ΚΔΑΠ «Όλα Είναι Παιχνίδι» – Πυγολαμπίδες
Skip to content

ΚΔΑΠ «Όλα Είναι Παιχνίδι»

Το ΚΔΑΠ «ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» είναι ένας χώρος που υποδέχεται τα παιδιά τις ελεύθερές τους ώρες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους, να εξελίξουν τη δημιουργικότητά τους και να ανακαλύψουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι.

 

ΧΩΡΟΣ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ο άνετος και λειτουργικός χώρος μας εξασφαλίζει την ασφαλή πρόσβαση και παραμονή των παιδιών. Οι δύο ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες κατασκευάστηκαν από υλικά μη τοξικά και φιλικά προς το περιβάλλον.

Επιπλέον ο χώρος είναι άρτια εξοπλισμένος με σύγχρονά οπτικοακουστικά μέσα (TV Οθόνη, DVD player, Ηχοσύστημα) που πλαισιώνουν κάθε είδους εκδήλωση (θεματικά πάρτυ, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις βιβλίων), αλλά και την καθημερινή μας ενασχόληση με ποιοτικά μουσικά κομμάτια.

Υπάρχουν όλες οι απαραίτητες συσκευές για τη σωστή συντήρηση του σνακ και του φαγητού των παιδιών αλλά και την προετοιμασία του για το σερβίρισμα (ψυγείο, φουρνάκι).

Για τις δημιουργικές ώρες των παιδιών, ο χώρος διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία υλικών χειροτεχνίας και ζωγραφικής. Τα εποπτικά μέσα εσωτερικού χώρου είναι προσεκτικά επιλεγμένα και συμβάλλουν στην πολυαισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών ειδικότερα κατά την πρώτη παιδική ηλικία.

Για τις ώρες του ελεύθερου παιχνιδιού τα παιδιά επιλέγουν από μια σειρά επιλεγμένων επιτραπέζιων παιχνιδιών γνώσεων, στρατηγικής, μνήμης, περιπέτειας, δοκιμασιών.

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Το ΚΔΑΠ απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών. Λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου εώς και την 31η Ιουλίου από Δευτέρα εώς και Παρασκευή από τη 13:00 – 21:00. Κατά την περίοδο των σχολικών διακοπών (Χριστουγέννων, Πάσχα και της καλοκαιρινής περιόδου 15/06-31/7) λειτουργεί τις ώρες 08:00 – 16:00

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Στο ΚΔΑΠ «ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» δημιουργήσαμε μια ζεστή γωνιά για να περνούν τα παιδιά τις ώρες τους ευχάριστα και δημιουργικά κοντά σε έμπειρους παιδαγωγούς. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας απαρτίζεται από πτυχιούχους διαφόρων ειδικοτήτων (παιδαγωγικού τμήματος, θεατρολογίας, μουσικής, χορού, πληροφορικής) και στόχο έχει τη δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών μέσα σε ένα ασφαλές και πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον.

 

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το ΚΔΑΠ «ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»  παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • Προετοιμασία μαθημάτων

Καθημερινά (Δε – Πα) από τη 13:00 – 17:00 τα παιδιά μπορούν να ολοκληρώσουν τα σχολικά τους καθήκοντα για την επόμενη μέρα σε ένα ήσυχο περιβάλλον υπό την καθοδήγηση έμπειρου εκπαιδευτικού

  • Πρόγραμμα δραστηριοτήτων

Καθημερινά (Δε – Πα) από τις 17:00 – 21:00 υπάρχει οργανωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων όπως εργαστήρι κόμικς, εργαστήρι κουκλοθεάτρου, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, μουσικοκινητική αγωγή, δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, εργαστήρι πειραμάτων, επιτραπέζια παιχνίδια, ελεύθερη ώρα παιχνιδιού. Το πρόγραμμα μπορεί να διαφοροποιηθεί μέσα στη σχολική χρονιά ανάλογα με τις ανάγκες ή και τις επιθυμίες των παιδιών.

  • Δανειστική Βιβλιοθήκη

Για τα παιδιά που είναι μέλη του ΚΔΑΠ λειτουργεί Δανειστική Βιβλιοθήκη από την οποία μπορούν να δανειστούν βιβλία και να μυηθούν στον κόσμο της γνώσης και της λογοτεχνίας.

  • Ψυχαγωγία

Κάθε εβδομάδα οργανώνονται θεματικά πάρτυ με οργανωμένα ομαδικά παιχνίδια, δοκιμασίες, μουσική και εκπλήξεις που προσφέρουν διασκέδαση και ψυχαγωγία στα παιδιά, αλλά και χαλάρωση από τις υποχρεώσεις όλης της εβδομάδας

  • Φύλαξη παιδιών

Κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών (Χριστούγεννων, Πάσχα και Θερινής περιόδου 15/6-31/7) το ΚΔΑΠ μπορεί να φιλοξενήσει και να απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά καθώς η  που η ανάγκη φύλαξης και ενασχόλησής τους είναι πιο έντονη τις περιόδους αυτές.

  • Καλλιτεχνικά εργαστήρια Γονέων

Ξεκίνησε και λειτουργεί το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Μαμαδοκατασκευές» με τη συμμετοχή των μαμάδων που με φαντασία και θετική διάθεση φτιάχνουν όμορφα χειροποιήματα μέσα από μια ποικιλία υλικών και τεχνικών.

  • Συμβουλευτικές Ομάδες Γονέων

Στο ΚΔΑΠ «ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» λειτουργούν Συμβουλευτικές Ομάδες Γονέων με συντονίστρια ψυχολόγο με εξειδίκευση στη συμβουλευτική γονέων πάνω σε θέματα που προκύπτουν και καθορίζονται από τις ανάγκες των μελών της ομάδας (επικοινωνία, ζήλια μεταξύ αδερφιών, διαχείριση χρόνου στην καθημερινότητα με δραστηριότητες και μελέτη, ανάπτυξη αυτοπεποίθησης, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, bulling και πολλά άλλα). Αν είστε γονείς με ανησυχίες, με διάθεση για εξέλιξη αλλά και επιθυμία να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας μέσα από τη σχέση σας με τα παιδιά σας, τότε έχετε λόγους να έρθετε στη σχολή γονέων.

  • Party Γενεθλίων

Τα Party στο «ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» συνδυάζουν το κέφι με την δημιουργία. Φιλοσοφία μας είναι να προσφέρουμε στο παιδί ουσιαστική ψυχαγωγία και να δώσουμε την ευκαιρία στο παιδί σας και τους φίλους του να διασκεδάσουν ομαδικά και δημιουργικά, να παίξουν και να εκφραστούν. Στο χώρο μας διοργανώνονται τα πιο πρωτότυπα και διασκεδαστικά πάρτι με ατέλειωτο παιχνίδι και μια ομάδα ανθρώπων που διασφαλίζει ότι το πάρτι σας θα μείνει αξέχαστο σε όλους!

 

Στο ΚΔΑΠ «ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» επιδιώκουν τόσο την ασφαλή  και δημιουργική απασχόληση των παιδιών κατά τον ελεύθερό τους χρόνο με την ανάπτυξη προσωπικών και ομαδικών δραστηριοτήτων όσο και την εξυπηρέτηση των γονέων. Με τον τρόπο αυτόν τα παιδιά ξεφεύγουν από την απομόνωση του σύγχρονου τρόπου ζωής, που τα θέλει παθητικούς δέκτες της σύγχρονης τεχνολογίας η οποία έχει εισβάλει σε κάθε σπίτι. Τέλος, αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες και επικοινωνούν με τους φίλους τους σε κλίμα ελευθερίας και ασφάλειας, χωρίς ανταγωνισμούς και σκοπιμότητες με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και προσωπικότητα του κάθε παιδιού.

Υπεύθυνη: Βιργινία Τιάγκου

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

ΚΔΑΠ «Όλα Είναι Παιχνίδι»

Κλεάνθους 33, Κάτω Τούμπα, 54453, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2313059159

Email: info@olaeinaipaixnidi.gr

Links: http//www.olaeinaipaixnidi.gr

Προβολή στους Χάρτες Google

συμμετέχει στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

μετάβαση με αστικές συγκοινωνίες Γραμμή 11 ΠΥΛΑΙΑ-Ν.Σ.ΣΤΑΘΜΟΣ & Γραμμή 12 Κ.Τ.Ε.Λ.- ΚΑΤΩ ΤΟΥΜΠΑ
για όσους έρθουν με αυτοκίνητο υπάρχει εύκολο parking

Τι υπάρχει κοντά