Το Δέντρο που δίνει – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Το Δέντρο που δίνει

dentro

Το “ΔENTΡΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ” είναι ένα νέο πρότυπο παιδαγωγικό κέντρο, το οποίο λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2015 στο κέντρο της Πυλαίας.

Τι παρέχει:

 • Μελέτη Μαθημάτων Δημοτικού και Γυμνασίου
 • Αξιολόγηση-Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών (Δυσλεξίας, Δυσορθογραφίας, Δυσαριθμησίας κ.ά.)
 • Ψυχολογική Υποστήριξη Παιδιών, Εφήβων, Γονέων
 • Παιγνιοθεραπεία
 • Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης (ζωγραφική, γλυπτική, κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι, sand-play κ.ά.)
 • Λογοθεραπεία
 • Ψηφιακή μάθηση – Ασφάλεια στο διαδίκτυο – Προγραμματισμός για παιδιά

Μελέτη

Ο χώρος μελέτης είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος, εναλλακτικός χώρος,  ο οποίος είναι φιλικός προς τα παιδιά. Οι μαθητές μελετούν τα μαθήματα της επόμενης μέρας με την επίβλεψη και καθοδήγηση αριστούχων και έμπειρων εκπαιδευτικών δημοτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η μελέτη γίνεται σε μικρές ομάδες, εφαρμόζοντας εξατομικευμένο πρόγραμμα μελέτης για τον κάθε μαθητή, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και στόχους.

Απώτερος στόχος είναι να μάθουν τα παιδιά να μελετούν μόνα τους τα μαθήματά τους, αναπτύσσοντας τις απαραίτητες:

 • Στρατηγικές και τεχνικές μάθησης
 • Δεξιότητες συστηματικής μελέτης
 • Μεταγνωστικές δεξιότητες

χωρίς να έχουν ανάγκη την επίβλεψη των γονέων. Οι στρατηγικές και οι δεξιότητες που θα αναπτύξουν θα είναι χρήσιμες για όλη την πορεία τους στην εκπαίδευση.

Επιπρόσθετα, στόχος μας είναι να αναπτύξει κάθε παιδί το μέγιστο των δυνατοτήτων του, καλύπτοντας ελλείψεις-κενά που πιθανώς έχει ή αποκτώντας νέες γνώσεις με τη βοήθεια εναλλακτικών μέσων που του παρέχουμε (εξειδικευμένο υλικό, εκπαιδευτικά λογισμικά, παιχνίδι).

 

Εργαστήρια Δημιουργικής Έκφρασης

Ο χώρος δημιουργίας του Δέντρου συνιστά ένα υποστηρικτικό περιβάλλον στο οποίο τα παιδιά δοκιμάζουν νέες συμπεριφορές, τρόπους επικοινωνίας και αναπτύσσουν την εμπιστοσύνη, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, την αυτογνωσία και τις κοινωνικές γνώσεις τους.

Λειτουργούν εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης για παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας. Κάθε εργαστήριο περιλαμβάνει δραστηριότητες από τους ακόλουθους τομείς: Ζωγραφική, Γλυπτική, Κολάζ, Κατασκευή κούκλας, Κουκλοθέατρο, Θεατρικό παιχνίδι, Sandplay, Βιωματικές ασκήσεις.

 

Ψυχολογική Υποστήριξη – Παιγνιοθεραπεία

Η παιγνιοθεραπεία στηρίζεται στο γεγονός ότι το παιχνίδι είναι ένα φυσικό μέσο αυτοέκφρασης και ο τρόπος με τον οποίο το παιδί κατανοεί τον κόσμο του. Το παιδί εκφράζει τα συναισθήματα ή τα προβλήματά του παίζοντας, όπως ένας ενήλικας τα εκφράζει μιλώντας. Είναι βραχυπρόθεσμη θεραπεία (συνήθως 10-20 συνεδρίες) και απευθύνεται κυρίως σε παιδιά 3-12 ετών και εφήβους με συναισθηματικές  ή συμπεριφορικές δυσκολίες (άγχος, επιθετικότητα, μελαγχολία, απόσυρση, δυσκολίες στον ύπνο, στην διατροφή, στη σχολική φοίτηση, στις κοινωνικές δεξιότητες κ.α.), παιδιά που έχουν βιώσει απώλεια λόγω πένθους, αρρώστιας, διαζυγίου, υιοθεσίας, κ.ά.

Μέσω της παιγνιοθεραπείας τα παιδιά μαθαίνουν:

 • Να σέβονται και να αποδέχονται τον εαυτό τους
 • Να αποδέχονται και να εκφράζουν με υπευθυνότητα τα συναισθήματά τους
 • Να είναι δημιουργικά και να αναπτύσσουν δεξιότητες επίλυσης προβλήματος σε δύσκολες καταστάσεις
 • Να έχουν αυτοέλεγχο
 • Να κάνουν επιλογές και να είναι υπεύθυνα για αυτές.

Επίσης, παρέχονται Υπηρεσίες Συμβουλευτικής-Ψυχολογικής Υποστήριξης σε γονείς και εφήβους σχετικά με θέματα που τους απασχολούν, όπως: άγχος, στρες, οικογενειακές/προσωπικές δυσκολίες, δυσκολίες σε σχέση με την διαπαιδαγώγηση των παιδιών/εφήβων κ.ά.

 

 

Υπεύθυνη

Έλενα Σερμπέζη, Ψυχολόγος (Α.Π.Θ.), Δασκάλα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), Παιγνιοθεραπεύτρια (Διαγνωστικό και Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο «Έρμα», Αθήνα). ΜSc, Ψυχολογία Παιδιών και Εφήβων (Πανεπιστήμιο Leiden, Ολλανδία), MSc, Γνωστική και Κινητική Ανάπτυξη (Α.Π.Θ – Π.Δ.Μ.).

 

 

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Το Δέντρο που δίνει

Κέντρο μελέτης, ψυχολογικής υποστήριξης και δημιουργικών δράσεων

Προφήτη Ηλία με Μακεδονίας 40, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2316 007 282

Email: elenaserbezi@hotmail.com

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Οι γονείς μπορούν να περιμένουν τα παιδιά στο χώρο του Δέντρου που δίνει.

Τι υπάρχει κοντά