Ο Μικρόκοσμος – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ο Μικρόκοσμος

microcosmos2

Καθημερινά, από τις 06:30 ως τις 17:00 λειτουργεί ο παιδικός σταθμός Μικρόκοσμος με τμήματα: βρεφικό, μεταβρεφικό, προνηπιακό και νηπιαγωγείο.

Επίσης καθημερινά, από τις 17:00 ως τις 21:00 ο Μικρόκοσμος υποδέχεται τα μεγαλύτερα παιδιά (νηπιαγωγείο- δημοτικό) τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν ένα οργανωμένο πρόγραμμα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και κίνησης. Με αυτόν τον τρόπο ο Μικρόκοσμος προσπαθεί να εξυπηρετήσει και να προσφέρει μια πρόταση διευκόλυνσης στους γονείς που εργάζονται, αλλά και στα παιδιά που θέλουν φαντασία, παιχνίδι, χρώματα και μουσική για τα απογεύματά τους!

Κατά τη διάρκεια του χρόνου πραγματοποιούνται κύκλοι συναντήσεων όπως σχολές γονέων και ομάδες γιόγκα γονέων και παιδιών, ανοιχτές σε όποιον/α ενδιαφέρετε, ενώ τα απογεύματα του Σαββάτου φιλοξενούνται καλλιτεχνικά εργαστήρια της πόλης για δράσεις.

Βρεφονηπιακός Σταθμός -Νηπιαγωγείο

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της προσχολικής αγωγής, σε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, ασφάλειας και αγάπης, λειτουργεί από το 2000 στη Νέα Κρήνη ο βρεφονηπιακός σταθμός- νηπιαγωγείο «Ο Μικρόκοσμος».  Με σεβασμό στην ατομικότητα του κάθε παιδιού παρέχεται ένα εξειδικευμένο παιδαγωγικό πρόγραμμα, πλούσιο σε ερεθίσματα και εμπειρίες, τόσο στις εγκαταστάσεις του Μικρόκοσμου,  όσο και στις τακτικές εκδρομές και εξορμήσεις.  Στόχος είναι η ομαλή μετάβαση του παιδιού από την οικογένεια στο σχολείο παράλληλα με την ισόρροπη και ισόπλευρη ανάπτυξη του στον κοινωνικοσυναισθηματικό και γνωστικό τομέα μέσα σε ένα κλίμα αποδοχής και θετικής αναγνώρισης.

Παροχές

ΔΩΔΕΚΑΜΗΝΗ ΟΛΟΗΜΕΡΗ λειτουργία με ωράριο καθημερινής λειτουργίας 07 -17. και 17-21 δημιουργική απασχόληση για παιδιά 5-12 ετών.

Προληπτική παρακολούθηση από παιδίατρο (μηνιαίως), παιδοδοντίατρο, λογοπεδικό.

Μουσική αγωγή, μουσικοκινητικό παιχνίδι

Γυμναστική

Θεατρική έκφραση

Περιβάλλον – εξερεύνηση- πείραμα- κατασκευές

Αγγλικά

Πλούσιο παιδαγωγικό πρόγραμμα βασισμένο σε επιλεγμένες σύγχρονες προσεγγίσεις

Άρτια επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό με σταθερή συμμετοχή και εποπτεία από την υπεύθυνη του Μικρόκοσμου Κυμπάρη Μυρτώ, προσωποκεντρική σύμβουλος ψυχικής υγείας, MSc Developmental Psychology.

mikrocosmos1

Πληροφορίες χώρου

Ο Μικρόκοσμος

Βρεφονηπιακός Σταθμός - Νηπιαγωγείο

Ποσειδώνος 5, 55132, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 444348

Email: omicrocosmos@gmail.com

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά