Μαργαρίτα Νικολαΐδου – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Μαργαρίτα Νικολαΐδου

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδου  είναι ψυχολόγος (BSc, OxfordBrookesUniversity) και έχει εξειδικευθεί στη Προσωποκεντρική προσέγγιση (MSc, KeeleUniversity) καθώς και στη Γνωστική Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία (ΕΕΕΣ).

Έχει εκπαιδευθεί στη συμβουλευτική γονέων μέσα από μια ποικιλία εκπαιδεύσεων που στηρίζονται πάντα σε μια προσέγγιση με σεβασμό, αγάπη και ενσυναίσθηση προς το παιδί. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο δίκτυο της AttachmentParentingHellas. Η φιλοσοφία που ακολουθεί στην ψυχοεκπαίδευση γονέων βασίζεται στη θετική διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Στο γραφείο παρέχονται οι παρακάτω υπηρεσίες:
Ατομική ψυχοθεραπεία
Συζυγική θεραπεία
Ομάδες Γονεων
Ομάδες Αυτογνωσιας
Εργαστήρια με διάφορες θεματικές

Η ατομική θεραπεία μπορεί να φανεί χρήσιμη όταν η δυσφορία που νιώθει κανείς ως αποτέλεσμα των συμπτωμάτων του είναι μεγάλη και αισθάνεται πως δεν μπορεί να το διαχειριστεί μόνος του όπως μπορεί να συμβαίνει όταν εμφανίζονται: κατάθλιψη, χαμηλές κοινωνικές δεξιότητες, δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις, πένθος, άγχος, φοβίες, χαμηλή αυτοεκτίμηση, σεξουαλικά προβλήματα, δυσκολίες στη σύναψη ικανοποιητικής σχέσης κ.α.

Θεραπεία Ζεύγους

Στη θεραπεία ζεύγους δύο σύντροφοι μπορούν να δουλέψουν το τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν και μπορεί να φέρνει συναισθήματα αμοιβαίας δυσαρέσκειας. Συχνά υπάρχουν συναισθήματα θυμού, υποτίμησης, ανίας κ.α. και η απόσταση σε συναισθηματικό επίπεδο μεταξύ των δύο συντρόφων αυξάνεται.

Ομάδα Αυτογνωσίας

Η ομάδα αυτογνωσίας έχει σαν στόχο τη βαθύτερη διερεύνηση των θεμάτων που απασχολούν τα μέλη. Υπάρχει αλληλεπίδραση και αμοιβαία ανατροφοδότηση που συχνά είναι μια πολύ βοηθητική διεργασία.

 Ομάδα Γονέων

Στην ομάδα γονέων συζητιούνται θέματα που αφορούν την ανατροφή των παιδιών ηλικίας από τη γέννηση έως και τα 12 έτη. Η ομάδα αποτελείτε από 10 άτομα maximum και οι συναντήσεις έχουν διάρκεια 2 ώρες μέσα σε 10 συναντήσεις.

 

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Μαργαρίτα Νικολαΐδου

Ψυχολόγος, MScπροσωποκεντρική συμβουλευτική Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία

Ελπίδος 11, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 6941 661 899

Email: nikolaidou.margarita@gmail.com

Links: Website, Facebook, Website

Προβολή στους Χάρτες Google

Η πρόσβαση είναι εύκολη από τον περιφερειακό και από το κέντρο της πόλης.
Από το κέντρο της πόλης με το λεωφορείο 29, στη στάση Ελπίδος και με το λεωφορείο 35, στη στάση Τρίγωνο.
Η περιοχή έχει εύκολη εύρεση parking στους γύρω δρόμους καθώς και μια ποικιλία από καφέ & εστιατόρια.
Υπάρχει χώρος αναμονής και wifi.

Τι υπάρχει κοντά