Κατσαρού Φιλιώ – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Κατσαρού Φιλιώ

Η Φιλιώ Κατσαρού είναι Εκπαιδεύτρια γονέων, πιστοποιημένη από το Positive Discipline Association, Ειδικός Θεραπευτικού παιχνιδιού από την Playtherapy Greece και Playtherapy International και Εκ. Προσωποκεντρική Σύμβουλος ψυχικής υγείας. Έχει εκπαιδευτεί από φορείς εντός και εκτός Ελλάδας σε θέμα που αφορών την ανάπτυξη και την ψυχολογία του παιδιού και τη γονεϊκότητα μέσα από τη φιλοσοφία της ήπιας και θετικής διαπαιδαγώγησης.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas.

Στο γραφείο της παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • Ατομικές συνεδρίες εκπαίδευσης γονέων
  • Ομάδες γονέων θετικής διαπαιδαγώγησης
  • Αυτοτελή εργαστήρια σε θέματα ανατροφής
  • Θεραπευτικό παιχνίδι για παιδιά με συναισθηματικές δυσκολίες ή δυσκολίες συμπεριφοράς

Συγκεκριμένα:

Ατομικές συνεδρίες εκπαίδευσης γονέων

Ο ενημερωμένος γονιός είναι σε θέση να κάνει συνειδητές επιλογές ως προς την ανατροφή του παιδιού του. Μέσα από τις ατομικές συνεδρίες εκπαίδευσης ο γονιός ενημερώνεται για τα αναπτυξιακά στάδια του παιδιού, εκπαιδεύεται πάνω σε εργαλεία επικοινωνίας και διαχείρισης απαιτητικών καταστάσεων που έχει συχνά η γονεϊκότητα και ενθαρρύνεται να βρει τις κατάλληλες λύσεις για τη δική του οικογένεια.

Ομάδες γονέων θετικής διαπαιδαγώγησης

Οι ολιγάριθμες και κλειστές ομάδες γονέων δίνουν την ευκαιρία στους γονείς να εμπλουτίσουν τους τρόπους επικοινωνίας τους με τα παιδιά τους. Οι ομάδες έχουν βιωματικό χαρακτήρα όπου μέσα σε ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης οι γονείς μπορούν να αφουγκραστούν τα δικά τους συναισθήματα αλλά και των παιδιών τους και να μπορέσουν να εγκαταστήσουν κώδικες επικοινωνίας που έχουν σεβασμό, φροντίδα και σταθερότητα μέσα στην οικογένεια τους.

Αυτοτελή εργαστήρια σε θέματα ανατροφής

Τα βιωματικά αυτοτελή εργαστήρια αφορούν συγκεκριμένα θέματα όπως η διαχείριση της ματαίωσης των παιδιών, οι καθημερινές διαμάχες, οι αδελφικές συγκρούσεις κ.α. όπου ο γονιός μπορεί να επεξεργαστεί το πλαίσιο των συγκεκριμένων δυσκολιών που έχει με το παιδί του και να δοκιμάσει νέους τρόπους προσέγγισης.

Θεραπευτικό παιχνίδι

Παιδιά που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές δυσκολίες ή δυσκολίες συμπεριφοράς μέσα από τη θεραπευτική σχέση ενδυναμώνονται και επεξεργάζονται τις προκλήσεις που έχουν να διαχειριστούν βρίσκοντας διεξόδους. Το θεραπευτικό παιχνίδι απευθύνεται σε περιπτώσεις άγχους, νυχτερινής ενούρησης, διαζυγίου, θυμού, απώλειας, χαμηλής αυτοπεποίθησης κ.α.

«Μαθαίνω να παίζω με το παιδί μου»

Το «μαθαίνω να παίζω με το παιδί μου» είναι ένα ατομικό πρόγραμμα 6 συναντήσεων βασισμένο στις αρχές του filial play και του playtherapy.

Εστιάζοντας στη μοναδική σχέση της κάθε δυάδας, ο γονιός καθοδηγείται ώστε να μπορεί να παίζει με το παιδί του με τρόπο που ενισχύσει τη σύνδεση μεταξύ τους και παράλληλα ενισχύει  την αυτοεκτίμηση, την αυτορύθμιση και άλλες σημαντικές δεξιότητες του παιδιού. Ο γονιός μέσα από τον τρόπο που μαθαίνει να παίζει με το παιδί του αρχίζει να απολαμβάνει περισσότερο τη σχέση του μαζί του και παράλληλα αποκτά δεξιότητες που τον συνοδεύουν και σε άλλες στιγμές της μέρας.

 

Επίσης συνεργάζεται με άλλους χώρους παραδίδοντας ομιλίες ή διενεργώντας εργαστήρια ανατροφής.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Κατσαρού Φιλιώ

Εκπαιδεύτρια γονέων, Ειδικός Θεραπευτικού παιχνιδιού & Εκ. Προσωποκεντρική Σύμβουλος ψυχικής υγείας

Ποσειδώνος 4, Χαριλάου, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 6946333489

Links: Fb Filio Katsarou - Play, Τherapy and Workshops  for parents and children

Προβολή στους Χάρτες Google

Η πρόσβαση είναι εύκολη από τον περιφερειακό και από το κέντρο της πόλης.
Από το κέντρο της πόλης με το λεωφορείο 11 (στάση Μυστακίδη).
Εξυπηρετούν επίσης το λεωφορεία 10 και 58 με λίγο περισσότερο περπάτημα.
Συνήθως υπάρχει parking στους γύρω δρόμους και επιλογές για καφέ ή φαγητό σε πολύ κοντινές αποστάσεις.
Υπάρχει χώρος αναμονής. 

Τι υπάρχει κοντά