Κοκκινοσκουφίτσα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Κοκκινοσκουφίτσα

Λειτουργεί υπό νέα Διεύθυνση

 

Ο Παιδικός Σταθµός – Νηπιαγωγείο  Κοκκινοσκουφίτσα έχει δημιουργήσει στα σαράντα χρόνια λειτουργίας του, τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε σε ένα ασφαλές και πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον να παρακινεί το ενδιαφέρον των παιδιών και µε γνώμονα το παιχνίδι να δημιουργεί κίνητρα και προϋποθέσεις μάθησης. 

 

Εγκαταστάσεις

Με εξειδικευμένο προσωπικό και ιδανικές συνθήκες, κτιριακές εγκαταστάσεις και φυσικό περιβάλλον τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας «ψυχαγωγούνται μαθαίνοντας».

Οι καταπράσινοι κήποι της Κοκκινοσκουφίτσας είναι εξοπλισµένοι µε παιχνίδια εξωτερικού χώρου και πληρούν όλους τους κανόνες ασφάλειας, εκτείνονται σε έκταση 2000 τ.µ. και προσφέρουν καθηµερινά στα παιδιά άφθονο χώρο για παιχνίδι και ψυχοκινητικές δραστηριότητες.

 

Η Φιλοσοφία της Κοκκινοσκουφίτσας

Το ενδιαφέρον των παιδιών να γνωρίσουν τον κόσμο είναι το κίνητρο για μάθηση. Τα παιδιά μέσα σε ένα ασφαλές και πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον εξερευνούν με τις αισθήσεις, αναπτύσσουν ιδέες και δομούν γνώση. Σημαντικοί παράγοντες που επιδρούν στο σχεδιασμό των προγραμμάτων είναι να λαμβάνονται υπόψη η ατομικότητα κάθε παιδιού, τα ενδιαφέροντα και οι ανάγκες του ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να ζήσουν δημιουργικά και ευτυχισμένα στην κοινωνία.

 

 

Χαρακτηριστικά του προγράμματος

Το πρόγραμμα του σταθμού προκαλεί το ενδιαφέρον για μάθηση και ανάπτυξη δεξιοτήτων και  δίνει ευκαιρίες στα παιδιά να εκφράσουν ιδέες και συναισθήματα με πολλούς τρόπους όπως το παιχνίδι, το θέατρο, την κίνηση, την μουσική, τα εικαστικά. Συγχρόνως ενισχύει τη θετική αυτοαντίληψη και αυτονομία και αναδεικνύει το παιχνίδι ως πυρήνα του προγράμματος.

 

Προσαρμογή των Παιδιών και Γονεϊκή εμπλοκή

Το σχολείο θα πρέπει να γεφυρώνει την «διαδρομή» του παιδιού από το σπίτι. Πρώτο σημείο της «διαδρομής» είναι η ομαλή ένταξη του παιδιού στο καινούριο περιβάλλον, σεβόμενοι τις προσωπικές ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού. Από κει και πέρα χρειάζεται διαρκής επικοινωνία με την οικογένεια και ενημέρωση έτσι ώστε οι γονείς να αισθάνονται ενεργό κομμάτι της σχολικής κοινότητας. Όταν οι γονείς αισθάνονται ότι είναι ευπρόσδεκτοι και το σχολείο επιζητά την ενεργό παρουσία τους,  βλέπουμε το μέλλον των παιδιών μας με ελπίδα και οι γονείς αντιμετωπίζουν τις όποιες δυσκολίες δημιουργικά και αποτελεσματικά.

 

Δραστηριότητες

 • Διαθεµατικές δραστηριότητες
 • Project
 • Γλώσσα
 • Μαθηµατικές έννοιες
 • Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
 • Μουσική προπαιδεία
 • Αγγλικά
 • Πολιτιστικές δραστηριότητες
 • Εικαστικά
 • Δραµατική Τέχνη
 • Ψυχοκινητική Αγωγή

 

Ηµερήσιο πρόγραµµα δραστηριοτήτων

Στο ηµερήσιο πρόγραµµα περιλαµβάνονται τόσο οργανωµένες δραστηριότητες για την υλοποίηση των στόχων του προγράµµατος, όσο και ελεύθερες δραστηριότητες.

Στις δραστηριότητες επιλογής περιλαµβάνονται εκπαιδευτικό πρόγραµµα µε mini sports και mini tennis.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Κοκκινοσκουφίτσα

Παιδικός Σταθμός - Nηπιαγωγείο

Σωκράτους 15, Πανόραμα, 55236, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 341611

Email: info@kokkinoskoufitsa.gr

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Λειτουργεί υπό νέα Διεύθυνση

Τι υπάρχει κοντά