Senza Glutine Κοιν.Σ.Επ. – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Senza Glutine Κοιν.Σ.Επ.

Δημιουργική απασχόληση, ομαδικά παιχνίδια, διαδραστικά εργαστήρια, παιδικά party, εκδηλώσεις

 

Ο Παιδότοπος

Το Senza Glutine είναι το πρώτο Οικογενειακό Καφέ – Παιδότοπος, αποκλειστικά gluten free. Απευθύνεται σε όλους, με επιλογές σνακ και ροφημάτων υψηλής ποιότητας, ενώ ταυτόχρονα είναι ασφαλές για παιδιά και ενήλικες που πάσχουν από κοιλιοκάκη ή για άλλους λόγους απέχουν από τη γλουτένη. Επίσης, προσφέρει προϊόντα απαλλαγμένα από άλλα αλλεργιογόνα (πχ λακτόζη).

Στον -πιστοποιημένο από την ΕΒΕΤΑΜ- παιδότοπο, παιδιά 1-8 ετών απασχολούνται δημιουργικά από τις παιδαγωγούς, με ατομικά ή ομαδικά παιχνίδια. Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει αισθητηριακό παιχνίδι, κατασκευές, χειροτεχνίες, ζωγραφική, παιχνίδι με πλαστελίνη και πυλό, κλασικά ομαδικά παιχνίδια, παιχνίδια ρόλων, επιτραπέζια κ.α. Ανά διαστήματα διοργανώνονται διαδραστικά εργαστήρια και event με kids zumba και karaoke.

Γονείς, συνοδοί και μεγαλύτερα παιδιά απολαμβάνουν ροφήματα και υγιεινά σνακ, στη βεράντα ή στον εσωτερικό χώρο, ενώ μπορούν να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια που διατίθενται δωρεάν ή να χρησιμοποιήσουν το WiFi για περιήγηση στο διαδίκτυο, από τη συσκευή τους.

Στο χώρο διοργανώνονται εκδηλώσεις, παιδικά party, ενημερωτικές συναντήσεις κ.α., όπου το ψυχαγωγικό  πρόγραμμα και οι δραστηριότητες προσαρμόζονται στην ηλικία των παιδιών.

 

Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «SENZA GLUTINE» ιδρύθηκε με καταστατικό σκοπό να ασκήσει δραστηριότητες οι οποίες προάγουν την ποιότητα ζωής και παρέχουν κοινωνική προστασία σε ομάδες όπως: άτομα με χρόνιες παθήσεις, ειδικότερα, στους πάσχοντες από τη νόσο Κοιλιοκάκη, βρέφη, παιδιά και περιλαμβάνουν υπηρεσίες κοινωνικής σίτισης και παιδικής φροντίδας.

Ουσιαστικός σκοπός του Συνεταιρισμού είναι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, μέσω της παροχής υπηρεσιών ασφαλούς σίτισης εκτός της οικίας τους, των ανθρώπων που πάσχουν από Κοιλιοκάκη καθώς και όσων, για άλλους λόγους υγείας (πχ αλλεργία στα σιτηρά), αποκλείουν τη γλουτένη από τη διατροφή τους. Ιδιαίτερα για τους ανήλικους ασθενείς είναι σημαντικό τόσο για την υγεία τους όσο και για την ψυχολογική τους ισορροπία, η οποία διαταράσσεται σοβαρά και λόγω του ευαίσθητου της ηλικίας τους από την στέρηση της συμμετοχής τους στο φαγητό εκτός της οικίας τους.

Κύρια δραστηριότητα της Κοιν.Σ.Επ. είναι η λειτουργία ενός παιδότοπου – καφετέρια αποκλειστικά χωρίς γλουτένη. Στο χώρο αυτό προσφέρονται οι παρακάτω υπηρεσίες:

  • Επεξεργασία, πώληση και διάθεση προϊόντων (τροφίμων και ροφημάτων) αποκλειστικά χωρίς γλουτένη.
  • Παροχή ασφαλούς χώρου παιχνιδιού για παιδιά-πάσχοντες απαλλαγμένου από την παρουσία γλουτένης, με χρήση πιστοποιημένων υλικών (πχ πλαστελίνη).
  • Διοργάνωση εκδηλώσεων και παιδικών δραστηριοτήτων με ασφαλή υλικά χωρίς γλουτένη (πχ μαγείρεμα για παιδιά με ειδικά προϊόντα).
  • Διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων αποκλειστικά με προϊόντα και σε χώρο χωρίς γλουτένη. (πχ πάρτι γενεθλίων).
  • Διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων για θέματα υγείας, διατροφής και ψυχολογίας των πασχόντων από κοιλιοκάκη.

Ο χώρος άσκησης της κύριας δραστηριότητας της Επιχείρησης (καφετέρια-παιδότοπος) ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μάιο του 2018.

 

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή: 17.30 – 22.00

Σάββατο, Κυριακή & Αργίες: 10.00 – 22.00

διαφήμιση

Κύκλοι δραστηριοτήτων

Το ελεύθερο παιχνίδι δεν σταματάει ποτέ! Το οργανωμένο-θεματικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά -που το θέλουν- να δημιουργήσουν, να εκφραστούν, να συνεργαστούν και να διασκεδάσουν με την παρέα άλλων παιδιών και την καθοδήγηση των παιδαγωγών.

Πληροφορίες χώρου

Senza Glutine Κοιν.Σ.Επ.

Family Friendly Play Cafe – Παιδότοπος

Γεννηματά 57 με Κων. Αιγυπτιάδη 17, 55132, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2313252012

Email: senzaglutinekoinsep@gmail.com

Links: Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Πρόσβαση με τα λεωφορεία

6 (Στάση Παπάζογλου)
7 (Στάση Ηλέκτρας)
1-2-3-8 (Στάση Αγορά)
5 (Γήπεδο Φοίνικα)

Τι υπάρχει κοντά