Στο κλουβί με τους γονείς – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Στο κλουβί με τους γονείς

kloyvi

Εσείς που παρακολουθείτε τις Πυγολαμπίδες στο Κλουβί ξέρετε ήδη πως ο πλήρης και ενημερωμένος αυτός οδηγός εκδηλώσεων, δράσεων και δραστηριοτήτων απευθύνεται σε γονείς. Σε ανθρώπους, δηλαδή, που το παιδί είναι το κοινό τους σημείο, η κοινή τους αγάπη, η «περιοχή» που συναντιούνται και, σε κάποιους κοινωνικούς κύκλους, αυτό που τους χαρακτηρίζει. Η «μαμά του Δημήτρη», ο «μπαμπάς της Μελίνας», η «μαμά του Γιωργή», ο «μπαμπάς του Νίκου».

Τι γίνεται όμως με το άλλο παιδί; Αυτό που όλοι αυτοί, εσείς, εμείς κρύβουμε βαθιά μέσα μας, το ξεχνάμε και το παραμελούμε; Το παιδί αυτό που θέλει ώρες ώρες να παίξει, να γίνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, να λερώσει τα χέρια του και να φτιάξει το δημιούργημά του, να το κρεμάσει με μαγνητάκι στο ψυγείο και να συνεχίσει ανανεωμένο την ενήλικη πραγματικότητά του;

Οι Πυγολαμπίδες στο Κλουβί κλείνουν το μάτι στους γονείς και τους προτείνουν να γίνουν και πάλι παιδιά. Διοργανώνουν τη δράση «Στο κλουβί με τους γονείς» και σε καλούν στην παρέα τους!

Τι είναι;

  • Πρόκειται για μία διαφορετική δράση κάθε μήνα σε διαφορετικό χώρο κάθε φορά και με διαφορετική θεματολογία
  • Ο αριθμός όσων συμμετέχουν θα είναι μικρός (περίπου 10 άτομα) και θα εξαρτάται από τη φύση και τον χώρο που φιλοξενεί κάθε φορά τη δράση
  • Η κάθε συνάντηση θα είναι διαφορετική, αυτόνομη και ανεξάρτητη από τις υπόλοιπες. Δεν πρόκειται για κύκλο συναντήσεων, πρόκειται για μεμονωμένα .. playdates
  • Η θεματολογία των συναντήσεων θα περιστρέφεται γύρω από το παιχνίδι, τις κατασκευές, τις χειροτεχνίες
  • Θα προσφέρεται ένα χαλαρό περιβάλλον σε συνδυασμό με ρόφημα και ελαφρύ σνακ

Η δράση «Στο κλουβί με τους γονείς» απευθύνεται σε γονείς, αλλά τη γονεϊκή μας ιδιότητα θα την αφήνουμε καλοδιπλωμένη στην είσοδο. Στόχος είναι να χαλαρώσουμε, να φροντίσουμε τον εαυτό μας, να αφιερώσουμε χρόνο μόνο για μας, να γελάσουμε, να παίξουμε, να βρούμε καινούργια χόμπι και –γιατί όχι;- ταλέντα, να μάθουμε καινούργια πράγματα βιωματικά μέσα από το παιχνίδι. Κι αυτό να το κάνουμε μαζί με άλλους ανθρώπους, πιθανώς νέους φίλους, σε χώρους δημιουργικούς, να μοιραστούμε μαζί τους τις σκέψεις, τις χαρές και τις αγωνίες μας, να ανακαλύψουμε το παιδί που κρύβεται μέσα μας και να το τραβήξουμε λίγο από το χέρι για να βγει έξω.

Και να είσαι σίγουρος πως όταν αφήνεις το παιδί αυτό να βγαίνει κάπου κάπου στην επιφάνεια, πάντα φέρνει μαζί του πολλά δώρα και εκπλήξεις που ούτε φαντάζεσαι πως υπάρχουν.

Χρήσιμη οδηγία: Εγγράψου στο newsletter των Πυγολαμπίδων στο Κλουβί για να μαθαίνεις πρώτος που θα γίνονται οι συναντήσεις.

*** Θα χαρούμε πολύ να έρθεις στην πρώτη, δωρεάν εισαγωγική παρουσίαση της δράσης “Στο κλουβί με τους γονείς” που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Φεβροαυρίου 2015, στο Βιβλιοπωλείο Οξυγόνο, Ολύμπου 81, στις 19:00. Εκεί, παρέα με την φίλη και συνεργάτιδα Καλλιόπη Εμμανουηλίδου, όχι μόνο θα σου παρουσιάσουμε τη δράση αλλά θα γίνεις και εσύ μέρος της, απολαμβάνοντας ένα μοναδικό απόγευμα στο πιο λαμπερό πατάρι της πόλης!

Για να συμμετέχεις στείλε mail στο ioanna@pigolampides.gr, σημειώνοντας το ονοματεπώνυμό σου, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και ό,τι άλλο σκεφτείς! Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι’ αυτό φρόντισε να είσαι μέσα! θα λάβεις επιβεβαίωση μέσω mail ή τηλεφώνου.

Photo via

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

  • ΜΕΝΙΑ

    Θέλω να συμμετέχω στις συναντήσεις , αλλά και εγώ θα ήθελα πρώτα να ξέρω το κόστος.

    • Ιωάννα Σεραφειμίδου

      Μένια καλησπέρα, μόλις σου απάντησα και στο email σου, ισχύει ό,τι έγραψα και στην Μαριάννα παραπάνω. Είμαι στη διάθεσή σου για τυχόν πρόσθετες πληροφορίες!

  • Μαριάννα Ιωακειμίδου

    θα ήθελα να συμμετέχω σις συναντήσεις στο κλουβί με τους γονείς επίσης πόσο θα είναι το κόστος όλων των συναντήσεων;

    • Ιωάννα Σεραφειμίδου

      Οι “κανονικές” συναντήσεις θα ξεκινήσουν σε ένα μήνα περίπου και θα πραγματοποιούνται κάθε μήνα σε διαφορετικό χώρο και με διαφορετική θεματική κάθε φορά. Ως εκ τούτου θα είναι και το κόστος διαφορετικό και θα ανακοινώνεται μαζί με το εκάστοτε εργαστήρι – δράση.

      Δεν είναι απαραίτητο να παρακολουθήσει κάποιος όλες τις μηνιαίες δράσεις. Μπορεί να δηλώνει συμμετοχή σε αυτή που τον ενδιαφέρει κάθε φορά και φυσικά μπορεί να ενημερώνεται για αυτές μέσω newsletter, social media και ιστοσελίδας.

      Η πρώτη εισαγωγική συνάντηση (τετάρτη 28/01 στο Οξυγόνο) θα είναι ΔΩΡΕΑΝ και εκεί θα συζητήσουμε διάφορα 🙂 καθώς θα λύσουμε και τυχόν απορίες.

      Για να συμμετέχετε στην πρώτη εισαγωγική δράση είναι απαραίτητο να δηλώσετε συμμετοχή στο ioanna@pigolampides.gr αναφέροντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

      Ελπίζω να σε κάλυψα Μαριάννα, θα χαρώ να τα πούμε και από κοντά!

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.