Στεφανία Βελδεμίρη – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Στεφανία Βελδεμίρη

stefania

Η Στεφανία Βελδεμίρη είναι συντηρήτρια αρχαιολογικών ευρημάτων και έργων τέχνης, και συνεργάζεται με μουσεία της χώρας μας (Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ηρακλείου, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου) αλλά και του εξωτερικού (University of Missuri at St.Louis, Smithsonian Institution, American Museum of National History).

Ασχολείται με τη συντήρηση αρχαιολογικών ευρημάτων και έργων τέχνης, αλλά και με την κατασκευή εκμαγείων ή αντιγράφων απολιθωμάτων και αντικειμένων τέχνης που χρησιμοποιούνταιως εκθέματα. Εργάζεται επίσης ως in situ συντηρήτρια στην προϊστορική ανασκαφή στην Ίκλαινα, στο πλαίσιο του προγράμματος του University of Missuri at St.Louis (Iklainaproject) τόσο κατά τις ανασκαφικές περιόδους όσο και τις περιόδους μελέτης.

Δουλεύει όμως και με παιδιά μαθαίνοντάς τους να φτιάχνουν εκμαγεία χαρακτηριστικών απολιθωμάτων, οστών και αγαλματιδίων (π.χ. κυκλαδικών ειδωλίων) με τη χρήση ομοιωμάτων. Εκτός από την καθαυτό δημιουργική διαδικασία, η οποία είναι εκπαιδευτική και παράλληλα γοητευτική, τα εκμαγεία μπορούν να γίνουν πολύτιμα εκπαιδευτικά εργαλεία και να χρησιμοποιηθούν από τον εκπαιδευτικό στην τάξη κατά τη διδασκαλία της σχετικής θεματικής ενότητας.

Οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα με σκοπό μια πρώτη γνωριμία των παιδιών με τον κόσμο της αρχαιολογίας και της συντήρησης αρχαιοτήτων. Τα παιδιά συμμετέχουν σε μίνι ανασκαφές, αποκαλύπτουν αρχαιολογικά ευρήματα, τα καθαρίζουν, τα κολλούν και, τέλος, τα εκθέτουν στην τάξη τους, κατανοώντας με τον τρόπο αυτό την πορεία που ακολουθεί ένα εύρημα από το χώμα μέχρι την μετατροπή του σε έκθεμα ενταγμένο στην αίθουσα ενός μουσείου.

Είναι, τέλος, ζωγράφος. Απολαμβάνει να φτιάχνει ζωγραφιές για λέξεις, αλλά και να ζωγραφίζει…μελέξεις. Εικονογραφεί παραμύθια, λογοτεχνικά κείμενα και ποίηση που της δημιουργούν αστρικές εκρήξεις σε καρδιά και μυαλό. Αν έχεις γράψει ένα παραμύθι, μπορεί να σου το εικονογραφήσει.

Κάνει μαθήματα ζωγραφικής και ιστορίας της τέχνης σε παιδιά και ενήλικες, ιδιαίτερα ή σε μικρά τμήματα, στο ατελιέ της, σε εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης παιδιών ή στο χώρο σας.

Αγαπάει τα παραμύθια, την παιδική φαντασία και το γέλιο, και φτιάχνει μαζί με τα παιδιά παραμύθια χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από εκπαιδευτικά εργαλεία, όπως η μαγική τράπουλα των παραμυθιών (βασισμένη σε μια από τις ιδέες του Ροντάρι) κ.ά., καθώς και άλλα, απλούστερα υλικά, όπως το γέλιο, την κουβέντα, την επικοινωνία, τον σεβασμό στην παιδική ματιά πάνω στον χώρο και τον χρόνο, και φυσικά το παιχνίδι.

Ζωγραφίζει παιδικά δωμάτια, ζεστές γωνιές σε σπίτια με άποψη και επαγγελματικούς χώρους.

Της αρέσει να φτιάχνει μοναδικά δώρα για τους μοναδικούς σας αγαπημένους, αρκεί να της πείτε τι είναι αυτό που τους κάνει τόσο ξεχωριστούς για εσάς.

Προσωπικό ιστολόγιο:  Χρωματιστές νότες – Βαμμένες λέξεις

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6976 432625

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Στεφανία Βελδεμίρη

Δε διαθέτει σταθερή διεύθυνση, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 6976432625

Email: stefi.veldemiri@gmail.com

Links: Website