Μικρό Επιστημονικό – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Μικρό Επιστημονικό

Στο Μικρό επιστημονικό, μάθηση και χαρά γίνονται δυο αχώριστοι φίλοι! Η ώρα της μελέτης για το σχολείο γίνεται κάθε μέρα σε ένα ήρεμο και κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον, με στόχο το παιδί να αυτονομηθεί και να μάθει να διαβάζει μόνο του με τον τρόπο που του ταιριάζει. Αυτό το πρόγραμμα δημιουργήθηκε για να καλύψει την ανάγκη της οικογένειας για περισσότερο ελεύθερο ποιοτικό χρόνο και για να δώσει στο παιδί το χώρο να ανεξαρτητοποιηθεί σε σχέση με τις σχολικές του υποχρεώσεις και να ενισχυθεί όπου χρειάζεται από ειδικά εκπαιδευμένους δασκάλους.

Οι πρωινές και απογευματινές δραστηριότητες που απευθύνονται σε γονείς και παιδιά αλλά και μέλλουσες μαμάδες, διαλεγμένες μία προς μία, είναι όλες κατάλληλα διαμορφωμένες ώστε να προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους όμορφες εμπειρίες, πλούσια ερεθίσματα, σύνδεση με τον εαυτό αλλά και με την ομάδα, και φυσικά πολλή πολλή χαρά! Η ήπια παιδαγωγική προσέγγιση που διέπει όλα τα προγράμματα αφήνει χώρο ώστε να ξεδιπλωθεί και να εξελιχθεί κάθε προσωπικότητα μέσα σε ένα πνεύμα ελευθερίας αλλά και ομαδικότητας.

Εκτός από το Μικρό επιστημονικό όμως, υπάρχει και το «μεγάλο», το φροντιστήριο, που εδώ και 45 χρόνια φροντίζει ώστε οι ανήσυχοι έφηβοι του Λυκείου να προετοιμαστούν για το πανεπιστήμιο και να γίνουν ό,τι ονειρεύτηκαν! Πώς λοιπόν δημιουργήθηκε το Μικρό επιστημονικό »αδερφάκι»; Μα αφού η ιστορία δεν ξεκινάει από το Λύκειο, αλλά από το Δημοτικό! Εκεί που αρχίζουν να ευδοκιμούν τα σποράκια που φύτεψε η οικογένεια στα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών, εκεί που τα βιβλία τους δεν μιλάνε πια για ιππότες, πριγκίπισσες και παραμυθένιους κόσμους, αλλά για γράμματα, αριθμούς, πράξεις και κανόνες. Τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν; Κανείς δεν ξέρει, σίγουρα όμως τίποτα δεν θα μπει εμπόδιο στα όνειρά τους, αν περάσουν από το Μικρό επιστημονικό!

 

Υπεύθυνη: Φαίδρα Σαχπεκίδου – Φιλόλογος / Παιδαγωγός (ΑΠΘ), MSc

Τμήματα για παιδιά 18 μηνών – 12 ετών και ενήλικες

 

Η ομάδα:

Η ομάδα:

Θοδωρής Ανθόπουλος – Μαθηματικός (ΑΠΘ)

Φωτεινή Καραμήτρου – Φιλόλογος / Παιδαγωγός (ΑΠΘ)

Αθηνά Προκοπούλου – Φιλόλογος / Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής (ΑΠΘ)

Φωτεινή Τζινέλη – Φιλόλογος (ΔΠΘ) / Νηπιαγωγός

Χριστίνα Αθανασοπούλου – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (ΑΠΘ)

Κατερίνα Γκέκα – Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας (ΑΠΘ)

Μαρία Καραμπίνη – Food blogger »Goji Mary»

Θεοδώρα Κουτσογιαννοπούλου – Chess National Instructor (FIDE)

Μαριλένα Παπαδοπούλου – Personal Pilates & Υoga trainer, Group & weight fitness instructor

Σίλβι Πλαγκαρίτσα – Μουσικός/Μουσικοπαιδαγωγός (ΑΠΘ)

Ζηνοβία Χατζάκη – Βρεφονηπιοκόμος (ΑΤΕΙΘ)/ Σχολείο παιχνιδιού

Μυρσίνη Χρυσοχοΐδου – Ηθοποιός (Δραματική σχολή ΚΘΒΕ)

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Μικρό Επιστημονικό

Σχολική Μελέτη και Δραστηριότητες

Χρ. Περραιβού 42, Άνω Τούμπα, 54352, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 943933

Email: info@epistimoniko.gr

Links: Website, Website

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά