Midwives – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Midwives

Οι Μαίες ή αλλιώς Midwives είναι οι επαγγελματίες υγείας που στέκονται στο πλευρό κάθε γυναίκας, εγκύου, μητέρας, συζύγου, για να την υποστηρίξουν σωματικά αλλά και ψυχοσυναισθηματικά στα διάφορα θέματα που την απασχολούν, είτε αυτό αφορά τον οικογενειακό προγραμματισμό, την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό είτε τη σεξουαλική υγεία και την πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου σε όλες τις ηλικίες.

Το Midwives είναι ένας χώρος ενημέρωσης, προετοιμασίας και υποστήριξης όλης της οικογένειας. Πριν ακόμη απ’τη σύλληψη μέχρι τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού. Οι ιδρύτριες Ειρήνη-Αθηνά Αβραμίδου και Πασχαλίνα Καμπουρίδου, είναι οι δυο ανεξάρτητες μαίες που αποτελούν την ομάδα του Midwives.

Θέλησαν να φτιάξουν μια εστία ενημέρωσης σχετικά με τις επιλογές που υπάρχουν στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό με σκοπό οι νέοι γονείς να εξαλείψουν το φόβο και να το μετατρέψουν σε δύναμη για να ξεπερνούν τις προκλήσεις στη νέα τους ζωή με το μωρό. Παράλληλα δημιούργησαν αυτό το χώρο νιώθοντας την ανάγκη να αναδείξουν και να επικοινωνήσουν το πραγματικό ρόλο της Mαίας, καθώς με το πέρασμα των χρόνων η Mαία έχει παραγκωνιστεί και απομακρυνθεί από το λειτούργημα της. Ως ανεξάρτητες μαίες παρατήρησαν ότι στη χώρα μας υπάρχει έλλειψη της μαιευτικής φροντίδας στην κοινότητα και έτσι θέλησαν να την προσφέρουν με σκοπό την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αγωγή υγείας.

Στο Midwives μέσα από τους κύκλους προγεννητικών συναντήσεων “Γεννώ με εμπιστοσύνη” γίνεται η ψυχοσωματική προετοιμασία του ζευγαριού για το φυσικό τοκετό, τον τοκετό στο σπίτι, το φυσικό τοκετό μετά από καισαρική (VBAC) και τον τοκετό στο νερό. Καθώς και η υποστήριξη στη καισαρική τομή αν αυτή είναι απαραίτητη.

 

Ακόμη υπάρχουν ομάδες:

  • Hypnobirthing – Γεννώ με βαθιά χαλάρωση
  • Βρεφικό μασάζ ΙΑΙΜ – Μωρό μου σ’αγαπώ πολύ
  • Baby Yoga Birthlight – Yogi Mama – Yogi Baby
  • Baby Βaby Wearing Dance
  • Σεμινάρια Μητρικού Θηλασμού
  • Σεμινάρια Βρεφικής φροντίδας
  • Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για βρέφη, παιδιά και ενήλικες
  • Βιωματικές συναντήσεις λοχείας

 

Οι μαίες του Μidwives προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και κατ’ οίκον, όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Για παρακολούθηση εγκυμοσύνης, συμβουλές μητρικού θηλασμού, φροντίδα νεογέννητου-μητέρας κ.α.

Κατά διαστήματα διοργανώνονται ομιλίες, σεμινάρια και δραστηριότητες που απευθύνονται σε οικογένειες αλλά και σε επαγγελματίες υγείας. Στο Midwives κάθε γέννηση ενός παιδιού είναι μια ευκαιρία για αλλαγή, μια ευκαιρία για φροντίδα σε όλη την οικογένεια!

 

Οι χώροι του Midwives είναι eco και baby friendly! Προσφέρουν όλες τις δυνατότητες που χαρακτηρίζουν ένα σύγχρονο κέντρο φιλικό προς τα παιδιά και το περιβάλλον. Κεντρική ιδέα είναι ο συνδυασμός μέγιστης λειτουργικότητας, υψηλής αισθητικής και αναγνωρίσιμης ταυτότητας, εφαρμόζοντας βασικές αρχές της οικολογικής προσέγγισης στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό: χρώματα φυσικά ήπιας χημείας, μελέτη φωτισμού και φωτιστικά από μέταλλο και ξύλο, χαλιά από οργανικές ίνες, οργανικά υφάσματα, αξεσουάρ από ανακυκλωμένα υλικά και έπιπλα από οικολογικό ξύλο σε σύγχρονες λιτές γραμμές.

 

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Midwives

Μαιευτική φροντίδα στη σύλληψη, την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, το θηλασμό και τη λοχεία.

Γεωργίου Τσόντου 27, Θεσσαλονίκη

Email: info@midwives.gr

Links: Website, Website

Προβολή στους Χάρτες Google

Εύκολη πρόσβαση με τη γραμμή 12 του OΑΣΘ.

Τι υπάρχει κοντά