Senza Glutine: Ένας παιδότοπος χωρίς...γλουτένη! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Senza Glutine: Ένας παιδότοπος χωρίς…γλουτένη!

Γράφει η Ιωάννα Σεραφειμίδου | www.pigolampides.gr

Ένας νέος παιδότοπος, που δεν έχει κλείσει ακόμα ένα χρόνο λειτουργίας, ήρθε να προστεθεί στη λίστα των δημιουργικών χώρων και των family friendly σημείων της πόλης.

Το Senza Glutine (που στα ιταλικά σημαίνει χωρίς γλουτένη) είναι ένα οικογενειακό καφέ και παιδότοπος, σε μια ήσυχη γειτονιά του Αγίου Ιωάννη Καλαμαριάς, το οποίο δημιουργήθηκε από την Νέλλη Κονταλή και τον σύζυγό της Νίκο Τσαούση.

Σκοπός τους ήταν να δώσουν λύση στο αδιέξοδο που συναντούν πολλοί γονείς στην πόλη, που τα παιδιά τους ασθενούν από κοιλιοκάκη, αλλά και να προσφέρουν ένα όμορφο και ασφαλές περιβάλλον, όπου όλα τα παιδιά μπορούν να συνυπάρξουν και να παίξουν, ασχέτως διατροφικών ιδιαιτεροτήτων.

Τι είναι η κοιλιοκάκη:

Η κοιλιοκάκη είναι μία αυτοάνοση διαταραχή του λεπτού εντέρου, η οποία προκαλείται από δυσανεξία στη γλουτένη, μία πρωτεΐνη που περιέχεται στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη. Κάποια άτομα με κοιλιοκάκη αντιδρούν επίσης και στη βρώμη.

Ένα παιδί που έχει κοιλιοκάκη (και όχι απλώς δυσανεξία στη γλουτένη) δε μπορεί να καταναλώσει προϊόντα που περιέχουν γλουτένη, καθώς του δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στο έντερο και επομένως και σημαντικά αναπτυξιακά προβλήματα, αν δε φροντίσει τη διατροφή του.

Ακόμα και ίχνη γλουτένης όμως, όπως για παράδειγμα ένα ψίχουλο ή πλαστελίνες που γίνονται από σιτάλευρο, μπορεί να είναι αρκετά για να δημιουργήσουν πρόβλημα στο παιδί που πάσχει από κοιλιοκάκη.

Ωστόσο είναι ελάχιστες οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα που γνωρίζουν για το συγκεκριμένο θέμα και άλλο τόσο που είναι gluten – free. Το Senza Glutine αντιμετωπίζει με τη δέουσα ευαισθησία και ευθύνη όλες τις διατροφικές αλλεργίες και προσφέρει επιλογές snack, τόσο στο καθημερινό όσο και στο menu των party.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για έναν τέτοιο παιδότοπο;

Όταν η 2χρονη κόρη της Νέλλης και του Νίκου διαγνώσθηκε από κοιλιοκάκη,  σκέφτηκαν πως είχαν μια μοναδική ευκαιρία για έναν πιο ποιοτικό τρόπο ζωής. Χαρακτηριστικά μας λέει η ίδια: «Δεν το είδαμε ποτέ ως πρόβλημα, αντίθετα ήταν μια ευκαιρία για να γνωρίσουμε οικογενειακώς μια πιο ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή και να μάθουμε στην κόρη μας να την ακολουθεί, από μικρή».

Στη συνέχεια, μοιάζει να δημιούργησαν και μια πολύ ωραία επιχειρηματική ιδέα, βοηθώντας πολλές οικογένειες, που τα παιδιά τους έχουν κοιλιοκάκη, να βρουν ένα τρόπο να περνούν ποιοτικό και ασφαλή χρόνο με την οικογένειά τους, έξω από το σπίτι τους.

Τουλάχιστον 250 οικογένειες στη Θεσσαλονίκη, αναφέρουν πως ένα ή περισσότερα μέλη τους έχουν κοιλιοκάκη.

Τι προσφέρει το Senza Glutine:

Στον -πιστοποιημένο από την ΕΒΕΤΑΜ- παιδότοπο, παιδιά 1-8 ετών απασχολούνται δημιουργικά από τις παιδαγωγούς, με ατομικά ή ομαδικά παιχνίδια. Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει αισθητηριακό παιχνίδι, κατασκευές, χειροτεχνίες, ζωγραφική, παιχνίδι με πλαστελίνη και πηλό, κλασικά ομαδικά παιχνίδια, παιχνίδια ρόλων, επιτραπέζια κ.α. Ανά διαστήματα διοργανώνονται διαδραστικά εργαστήρια και event με kids zumba και karaoke.

Η ίδια φιλοσοφία ακολουθείται και στα παιδικά πάρτι. Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων οργανώνεται σύμφωνα με τις ηλικίες και τις επιθυμίες των παιδιών που συμμετέχουν και τους δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν, να εκφραστούν, να συνεργαστούν και να διασκεδάσουν με την παρέα άλλων παιδιών και την καθοδήγηση των παιδαγωγών. Επίσης, προσφέρεται η δυνατότητα θεματικών εργαστηρίων και η συμμετοχή animateur στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

 

Το Senza Glutine είναι ένας χώρος για όλους!

Για τα πολύ μικρά παιδιά δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε αισθητηριακά παιχνίδια. Για τα λίγο μεγαλύτερα, υπάρχουν τα παιχνίδια ρόλων. Τα μεγαλύτερα μπορούν να παίξουν ομαδικά και κινητικά παιχνίδια, αλλά και τα ακόμα μεγαλύτερα έχουν μια ευρεία επιλογή από επιτραπέζια παιχνίδια και μπορούν να παίξουν μόνα τους ή με τους γονείς τους.

Το Senza Glutine είναι μια λύση για όλους τους γονείς που θέλουν να περάσουν χρόνο μαζί με την οικογένειά τους ή να δουν κάποιον φίλο τους, ενώ τα παιδιά τους απασχολούνται δημιουργικά με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της ομάδας του Senza Glutine.

 

 

Φυσικά εδώ, μπορείς να παρακολουθήσεις κάποια ομιλία για θέματα γονεϊκότητας ή διατροφής αλλά να κάνεις και το πάρτι του παιδιού σου!

Γνωρίστε την Νέλλη Κονταλή και τον παιδότοπο Senza Glutine, μέσα από μία συζήτηση που κάναμε μπροστά στην κάμερα, στις Πυγολαμπίδες!

Αποκτήστε ένα κουπόνι για δωρεάν είσοδο στον παιδότοπο, μέσα από την agenda των πυγολαμπίδων. Σημεία που μπορείτε να βρείτε την agenda.

 

 

Photo credits: arteditre.gr
#piglampidesadvertorial

Οι "πυγολαμπίδες στο κλουβί" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

διαφήμιση

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.