Τρίλλιες – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Τρίλλιες

trillies photo

 

Η ομάδα ‘’Τρίλλιες’’ είναι μια μουσικοεκπαιδευτική ομάδα που δραστηριοποιείται στον χώρο της  προσχολικής και σχολικής μουσικής εκπαίδευσης. Η ομάδα δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2013 από φοιτήτριες του τμήματος της Μουσικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά από μια συμμετοχή  στο εθελοντικό πρόγραμμα «Εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας: Το χρώμα της μουσικής «, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Άνω Τούμπας.

Μετά από αυτήν την συμμετοχή, δημιουργήθηκε η ανάγκη να δείξουν τη δουλεία τους σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και κυρίως να μοιραστούν τις ιδέες τους με τα παιδιά, να εξερευνήσουν και να πειραματιστούν.

Η δράση της ομάδας περιλαμβάνει δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, σχολεία δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, καλλιτεχνικά εργαστήρια, ωδεία, εκδηλώσεις και όλους τους χώρους που προωθείται η μουσική εκπαίδευση.Στα πλαίσια των προγραμμάτων περιλαμβάνονται ετήσιες και έκτατες θεματικές γιορτές ή παραστάσεις, πάρτι και μουσικοεκπαιδευτικά προγράμματα με βάση τα παραμύθια, την παράδοση, τις μουσικές όλου του κόσμου.

Το πρόγραμμά δίνει έμφαση στα παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια κυρίως στις προσχολικές ηλικίες, ενώ στις μεγαλύτερες ηλικίες καλύπτεται ένα ευρύ φάσμα από μουσικές του κόσμου, χορωδιακή μουσική και μουσικά παιχνίδια κατάλληλα για κάθε ηλικία.

Η συνεργασία με παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, καθώς και γυμνάσια-λύκεια μπορεί να γίνει είτε με μεμονομένες δράσεις( εβδομαδιαίες, μηνιαίες), είτε με μόνιμη ετήσια συνεργασία.

Η ομάδα Τρίλλιες διαθέτει και τον δικό της προσωπικό εκπαιδευτικό χώρο μουσικής και εικαστικών, SPECTRAL.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Τρίλλιες

Μουσικοεκπαιδευτική ομάδα

Τι υπάρχει κοντά