Μικρός Βορράς – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Μικρός Βορράς

Θέατρο για όλους, θέατρο παντού!

Θέατρο με διαδραστικό χαρακτήρα, εκπαιδευτικό σχεδιασμό και την υπογραφή του σκηνοθέτη Τάσου Ράτζου!

Η εταιρεία θεάτρου “Μικρός Βορράς” δημιουργήθηκε το 2012 και με βήματα σταθερά, μεγαλώνει διαρκώς και χαράσσει τη δική της, ξεχωριστή πορεία στα θεατρικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης.

Ο “Μικρός Βορράς” κάνει θέατρο για παιδιά και για νέους χρησιμοποιώντας διαφορετικά είδη θεάτρου: παντομίμα, κουκλοθέατρο, physical theater, μάσκα και drama in education κι επειδή δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ποιότητα των παραστάσεών, συνεργάζεται με εξειδικευμένους καλλιτέχνες.
Στο τέλος των παραστάσεων τα παιδιά, με τη βοήθεια των ηθοποιών, συμμετέχουν στις ιστορίες, αναλαμβάνοντας ρόλους, ακόμη και την αφήγηση των μύθων ή των παραμυθιών που παρακολούθησαν.

Οι παραστάσεις ταξιδεύουν παντού: από την Κοζάνη ως τη Δράμα και από τη Φλώρινα ως την Ιερισσό, αλλά και στα πιο απομακρυσμένα χωριά με χαμηλό εισιτήριο, ώστε να μπορέσουν όλα τα παιδιά, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, να παρακολουθήσουν θέατρο υψηλής ποιότητας.

mikros vorras

Κοινωνικό Έργο

Για άλλη μία χρονιά ο Μικρός Βορράς συνεχίζει να κάνει πράξη το μότο του. «Θέατρο για όλους – Θέατρο παντού», με κοινωνικό έργο φροντίζοντας να φέρνει το θέατρο σε ευπαθείς ομάδες. Οι παραστάσεις του έρχονται για να μεταδώσουν τη θεατρική εμπειρία σε όσους την έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο της κοινωνικής του παρουσίας και δράσης χαρίζει απλόχερα χαμόγελα, προσφέροντας δωρεάν παραστάσεις σε ιδρύματα και νοσοκομεία, καθώς και σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Παράλληλα σε συνεργασία με τη EUNIC πραγματοποιούν το πρόγραμμα #Odysseia. Σε αυτό συμμετέχουν παιδιά με περιορισμένες ευκαιρίες ενασχόλησης με την τέχνη, από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2019. Πρόκειται για μια σειρά θεατρικών εργαστηρίων στα οποία ειδικοί επαγγελματίες αλλά και οι ηθοποιοί του Μικρού Βορρά θα συνεργαστούν με εφήβους με κύριο στόχο την ανάπτυξη των εκφραστικών τους μέσων, την καλλιέργεια των κοινωνικών τους δεξιοτήτων και την ενδυνάμωσή τους μέσω της θεατρικής τέχνης αλλά και τη χαρά της συνεργασίας και της δημιουργίας.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής του παρουσίας και δράσης χαρίζει απλόχερα χαμόγελα, προσφέροντας δωρεάν παραστάσεις σε ιδρύματα και νοσοκομεία, καθώς και σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Οι παραστάσεις ανεβαίνουν -κατόπιν συνεννόησης- σε σχολικές αίθουσες και πολιτιστικούς οργανισμούς για παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά δημοτικού.

 

Παραστάσεις 2019 – 2020

  • «Ο ραφτάκος των λέξεων»
  • «Αισώπου κόμιξ 2 (ο ψεύτης βοσκός και άλλοι μύθοι)»
  • «Το πιο γλυκό ψωμί»
  • «Οι Μήνες», κάθε εποχή και μια γιορτή
  • «Ελένη», του Ευριπίδη – για εφήβους και νέους
  • «Οδύσσεια» Ομήρου
  • «Ιλιάδα» Ομήρου

Δείτε περισσότερα εδώ 

Δείτε βίντεο παλαιότερων παραστάσεων εδώ

 

2019-2020: Μικρός Βορράς – Θεατρικό Εργαστήρι για Εκπαιδευτικούς 

2019-2020: Μικρός Βορράς – Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Μικρός Βορράς

Εταιρεία Θεάτρου

Δε διαθέτει σταθερή διεύθυνση, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 6945 260308 (Vodafone), 6985 858932 (Cosmote), 6934 600074 (για την "Ελένη")

Email: mikrosvorras@gmail.com

Links: Website, Facebook