Σχεδία στην πόλη – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Σχεδία στην πόλη

sxedia stin poli1

Με κινητήρια δύναμη το όραμα μιας ‘άλλης’ εκπαίδευσης που θα αλλάξει την κοινωνία μας η «Σχεδία» ξεκίνησε το ταξίδι της «στην πόλη» φέρνοντας κοντά νέους παιδαγωγούς, εμψυχωτές και καλλιτέχνες. Όχημά της ο πολιτισμός και οι τέχνες, ο εθελοντισμός και η δημιουργική κοινωνική προσφορά, η βιωματική μάθηση και το εκπαιδευτικό παιχνίδι.

Στόχοι της ομάδας είναι η ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά ζητήματα, η υποστήριξη παιδιών και νέων με ιδιαίτερες δυσκολίες, η προαγωγή του εθελοντισμού και των αξιών μιας κοινωνίας των ίσων ευκαιριών και της αλληλεγγύης.
Γι’ αυτό κάθε χρόνο σχεδιάζει πρωτότυπες εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις, εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις.

Υλοποιεί υποστηρικτικά εθελοντικά προγράμματα σε παιδιά και νέους με αναπηρίες, παιδιά ρομά, πρόσφυγες, με οικογενειακές δυσκολίες κ.ά. Παράλληλα, οργανώνει βιωματικά σεμινάρια εκπαίδευσης εθελοντών και παιδαγωγών.

sxedia stin poli2

Η «Σχεδία στην Πόλη» ξεκίνησε το 1999 στη Θεσσαλονίκη και είναι εθελοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση. Συμμετέχουν ενεργά και προσφέρουν πάνω από 50 μέλη – εθελοντές.

Η ομάδα είναι πάντα ανοιχτή σε νέα μέλη και νέες ιδέες. Είναι ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης «Thess Δίκτυο» και έχει συνεργαστεί με πολλούς φορείς, σχολεία και οργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ωράριο Λειτουργίας:

Πρωινά: Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 11:00 ως 15:00
Απογεύματα: Δευτέρα ως Παρασκευή: 17:00 ως 21:00

Πληροφορίες χώρου

Σχεδία στην πόλη

Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα

Παπαμάρκου 8, 54623, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 236344

Email: info@sxediastinpoli.gr

Links: Website, Facebook, Twitter

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά