Το Μικρό Δέντρο – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Το Μικρό Δέντρο

Το «Μικρό Δέντρο”, είναι ένα παιδαγωγικό εγχείρημα που λειτουργεί με τις αξίες της ελευθεριακής εκπαίδευσης και της βιωματικής μάθησης, από τον Ιανουάριο του 2014.

Μια εκπαίδευση που σε πρώτο επίπεδο ξεκινάει από το σεβασμό στην ατομικότητα του κάθε παιδιού, στους προσωπικούς του ρυθμούς, στις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Σε δεύτερο επίπεδο συνεχίζεται με το βίωμα της αμεσοδημοκρατικής κοινότητας, με εργαλεία τη συνεκπαίδευση, την αλληλοβοήθεια και τη συμμετοχή στη συλλογική ζωή.

 

Στον χώρο του “Μικρού Δέντρου”, που βρίσκεται στην Άνω Τούμπα της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούνται εργαστήρια για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας όπως επίσης και για ενήλικες. Τα εργαστήρια ενηλίκων όπως και οι εκδηλώσεις και οι αυτομορφώσεις απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και όποιον-α ενδιαφέρεται να στηρίξει την ανάπτυξη και την αυτονομία του παιδιού σε ένα πλαίσιο σεβασμού και ελευθερίας.

 

 

διαφήμιση

Κύκλοι δραστηριοτήτων

Στο «Μικρό Δέντρ層 λειτουργούν τμήματα για παιδιά νηπιακής ηλικίας αλλά και για μεγαλύτερα έως 12 ετών, καθώς και τμήματα ενηλίκων.

Πληροφορίες χώρου

Το Μικρό Δέντρο

Συνέλευση του Αλλιώτικου Σχολείου

Διδασκάλου Βασιλείου Αδαμίδου 96, 54351, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 6997736314, 6982075249, 6977850915

Email: alliotikosxoleio@yahoo.gr

Links: Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Υπάρχει χώρος αναμονής για τους γονείς.

Εξυπηρετεί το λεωφορείο Νο 37, στάση Τέρμα.   

Μετά την άφιξη σας στην καταχωρημένη διεύθυνση ακολουθείτε τις ταμπέλες.

Τι υπάρχει κοντά