετοχής: 9 ευρώ το μάθημα για ένα παιδί και 15 ευρώ για τα αδέρφια.

 

Εγγραφές /πληροφορίες: στα τηλέφωνα 6986418758 & 2315518876 είτε στον χώρο του espressino playroom, κατόπιν ραντεβού.

https://www.youtube.com/watch…

https://www.youtube.com/watch…

 

CLUB ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Όλα τα παιδάκια κρύβουν μέσα τους ένα σεφ! Συνεχίζεται το club μαγειρικής και την φετινή χρονιά, το οποίο θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στις 18:30 στο #espressino #playroom.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι του καταστήματος.

Οι μικροί φίλοι θα μπορούν να δημιουργούν και να δοκιμάζουν κατά τη διάρκεια παρασκευής.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Τετάρτη 16/10/2019 και κάθε Τετάρτη

Ώρα: 18.30 – 19.30

Διάρκεια εργαστηρίου: 1 ώρα

Ηλικίες; 3 ετών και πάνω.

Κόστος συμμετοχής: 6€/συνάντηση

Δελασάλ – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το πρόγραμμα καλοκαιρινών διακοπών “Vacances d’ été” είναι ένα οργανωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για τους καλοκαιρινούς μήνες, που έχει ως στόχο τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν δημιουργικά, να  αθληθούν, να εκπαιδευτούν στις νέες τεχνολογίες και στη Ρομποτική, να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό, να εκφραστούν μέσα από τις τέχνες και να διασκεδάσουν, απολαμβάνοντας καθημερινά ατελείωτο παιχνίδι και πολλές εκδρομές.

Οι 3 άξονες του καλοκαιρινού προγράμματος του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» περιλαμβάνουν:

  • Αθλητισμό
  • Επιστήμες και Ρομποτική και
  • Τέχνες και Πολιτισμό

Στοιχεία που το Κολέγιο αναδεικνύει μέσα από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα έχοντας συγκριτικό πλεονέκτημα, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εγκαταστάσεις, για να τα υποστηρίξει. Παιδαγωγοί, προπονητές, εικαστικοί και θεατρολόγοι συντονίζουν και λειτουργούν το πρόγραμμα, σε γήπεδα και χώρους του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», που περιλαμβάνουν: αίθουσα θεάτρου, αίθουσα εικαστικών, αίθουσα ρομποτικής, εργαστήριο Φυσικής, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου και τένις, κλειστό γήπεδο μπάσκετ, αίθουσα χορού, αίθουσα ενόργανης γυμναστικής, κ.ά.

 

“Vacances d’ été” 2019

(Από 18 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου)

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων:

Νηπιαγωγείο

Τo θέμα του φετινού καλοκαιριού για τους μαθητές της προσχολικής ηλικίας (5 έως 6 ετών) θα είναι η «Οδύσσεια» του Ομήρου. Οι λιλιπούτειοι μαθητές θα μάθουν για το σπουδαίο ταξίδι του Οδυσσέα από την  Τροία στην Ιθάκη, τους σταθμούς και τις περιπέτειές του. Θα εξοικειωθούν με τη χρήση του χάρτη, γνωρίζοντας τα μέρη που ταξίδεψε ο ήρωάς μας και εντοπίζοντάς τα σε επιτραπέζιο παιχνίδι, θα διακρίνουν τα καιρικά φαινόμενα που αντιμετώπισε (ανέμους, κεραυνούς, ρουφήχτρες), θα φτιάξουν στο καλλιτεχνικό εργαστήρι τη δική τους σχεδία και τα δικά τους σπαθιά και θα εκφραστούν δημιουργικά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. Το καλοκαίρι αυτό, το «ΔΕΛΑΣΑΛ» θα γεμίσει με τις μοναδικές περιπέτειες του Οδυσσέα και τα εξαιρετικά διδάγματα που θα δώσουν στα παιδιά. Ολοκληρώνοντας το ταξίδι, τα παιδιά μέσα από τη Ρομποτική, τις Επιστήμες, το Θέατρο, τα Εικαστικά, τη Μουσική και τις Αθλητικές δραστηριότητες, θα έχουν γεμίσει τις βαλίτσες τους με φαντασία, δημιουργικότητα, μαγεία, άφθονο γέλιο και μοναδικές εμπειρίες! Στο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου περιλαμβάνεται και η καθημερινή σίτιση των μαθητών με πρωινό, δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα.

 

Δημοτικό σχολείο

Οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου (6 έως 12 ετών) που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα των “Vacances d’ été” θα απασχοληθούν  με δραστηριότητες, όπως:

  • Θέατρο, μουσική, τραγούδι, εικαστικά με θεματικές κατασκευές, ζωγραφική, Ξένες γλώσσες.
  • Ομαδικά Αθλήματα (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, hockey, κ.ά. ), ατομικά αθλήματα (ενόργανη γυμναστική, τένις κ.ά.), xορό (zumba, yoga, hip-hop), παιχνίδια δράσης, κολύμβηση.
  • Ρομποτική, πειράματα φυσικής, STEΑM, πρώτες βοήθειες, ΚΑΡΠΑ, ναυαγοσωστική.
  • Εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εξορμήσεις.

 

“Vacances d’ été ΙΙ” 2019

(Από 26 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου)

Λίγο πριν το τέλος του καλοκαιριού και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα συναντηθούν και πάλι, για να περάσουν δύο όμορφες και δημιουργικές εβδομάδες, πλημμυρισμένες από εξερεύνηση, μάθηση, αθλητισμό, διασκέδαση και πολλά παιδικά χαμόγελα.

Φέτος, οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν και θα ανακαλύψουν «Συνταγές ευτυχίας και ευ ζην για παιδιά». Οι μαθητές ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται για τη διατροφή και πώς αυτή επηρεάζει την ποιότητα ζωής. Τον 4ο π.Χ. αιώνα, ο Ιπποκράτης δίδασκε ότι: «Φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας». Συνδέεται λοιπόν η διατροφή των αρχαίων Ελλήνων με την πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής.

Στόχος του προγράμματος είναι να παροτρύνει τους μικρούς φίλους να  βελτιώσουν την ποιότητα της διατροφής τους, να γνωρίσουν τα οφέλη της κίνησης στην καθημερινότητά τους και να μειώσουν κατά το δυνατό τον χρόνο που αφιερώνουν σε καθιστικές δραστηριότητες και οθόνες ηλεκτρονικών συσκευών. Πιο συγκεκριμένα, θα ανακαλύψουν την αξία του πρωινού γεύματος, τη σημασία της κατανάλωσης ενδιάμεσων γευμάτων και  ροφημάτων και  θα δημιουργήσουν τις πιο νόστιμες «συνταγές παιχνιδιού», μέσα από πρωτότυπες και διασκεδαστικές δραστηριότητες, παραδοσιακά παιχνίδια και αθλήματα, όπως: η καλαθοσφαίριση, το ποδόσφαιρο, η πετοσφαίριση, η χειροσφαίριση, η ενόργανη γυμναστική, το τένις, ο στίβος, το judo, το Taekwon-Do, η ποδηλασία, αλλά και πολλές παιγνιώδεις δραστηριότητες στα αγγλικά και τα γαλλικά.

Όλα μαζί τα παιδιά, θα έρθουν σε επαφή με τις τέχνες και τη μουσική, θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν, θα ενεργοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους στο  καλλιτεχνικό εργαστήρι και θα εκφραστούν μέσα από το θεατρικό παιχνίδι! Τέλος, θα ασχοληθούν με τη ρομποτική και θα πειραματιστούν στο εργαστήριο της φυσικής και της χημείας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας υπάρχουν τρία διαλείμματα για φαγητό. Στις 08.30 τα παιδιά τρώνε ένα πλούσιο και υγιεινό πρωινό, στις 10.30 δεκατιανό και στις 13.00 ένα απολαυστικό και θρεπτικό γεύμα.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Το πρόγραμμα “Vacances d’ été”  λειτουργεί για 3 εβδομάδες μετά τη λήξη του σχολείου, Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 18 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου, καθώς και 2 εβδομάδες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, από τις 26 Αυγούστου έως τις 6  Σεπτεμβρίου “Vacances d’ été ΙΙ”.

Ωράριο λειτουργίας: 7.30 – 15.30

Ηλικίες: από 5 – 12 ετών

Η σίτιση περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα.

Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς με σχολικά λεωφορεία.

Πληροφορίες – Εγγραφές στα τηλ.: 2310 675 020 & 2310 673 252, εσωτ. 40 για το Νηπιαγωγείο  και 25 για το Δημοτικό και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις preschool@delasalle.gr και elementary@delasalle.gr.