Παράδοση αθλητικού εξοπλισμού από τη Χ.Α.Ν.Θ. στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Διαβατών – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Παράδοση αθλητικού εξοπλισμού από τη Χ.Α.Ν.Θ. στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Διαβατών

DIAVATA

Η ΧΑΝΘ  από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη δημιουργική απασχόληση παιδιών στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Διαβατών και διοργανώνει κάθε Τρίτη και Κυριακή αποστολές εθελοντών της στο χώρο του Κέντρου.

Τα παιδιά ξεχνούν για λίγο τις άσχημες μνήμες τους  και χτίζουν καθημερινά τη σχέση τους με το νέο περιβάλλον διαμονή τους με τη βοήθεια των εθελοντών μας αλλά και των εθελοντών άλλων οργανώσεων που πλαισιώνουν την πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης για δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Αναμφισβήτητα το πρώτο μέλημα των αρχών είναι η κάλυψη των βασικών αναγκών διαβίωσης των προσφύγων. Στη συνέχεια έρχεται η κοινωνία των πολιτών που προσπαθεί να απαλύνει και να διευκολύνει την προσαρμογή τους με δράσεις ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Το ενδιαφέρον της ΧΑΝΘ εστιάζεται στα παιδιά πρόσφυγες και με τη βοήθεια εθελοντών πραγματοποιεί ένα πλήθος δράσεων με γνώμονα το βιωματικό παιχνίδι και την καλλιτεχνική δημιουργία, μέσω των οποίων προσφέρει στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς στα παιδιά πρόσφυγες. Βασική της προσπάθεια είναι τα παιδιά να ξεχάσουν για λίγο τις τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος και τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες διαβιώνουν και να επιδοθούν στο παιχνίδι και το γέλιο, όπως αρμόζει στην ηλικία τους. προσφέρει εξοπλισμό, προσφέρει διάθεση, ενεργοποιεί τους εθελοντές.

Το πρόγραμμα ακολουθώντας τις αξίες της Χ.Α.Ν.Θ., επιδιώκει να υποστηρίξει ένα από τα πιο ευάλωτα κομμάτια του προσφυγικού πληθυσμού και παράλληλα να εμπνεύσει στους νέους εθελοντές το αίσθημα της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Ο σχεδιασμός του αποτελεί συνέχεια όχι μόνο προηγούμενης δράσης των εθελοντών στον καταυλισμό της Ειδομένης αλλά και συνέχεια της γενικότερης παράδοσης της Χ.Α.Ν.Θ., η οποία από το 1921 στέκεται αρωγός σε κάθε προσφυγική κρίση.

Στην κατεύθυνση αυτή η ΧΑΝΘ παρέδωσε τις προηγούμενες ημέρες αθλητικό εξοπλισμό στο Κέντρο Μετεγκατάστασης σε συνέχεια του αντίστοιχου αιτήματος της αρμόδιας Αντιδημάρχου κας Καλυψώς Γούλα. Συγκεκριμένα Η ΧΑΝΘ παρέδωσε δύο εστίες handball με δίχτυα, μπάλες handball, ποδοσφαίρου, δίχτυα για τις υπάρχουσες εστίες ποδοσφαίρου, δυο τραπέζια πιγκ – πογκ, ρακέτες και μπάλες πιγκ-πογκ.

Στην παράδοση του εξοπλισμού παρών ήταν και ο κος AdamRyshlik Executive Secretary Programmes YMCA EUROPE o οποίος επισκέφθηκε τη ΧΑΝΘ ύστερα από πρόσκληση μας στο πλαίσιο εξέλιξης της συνεργασίας μας με θέμα τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας της Χ.Α.Ν.Θ. με το Δήμο Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στην Πρωτοβουλία του Δήμου για την ανάπτυξη δράσεων δημιουργικής απασχόλησης και αθλητικών δραστηριοτήτων στο κέντρο των Διαβατών.

διαφήμιση