Βιβλιοδετείο (Σπάγκος και Τέλα) – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Βιβλιοδετείο (Σπάγκος και Τέλα)

 

Έχετε γιορτάσει ποτέ σε βιβλιοδετείο;

«Είμαστε για δέσιμο» | Εργαστήρια καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας

ΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ!

Αν θέλετε να διοργανώσετε μια μικρή γιορτούλα στο βιβλιοδετείο, ανάμεσα σε εργαλεία και υλικά βιβλιοδεσίας, μυρωδιές από παλιά και νέα βιβλία είστε ευπρόσδεκτοι! Μπορείτε να το προγραμματίσετε μέσα στο Σαββατοκύριακο, οποιαδήποτε ώρα, μετά από συνεννόηση. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε δύο εργαστήρια για τους μικρούς καλεσμένους σας:

1.φτιάνω το δικό μου βιβλίο (διάρκεια 2 ώρες)

Οι μικροί μας φίλοι θα μάθουν πώς δένεται ένα βιβλίο από την αρχή μέχρι το τέλος και θα έρθουν σε επαφή με την τέχνη της βιβλιοδεσίας, τα υλικά και τα εργαλεία της μέσα από παιχνίδι.

2. φτιάχνω το δικό μου επιτραπέζιο παιχνίδι (διάρκεια 2 ώρες)

Οι μικροί φίλοι θα φτιάξουν ξεχωριστά ο καθένας το δικό του επιτραπέζιο παιχνίδι διαλέγοντας ανάμεσα από 3 θέματα. Το κάθε παιχνίδι έχει τα δικά του πιόνια και ζάρι και οι κανόνες του παιχνιδιού ορίζονται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

  • Σε κάθε περίπτωση οι δύο γάτοι της βιβλιοδεσίας θα είναι παρόντες για να γιορτάσουν μαζί σας! Ο Σπάγγος, ο κεραμιδόγατος, πήρε το όνομά του από τους σπάγκους που χρησιμοποιούμε στη βιβλιοδεσία. Είναι φασαριόζος, φωνακλάς και όλο σε μπελάδες μπλέκει. Η Τέλα πήρε το όνομά της από το υλικό βιβλιοδεσίας «τέλα» που σημαίνει ύφασμα. Είναι μια γάτα από την Ισπανία, όλε! Ξέρει τα πάντα γύρω από τη βιβλιοδεσία γιατί σπουδάζει στη σχολή καλών τεχνών στη Βαρκελώνη, στο τμήμα της καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας. Είναι σοβαρή, λιγομίλητη και θέλει πολύ να βοηθάει το φίλο της το Σπάγκο όποτε βρίσκεται σε μπελάδες – συχνά δηλαδή. Μην μπερδευτείτε με την προφορά της γιατί τώρα μαθαίνει ελληνικά).
  • Το κέρασμα και ο μπουφές για κάθε εκδήλωση είναι δική σας επιλογή. Μπορείτε να έχετε για παράδειγμα ένα αλμυρό κέρασμα και την τούρτα μετά το τέλος του εργαστηρίου.
  • Οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στο χώρο εφόσον το επιθυμούν αλλά δεν είναι απαραίτητο. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα για οργάνωση του εργαστηρίου παρέα με τους γονείς εφόσον τα παιδιά είναι μικρά σε ηλικία. Το βιβλιοδετείο είναι ανοιχτό σε προτάσεις που ταιριάζουν σε κάθε ομάδα.
  • Το βιβλιοδετείο βρίσκεται στο 2ο όροφο ενός βιοτεχνικού κτιρίου και υπάρχει ασανσέρ. Επίσης βρίσκεται πολύ κοντά στα πάρκινγκ του λιμανιού.
  • Ρωτήστε για τα μοναδικά βιβλία ευχών σε σχήμα ακορντεόν, που ζωγραφίζονται ξεχωριστά για κάθε παιδί που γιορτάζει!

 

 

Λίγα Λόγια για το Βιβλιοδετείο

Το καλλιτεχνικό βιβλιοδετείο είναι ένα εργαστήριο βιβλιοδεσίας που βρίσκεται στα λαδάδικα στη Θεσσαλονίκη από το 1951. Χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές, ακολουθεί την σύγχρονη πραγματικότητα της ζωής, στοχεύοντας πάντα στην υψηλή ποιότητα.

Παρέχει εργαστήρια βιβλιοδεσίας για ενήλικες κάθε χρόνο για δύο μήνες, Νοέμβριο και Δεκέμβριο τις Παρασκευές το απόγευμα. Χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές, οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τα διάφορα είδη βιβλιοδεσίας και με ποιο τρόπο μπορούν να τα προσαρμόσουν στην καθημερινή τους ζωή.

 

Προϊόντα

Βιβλία χειροποίητα, έτοιμα ή με παραγγελία, βιβλιοδεσίες πανόδετες, δερματόδετες, χρυσοτυπίες, βιβλιοδεσίες καλλιτεχνικές, άλμπουμ φωτογραφιών, κουτιά, θήκες cd ή dvd, τιμοκατάλογοι-μενού, κιτ βιβλιοδεσίας, παιχνίδια επιτραπέζια ή diy, προσκλητήρια, μπομπονιέρες, κούκλες και παιχνίδια μαλακά.

 

Αυτοί είναι για δέσιμο! Μήπως είσαι και εσύ;

 

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Βιβλιοδετείο (Σπάγκος και Τέλα)

Kαλλιτεχνικό Bιβλιοδετείο

Ναυμαχίας Έλλης 4, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 531902

Email: info@bibliodeteio.gr

Links: Website, Website, Website

Προβολή στους Χάρτες Google

2ος όροφος

Τι υπάρχει κοντά