ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: 1 τυχερός θα κερδίσει ένα αντίτυπο του βιβλίου "Λούνα - Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα" – Πυγολαμπίδες
Skip to content

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: 1 τυχερός θα κερδίσει ένα αντίτυπο του βιβλίου “Λούνα – Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα”

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ένας τυχερός αναγνώστης των Πυγολαμπίδων θα κερδίσει το βιβλίο “Λούνα – Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα” από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

H βραβευμένη συγγραφέας και εικονογράφος Λήδα Βαρβαρούση επιστρέφει με τη ΛΟΥΝΑ, μία νέα σειρά εικονογραφημένων βιβλίων με την πρώτη ιστορία να έχει τίτλο “Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα!”

Αξιοποιώντας την εμπειρία της από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωγραφηγήσεις με τη Λήδα» που παρουσιάζει σε σχολεία και βιβλιοθήκες, η Λήδα Βαρβαρούση εμπνεύστηκε από τη σκυλίτσα της, τη Λούνα, την ηρωίδα των νέων βιβλίων της, η οποία θα διασκεδάσει με τα καμώματά της τα παιδιά και παράλληλα θα τα βοηθήσει στην ανάπτυξη και τη διαχείριση των κοινωνικών δεξιοτήτων τους.

Στην πρώτη ιστορία της σειράς με τίτλο Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα! που συνέγραψε με τη γνωστή Βελγίδα συγγραφέα και βιβλιοκριτικό Agnes Verboven, γνωρίζουμε τη σκυλίτσα Λούνα η οποία έχει πρόσφατα μετακομίσει σε μια νέα γειτονιά. Παρόλο που της αρέσει πολύ το νέο της σπίτι, είναι λυπημένη γιατί δεν έχει κάνει ακόμα φίλους.

Ξαφνικά, ακούει φωνές από το διπλανό κήπο και κοιτώντας πίσω από το φράχτη βλέπει κάποια άλλα ζωάκια να παίζουν ποδόσφαιρο. Εκείνα είναι πολύ απορροφημένα από το παιχνίδι τους και δεν δίνουν καμιά σημασία στη Λούνα. Όταν όμως η μπάλα προσγειωθεί στον κήπο του σπιτιού της, η Λούνα παίρνει μια απόφαση. Σύντομα τα ζωάκια εμφανίζονται αναζητώντας την μπάλα τους, που δεν φαίνεται να είναι κάπου στον κήπο, και η Λούνα δηλώνει άγνοια…

Οι ιστορίες της σειράς ΛΟΥΝΑ ακολουθούν μια απλή αφήγηση με σαφείς έννοιες καθώς στόχος τους είναι να προκαλέσουν συζητήσεις ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς/παιδαγωγούς και τους μαθητές. Η Λούνα έχει έναν αγνό στόχο (να κάνει φίλους) και για να τον πετύχει κάνει κάτι που δεν είναι και πολύ σωστό. Μέσα από αυτό το σημείο ταύτισης των μικρών αναγνωστών με την πρωταγωνίστρια του βιβλίου, δίνεται η αφορμή για περαιτέρω συζήτηση και αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων που οδηγούν σε άλλες, πιο λειτουργικές κοινωνικές ανταποκρίσεις και έκφραση συναισθημάτων.

Παράλληλα, η εικονογράφηση της Λήδας Βαρβαρούση με τα ζωηρά και δυναμικά χρώματα και την ιδιαίτερα προσεγμένη γλώσσα σώματος, ενισχύει το ύφος και τον σκοπό της αφήγησης, και βοηθά τους μικρούς αναγνώστες στην άμεση κατανόηση της ιστορίας. Η νέα σειρά εικονογραφημένων βιβλίων για παιδιά με την πρώτη ιστορία Λούνα: Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα! κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

 

Συγγραφείς: Λήδα Βαρβαρούση & Agnes Verboven

Εικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση

Σειρά: Λούνα – Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά 2+

Ημερομηνία έκδοσης: 29/10/2018

Βιβλιοδεσία: Σκληρό Εξώφυλλο

Σχήμα: 21×21

Σελίδες: 36

Τιμή: 8,99

 

Λήδα Βαρβαρούση

“Γεννήθηκα στην Αθήνα από μαμά καλλιτέχνη και μπαμπά ταξιδευτή. Έπαιξα και γέλασα πολύ στα παιδικά μου χρόνια, που ήταν γεμάτα αγάπη, εικόνες και συναισθήματα, γι’ αυτό ίσως και κράτησα ζωντανό το παιδί μέσα μου και επικοινωνώ άμεσα με τα παιδιά. Ακολούθησα την τέχνη στη ζωή μου και τη σπούδασα και την έζησα σε πολλές μορφές της: χορό, εικαστικά, μουσική, μελοδραματική, γραφιστική και φωτογραφία. Ο δρόμος δεν ήταν πάντα εύκολος, όμως εικονογράφησα 200 παιδικά βιβλία και έγραψα 20 από αυτά. Πήρα βραβεία και προτάθηκα για το βραβείο Αντερσεν από την Ελλάδα.

Μεγάλωσα με δυο μεγάλες αγάπες, τα ζώα –ειδικά τους σκύλους– και τα βιβλία. Θεωρώ λοιπόν τον εαυτό μου πολύ τυχερό που μπορώ να σας παρουσιάσω την αγαπημένη μου σκυλίτσα, τη Λούνα, σε μια σειρά βιβλίων και να μιλήσουμε για πολλά θέματα μέσα από αυτήν και τον κόσμο της.
Είμαι πάντα στη διάθεσή σας στο lidavarvarousi@gmail.com και μέσω της σελίδας μου www.lidavarvarousi.com”

 

Agnes Verboven

“Γεννήθηκα στο Βέλγιο και μεγάλωσα σε μια μεγάλη οικογένεια, με πολλά αδέλφια και μια μητέρα που αγαπούσε τα βιβλία. Κάπως έτσι έμαθα να διαβάζω απ’ όταν έγινα 5 χρονών. Από τότε το διάβασμα έκανε τη ζωή μου πιο πλούσια, πιο χαρούμενη και πιο εύκολη. Παρά το πάθος μου για τις γλώσσες, σπούδασα Οικονομικά. Μην έχοντας καμιά αμφιβολία για τα ευεργετικά αποτελέσματα του διαβάσματος, αποφάσισα να μοιραστώ το πάθος μου με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Έτσι, μαζί με τους συνεργάτες μου, πρώτα ανοίξαμε ένα βιβλιοπωλείο και στη συνέχεια ιδρύσαμε τον Clavis, έναν μεγάλο εκδοτικό οίκο που συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους οίκους παιδικών βιβλίων στο Βέλγιο. Για σχεδόν 15 χρόνια έβγαινα στον αέρα του Flemish Radio για να αφηγηθώ ιστορίες, να αξιολογήσω βιβλία, να συστήσω στο κοινό νέους συγγραφείς και εικονογράφους. Δεν αποτελεί λοιπόν μεγάλη έκπληξη ότι ξεκίνησα να γράφω ιστορίες, κυρίως για παιδιά προσχολικής ηλικίας, αφού κατά τη γνώμη μου σε αυτή την ηλικία ξεκινά η μαγεία…

Οι ιστορίες μου μεταφράστηκαν, άνοιξαν φτερά και πέταξαν στον κόσμο. Για μένα, αυτό είναι το καλύτερο βραβείο για έναν συγγραφέα παιδικών βιβλίων.”

 

Για να συμμετέχεις στον διαγωνισμό άφησε το σχόλιό σου ακριβώς κάτω από την ανάρτηση. Τα προσωπικά σας στοιχεία είναι απολύτως ασφαλή στις Πυγολαμπίδες.

Η νικήτρια του διαγωνισμού είναι η:

Ακριβή Αντωνόγλου

διαφήμιση