Πάρκο Δεινοσαύρων – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Πάρκο Δεινοσαύρων

Ο πολυχώρος «NOUVELLE» είναι ένα Πρότυπο Εκπαιδευτικό Κέντρο με βασικό στόχο να προάγει τις τέχνες, τα γράμματα, τον αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

Το μοναδικό Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων και οι πρωτότυπες Εκπαιδευτικές Θεματικές Εκθέσεις ψυχαγωγούν και  βελτιώνουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές των παιδιών αλλά και των ενηλίκων που θα τα επισκεφτούν.

Σε μια έκταση 10 στρεμμάτων με βοτανικό κήπο δημιουργήθηκε το Περιβαλλοντικό Προϊστορικό Πάρκο. Είναι η μεγαλύτερη έκθεση με Δεινόσαυρους και Θηλαστικά στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Δημιουργήθηκαν  αυτοί οι χώροι με ομοιώματα και πραγματικά απολιθώματα χιλιάδων χρόνων όπου εισάγονται στο κοινό περιβαλλοντικά – εκπαιδευτικά θέματα και ευαισθητοποιείται απέναντι στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά η γη μας λόγω των κλιματικών αλλαγών. Ο επισκέπτης παίρνει πληροφορίες για την ιστορία της γης και τα ζώα που εμφανίστηκαν σε αυτήν διαφορετικές περιόδους από την απαρχή της έως σήμερα.

 

Όλο το πρόγραμμα έχει υλοποιηθεί με την επιστημονική επίβλεψη της παλαιοντολόγου & καθηγήτριας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου κας Ευαγγελίας Τσουκαλά και του διεθνούς βεληνεκούς ειδικού στα προβοσκιδωτά Dick Mol, επιστημονικός συνεργάτης στο μουσείο του Rotterdam στην Ολλανδία. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. και την ξενάγηση πραγματοποιούν Παλαιοντολόγοι.

Ωράριο Λειτουργίας

Για το κοινό  οι θεματικές εκθέσεις λειτουργούν κάθε Σάββατο Κυριακή και αργίες από τις 11.00 το πρωί έως τις 15.00 το απόγευμα. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από παλαιοντολόγους ανά 1 ώρα.

Οι επισκέψεις από συλλόγους και σχολεία πραγματοποιούνται καθ όλη την διάρκεια της εβδομάδας κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης (09.00-14.00).

Το ωράριο λειτουργίας μεταβάλλεται αναλόγως της εποχής και των καιρικών συνθηκών.

Συνίσταται η επικοινωνία πριν την επίσκεψη σας.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Πάρκο Δεινοσαύρων

Θεματικό Πάρκο

7ο χιλ. Θεσ/νίκης – Ωραικάστρου, Θεσσαλονίκη

Τηλ.:  2310 686544, 6976432675

Email: info@parkodeinosauron.gr

Links: https://parkodeinosauron.gr/

Προβολή στους Χάρτες Google

Η πρόσβαση με λεωφορείο Αρ. 56 από το κέντρο της Θεσσαλονίκης γίνεται με αφετηρία  τον Ο.Σ.Ε. (Σταθμό των τρένων). Σε 20′ φτάνει στην στάση LIDL που βρίσκεται στην είσοδο του Πολυχώρου.

Τι υπάρχει κοντά