Skip to content

Yoga στο Μικρό Επιστημονικό | Φθινόπωρο 2017

 

Εκτός από το Μικρό επιστημονικό, υπάρχει και το »μεγάλο», το φροντιστήριο, που εδώ και 45 χρόνια φροντίζει ώστε οι ανήσυχοι έφηβοι του Λυκείου να προετοιμαστούν για το πανεπιστήμιο και να γίνουν ό,τι ονειρεύτηκαν!  Η ιστορία όμως δεν ξεκινάει από το Λύκειο, αλλά από το Δημοτικό! Εκεί που αρχίζουν να ευδοκιμούν τα σποράκια που φύτεψε η οικογένεια στα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών, εκεί που τα βιβλία τους δεν μιλάνε πια για ιππότες, πριγκίπισσες και παραμυθένιους κόσμους, αλλά για γράμματα, αριθμούς, πράξεις και κανόνες. Τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν; Κανείς δεν ξέρει, σίγουρα όμως τίποτα δεν θα μπει εμπόδιο στα όνειρά τους, αν περάσουν από το Μικρό επιστημονικό!

 

 

Yoga play

(Yoga για παιδιά)

Γάτες, σκύλοι, καμηλοπαρδάλεις, κροκόδειλοι, λιοντάρια… στη Θεσσαλονίκη; Τα παιδιά ξεκινούν για μια περιπετειώδη βόλτα στον πιο ελεύθερο ζωολογικό κήπο που υπήρξε ποτέ! Τον δικό τους, μέσα τους! Εισπνέουν παιχνίδια και παραμύθια και εκπνέουν τις πιο όμορφες δυνάμεις που ανακαλύπτουν μέσα τους…τη συνεργασία, τη συγκέντρωση, την εμπιστοσύνη!

Σε περιβάλλον αποδοχής κι εμπιστοσύνης τα παιδιά μαθαίνουν να ενεργοποιούν τις διανοητικές τους ικανότητες, να αναπτύσσουν τη συγκέντρωση και τη σωματική τους αντοχή. Με εργαλεία το παιχνίδι και το παραμύθι ευεργετούνται σε σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο, και μαθαίνουν να διαχειρίζονται τις συναισθηματικές τους ενέργειες.

Η παρουσίαση της γιόγκα σε παιδιά, πρέπει να γίνεται μέσω του παιχνιδιού. Έχοντας ωστόσο μια εκπαιδευτική θεωρία με ξεκάθαρο στόχο που δεν είναι απλώς η ψυχαγωγία, αλλά ένα περιβάλλον κατάλληλο ώστε τα παιδιά να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους, τα παιδιά μπορούν να ξεδιπλώσουν και να εξισορροπήσουν συνολικά την προσωπικότητά τους.

 

Υπεύθυνη προγράμματος: Μαριλένα Παπαδοπούλου – Personal Pilates & Υoga trainer, Group & weight fitness instructor

Τμήματα για παιδιά 5-12 ετών

Διάρκεια: 1 ώρα την εβδομάδα κάθε Τρίτη

Τμήματα: 4 – 10 ατόμων

Αξία προγράμματος: €40 το μήνα – έκπτωση 15% για εγγραφές σε όλον τον κύκλο μαθημάτων

Ισχύει 15% έκπτωση στα αδέρφια και στη 2η δραστηριότητα.

 

Mommy full Yoga για εγκύους

Η φύση επέλεξε τη γυναίκα για να αναπαράγει τη ζωή. Σε μια από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής της όπως αυτήν της εγκυμοσύνης η Yoga είναι ένα μεγάλο δώρο σε εκείνην και το μωρό της και την οδηγεί σε μια εκ βαθέων σύνδεση με τον εαυτό της και το νέο πλάσμα που πρόκειται να φέρει στον κόσμο. Μέσα από τεχνικές της Hatha yoga, τη βαθειά χαλάρωση και τον διαλογισμό η εγκυμονούσα μητέρα αναπνέει με επίγνωση, αισθάνεται ασφαλής μέσα στη συνύπαρξη και διοχετεύει όλη της την ενέργεια στο υπέροχο θαύμα της ζωής που συμβαίνει στο σώμα και την ψυχή της.

 

Σε μια φυσιολογική, χωρίς επιπλοκές κύηση η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι κατάλληλη για γυναίκες με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία στη γιόγκα. Μετά τον τοκετό, οι μαμάδες συνήθως συνεχίζουν την πρακτική στη γιόγκα, καθώς αυτός ο χρόνος που αφιερώνουν στη φροντίδα του εαυτού τους γίνεται αναπόσπαστο μέρος της ζωής τους.

 

Περιλαμβάνει:

– Στάσεις σώματος (άσανα): το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει ήπια συστηματική προσέγγιση των στάσεων και είναι σχεδιασμένο ώστε να βοηθάει το σώμα να προσαρμόζεται κατάλληλα στις ανάγκες της ανάπνυξης του εμβρύου στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τη διατήρηση της δύναμης και της ευλιγισίας του.  Δυναμώνει τη μήτρα και τους μυς της λεκάνης, βελτιώνει την κυκλοφορία, βοηθάει την πέψη και ενισχύει την δύναμη των μυών της πλάτης να ανταποκριθούν στο επιπλέον βάρος.  Ανακουφίζει επίσης από τα ενοχλητικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης όπως ναυτία, δυσκοιλιότητα, φλεβίτιδα, οιδήματα.

– Τεχνικές αναπνοής (πραναγυάμα): επιλεγμένες τεχνικές που εξασφαλίζουν την επαρκή και σωστή αναπνοή που είναι σημαντική για καλή πορεία της εγκυμοσύνης και παράλληλα βοηθάει στη διατήρηση της δύναμης και της υγείας του σώματος της εγκύου.

– Χαλάρωση – διαλογισμός: συστηματικές τεχνικές που λειτουργούν σε πολλαπλά επίπεδα και οδηγούν σε βαθύτερη επίδραση χαλάρωσης στο σωματικό, νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο.

 

Ευεργετήματα:

– Βοηθάει τους πόνους και άλλες πιθανές ενοχλήσεις της εγκυμοσύνης (ναυτία, δυσκοιλιότητα, πρήξιμο, κράμπες, αϋπνίες κλπ).

– Δυναμώνει τη μήτρα, τη λεκάνη και την πλάτη που βοηθούν την διαδικασία τοκετού αλλά και την περίοδο μετά τον τοκετό.

– Αναζωογονεί την έγκυο δίνοντάς της μια αίσθηση υγείας και ευεξίας

– Μαθαίνει στην έγκυο να χαλαρώνει με παρατήρηση του εσωτερικού της κόσμου, και με αναπνοές και αυτογνωσία να αντιμετωπίζει τις συναισθηματικές διαταραχές.

– Βοηθά την έγκυο να βρει τον δικό της φυσικό ρυθμό και συγχρονισμό αναπνοής και κίνησης – πολύ χρήσιμο εργαλείο για τον τοκετό αλλά και για χαλάρωση και διαχείριση του πόνου.

– Βοηθά την έγκυο να αναπτύξει περισσότερο την αίσθηση εσωτερικού ελέγχου, δύναμης και αυτοπεποίθησης.

– Αυξάνει την ικανότητα πρόσληψης και μεταφοράς οξυγόνου στους ιστούς, βελτιώνοντας τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος.

– Oι δάσκαλοι της γιόγκα θεωρούν δεδομένη την αντικαταθλιπτική της δράση.

 

Υπεύθυνη προγράμματος: Μαριλένα Παπαδοπούλου – Personal Pilates & Υoga trainer, Group & weight fitness instructor

Διάρκεια: 1 ώρα την εβδομάδα κάθε Τρίτη

Τμήματα: 4 – 10 ατόμων

Αξία προγράμματος: €50 το μήνα – έκπτωση 15% για εγγραφές σε όλον τον κύκλο μαθημάτων

 

Γενικές πληροφορίες

Υπεύθυνη: Φαίδρα Σαχπεκίδου

Τμήματα για παιδιά 2,5 – 12 ετών και γονείς

Εγγραφές από 11 Σεπτεμβρίου

Ώρες λειτουργίας: 15:00 – 20:00

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες και, συνεπώς, δεν ευθύνονται για τυχόν αλλαγές στα στοιχεία των εκδηλώσεων που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Γράψτε το σχόλιό σας